Postanowiłam założyć ten wątek, ponieważ czekam na ten film również niecierpliwie jak i na powrót słynnej pary- Kajol i SRK. Sądzę, że oboje udowodnia nam powtórnie jaki mają wielki talent aktorski.
Oboje muszą nieźle przygotować się do tej roli. Kajol musi schudnąć, natomiast zadaniem SRK jest przytycie.
http://www.realbollywood.com/news/2009/01/kajol-khan-binging.html
htmlhttp://www.mynameiskhan.co.in/2009/01/05/my-name-is-khan-shah-rukh-has-to-ga in-weight-for-mnik/78628/index.
I pierwsze zdjęcia z planu. W roli głównej SRK. Oczywiście świetnie wyszedł. A swoją drogą nie wiedziałam, że w LA może być aż tak zimno.
http://www.bollywoodhungama.com/features/2009/01/08/4711/index.html
http://i40.tinypic.com/33nxdw1.jpg
http://i39.tinypic.com/2vjooxi.jpg
http://i42.tinypic.com/xp7yc5.jpg
Oto jadłospis Kajol i SRK na planie MNIK. Kajol nie chce żadnych carbs (co to jest, niewiem, szukałam w słowniku i nic, nawet jako carb i pudło, ale kojarzy mi się to jako kraby). SRK chce tylko grillowanego kurczaka. Właściciel restauracji w San Francisco i New Delhi Ranjan Dey, będzie gościć aktorów przez prawie miesiąc. Kajol i SRK będą u niego jadać podczas kręcenie MNIK w USA. Dev ma się upewnić, że do czasu wyjazdu z miasta, aktorzy będą zajadać się jego jedzeniem i kiedyś wrócą do niego. "Ja bedę chciał dać im to co chcą, ale z wielu lokalnych składników i warzyw." Mów DEV. Niewiem czy dobrze przetłumaczyłam ale info z
http://www.telegraphindia.com/1090301/jsp/7days/story_10606933.jsp
Ok. Pomyślałam i te carbs to nie jest żaden krab. Chyba? To są raczej węglowodany, które są związane z dietą. A jak wiemy Kajol była na diecie do MNIK. Więc może już ma dosyć diety i chce zacząć normalnie jeść.
Kraba się pisze Crabs więc też myślę że to nie to moim zdaniem to jakiś skrót od słowa carbohydrate czyli węglowodan.
Nie dziwię się Kajol. Ileż można wytrzymać na diecie? Szczególnie tak nieciekawej smakowo jak jej. Muszą się dobrze odżywiać, żeby mieć energię i siły do dalszej gry. Nawiasem pisząc, to powiedzcie mi z łaski Swojej, bo czegoś tu nie czaję. Zdjęcia w Ameryce miały się skończyć. Mieli tylko dograć jakąś scenę powodzi, o ile dobrze zrozumiałam w Indiach. Co zatem jeszcze będą grali za granicą? Pewnie znowu coś poplątałam, więc mnie oświećcie, proszę.
Dzisiaj gdzieś przeczytałam, że te informację co podałam do ich jedzenia, nie wiadomo czy są prawdziwe. A do do zapytania Marquiete. To wiem, że Karan chciał nakręcić bardzo kilka scen w Białym Domu. Widziałam gdzieś pogłoski, że dostał pozwolenie, a gdzie indziej, że nie. Ale zobaczymy w czasem. Poszukam jeszcze informacji jutro co chcą jeszcze kręcić w San Francisco. Znam forum gdzie fani ze USA, informują się gdzie i kiedy co jest kręcone. I co ma być. Ale nie wiem czy zawarli jakieś nowe info. Pogrzebię jutro w necie.
Podobno mają kręcić w Mombaju a w czerwcu lub lipcu w San Francisko ale nie wiem jakie sceny konkretnie będę wdzięczna za informacje Karolino :)
Też tak słyszałam, że najpierw Mumbaj, a potem San Francisco. Ta dieta Kajol jest ohydna. Już bym wolała codziennie przebiec 5 km, niż jeść takie coś.
