Ocena naszego idola pnie się do góry. Ach! Nareszcie!!! Już dawno zasłużył SOBIE na to. Czemu jest doceniany w Polsce dopiero teraz? Mamy z NIM za mało filmów. Ot co!
Właśnie ja to od dawna już obserwuję :)
A tygodniowo ocenia Go 10 osób, mam nadzieje, że są to tylko dobre oceny :)
Innych sobie nie wyobrażam. 10 osób powiadasz. Hm! Musimy go bardziej rozreklamować. Pożyczać na prawo i lewo JEGO filmy, wchodzić na fora. Sama nie wiem. Może to spowoduje, że GO do nas zaproszą. Wtedy całą paczką pojedziemy na JEGO koncert. :)
Dobry pomysł! Trzeba Mu zrobić jakąś reklamę, ja już zaczęłam (patrz-zdjęcie)... Shahrukh musi w końcu do Polski przyjechać, podobno miał takie zamiary, a wszystko teraz ucichło :(
Z prerspektywy tego jak u nas traktuje się zagraniczne gwiazgdy i rasizm jaki u nas panuje to wolałabym żeby go nie zapraszali bo obawiam się że mogą go obrazić a tego bym nie przeżyła.Chociaż z drugiej strony to bym chcaiała zeby przyjechał zobaczyć go na żywo to by było coś.Faktycznie też ostatnio zwruciłam uwagę że ocena rośnie i cieszy mnie to niezmiernie.
No co Ty?!!! Musi do nas przyjechać. A jak ktoś spróbuje GO obrazić to... (może malutki lincz na delikwencie? :D ). Poza tym my GO obronimy i narobimy tyle hałasu na JEGO cześć, że zagłuszymy tych piiiiii (domyśl się co mam na myśli). No i gości w tym kraju się nie znieważa. Oj! By się działo. Z resztą jak oponeci GO zobaczą to padną przed NIM na kolana, jak my wszystkie. :)
Masz racje Shah Rukh sobie zasłużył na wysokie oceny.Sława nie udeżyla mu do głowy w jednym wywiadzie przeczytałam jego opinie o sobie:
"Nie piję, nie ganiam za spódniczkami, nie biję żony, nie pozuję nago do magazynów, nie mam 30 centymetrowego.. wiecie czego – jestem dość nudny"
Uwielbiam ten fragment jest tak rozbrajająco uroczy :).Jest skromny i to wedlug mnie świadczy o tym jakim jest człowiekiem.(uważam że cudownym).
To że jest skromny i niezwykle utalentowany wiemy nie od dziś. Ja też czytałam o podobnych wypowiedziach. Również o tym, że w cudowny sposób potrafi rozweselić partnerki na planie, by nie były zestresowane. Jest wesoły, ujmujący, szarmancki i kochany przez nas wszystkie. To z tymi przypadkami omdleń na JEGO widok to nie fikcja. Kobiety rzeczywiście nie wytrzymują emocji związanych z JEGO widokiem. A która by takie szczęście spokojnie zniosła? Bo ja nie. Oj! SHAHRUKH KHANIE przyjedź do nas! Prosimy!!! :D
No i widzicie moje drogie... jeszcze 3 dni temu głosów oddanych na Shahrukha było 2722, średnia-7,95... A dzisiaj głosów 2730 i średnia wzrosła o 0,01 :) KING KHAN pnie się w górę!
Kochana jesteś z tym stwierdzeniem. Też to zauważyłam. Wspaniale! Ciekawa jestem czym to jest spowodowane. No wiadomo, że JEGO czarem i urokiem osobistym, ale dlaczego dopiero teraz i dlaczego 0,01? Jak dla mnie to wciąż mało. A taki ... (nie będę się wyrażać) "przyjaciel" SRK Salman Khan ma 8,02. Za co ja się pytam? Szczęściem dla nas na Sallu głosowało tylko 148 osób. A na kochanego SRK aż 2730!!! Widać gołym okiem kto jest górą.
Oh yeah! no skąd Salman ma taka średnią, to też mnie dziwi. hehe, ja go nazywam "zwariowaną muchą" odkąd zobaczyłam film z jego udziałem "Bo to jest miłośc"... tylko on się na takiego debila nadawał :P
Moja mama mówiła to samo... powiedziała, że gość ma chyba nierówno pod sufitem, żeby takiego debila grać...
Słyszałam dużo opinii na temat tego, że Salman wygląda na mięśniaka a gra cioty, może to i fakt....
Ogółem po filmie "Dlaczego się zakochałem" nie mogę go nie kochać w pewien sposób...
Shahrukh to już inna sprawa, ale Sallu był takim moim pierwszym Bolly zauroczeniem.... przez pewien czas świata poza nim nie wiedziałam :P
Cieszmy się, że ludzie idą po rozum do głowy i głosują na naszego SRK. Salman nie tylko wygląda na mięśniaka. On nim jest. Oglądałaś "Karan Arjun"? Nie ma porównania z SRK w "OSO". Ja Ci to mówię. Kaloryfery SRK a mięśnie Sallu... Wszystko jasne. Wiemy kogo wybrać. Nie wspomnę, że wiemy również kto jest lepszym aktorem.
Czy Ty to widzisz?!!! Kurza twarz!!! (przepraszam za ten wulgaryzm, ale nie mogę się powstrzymać) Ocena znowu stoi!!! Na co ci ludzie czekają?!!! Na oklaski? Co za brak zrozumienia. :(
I będzie stać, bo Bolly nie ma w gazetach! Shahrukha to ostatni raz widziałam miesiąc temu w gazecie i to jeszcze w powtórce....wiec ciężko będzie:/
Nie strasz!!! Ja Cię proszę. Lepiej niech pnie się w szybkim tempie na sam szczyt, jak powinna. Szkoda czasu. Wcześniej czy później tam się i tak znajdzie. SHAHRUKH KHAN zasługuje na najlepsza ocenę.
