Taylor Lautner

Taylor Daniel Lautner

6,9
11 963 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Taylor Lautner

Właśnie zobaczyłem, że ten chłopaczek ma niecałe 18 lat! W galerii New Moon jest jego zdjęcie bez koszulki na którym wygląda on na ładnych kilka lat ostrego treningu na siłowni. Nie jestem ekspertem, ale żeby osiągnąć taki wygląd to musiałby zacząć treningi w wieku ~14 lat. Możliwe czy sterydy?

w00cash1234

Uprawiał już sport jak miał 14 lat, ale przypakował w ciągu ostatniego roku. Regularnie uczęszczał na siłownie, prawie w niej mieszkał. Nie brał żadnych sterydów.

wampirka_filmweb

Tym bardziej nie wiem czy jest to możliwe w ROK bez żadnych wspomagaczy. Obserwuję wyniki po sobie i widzę, że osiągnięcie czegoś takiego w tak krótkim czasie jest raczej nie możliwe. No, ale może miał dobrego trenera... Lub wszystkiego nie wypadało powiedzieć w wywiadach ;)
Dzięki za odpowiedź mimo to.

w00cash1234

chodzi o to, że Taylor od małego trenuje różnego rodzaju sporty, nie wiemy jak wyglądał w pierwszej części Zmierzchu, więc tez nie jestesmy w stanie stwierdzić, ile tak naprawdę przypakował.

paczek93

W którymś zwiastunie do New Moon mówi, że 12 czy 14kg przybrał...
Cóż myślę, że dobre odżywki, odpowiednia dieta na mase i ostry trening... Czemu od razu zakładac, żę bierze strzały czy jakieś inne świństwo??!! Dla takiej roli myśle, że mu się opłacało...

w00cash1234

w00cash1234 , że Ty nie możesz osiagnąc takich rezultatów w rok to nie znaczy , że on nie może , tutaj chodzi o genetyke którą każdy ma inną ;)

wampirka_filmweb

wampirka_filmweb a Ty co jego mama czy jak ? "nie brał żadnych sterydów" buhahah a Ty skad mozesz wiedziec co on robi w domu , w nocy o polnocy, pfff ten cały zmierzch zamydlił Ci oczy. Ja nie mowie , że brał sterydy , bo tutaj dobry trening pod okiem instruktora, dieta i odżywki i na spokojnie może tak wygladać , gorzej jak chlopakowi się nie chciało i kuł się w dupke :P ;) pozdro dla tych co latają na silke

w00cash1234

taaaa promocja zmierzchu,granie w nm,wywiady,programy i jeszcze mieszkanie na silownie-taaaa jasne-pewnie ze sterydy!!!

ariell1987

Jego mama, dobre. Z jednej strony nie wiem, nie mogę wiedzieć , ale z drugiej strony wiem. Nie umiem tego wyjaśnić, przynajmniej mi się nie chce nawijać.
I ktoś napisał że nie wiemy jak wyglądał w zmierzchu, no chyba wiemy, był film i on w tym filmie. Więc chyba możemy zaobserwować wyniki.
Z tego co wiem, co czytałam to regularnie cały czas uczęszczał na siłownie, rzeczywiście miał dobrego trenera i na dokładkę biegał. Na niedosyt wszystkiego trener kazał mu jeść OD 8 posiłków dziennie żeby miał co zamieniać w mięśnie.
I nie najeżdżajcie na mnie ja mówię tylko co wiem i co myślę. A że nie brał sterydów do po prostu myślę że nie zrobiłby czegoś takiego. Zresztą sterydy maja swoje konsekwencje i chyba on o tym wie. I nie mówcie mi ze ja go obraniam czy coś. Ja tylko jestem w przekonaniu ze ma trochę oleju w głowie, a wnioskuje to z tego że nie zachowuje się jak rozpuszczona gwiazdka i w wywiadach jego odpowiedzi tez nie są głupie.

w00cash1234

Wątpię żeby brał coś innego niż dobre odżywki , sam ćwiczę na siłowni i wiem że takich przyrostów nie osiągnę ,ale to dlatego że nad nim czuwają specjaliści ,a z tego co on mówił to chyba 5/7 dni po kilka h spędzał na siłce ale jego trener wyliczył mu ile musi zjadać dziennie on sam mówił że wpychał w siebie jedzenie do łez.Mówił także że nie na widzi swoich mięśni bo miał prze to wiele wyrzeczeń, podobny efekt co on osiągnęła Hillary Swank do roli w "Za wszelką cene" i ona to na 100% tylko na szejkach proteinowych jechała . Sam trochę nie rozumiem jak tak szybko regenerowały im się mięsnie ale to pewnie odpowiednie ćwiczenia no i te odżywki .