Oki doki. Obiecałam to dotrzymuję słowa. Nie jest pewna na 100%, ale na jednym forum z USA znalazłam notkę jak jakiś forumowicz napisał, że niby jakaś firma gdzieś umieściła ogłoszenie, że poszukują statystów do MNIK. Który ma być kręcony w San Francisco. Ludzie w to uwierzyli i pisali, że zobaczą SRK i Kajol. Posty pochodzą z zeszłego miesiąca, ale nie podali daty kiedy mają być kręcone zdjęcia.
Jedna strona podaje, że od marca do maja MNIK mieli kręcić w Bombaju, a do USA mieli powrócić w czerwcu (właśnie w San Francisco). Zdjęcia w USA miały trwać do sierpnia.
Znalazłam jedynie te informację. Nic więcej. Jak na polskich stronach, amerykańskich i hinduskich. Musimy liczyć się z tym, że zdjęcia mogą się przesunąć ze względu na ramię SRK. A tak przy okazji dodaje zdjęcie SRK. Na pewno go nie widziałyście. Znalazłam na forum MNIK.
http://i40.tinypic.com/b9g9k8.jpg
Dodatkowe informacje
Wpierw odmowa a potem zgoda. Poeta Javed Akhtar wpierw odmówił a potem zgodził się napisać tytuł piosenki do My Name is Khan. Film Inne utwory zostały napisane przez Niranjan Iyengar .
On pracował z nim w Kal Ho Na Ho i Kabhi Alvida Na Kehna i chciał być częścią My Name is Khan. Jednak dla Javeda było jasne, że nie chce dzielić tekstów z Niranjanim".
Ponieważ film jest oparty na wrażliwej kwestii, Karan chciał by Akhtar napisał utwór, który pasuje do nastroju fabuły. "Javed uczynił wyjątek dla Karana bo łączą ich bliskie relacje.Zmienił zdanie, gdy usłyszał temat filmu i nagrodził brawami Karana za film na taki temat. "
Aktorka Shabana Azmi ma tylko małą, ale znaczącą rolę w My Name is Khan. W filmi został opóźniony o kilka miesięcy z powodu zabiegu SRK. Azmi była gotowa do pracy w filmie z dwóch powodów. Po pierwsze, nigdy nie dzieliła ekranu z "King Khan", i chciała zdobyć doświadczenie występując u boku SRK. Po drugie, chociaż ona miała zagrać tylko w jednej scenie, to mówi się, że była wypełniona "mocą". Podkreślił jednak, że nie miała innego wyboru,jak powiedzieć "żegnaj"bo zbliżaly się terminy dotyczące filmu Gurinder Chadha.
No napewno się przesuną do pracy będzie mógł wrócić dopiero za minimum trzy miesiące.Fajne zdjęcie tylko nie mogę się doczytać co pisze na tej kartce hehe.
Tam piszę NEED A RIDE (lub RIVE). Chcociaż ja jestem ślepa. Ale za bardzo nie widzę w tej postaci SRK. Na forum pisało, że to niby on. Więc zaufałam im.
Nic dziwnego, że nagrodził Karana brawami. Temat filmu też mi się podoba. Muzyka na pewno będzie odpowiednio dopasowana. SHAHRUKH jest perfekcjonistą. Nie gra chałtur. Nie zgodziłby się na byle co. Każdy szczegół musi być zgrany z całością. Co do zdjęcia, to Preity ma rację. Ciężko zobaczyć szczegóły. Niby, że SHAHRUKH łapie stopa, czy co?
Zapomniałam Cię Karolino zapytać. Nie wiesz przypadkiem, czy już nie wiadomo kiedy mniej więcej możemy się spodziewać premiery „MNIK”?