Buu teraz znowu spada jak widać nieda się przeskoczyć polskiej mentalności i rasizmu.Przykre ale prawdziwe.
To straszne!!! Wręcz przerażające!!! My Polacy słynący niegdyś z tolerancji. Masz rację. Jestem załamana. :(
Salman Khan ma wyższe oceny, bo jest znany tylko przez węższe grono widzów. SRK jest popularniejszy i są osoby, które go po prostu nie znoszą.
"Ocena naszego idola pnie się do góry. Ach! Nareszcie!!! Już dawno zasłużył SOBIE na to. Czemu jest doceniany w Polsce dopiero teraz? Mamy z NIM za mało filmów. Ot co!"
Czy ja wiem, czy on sobie zasłużył... Prawda jest taka, że praktycznie w każdym filmie gra tak samo. Ma swoje ciekawe role, np. w "KHNH" albo w "Baazigar", ale jego bogata filmografia na ogół zlewa się ze sobą. Ten sam zasób min, gestów i katalog uśmiechów. Teraz ma ugruntowaną pozycję gwiazdy i wydaje mi się, że nie za bardzo przykłada się do swoich ról. Mam na myśli "Don" i "KANK", bo na przykład "K3G" jeszcze jest w miarę oryginalny. Nie jestem żadną rasistką, ani nie ma uprzedzenia do Bollywood. Po prostu nie rozumiem, za co tak bardzo wielbi się Khana. Ot, taki sobie gość.
Droga Magdo! Niestety nie podzielam Twojej opinii na temat jednakowej gry SRK. Rozumiem jednak, że komuś może się taka wydawać. Mnie jednak nie. Zadziwia mnie natomiast fakt tak nagłego i gwałtownego spadku JEGO oceny. Dziwne. Ja lubię w ogóle kino światowe, ale z racji moich zainteresowań historią, kulturą i etnografią Azji, to kino w szczególności mnie pociąga. Nie twierdzę, że jest lepsze czy gorsze od naszego. Jest po prostu inne. Sposób gry aktorów odmiennej kultury może się nam wydawać dziwny lub przesadny. To tylko kwestia podejścia do środków przekazu. Widziałam na Twoim blogu w ulubionych aktorach Penelopę Cruz i Vivien Leigh. Moim zdaniem one nie są najlepszymi aktorkami, ale może się mylę. Vivien zasłynęła z "Przeminęło z wiatrem". Nie podobała mi się w tej roli i to bardzo. Okazuje się, że nie tylko mnie. Nie wiem czy znasz historię kręcenia tego filmu? Jak chcesz to Ci ją opiszę. Chodzi mi o to, że zaczęłam na nią inaczej (pozytywniej) patrzeć po jej kreacjach bohaterek np.: Karen z "Rzymskiej wiosny pani Stone", Blanche z "Tramwaju zwanym pożądaniem", czy Anny z "Anny Kareniny". Masz jednak w Swoim "zestawie" ulubieńców takie gwiazdy, które chyba każdemu się podobają, a ich kunszt aktorski nie podlega najmniejszej dyskusji (Helena Bonham-Carter, Meryl Streep, Nicole Kidman, czy Kajol lub Rani). Nie wiem na czym to polega. Czasami nam się aktor podoba tylko w jednej lub kilku rolach. Mnie się SRK podoba, na razie, w każdej w jakiej GO widziałam. Nawet gdyby grał jednakowo (a nie gra) w każdym filmie, to jest w NIM coś takiego co przykuwa naszą uwagę i podoba się nam. Mam nadzieję, że natrafisz jeszcze na film z SRK, w którym Cię zachwyci. Pozdrawiam.
Pozdrawiam moją imienniczkę Magdę :)
Niestety nie będę pisać co ja o tym wszystkim myślę, bo po 1. nie mam czasu na stworzenie twórczych wypowiedzi, a po 2. wypowiadałam się na ten temat już nie jeden raz-Marquerite może to potwierdzić....
Więc jak by Ci się chciało droga Magdo, to zajrzyj na te strony, poczytaj i pooglądaj wszystkie filmiki: http://www.filmweb.pl/topic/1028216/Jak+d%C5%82ugo+b%C4%99dziecie+o+NIM+pisa%C4% 87%2C+co+Wy+w+NIM+widzicie.html?page=1
mam nadzieję, że zmienisz zdanie :D
Madleen jesteś wspaniała. Tak! Potwierdzam. Dzięki za uznanie. Ciężko jest jednak wytłumaczyć komuś, kto GO nie lubi tak jak my, że widzimy w nim prawdziwego aktora, a JEGO mimika jest charakterystyczna dla JEGO osoby, a nie gry aktorskiej. Inni aktorzy przecież mają też swoje gesty. Co tam? Ja i tak nie przestanę GO lubić i podziwiać, jako aktora i jako człowieka. Dla mnie jest cudowny. Oby inni filmomani mogli znaleźć sobie swojego ulubieńca. To cudowne uczucie. Nie trzeba być obiektywnym. : ) Po prostu jest się szczęśliwym, gdy się go widzi na ekranie i można porozmawiać o nim na forach. Pozdrawiam wszyskich miłośników kinematografii.