w00cash1234

Każdy ,,sportowy" dzieciak w USA się koksuje, wystarczy spojrzeć na ich szczęki. Niemożliwym jest przypakowanie w ciągu roku na sucho, minimum 4-5 lat ćwiczeń.

deamon82

Demon oj to się grubo mylisz , przez rok można osiągnąc sporo , najważniejsze to dobra dieta i cięzki trening , odzywek za 7 stow i mozna się wyrobić , dużo wyrzeczen zwiazanych z tym ale po roku by sie oplacilo :P

Badi_2

No tak, ale bez tych odżywek za 7 stów spróbuj.

deamon82

Dieta, trener, może jakieś odżywki brał - niewykluczone. Poczytajcie o nim a potem się wypowiadajcie. Jak miał 6 lat zaczął trenować karate i podobno był bardzo dobry. Dzięki temu nie miał tłuszczu i od najmłodszych lat rozbudowywał sylwetkę. Weźcie też pod uwagę, że on chyba nie jest za wysoki a niskim osobom łatwiej przybrać na masie mięśniowej. W filmie i na zdjęciach wygląda rzeczywiście niesamowicie ale to głównie za sprawą idealnej rzeźby. On wcale nie musi mieć 38 cm w obwodzie ramienia. Dobrze wyrzeźbiona ręka sprawia wrażenie "dużej". Wydaje mi sie też w zaczął ćwiczyć już podczas kręcenia pierwszej części więc miał sporo czasu. Genetykę i predyspozycje też pewnie ma dobre. Gratuluje ludziom, którzy widzą go i mówią "sterydy" widać, że z siłownią nie mieli do czynienia. W takich przypadkach proponuje się nie wypowiadać...

memphis

Ja akurat chodzę na siłkę, mój brat nonstop ćwiczy od paru dobrych lat, więc trochę wiem.
Od 6 roku życia ćwiczył karate, ale nie budowę muskulatury, bo by miał dziś 169, a nie 179cm.

w00cash1234

Ja chodzę na siłownię już od dłuższego czasu więc trochę się znam i może coś wyjaśnię. Otóż jeśli naprawdę w rok przybrał 12-14 kg mięśni to na pewno nie jest to czysta masa mięśniowa. I nie biorąc nic, czyli żadnych suplementów, nie da się przybrać nawet połowy tej wagi. I skoro przybrał aż tyle, to uważam że jakieś sterydy może i brał, tylko nie zapominajmy o tym że sterydy to nie do końca jakieś zastrzyki w mięśnie kupione na czarnym rynku i wywołujące niewiadomo co. Choć jeśli miał dobrego trenera i zażywał dobre suplementy to według mnie mógł tyle przybrać bez niedozwolonych substancji.

Cryworld

Ja nie nic nie przesądzam, bo tak jak napisałem nie jestem specem i nie wiem wszystkiego. Jeżeli zrobił to bez sterydów (nie mowa tu o odżywkach, bo to na pewno wcinał jak koń owies) to chylę czoła, bo łapę (zdjęcia 6 i 7 z jego galerii w "New Moon") ma zajebistą xD.
A tak na marginesie, to ani karate ani biegi nie zwiększają masy w żadnym znaczącym stopniu, a jedynie pomagają na wytrzymałość i kondycję.

w00cash1234

Wystarczy spojrzeć na te zdjęcia i porównać, tak jak pisałem wcześniej, niech jeszcze mi ktoś dopowie że się nie koksował i że szczękę mu od kartofli wyjebało:
http://images.teamsugar.com/files/upl1/1/12981/03_2009/294d7d8e9e1776dc_taylor-l autner.jpg

deamon82

Boże człowieku!!!
On na tej fotce z lewej ma 13/14 lat!!!

wampirka_filmweb

2005
13 lat:

http://www.freewebs.com/taylorlautnerweb/taylor%20lautner%20in%20glassses.jpg

2008
16 lat:
http://www.teenidols4you.com/blink/Actors/taylor_lautner/taylor_lautner_12068952 32.jpg

2009
17 lat:
http://www.twilightgear.net/wp-content/uploads/2009/03/taylor-lautner-gym.jpg

Jest rożnica???