Z tego co Priety napisała wyżej. Na razie jest przewidziana na grudzień tego roku. Ale ze względu na stan SRK, podejrzewam że przesuną premierę być może na styczeń lub luty 2010 r. Jednak znalazłam ankietę którą przeprowadzono na stronie jakieś hinduskiej gazety w grudniu 2008 r. Tematem był najbardziej oczekiwany film 2009 r. i pierwsze miejsce zajął MNIK, a Billu jak dobrze pamiętam 3 lub 4. Więc sądzę, że Karan, SRK zrobią wszystko by nie zawieść fanów.
No tak!!! Wy to potraficie człowieka podnieść na duchu!!! Później to się już nie dało?!!! Może jeszcze napiszecie, że w 2011 roku? Nie ma co! Z tego stresu pójdę obejrzę sobie "Dona". Mam dziś mordercze instynkty. Hm!
Czytałam właśnie, że Don 2 ma kolejne opóźnienie. Szkoda. Szukam i szukam jakiś nowych informacji o MNIK, ale nic nowego nie ma. Ale znalazłam opisy scen osób pracujących na planie. Mam nadzieję, że nie umieściłam już ich wcześniej. Jeśli tak to przepraszam.
Na początek apel kogoś do fanów by się trochę opamiętali i dali SRK spokój. Wszystkie informację pochodzą ze stycznia br. jak kręcono pierwsze zdjęcia w USA. Ktoś informuję, że pracował na planie i nie tylko in ale także inni ludzie zauważyli, że przesadzają. Posunął się do tego, że nazwał fanów wężami. Musiały to być w tym czasie gdy film kręcono na jakimś uniwersytecie. Niby cały czas dziewczyny wyglądały przez okno, co znacznie utrudniało pracę. O godzinie 17.00, SRK wychodzi z budynku i wszyscy fani zbiegli się na drugą stronę ulicy.
Kierowca Vana jak i ochrona zaczęli krzyczeć "Proszę się cofnąć!!".
Ktoś informuję, że kilka dni później, a dokładnie w sobotę było jeszcze gorzej. Gdy fani zobaczyli SRK zaczęli nazywać go ROCK STAR, dochodzili do jakiegoś szaleństwa, krzyczeli i generalnie nie zwracali na swoje bezpieczeństwo podczas pobytu w zatoce.
Apeluje by w przyszłości fani pozostali w domu i jedynie oglądali filmy z nim niż robili wielki bałagan na planie.
Relacje innego świadka.
Powinni jutro filmować w Lancaster. Dziś wieczorem zebrali się ludzie przed UCLA. W sumie było nas od 100 do 200. Niektórzy spokojnie się zachowywali, a niektórzy nie. SRK zatrzymał swój samochód na chwilę, jak wyjeżdżał. Uśmiechnął się do wszystkich. On jest bardziej przystojny w rzeczywistości, niż w jego filmach.
Kolejna relacja.
Nie gniewajcie się, ale SRK przechodził koło mnie z 5 razy. I nie byłem podekscytowany, ani nie poprosiłem o autograf. Dla mnie w tej chwili był zwykłym facetem który wybrał się na spacer. Dla mnie on jest indyjską wersją Ray Romano.
Wierzę, że świetnie zagra bohatera na chorego na autyzm. Oto jedna ze scen. Zwrócił swoją uwagę Secret Service przez wymuszenie drogi przez tłum. Szedł z aparatem i plecakiem. Ktoś patrzy na niego a SRK mówi "Ja nie jestem terrorystą!" Został niezrozumiany i tylko słyszy się słowo "Terrorist". Wszyscy wpadają w panikę i uciekają natomiast Secret Service napadnie na SRK. Policja schwyta go, po czym upada na ziemię.
To jest wielka scena i byłem tam 2 dni by wszystko zobaczyć.
Widziałem wszystkich tych fanów i wydaje mi się, że były tylko kobiety, które miały mieć około 16 lat. Nie wiem co jest z indyjskimi kobietami, ale widziałem ich tylko garść. Niestety... "Nie jestem zły".....po prostu mu się podoba.