Eh i znowu to samo jak długo jeszcze ... mam pisać to samo.Cóż napisze po raz setny.Po pierwsze nie zgodzę się z tym że gra tak samo wystarczy porównać Dona i KANK o których już wspomniałaś.Dwóch cyników ale jakże różnych Don niesamowicie pewny siebie ,narcystyczny drugi Dev równie cyniczny ale zupełnie inaczej sfrustrowany i wściekły na cały świat za swoje nie powodzenia.Jakbyś obejrzała dokładnie to zauważyła że dwa różne zestawy min i gestów.Faktycznie ma pewne gesty i miny które są charakterystyczne dla niego.Zauważyłam że pojawiają się one u niego nie zależnie czy gra w filmie ,prowadzi program w tv czy udziela wywiadu.Czasem jak oglądam filmy z nim mam wrażenie że Shah rukh khan a Rahul,Raj,Aman to jedna i ta sama osoba.Po drugie "Teraz ma ugruntowaną pozycję gwiazdy i wydaje mi się, że nie za bardzo przykłada się do swoich ról. Mam na myśli "Don" i "KANK", bo na przykład "K3G" jeszcze jest w miarę oryginalny" nie no nie wiem co mam powiedzieć w Donie i w KANK stworzył właśnie fenomenalne kreacje.Nie sądzę żeby się nie przykładał jest perfekcjonistą ,jak skończą jedną scenę zamiast odpocząć to on już przygotowuje się do następnej.Oglądałaś może "Shahrukh khan legenda" wydaje mi się że nie obejrzyj posłuchaj co mówią o nim ludzie którzy z nim pracują.
"Po prostu nie rozumiem, za co tak bardzo wielbi się Khana"
Powiem ci za co ja go wielbię jak to ujęłaś.Ja go podziwiam nie tylko dlatego że jest fantastycznym aktorem bo po raz pierwszy spotkałam z tym żeby ktoś swoją grą potrafił wzbudzić u mnie nie przebraną radość nie, nie śmiech radość a później smutek który ściska za serce tak mocno że wylewam fontannę łez.Żaden inny aktor u mnie tego nie wywołał do tej pory a uwierz mi obejrzałam w życiu wiele filmów gdyż kino to moja pasają.Uwielbiam go ponieważ jest przystojnym pełnym seksapilu i charyzmy mężczyzną obdarzonym kocimi ruchami.
Przechodzę do najważniejszego wielbię go przede wszystkim za to jakim jest człowiekiem.Dla mnie człowiek który w dobie wojen na tle religijnych(szczególnie w Indiach) potrafił połączyć Islam i Hinduizm żeniąc się z Gauri ,mało tego wychowuje dzieci w obu tych religiach.Mimo że jest gwiazdą ma jedną i tą samą żonę od lat ,pokaż mi choć jedną amerykańska gwiazdę która ma tylko jedną żonę lub męża heh trudne co?!.Nie wywołuje skandali.Podziwiam go również za to jaki ma stosunek do kobiet bardzo je szanuje.Mogłabym pisać i pisać to naprawdę cudowny człowiek. "Ot, taki sobie gość" Shah Rukh Khan nie jest wcale takim sobie gościem tylko cudownym człowiekiem,utalentowanym aktorem i bardzo przystojnym mężczyzną,jestem pewna że zasługuje na uwielbienie jakim się go o tacza i na porządną ocenę na Filmwebie również.Naprawdę poczytaj trochę wywiadów , przeczytaj biografie , obejrzyj film o którym wspomniałam a zrozumiesz za co jest uwielbiany.The End
P.S.Znowu mi wyszedł referat ale jakoś nie umiem się powstrzymać ;P
No i cudowny referat!!!
Tak "Shahrukh Khan Legenda" warto obejrzeć, ja mam gazetowe wydanie (niestety skrócone), ale i tak się cieszę :D
A ocena SRK poszła w górę :P
Och Preity! Nie powstrzymuj się. Twoje referaty to jak balsam dla duszy. Pisz dziewczyno, bo zręcznie posługujesz się klawiaturą komputera i może kogoś przekonasz do naszych poglądów. Twoje słowa: "Shah Rukh Khan nie jest wcale takim sobie gościem tylko cudownym człowiekiem,utalentowanym aktorem i bardzo przystojnym mężczyzną,jestem pewna że zasługuje na uwielbienie jakim się go o tacza i na porządną ocenę na Filmwebie również." oraz "Uwielbiam go ponieważ jest przystojnym pełnym seksapilu i charyzmy mężczyzną obdarzonym kocimi ruchami." samo w sobie jest już najlepszą JEGO obroną. Gra tak samo w każdym filmie?!!! Jak czytam takie słowa na kilku forach to mam zdrowo dość. Ale masz rację. Bądźmy uparte. Tłumaczmy i przekonujmy, walczmy z uprzedzeniami. My Polacy nie lubimy jak ktoś zdobywa sławę i pieniadze. Od razu posądzamy taką osobę o krętactwo i znajomości. Nie możemy przeboleć, że to nie my, nie nas to spotkało. A ja się cieszę z pozycji SRK jaką zajął SWOIM talentem, wytrwałością i pracowitością. Życzę MU kolejnych sukcesów i dużo szczęścia, bo na nie zasługuje. Kocham Go za to o czym wspomniałaś wyżej. Chciałabym być choć w połowie tak wspaniałym człowiekiem jak ON. Jest dla wielu wzorem. Dla mnie też.
Na zakończenie: Madleen ja też się cieszę, że ocena poszła w górę. Może nasza praca nie poszła na marne. : ) Popieram Cię też w kwestii oglądania "Shahrukh Khan Legenda" zanim się ktoś weźmie do krytykowania SRK jako aktora i osoby.
Na początku chciałabym podziękować, że nikt nie zjechał mnie za opinię po SRK.
Nie chodzi o to, że w każdym filmie mi się nie podobał. Lubię jego role w "Czasem tak, czasem nie" i "Gdyby jutra nie było". Tylko, że w "Donie" i "KANKu" strasznie działał mi na nerwy- nie wiem czemu. Może to role po prostu nie przypadły mi do gustu.