wampirka_filmweb

Może mieć nawet i 10 lat na tym lewym zdjęciu, nie masz pojęcia o temacie koksowania się i jego efektach dzieciaku, to się nie udzielaj.

deamon82

(Bez komentarza...)

deamon82

Wyjaśnij mi może co ma to czy ona zna się na sterydach czy nie do tego co napisała ? Otóż nic to do tego nie ma bo ona stwierdziła tylko to co widzi, a twoja wypowiedź kompletnie nie odnosi się do tego o czym jest mowa a do tego jest arogancka, więc jeśli masz się tak wypowiadać to lepiej wogóle się nie wypowiadaj.

deamon82

Wyjaśnij mi może co ma to czy ona zna się na sterydach czy nie do tego co napisała ? Otóż nic to do tego nie ma bo ona stwierdziła tylko to co widzi, a twoja wypowiedź kompletnie nie odnosi się do tego o czym jest mowa a do tego jest arogancka, więc jeśli masz się tak wypowiadać to lepiej wogóle się nie wypowiadaj.

Cryworld

A sądziłam, że zabrakło już ludzi z kultura, ale widze, że nadzieja wraca po przeczytaniu ostatniego posta.

Cryworld

Powiedz mi co ma jej odpowiedź do zamieszczonego przeze mnie zdjęcia, jakbym nie wiedział o tej różnicy wieku. Więc co stwierdziła? to o czym wszyscy wiedzą, że na jednym zdjęciu jest parę lat młodszy niż na drugim, to rzeczywiście mądrość.
I właśnie po tej jej odpwiedzi i wrzuceniu kolejnych przez nią zdjęć widać brak racjonalego rozumowania. Dziewczyna nie ma pojęcia o co w tym wszystkim chodzi, a i tak będzie obstawać przy swoim. Pewnie zrozumiała, że moim zdaniem na tym lewym zdjęciu jest rok młodszy niż na prawym, czyż nie tak?
Jakie z kolei znaczenie ma twoja wypowiedź jeśli nie wnosi nic konkretnego w tym temacie?

Widać u Lautnera duży rozrost żuchwy, która ot tak z wiekiem nie rośnie, co świadczy o przyjmowaniu dużych dawek HGH, a jeśli nie, to napewno jakiegoś mocnego sterydu.

deamon82

Bo jej chodziło o to że dyskusja jest na temat ile przypakował w ciągu ostatniego roku i Ty nie musiałeś być taki arogancki.

A co do tematu to czy ja wiem czy mu tak rozwaliło szczękę... Nie wiem ile na tamtym zdjęciu ma lat ale przypuśćmy że 12\13, więc to zdjęcie zrobili mu cztery lata temu i naturalne jest to że przez te cztery lata, jeszcze w dodatku przez okres dojrzewania twarz trochę mu się zmieniła. I tak szczerze to bardzo wątpię w to aby on pakował w siebie hormon wzrostu bo chyba nie jest aż taki głupi. Jak znasz się na sterydach to chyba nie muszę mówić jakie nieodwracalne skutki uboczne on powoduje i skoro on jest jeszcze niepełnoletni i ćwiczył z trenerem (a napewno z nim ćwiczył) to czy ten trener na serio byłby zdolny dać mu hormon wzrostu ?

w00cash1234

To jest pokaz tego, co potrafił w wieku 10 lat: http://www.youtube.com/watch?v=WqdrVdLlAbk&feature=related
Pracuje nad sobą z najlepszymi, więc niech nikt się nie dziwi skąd taka muskulatura :)

siNNer_pl

powiem tak..
oczywiście ze możliwe.

po 1.
koleś jest niski, niższemu zawsze lepiej się budować i rzeźbić. na chłopski rozum - ma "mniejsze mięśnie".

po 2.
odpowiednia dieta. to podstawa każdej dyscypliny. w życiu nie osiągniesz takiej sylwetki bez dobrego jedzenia - zdrowego i przede wszystkim systematycznego.

po 3.
trener. kolesia trenował Jordan Yuam. wykwalifikowany koles

po 4.
motywacja.

http://www.taylorlautnerdaily.com/news/2009-07/msn-taylor-lautner-new-moon-inter view

tutaj znalzlem z nim wywiad tylko ze po ang. poczytajcie sobie.

pozdro

BzS

"Rekord utraty wagi dla potrzeb roli (z 80 do ok. 45 kilogramów), jaki pobił Christian Bale dla Mechanik, wzbudził kontrowersje zarówno wśród aktorów jak i dietetyków.