Na koniec podaję świetną ocenę SRK.
Czy ty widziałeś jakiś film z SRK lub słyszałeś wywiad? Facet jest niesamowity! Istnieją lepsi aktorzy i animatorzy, ale jest ich nie wiele. Istnieje kilka lepszych tancerzy, piosenkarzy (ma kilka pieśni śpiewanych przez siebie, ma przyjemny baryton głosu, choć śpiewają z playbacku). Ale jak wielu aktorów może połączyć te wszystkie 3 czynności razem i tak świetnie je wykonać? Dużo czyta, jest niezwykle inteligentny, zabawny. Co najważniejsze, wiele znaczy w świecie muzułmańskim i jest otwarty na to, co jest pozytywne w islamie i Koranie. Którzy inny aktor łączy w sobie najlepsze cechy Brada Pitta, Michaela Jacksona, Johnnego Deppa, Jima Carrey i Malcolma X? Newsweek wymienił go jako 41 człowieka wśród 50 najpotężniejszych ludzi na świecie w tym roku.
Jedna trzecia młodych ludzi w tłumie, ubiegłej nocy była równe zaciekawiona zdjęciami a nie samym SRK. Było wśród nich około 10-15 starszych ludzi. Ludzie się cieszyli, radowali widząc kręcone ujęcia na terenie kampusu UCLA. Rozmawiałem z innymi fanami kina Bollywood osobiście, nawet zobaczyłem słynnego SRK, chociaż krótko go widziałem. Ale dobre i to.
Ty byłeś tak szczęśliwy, bo możesz być częścią tego filmu. Dziękujemy za poinformowanie nas o tym, co się dzieje podczas filmowania. Ale nam starczy nawet kilka te kilka sekund gdy na niego patrzymy.
Świetne Karolina są te wypowiedzi! Ta ostatnia w szczególności. Pewnie zachowywałabym się tak samo jak te fanki, ale bez przesady! SRK nagrywa scenę, a ludzie się gapią przez okna, a dziewczyny naokoło kwiczą...
Dobra od dłuższego czasu nie daje mi to spokoju. Pamiętacie wspominałam o jakieś scenie powodzi. Tylko teraz się tak zastanawiam. Jak niby już jest nakręcona scena jak SRK zostaje zatrzymany i uznany za terrorystę. Na jednej stronce znalazłam informację o jakimś rodzaju totur, które się nazywają Waterboarding. O to co znalazłam.
Waterboarding jest formą tortur, których stosowanie było niewątpliwie wstępnie zatwierdzone przez naszą (USA) administrację. Było wykorzystywane w stosunku do naszych "politycznych" więźniów w Guantanamo oraz "czarnych punktów". Polega na tym, że stopy znajdują się wyżej niż głowa, twarz pokrywa się tkaniną i wlewa się wodę do nosa. To sprawia, że prawie się topisz, i masz przeżywasz podobne doświadczenie jakbyś się topił.
Nie wiem może o coś takiego chodzi? Czy jest to możliwe?
Dzięki Maadlen. Pisałam posta ale gdzieś zniknął. Pewna kwestia nie daje mi od dłuższego czasu spokoju. Otóż wiedziałam, że w MNIK ma być kręcona jakaś scena powodzi. Ale teraz gdy wiemy już, że SRK będzie zatrzymany i wzięty za terrorystę. Zastanawiam się nad tematem tej powodzi. Na amerykańskim forum znalazłam jakieś info o formie tortur zwanej Waterboarding.
To co znalazłam na forum- to forma tortur, których stosowanie było niewątpliwie wstępnie zatwierdzone przez naszą (USA) administrację. Było wykorzystywane by torturować naszych "politycznych" więźniów w Guantanamo oraz "czarnych punktach". Polega na tym, że stopy znajdują się wyższej niż głowa, twarz pokryta tkaniną, i do nosa wlewa się wodę. To sprawia, że człowiek prawie się topi.