Ja też nie rozumiem, czemu nagle po jego pojawieniu się w TOP 10, zjechał na jakieś 200-setne miejsce, na zbity pysk za przeproszeniem. Podejrzewam, że są osoby, które po prostu nie mogą znieść, że w czołówce są osoby, które nie są "wielkimi aktorami" i... mężczyznami. Dziwne jest to, że na samym początku są sami aktorzy, a gdzieś około 15 miejsca kobiety. Aishwarya była w TOP 10 i zjechała poniżej TOP 100- tak samo jak SRK. Ich winą jest to, że są Hindusami i nie noszą nazwisk takich jak Freeman czy Hopkins. Po prostu. W ogóle ten cały TOP 100 to jedna wielka ściema.
Za neutralną postawę Szaruka w Indiach leżących na przysłowiowej beczce prochu też należą mu się brawa, ale raczej nie bierzemy tego pod uwagę przy dawaniu ocen. Ocenia się talent i dorobek artystyczny.
Pozdrawiam.
Dziękować za "nie zjechanie" za opinię nie jest potrzebne. Przecież Madziu możesz mieć Własne zdanie. Wyraziłaś je zresztą w bardzo kulturalny sposób nie urażając naszych (maniaków SRK) uczuć i z pewnością jesteśmy Ci za to wdzięczne. Cieszę się, że lubisz SHAHRUKHA KHANA, choć nie tak jak my. Denerwował Cię w "Donie" i "KANKu"? Dlaczego? Co ON takiego zrobił? A może to nie ON Cię denerwował tylko grana przez NIEGO postać? Jestem ciekawa i chętnie o tym z Tobą podyskutujemy. Mam nadzieję, że wypowiadam się tu w imieniu całej "naszej paczki maniaków" (że tak się wyrażę). Mnie w podobny sposób, nie do zniesienia, denerwowała postać Nainy (bo nie sama Preity Zinta, którą lubię) oraz Rohita (tu akurat Saifa Alego Khana nie lubię, ale o nim później). Co nie znaczy, że uważam ich za złych aktorów. Widząc ich jednak jak się "migdalą" do siebie na oczach umierającego Amana, dostawałam 100 stoni w cieniu. Pewnie moje odczucia nie są obiektywne ze względu na to kto grał Amana. : ) Nie zmienia to jednak faktu, że po tym filmie, o ile wcześnie mogłam jakoś znieść Saifa, teraz nie mogę na niego patrzeć. Wracając jednak do "Dona", bo od niego chcę zacząć. Czy nie podoba Ci się, że gra negatywną postać? A może sama postać Dona? Jest sprytny, bezwzględny i opanowany. No i zabójczo przystojny, ale to pewnie dla Ciebie nie ma szczególnego znaczenia. : ) Sama akcja filmu jest porywająca. A Don jest tak zły, że aż cudowny. Coś jak (przepraszam za niezbyt trafne porównanie) Alan Rickman jako Szeryf Nottingham. A "KANK"... Oj! Ten film mnie powalił. Jest "życiowy" (to cytat z filmu). Dev przypominał mi miejscami Raja z "Chalte Chalte". Mam na myśli nie radzenie sobie z panowaniem nad własnym gniewem i porywczość. Tak jak w życiu. Emocje biorą górę. Wspaniałe filmy cudownie zagrane. Napisz więcej o Swoich odczuciach co do "Dona" i "KANKu".
To prawda, że nie bierzemy pod uwagę charakteru i życia prywatnego SRK przy JEGO ocenianiu, ale piszemy o tym w odpowiedzi na pytanie: dlaczego GO tak wielbimy. Na nasze postrzeganie SRK ma duży wpływ to, co ON robi poza planem filmowym.
Dzieki za poparcie w sprawie punktacji. "Wielka ściema" powiadasz? Dobre. Podoba mi się.
Ja wiem dlaczego widziałam tu kiedys opinie która zresztą została zablokowana.Ktoś napisał coś w stylu że taki brudas nie może być tak wysoko w top 100 trzeba go wywalić.Znalazło się takich kilku zresztą można przecież założyć kilka kont i z każdego dać ocene 1 i już leci na łeb na szyje.Jak można tak mówić o drugim człowieku tylko dlatego że ma ciemniejszą skórę zwłaszcza o shah rukhu.
Wracając do stosunku Shah rukh do kobiet:
"Myślę, że nie da się nie doceniać kobiet; są pięknymi stworzeniami ludzkimi. Kobieta jest istota wyższą, powinna być traktowana w specjalny sposób"
Eh co za mężczyzna żeby wszyscy byli tacy mmm..
Nie zamierzam się powstrzymywać Margareite zawsze się odezwe jak taką opinie zobacze.
Brudas?! Ludzie mnie osłabiają...takiego argumentu dementującego zdolności aktorskie SRK jeszcze nie słyszałam... zależy...jak ktoś chce pokazywać swoją inteligencję w takim świetle jak osoba, która to napisała to jej sprawa... przynajmniej wiadomo na kogo uważać na FW...