Prawdziwą burzę natomiast wywołała wiadomość o błyskawicznym, SZEŚCIOTYGODNIWYM ODZYSKANIU przez aktora UTRACONYCH KILOGRAMÓW w ramach przygotowań do występu w Batman Begins. (wiec wcale ale to wcale nie mozliwe jest ze ten chlopiec w rok bez sterydow przybral na masie - nie no abstrakcja... debile...)

Bale przyznaje, że popełnił błąd nie słuchając rad lekarzy: "Sugerowano mi jedzenie zupek warzywnych, a ja ograniczyłem się do opychania się pizzą i lodami. Mój żołądek, który oczywiście drastycznie zmniejszył się podczas poprzedniej diety, nie wytrzymał tego tempa" (aktor czasami spożywał 5 posiłków pod rząd aby zdążyć z przyrostem masy ciała przed rozpoczęciem zdjęć). Wielu amerykańskich specjalistów od żywienia alarmuje, że gwiazdor dwukrotnie ryzykował nawet śmiercią, fizycznie upodabniając się do filmowej postaci. Nikt spośród krytyków nie kwestionuje jednak wielkości kreacji, jaką daje w Mechaniku Christian Bale."

http://4.bp.blogspot.com/_CId289lYIdc/SgQF2RwgQMI/AAAAAAAAC6g/xh1XVKfhYYI/s400/C hristian+Bale+in+The+Machinist.jpg

sześć tygodni później:

http://estb.msn.com/i/6C/D3373010C3AC7AB37617EAAF3BED9.jpg

http://farm1.static.flickr.com/193/1515392399_2e690398c4.jpg

kita

ale po co to?
jak to odnosi się do tego tematu? ..

BzS

Niestety, ale przybranie w rok 14kg masy mięśniowej nie jest realne bez potężnych wspomagaczy.Gadanie, że siedział na siłowni 5 dni w tygodniu po parę godzin, też jest bzdurą.Każdy dobry trener powie ci, że takie ćwiczenia są nieefektywne, ponieważ włókna mięśniowe nie zdąża się zregenerować.Zresztą, efekt brania dopalaczy widać po jego rozrośniętej żuchwie. Jest to efekt brania HGH(hormon wzrostu), który stosuje się w kulturystyce.

Argument, że od małego ćwiczy sporty walki i stąd taki przyrost masy też jest śmieszny. Sporty walki i inne sporty niesiłowe pomagają wysmuklić sylwetkę i zwiększyć kondycję. Sam uprawiam sporty pływackie, ćwiczę na siłowni i biję też trochę w worek ,to trochę się na tym znam.Zresztą, mój znajomy ćwiczy 12 lat Karate Oyama i też taki spompowany nie jest.

Jeżeli moje argumenty nikogo nie przekonały, to zalecam wejść na Google i sobie trochę o tym poczytać.

Librarian

Pisałem o tym wcześniej, niestety 15-latek, które pozjadały wszelkie rozumy, a nie mają zielonego pojęcia w temacie, bo coś na pudelku napisano nie przekonasz.

deamon82

wcale nie mam 15 lat to raz

a dwa jeżeli ja w ciągu roku przy umiarkowanej diecie i odpowiednim ćwiczenia na siłowni przytyłem 14 kg to jest to możliwe bez koksów..

BzS

rok plus dobre odzywki plus profesjonalna silownia plus profesjonalny trener plus odpowiednia motywacja i zaden problem zeby wyrobic takie cialo.... sam uprawiam kulturystyke to sie na tym znam. Przy samej dobrej diecie weglowodanowo bialkowej mozna w rok uzyskac 8-11kg suchej masy miesniowej. oczywiscie przy odpowiednim treningu.:)

paffcio1991

prohormony i tyle w stanach jedza to jak witaminy a u nas jest nielegalne miesiac lykania tego i 5 kg samych miesni

BzS

My nie mówimy o przybraniu masy, to żaden problem, a o jego wyglądzie. Po szczęce widać, że coś brał i o to cała kłótnia.

deamon82

Ja oglądałem wywiad z nim i on tam opowiadał o wielu wyrzeczeniach , naturalnie musiał brać jakieś profesjonalne odżywki , ale według mnie (sam ćwiczę) jest to możliwe ze względu na to że aktorka Hillary Swank "Do roli Maggie w filmie "Za wszelką cenę" (2004) musiała przytyć ok. 10 kg."i z tego 8 kg to chyba były mięśnie ,a jej wspomagaczami były szejki proteinowe i kilka surowych jaj dziennie. Więc jeśli ktoś chce porównać własne wysilki na siłowni i swój tryb życia z morderczymi wysiłkami tych 2 przykładów powinien sprawdzic wiarygodnosc swoich tez a nie porownywac innych do glupich 15-latkow.