Tylko jest jedno ale, nigdzie w necie nie mogłam znaleźć że tak powiem potwierdzenia tych informacji.
Dobra pierwszy post się jednak odnalazł ;). Co do powyższej informacji zadałam to powyższe moje pytanie na www.bollywood.pl na wątku o filmie. I użytkownik odpowiedział mi, że ten temat został poruszony na forum raczej w kontekście stosunku administracji USA do praw człowieka wybranych jednostek.
Hm ciekawe aczkolwiek mam nadzieję że to jednak nie oto chodzi bo nie zniosę nerwowo takiej sceny z udziałem Shah Rukha cierpie nawet jak próbuje sobie ja wyobrazić a co dopiero mówić o oglądaniu.Bardzo ciekawe te wypowiedzi " w rzeczywistości On jest przystojniejszy niż w swoich filmach" ja sobie tego wyobrazić nie potrafię. On w filmach i na zdjęciach już jest zabójczo przystojny czy można być jeszcze (bezczelny jak On śmie być tak oszałamiająco przystojny hehehe ;P) przystojniejszym jeśli tak to ja bym chyba oszalała gdbym Go zobaczyła na żywo to jest moje największe marzenie po za oczywiście wyjazdem do Indii.Końcowa wypowiedź jest najlepsza.Widać że uszczęśliwianie innych ludzi (fanów) sprawia mu niebywałą przyjemność cudowny człowiek.
Na to pytanie na www.bollywood.pl odpowiedziała mi dziewczyna, dla mnie skarbnica wiedzy o MNIK. I napisała coś takiego, a raczej zaspojlerowała
"ma ona grać Rizwanową panią psychiatrę/psycholog (?) i coś tam coś tam (nie pamiętam) gdy tegoż Shahrukhowego bohatera aresztują i poddają torturą."
Nie komentuje tego. A tak przy okazji. Macie jakieś zdjęcia siostry SRK. Szukałam i nie mogłam znaleźć.
Mam nawet sporo teraz niechce mi się już szukać ale obiecuje że jutro wrzucę zresztą zobaczę może zaraz to zrobię.
Dobra Preity z czasem wyjdzie na jaw czy mają być te tortury czy nie. Ale wątpię jeśli nawet na oficjalnej stronie filmu nic nie podali informacji na ten temat. Lepiej obejrzeć sobie film z SRK, a w moim przypadku to lepiej śnić o SRK, bo o 4 rano pobudka.
1.http://i44.tinypic.com/6xzz8g.jpg tu z Shah Rukhiem
2.http://i39.tinypic.com/j8p0z9.jpg tu też
3.http://i39.tinypic.com/2n6vuwm.jpg ta w czerwonym
Wydaje mi się że Shah Rukh jest bardzo podobny do ojca a Lala Rukh (tak mówił na nią ojciec) do mamy a wam?
Podaje linki jeszcze raz bo coś mi się źle zrobiło
1. http://i44.tinypic.com/6xzz8g.jpg tu z Shah Rukhiem
2. http://i39.tinypic.com/j8p0z9.jpg tu też
3. http://i39.tinypic.com/2n6vuwm.jpg ta w czerwonym
Jak Ty to zrobiłaś? Ja nie mogłam znaleźć. Wielkie dzięki. Nie chcę jej urazić czy obrazić, ale wydaje mi się, że czas wpływa korzystniej na SRK. Im starszy tym przystojniejszy. A ona jak była młodsza to była ładniejsza. Ale dla mnie nie są wcale podobni, w życiu bym nie powiedziałam, że to rodzeństwo.
Bo ona jest bardzo do matki a on do ojca i daltego sa tak różni.Uwierz bardzo długo szukałam tych fotek aż wkoncu znalazłam a teraz tylko na dysku szukałam :)
Ja już kiedyś szukałam. Ale w wyszukiwarce znajdowałam jedynie podstawowe wiadomości typu, że mieszka z bratem, jest niby panną, i ile ma wzrostu. A zdjęcia żadnego.