Shahrukh szanuje kobiety i za to go uwielbiam ( międzyinnymi:P), niech i ja zarzucę cytatem;)
"Za bardzo szanuję kobiety, by tak postępować. Wiem, że moja żona jest też czyjąś siostrą, ale wybrałem ją na żonę i oczekuję, że wszyscy będą ją szanować. Nigdy nie usłyszysz mnie mówiącego w nieodpowiedni sposób o kobiecie”." I to się chwali! Ach i jeszcze jedno... takich mężczyzn nie ma co szukać w naszym społeczeństwie nawet:/
Dzięki! Chciałabym się spotkać wraz z kilkoma koleżankami z osobą wypowiadającą te rasistowskie teksty. Oj ! By się działo. Nie jestem zwolenniczką przemocy, ale jak taka osoba może zabierać głos w sprawie sztuki filmowej? Właściwie jakiejkolwiek. Smagła cera nie jest wyznacznikiem talentu aktorskiego. I jeszcze jedno. Rzucać takie hasła na forum wielbicieli jednego z najbardziej kochanych postaci kina nie tylko hinduskiego? Co za brak ogłady i taktu. Gdzie z takimi wypowiedziami? Wybacz, ale nie mogę się powstrzymać. Zagotowało się we mnie ze złości. Pewnie to opinia dziewuszki, która lubi bladolicych wymoczków. Dla niej taki wypłosz jest więcej wart od prawdziwego mężczyzny. No cóż? Pozostaje pogratulować "gustu".
Teraz o przyjemnych rzeczach. Tak. ON umie traktować kobiety i je docenić. Sam fakt, jak traktuje SWOJĄ żonę. Mam na myśli fakt, że pozwalał jej od samego początku SWOJEJ kariery chodzić ze SOBĄ na plan filmowy, co w tamtych czasach i dziś zresztą też, nie jest przyjęte (mówiąc delikatnie). Pracuje z nimi i uznaje ich zdolności oraz talent. Przykład Farah Khan. Widziałam sceny z planu "OSO". Uważnie słuchał jej uwag i krytyki. Bez fochów stosował się do zaleceń "lepszych" od SIEBIE tancerzy. Efekt możemy zobaczyć.
http://pl.youtube.com/watch?v=KRkle5SeRBU
To geniusz!!! Wie kiedy powinien skorzystać z wiedzy i zdolności innych ludzi. Tak sobie myślę, że strona SRK stała się ogólnym forum miłośników bollywood. Piszemy tu nie tylko o NIM. To fantastyczne. ON nas wszystkich zjednoczył. :)
Jabymy się chętnie przyłączyła do was i faktycznie by się działo.Smagła cera nie świadczy o tym jakim jest człowiekiem czy aktorem.Nasz Shah Rukh ma bardzło ładną ciemną skórę aż czasme chciałabym go dotknąć i ją poczuć.Nigdy nie rozumiałam dlaczego ludzie uważają lepsi od innych ze względu na kolor skóry , wyznanie czy upodobania.Ja zawsze oceniam ludzi napodstawie tego co mają do powiedzenia i jak się zachowują to chyba najwięcej mowi o człowieku.Rasizm to w Polsce niestety duży problem.
To była oinia chłopaka któremu zapewne gula staje ze złości bo nie dorasta takiemu mężczyźnie jak SHAH RUKH KHAN nie dorasta do pięt.Nie którzy mężczyźni nie potrafią ścierpieć tego że kobiety uwielbiają smagłych przystojnych mężczyzn.Nie ma wątpliwości że SHAH RUKH to geniusz.Mówisz zagotowało sie w tobie , ja jak pierwszy raz przeczytałam ten tekst to omało monitora nie rozstrzaskałam ale w pore do mnie dotarło że komputer nie jest nic winny.Bardzo mnie to zabolało.
To jeszcze nic:) Ja przeczytałam opinię pod artykułem Shahrukh Khan przyjeżdża do polski" Następującą opinię " Zobaczycie, jak ten przyjedzie do Polski to będzie miał tyle kobiet, bo one lubią takich czekoladowych".
Ja po przeczytaniu tego dostałam ataków śmiechu... Czekoladowy Shahrukh:) Ludzie to mają wyobraźnię, a tego Pana chyba zazdrość zżerała :)
Polska nie jest krajem tolerancji i tak już zostanie... nie ma co przekonywać jednego człowieka, kiedy w Polsce jest takich tysiące...
Nie zmienia to faktu, że:
Shahrukh Khan jest dobrym aktorem choć jest Hindusem
Michael Jackson był królem muzyki lat 80 choć był czarny ( i do czego go doprowadzili rasiści- nos mu odpada)!
"Michael Jackson był królem muzyki lat 80 choć był czarny ( i do czego go doprowadzili rasiści- nos mu odpada)!" -hahaha....
" Zobaczycie, jak ten przyjedzie do Polski to będzie miał tyle kobiet, bo one lubią takich czekoladowych".-co za idiota (za przeproszeniem) to wymyślił. No przepraszam bardzo, ale ja uwielbiam nie tylko osoby z ciemną karnacją. Ale Shahrukh to najsmaczniejsze brązowe ciacho. Jak ja bym miała taka karnację, to bym do nieba skakała z radości :p
I co z tego, że jest Hindusem! Tu nie chodzi o to, jakiego pochodzenia jest, ani jaką religie wyznaje, ja Go kocham za to jakim jest CZŁOWIEKIEM, a nie zepsutym przez media no eee, np. Michaelem Jackson'em.
A czyż hinduski nie są piękne??? Taka Kajol, Madhuri, Juhi... Uwielbiam tą ciemną karnację i czarne długie włosy. Według mnie to są nawet ładniejsze od wszystkich Wenezuelek (czy jak tam się zowią one)razem wziętych! No a Shahrukha nie przebije żaden lokowany Latynos!
Wypowiedź bez sensu, no ale cóż. szlak mnie trafia jak takie głupoty słyszę, i to jeszcze od osób, które o Shahrukhu nie maja zielonego pojęcia. I twierdzą, że to tylko jakiś przystojniaczek z "boliłód".