w00cash1234

Przybranie 12-14 kg w ciagu roku na silowni to zaden problem.
Ja osobiscie w ciagu roku zwiekszylem swoja mase o 9 kg, przy czym nikt mie prawie w ogole nie instruowal a przez pierwsze pol roku cwiczylem wylacznie na sucho po czym zaczolem stosowac suplementy. Oczywiscie w moim przypadku wazna role odegrala motywacja.
Niewykluczone rowniez iz znacznie szybciej mozna osiagnac takie wyniki tylko i wylacznie po koksowaniu.

ridden

A ja mam podstawowe pytanie:

Shantel_Black

wejdz na forum Deppa to zobaczysz co to smietnik. malo znasz filmweb.

Shantel_Black

ps. taki z niego aktor jak z koziej pizdy trąbka jak ten caly zmierzch to nie ma co o tym dyskutowac - jakby nie mozna bylo rozmawiac na inny temat oprocz filmow i aktorstwa to by to wszystko inne blokowali ale tak nie jest.

Shantel_Black

Tu nikt nie miał nikogo przekonywać do swojej racji, tylko powiedzieć uczciwie, o ile się zna, czy jest to możliwe, czy nie. Tylko tyle chciałem wiedzieć. Nie mają sensu spory ludzi, którzy z jednej strony twierdzą, że "nie brał bo on taki wysportowany od małego" a z drugiej "brał bo mu szczenę wywaliło". Nie znacie go więc nie osądzajcie po zdjęciach :)
A tak btw, zerknijcie tu:
http://www.youtube.com/watch?v=Nqvg0C90FhM
To filmik z serii "jak to powinno się skończyć". Najlepszy moment to 1:20 :)

w00cash1234

bral jak nic, sam chodze na silownie i przybranie takiej masy tak szybko jest niemozliwe ;] gdyby jechal na odzywkach typowo na mase to sorry ludzie ale jego krata by poszla w pizdu ze tak powiem;] sam sie bawie w odzywki, sterdyy itp to wiem ;]

ridden

ridden a gdzie w tej bajce były smoki ?

w00cash1234

Właśnie zobaczyłem, że ten chłopaczek ma niecałe 18 lat! W galerii New Moon jest jego zdjęcie bez koszulki na którym wygląda on na ładnych kilka lat ostrego treningu na siłowni. Nie jestem ekspertem, ale żeby osiągnąć taki wygląd to musiałby zacząć treningi w wieku ~14 lat. Możliwe czy sterydy?

Oczywiście że możliwe. Poza tym jemu mogło przyjść to trochę łatwiej ponieważ od dziecka jest związany ze sportem - jest mistrzem Junior World Forms wygrywając trzy złote medale,potem w w wieku lat dwunastu wygrał światowe mistrzostwa juniorów w karate rzecz jasna.
Osobiście znam parę osób , którym udalo się tak przemienić sylwetki bez zażywania sterydów.Także podziwiam i cieszę oczy :)

Aisha868

W hollywood kazdy ma osobistego trenera i lekarza, wszyscy jada na hormonach wzrostu. Dobrym przykladem jest Christian Bale ktory do filmu "Mechanik" schudl do 55kg a w Batmanie pare miesiecy pozniej juz bylem koksem. tutaj macie zdjecie http://farm1.static.flickr.com/193/1515392399_2e690398c4.jpg

shen16

I co z tego, że bierze? Fakt, zrobienie 12-14kg masy w tym wieku i w tak krótkim czasie, dla nastolatka mającego znacznie szybszy metabolizm niż normalnie sugeruje bardzo, że chłopak nie jechał tylko na dobrym żywieniu;) Jednak warto brać pod uwagę jedno - on z tego ma kasę, to jest jego zarobek i jego kariera. Chłopak ma powód, a nie nastoletnie głąby co robią na szybko wakacyjną formę by przed jakimiś pindami na plaży szpanować. Nawet jeżeli bierze coś mocniejszego to ma tak dobrego trenera, że robi to z głową pewnie (środki na osłonę wątroby itd.) więc wiele mu się nie stanie.

Poza tym współczuję mu trochę, zapewne ma jakieś aspiracje aktorskie a już chcą dawać na ekranizację zabawek dla chłopców typu Action Man.