Karolinko! Jesteś aniołem. Te wypowiedzi są świetne. Zgadzam się z Tobą Preity. Nie wiem, jak może być jeszcze bardziej przystojny. Oj będę o NIM dzisiaj śniła. Ha! Ha! Moim marzeniem też jest zobaczyć GO chociaż przez chwilę „na żywo”. I jeszcze jedno. Ja też „nie zniosę nerwowo takiej sceny z udziałem SHAHRUKHA cierpię nawet jak próbuje sobie ja wyobrazić”.
Ja też w wyszukiwarce nic znaleść nie mogłam znaleść w sumie to znalazłam je przypadkiem jak szukałam czegoś innego na jego temat weszłam na jakieś forum i tam były.Mnie się ostatnio coś niechce przyśnić :(.Tak Marquereite ta scena mnie przeraża mam nadzieję że to plotka.
Ja też mam taką nadzieję. Ale film i tak bardzo chcę obejrzeć. Nie wiem co prawda, jak przeżyję takie drastyczne sceny. Chyba bym pobiła tych oprawców. Te Twoje zdjęcia są świetne.
Taka drastyczna scena z Shahrukhiem!?-oż kurcze. Coś mi się wydaje, że ten film będzie jednym z najlepszych Shahrukha. Nie dość, że to z Nim i Kajol, robiony przez Karana, SRK chory-prędzej chyba nie miał takiej roli... Zapowiada się ciekawie. Ale takich scen to ja też chyba nie zniosę. Już się nie mogę doczekać.
SRK udzielił wywiadu w którym powiedział między innymi, że zdjęcia zaczynają się w drugiej połowie miesiąca. "Nie jest to bardzo poważny film. To jest coś w rodzaju Forrest Gump. Czujesz się źle dla tego faceta, ale istnieją wiele pozytywnych stron w tym filmie w filmie. To nie jest historia o niepełnosprawnym człowieku, który walczy ze swą niepełnosprawnością. To niepełnosprawnych człowieka w walce z niepełnosprawnością, która żyje w świecie - terroryzmu, nienawiści, walki. I nie ma w tym filmie podtekstu ... My Name is Khan jest o islamie i o sposobie, w jaki się patrzy na świat islamu, ale nie podejmuje żadnych stron. Próbujemy ukazać, że istnieją tylko dobrzy ludzie i źli ludzie. Nie ma dobrych Hindusów, złych Hindusów, dobrych chrześcijan, złych chrześcijan. Albo jesteś dobrym człowiekiem, lub złą osobą. Religia nie jest kryterium, ani narodowość, czy też ludzkość. W napisach musimy umieścić to: "Pierwszym superbohaterem jest tylko supermocarstwo - ludzkość".
Więc jak się Pan przygotowywał do MNIK?
"... Dałem im więcej odniesień ... cztery różne fizyczne objawy autyzmu. Oczy są bardzo trudne do zrobienia. Gdy zobaczysz mnie w filmie, będziesz w szoku. Dla mnie to bardzo trudne. Z 100 osób wokół ciebie, aby uzyskać te spojrzenie, martwe oczy jest bardzo trudne do zrobienia. Następnie mówię dialogi z tym wyrazem oczu bez wyrażania. Musiałem ćwiczyć te oczy w mojej łazience na 10 dni przed rozpoczęciem zdjęć. Teraz uczę moje dzieci..."
Znalazłam wzmiankę, że najnowsze filmy Karana będą rozpowszechniane przez UTV. A w artykule poświęconym temu jeszcze świetne zdanie:" "Nasze dwa najbliższe filmy - My Name is Khan i Koochie Koochie Hota Hain - są także przewidziane w wydaniu na ten rok. Są one obecnie w produkcji."