Ja tam do Michaela Jacksona nic nie mam, według mnie do operacji plastycznych popchnęła go właśnie ludzka ignorancja w stosunku do czarnoskórych. Jak się biali uważają za lepszą rasę to ich sprawa, ja jestem biała, a marzę tak raz iść do solarium i być brązowa... sama nawet używam ciemnego make upa, żeby się przyciemnić. mam w tyłku cerę jak mleko... szybciej jak trup...:/
Shahrukh ma na prawdę piękne wnętrze... aż pozazdrościć Gauri takiego skarbu w domu:]
Princessarwena ja Cię proszę weź mnie nie dobijaj. „Czekoladowy SHAHRUKH”???!!! Ludzie!!! Kto Wam pisze takie teksty???!!!!! Opamiętajcie się!!! Piszecie o wyjątkowym człowieku. Dziewczyny wydajemy wojnę rasistowskim tekstom na FW. Panowie piszący te słowa muszą być strasznie zakompleksieni. Jak inaczej można wytłumaczyć brak ich argumentacji pokrywany rasizmem? W głowie się nie mieści! Nie dziw się więc Preity, że się we mnie zagotowało i gotuje się do teraz. Tekst: „Shah Rukh ma bardzo ładną ciemną skórę aż czasem chciałabym go dotknąć i ją poczuć” jest super. Tylko po co znowu te ograniczenia? Dlaczego tylko czasem? Ja myślę o tym stale. Madleen dlaczego tylko Hinduski są piękne? ON nie wygląda cudownie? Wydaję wojnę rasistom w FW. Dyskryminacja rasowa to nie argument w naszych rozmowach. My tu cenimy talent aktorski, a nie kolor skóry. Choć trzeba przyznać że smagłość SHAHRUKHA jest pociągająca i z tego choćby powodu jest argumentem za NIM. Dla przeciwników SRK i piiiii... (domyślcie się reszty) rasistów ponownie:
http://pl.youtube.com/watch?v=oU75yCdfv-I&feature=related
Uśmiechnijcie się. Oto najpiękniejszy uśmiech na świecie
http://pl.youtube.com/watch?v=uIcLk2PsN4g
http://pl.youtube.com/watch?v=uQJq3vnWyyY
http://pl.youtube.com/watch?v=Z9HetOWYV84
http://pl.youtube.com/watch?v=pIErgi1DylQ
i najsłodszy
http://pl.youtube.com/watch?v=fjxoGvgorus
http://pl.youtube.com/watch?v=piM9i9lad_Q
http://pl.youtube.com/watch?v=N5ymbcaWsR8
Najlepszy argument w JEGO obronie.
Właśnie obejrzałam ponownie „Duplicate”, „Raju Ban Gaya Gentleman” i „Hum Tumhare Hain Sanam”. Czy któraś z Was chciałaby pogadać na „normalny” na FW temat filmów? Jak Wam się podobały? Mnie jak zawsze bardzo. Tak wiem. Nie jestem obiektywna. Może jednak Wy też i będzie się nam dobrze te filmy wychwalało.
We mnie też się gotuje jak słysze tego typu teksty Margareite.Masz racje ja też marze nie usttanie o tym by muc dotknąc jego pięknej skóry.Jak oglądalam KANK scene w sklepie z łóżkami jak Maya uczy Deva co pwoinien robić i mowić jak Rehja wróci z pracy.Maya głaszcze Deva po torsie bardzo chciałabym byc na miejscu Mayi móc głaskać jego skóre mmmm.... marzenia.Kurcze nie znalazłam filmikiu z tą sceną :(.
Ja znalazłam. Jakieś 3,10 minut w tym filmiku. http://pl.youtube.com/watch?v=TU3bdMOlWPY
Co za szczęściara? Nie ma co? Ta się ma fajnie. Że nie wspomnę o Gauri. Ona to ma takie szczęście na codzień. Aż żal, że takiego faceta się nie klonuje z jego wyjątkowymi cechami.
Cieszę się, że "KANK" skończył się szczęśliwie. Lekcja umoralniająca była, ludzie wnioski wyciągnęli i szczęśliwie zakończyli oglądanie.
Fajny ten filmik bardzo lubie tę scene.Tak szkoda że nie klonuje się takich mężczyzn , mam nadzieje że chociaż jego syn odziedziczył po nim te wyjątkowwe cechy.Niestety niewidziałam żadnego z tych trzech filmów więc nie moge nic powiedzieć :(.
Myślisz, że jest szansa, by Aryan też został aktorem? Jeśli odziedziczy urodę i cudowny charakter swojego ojca, to by było coś. Do śmierci mogłybyśmy delektować się dobrymi filmami. Choć dla mnie nie ma lepszego aktora niż SRK. ON jest na pierwszym miejscu. :)
Jak Wam się podoba ten filmik? http://pl.youtube.com/watch?v=4pcwyHPSi4g&NR=1
I co? podobny do ojca?
Wedłóg mnie jest bardzo podobny do SHAH RUKH jak był w jego wieku.Trudno mi powiedzieć czy zostanie aktorem ale mam nadzieje że będzię tak przystojnym i szlachetnym mężczyzną jak jego ojciec.Filmik super.
No to jesteśmy tego samego zdania. Jaki ojciec taki syn. Obaj kochani z naciskiem na SRK. :) Martwiłaby mnie nieco spadająca ocena SHAHRUKHA, gdyby nie fakt, że ostatnio na nasze fora doczepiła się jakaś rasistowska łachudra (przepraszam za wulgaryzm, ale nie znajduję słów na określenie takiej wydry) i psuje nam szyki nie mając pojęcia o bollywoodzie. Na szczęście my znamy prawdę. Nie ocenia się aktorów po kolorze ich skóry. Skądinąd pięknej barwy. Ach! Dla nie przekonanych filmiki i pytania. Czy można MU się oprzeć?
Scena z filmu "Zamaana Deewana" w której konsultant policyjny przedstawia w jaki sposób pogodzić dwa zwaśnione rody przez sprowokowanie miłości. Historia niczym z "Romea i Julii". Fajna piosenka. Jaki facet przejąby się zachwytem swojej dziewczyny nad sukienką na wystawie i ją kupił?
http://pl.youtube.com/watch?v=ZlaOF1t29-Y&feature=related
I kolejna z tego filmu. Nie potrzeba scen łóżkowych, by przedstawić ogrom namiętności targający bohaterami.
http://pl.youtube.com/watch?v=65oViLlbMr4&feature=PlayList&p=93FC3B28BA233218&in dex=11
oraz http://pl.youtube.com/watch?v=fZ9TC1bbifQ&feature=PlayList&p=93FC3B28BA233218&in dex=12
Sama piosenka daje do myślenia.
A scena z "Raju Ban Gaya Gentleman"? Podarował ukochanej sukienkę i gdy ją zobaczył, własnym oczom nie mógł uwierzyć. Stanął oniemiały z zachwytu i jedyne czego pragnął to ją dotknąć, choć ona się wzbraniała (nieskutecznie zresztą, bo jak MU się można oprzeć?)
http://pl.youtube.com/watch?v=h-KFI86tM0Q&feature=related
Kolejna piękna scena z "Chaahat". Spotkać na drodze cudowną dziewczynę i zakochać się w niej od pierwszego wejrzenia. Ona ratuje mu życie i diametralnie je zmienia. On musi podjąć ważne decyzje i walczyć z przeciwnościami losu.
http://pl.youtube.com/watch?v=oEzWSCswkqM&feature=PlayList&p=BEECDC5AB4D92918&in dex=3
Jak przekonać ukochaną dziewczynę, że myśli się o niej z szacunkiem i pragnie ją poślubić, gdy wychowana w domu publicznym, nie znając swojej matki, pragnie uratować swojego mężczyznę przed popełnieniem błędu i nie godzi się na ślub. Oczywiście wyznając, że się jest z nią na dobre i na złe i pragnie się z ukochaną dziewczyną dzielić jej smutki i ukryć jej łzy w swoim sercu.
http://pl.youtube.com/watch?v=051q2fPNg0M&feature=related
A ten filmik? Bije na głowę większość jakie widziałam. Kocham Dona mimo, że jest tak zły, a może dlatego mnie pociąga ta jego mroczna strona. Tak zły, że aż cudowny. Doskonały w każdym calu.
http://pl.youtube.com/watch?v=Hp107eWcQ2c&feature=related
Czy wobec takiego faceta można być obojętną? Któraś z Was da radę? Bo ja nie. :) Scena z filmu "Hum Tumhare Hain Sanam" jest tego najlepszym przykładem. Trudno jest opuścić kogoś tak cudownego.
http://pl.youtube.com/watch?v=1Vo_rrbUeSg&feature=related
Jak mu nie pomóc, nie wesprzeć w kłopotach. Jest czasem taki bezradny a mimo to taki męski. Zachwycająca scena i piosenka z "One 2 Ka 4". Jak nie ulec JEGO urokowi?
http://pl.youtube.com/watch?v=UYm6MpSjEmM
Oto prawdziwy czar i piękno filmów SHAHRUKH KHANA. Wybrałam mniej znane fragmenty filmów, by pokazać, że SHAHRUKH jest wyjątkowy w scenach wszystkich SWOICH filmów. Mogłabym tak wymieniać w nieskończoność. Jak można GO nie kochać i nie podziwiać? Jakie Wy macie ulubione sceny z NIM w roli głównej?
Ależ to nie ja powiedziałam, że SRK jest czekoladowy, przeczytałam to:P
A co do linków to są boskie, niektóre znajome, a niektóre pierwszy raz widzę:) Skąd ty to bierzesz:D Szacuneczek:)
Moja praca polega na szukaniu informacji. Znam kilka języków obcych. W tym japoński. Teraz uczę się hindi i urdu. Tak dla przyjemności, żeby oderwać się od codzienności i być gotową na moją podróż do Indii. Lubię wiedzieć dużo o przedmiotach moich pasji. A chyba nie muszę pisać, że obecnie świata nie widzę poza SRK. Wiem, że to nie Ty napisałaś i nie wspomniałam o tym w takim kontekście. Chodziło mi o to, że wspomniałaś o osobie, która tak się wyraziła i mnie zesłabiło. Ciebie moje gromy zupełnie nie dotyczą. Hasło "czekoladowy SHAHRUKH", jest koszmarne w tym znaczeniu, w jakim zostało powiedziane. Zaliczam Cię do dzielnych wojowniczek stojących w obronie SRK i nierasistowskich wypowiedzi na forum FW. Szykujemy się na wizytę w Manacie. Czas przygotować się do drogi.
Dla chętnych podaję linki do pierwszych części niektórych filmów z SRK. Na youtubie można obejrzeć całość.