Nie mam zielonego pojęcia o autyzmie. Muszę trochę poczytać. Ale ta wypowiedź SRK o oczach mnie przeraziła. "Gdy zobaczysz mnie w filmie, będziesz w szoku." Martwe spojrzenie Shahrukha?! Ten film będzie świetny.
Zapomniałam :P Karolina dzięki za te wiadomości :D Czym więcej info o MNIK znajdujesz, to ja już tu umieram z niecierpliwości :P
Zapomniałam dodać, że SRK wypowiada się jeszcze, że bohatera ci szkoda. A jeśli chodzi o wzrok to ma go on nie obecny, matrwy. I by przygotować się do roli spotkał się z autystycznymi dziećmi.
To dobrze zrozumiałam z tymi oczami :) Dobrze, że tak bierze się za swoja rolę, czyta i spotyka się chorymi.
Ma www.bollywood.pl napisano, że niby już kręcą drugą połowę filmu. Podaje link do wywiadu więc same sobie poczytajcia. http://telegraphindia.com/1[...]636722.jsp
Rzeczywiście, nie wiem czemu. Ale dodał tam jeszcze, na pytanie o napad na Mannat, że policja proponowała mu ochronę, jednak odmówił, bo twierdzi, że ma wystarczającą. Poza tym wie, że nikt nie zechce go skrzywdzić, bo wszyscy go kochają. Powiedział, że jesteśmy wdzięczni za to co on dla nas robi, za jego występy w filmach, działalność charytatywną. Wie, że jest dobrym człowiekiem.
http://www.telegraphindia.com/1090307/jsp/entertainment/story_10636722.jsp
Ten powinien działać.
A taka ciekawostka znaleziona na wikipedii. Kajol za rolę Mandiry otrzymała prawdopodobnie najwyższe do tej pory wynagrodzenie wynoszące 25,000,000 rupii (około 2 mln złotych). Normalnie Kajol stała się bollywoodzką Julią Roberts:) Cieszę się należało jej się.
Wywiad Karana i SRK o MNIK. Może ktoś napisze o czym mówią ;)
http://www.youtube.com/watch?v=_wQE9frptws
Madleen ja już kiedyś pisałam że postać grana przez Shahrukha cierpi na zespół Asergera to jest lżejsza odmiana autyzmu (Taką odmianę cierpiała również postać którą grał Dustin Hoffman w Rain Men).Wklejałam nawet linki do artykułu opisujący przypadek tej choroby wklejam jeszcze raz
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=37fe52bf52b1d598
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=8a8c4ec7d5faba5a
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=f59c918ddb0a0cd3
Dość dobrz napisany artykuł można zrozumieć istotę tej choroby.Zachęcam do poczytania naprawde wrto :)
No teraz działa :) I oczywiście wszystko wiem :P Z tego youtoba też :P
Znaczy się, Mandira to imię Kajol grającej w MNIK?
Karolinko dzięki. Ciekawe informacje. „MNIK” będzie niezaprzeczalnie hitem. Doczekać się nie mogę. Zawsze wiedziałam, że SHAHRUKH jest pracowitym człowiekiem, a JEGO inteligencja nie pozwoliłaby MU nie przygotować się do tak trudnej roli. Sądzę, że ten film będzie ewenementem w kinematografii bollywood. Spotkałam się co prawda już z upośledzeniem umysłowym w „Koi... Mil Gaya”, ale to inny typ upośledzenia i bardziej fantastyczne zabarwienie podejścia do tematu. Choć muszę przyznać, że Hrithik Roshan zagrał tę postać znakomicie. Nie widziałam innych (poza tym rodzajem upośledzenia – facet nie znający słowa „nie” szaleńczo zakochany w swojej ofierze np.: Hum Kisi Se Kum Nahin”, „Aetbaar” czy „Darr”) w filmach bollywood. Jak znacie jakieś tytuły to dajcie znać. Chętnie zobaczę.