"Zamaana Deewana"
http://pl.youtube.com/watch?v=LavDxueREJk&feature=related
Osławiona "Maya Memsaab"
http://pl.youtube.com/watch?v=_t5o-yta6cI
"Shakti - The Power"
http://pl.youtube.com/watch?v=mVQuoa9uppc&feature=related
"Dil aashna hai"
http://pl.youtube.com/watch?v=rQpucZXbltg&feature=related
"Anjaam"
http://pl.youtube.com/watch?v=RC97nK9uHdw
"King Uncle"
http://pl.youtube.com/watch?v=C7aKV2SqZ4U&feature=related
"Pardais"
http://pl.youtube.com/watch?v=Z5oRqyCsaUo&feature=related
"Alag"
http://pl.youtube.com/watch?v=Vk-dq-HpdSc
"Hum Tumhare Hain Sanam"
http://pl.youtube.com/watch?v=zyOxcopv6nw&feature=related
"Raju Ban Gaya Gentleman"
http://pl.youtube.com/watch?v=CX3eSegctd8&feature=PlayList&p=A2ACB5142BB6D862&in dex=0
"Chamatkar"
http://pl.youtube.com/watch?v=fhSqK0a1Dns
"Chaahat"
http://pl.youtube.com/watch?v=BWTcw-wyalU&feature=related
"Deewana"
http://pl.youtube.com/watch?v=_8gPZ5-7j88
"Karan Arjun"
http://pl.youtube.com/watch?v=FgX_FvfrMec
Niektóre mam swoje z napisami angielskimi. Ale widziałam te wszystkie i jeszcze kilka.
Dzięki Margareite za liniki bardzo chętnie skorzystam a pozatym mam inny pomysł na ich wykorzystanie.Dziś obejrzałam sobie "Baadshaha" nie dziewie się że SHAH RUKH jest tak nazywany to prawdziwy KRÓL SERC!!
Ależ on uroczy w roli szaleńca coś pięknego tylko popatrzcie:
http://pl.youtube.com/watch?v=VbtW43Tts_A
Udaje nie widomego ale z jakim wdziękiem , ależ bym go cmokneła w te wydente do pocałunku usteczka (mmm.).Taki bezradne biedactwo że aż chce się go przytulić.Poprostu boski
http://pl.youtube.com/watch?v=lYIbfHF3kJI
na koniec Król Serc w całej okazałości poprostu nie mogłam przestać się gapić
http://pl.youtube.com/watch?v=RkSZnbDS4fM
Najbardziej mnie ubawiła scena jak mierzyli do siebie z Modim (tym mordercą )z broni
i taki dialog
M:Rzuć broń , walcz i pokaż że jesteś mężczyzną
B:(zaczyna ściągać koszulke)Z rzuce ubranie i zobaczysz kim jestem
Myślałam że pękne.Swoją drogą szkoda że nie z rzucił hehe chętnie bym o po podziwała w całej okazłości ;P
Masz rację. Tekst "Main To Houn Pagal" powala. Co zaś się tyczy "Baadshah O Baadshah" to mówi sam za siebie. KRÓL SERC i tyle. Chciałabym dorwać tego głupiego scenarzystę, który nie pozwolił się SHAHRUKHOWI do końca rozebrać. Ha ! Ha! A tak swoją drogą, to czy nie uważasz, że scena w toalecie z okularami i mina SRK, gdy się zreflektował w czym rzecz, są bezcenne. (za reszte płacimy itd.) Baadshah jest super. Z małego (przepraszam z cudownego) cwaniaczka przeistoczył się w walecznego i bohaterskiego agenta wywiadu. Bond może się przy NIM schować. Daleko mu do SRK. Nie ta klasa doskonałości. A JEGO mina w chwili, gdy Seema mierzyła do NIEGO z pistoletu... Ach ! Ja wymiękam. Tak jakby chciał powiedzieć: ależ skarbie, wiem, że i tak do mnie nie strzelisz, bo nie będziesz w stanie. Za bardzo ci na mnie zależy. Bo właściwie taka była prawda. Ona niby nonszalancko rozwalona na masce samochodu, a ON spokojny, opanowany i pewny SIEBIE, glęboko zaglądający jej w oczy. I... już było po niej. Bidulka nie miała najmniejszych szans. Przegrała zanim rozpoczęła tę bitwę. No i tekst o miłości. Niby powiedziany w pędzie, ot tak od niechcenia, ale w JAKI sposób i przez KOGO!!! Nawet ją zamurowało. I hasło: Co ja powiedziałem? Nie pamiętam. Dobre. Bardzo dobre. A scena, gdy prosi asystentkę Gayatri o pomoc? Właściwie po co prosił? Wystraczyłoby, że wyda rozkaz. Jaka by MU odmówiła pomocy? No i na zakończenie zjajzd po tej płachcie i spektakularne wyznanie miości. Noooo!!! Czy coś takiego może się komuś nie podobać?
Jaki następny film bierzemy na tapetę? Może mój kochany: "Zamaana Deewana" albo "One 2 Ka 4"?
Ja tam kocham całego Baadshaha-chodzi mi oczywiście o Shah Rukha, a nie o film :P Oglądałam ten film dzisiaj "po raz tam któryś" z siostrą, i znowu zauważyłam dużo rzeczy, których prędzej nie widziałam (np. najwięcej razy oglądałam K3G, ale na pewno coś umknęło mojej uwadze. Za każdym razem gdy oglądam jakiś film ponownie, dopiero dojrzę coś, czego poprzednio nie wychwyciłam). Już wszystko na temat min SRK powiedziałyście, więc nie będę się wypowiadać :( No ja niestety "Zamaana Deewana" ani "One 2 Ka 4" jeszcze nie widziałam, więc o tych filmach Wam nic powiedzieć nie mogę...
To wybierz inny i kontynuujemy nasze recenzje. Nie wiem. Może teraz np. "Aśokę" lub "English Babu Desi Mem"? My się z ochota dopasujemy do Twojego wyboru. Piłka jest po Twojej stronie boiska.
No co Ty Madleen?!! Wypowiadaj się, wypowiadaj ile wlezie. My chętnie o JEGO minach poczytamy. Jak dla mnie, ten temat nigdy mi się nie znudzi. Może masz jakąś JEGO ulubiona minę. Zdziwienie, zachwyt, odrazę, zazdrość, wściekłość, nudę... Sama nie wiem jaką. Ciekawi mnie jak się zapatrujesz na ten temat (rzeka :) ).