1. Jaki według Was jest najlepszy film, w którym zagrała Scarlett?
2. Którą z dotychczasowych ról Scarlett uznajecie za najlepszą?
Ja stawiam w obydwu przypadkach na dwie produkcje: "Między słowami" i "Dziewczyna z perłą". Są to po prostu świetne filmy, których atutami jest cisza, intuicyjna gra aktorów oraz wszelkie niuanse z nią związane. Moim zdaniem Scarlett właśnie w takich rolach najlepiej się odnajduje.
Poza tym wyróżniłbym "Ghost World" za cudowny, zgryźliwy humor. Tam również Scarlett zagrała bardziej niż poprawnie.
Haha zabawne. Przeczytałem Twoje pytania i na myśl przyszły mi dokładnie te same filmy które Ty napisałeś. Jeżeli chodzi o najlepszą rolę to zdecydowanie wybierałbym z "Między słowami" i "Dziewczyną z perłą". Choć wybrać nie potrafię. Warty uwagi jest również film "Wszystko gra".
Jeśli jednak chodzi o najlepszy film to zostaje wybór między filmem Woodiego i Sofii.
Ogólnie bardzo podoba mi się dobór ról Scarlett, w większości są to naprawdę świetne filmy.
1. Najlepszy film Scarlett to "Wyspa", też dlatego , że grał tam mój ulubiony czarny charakter Sean Bean
2- Nalepsza rola Johansson chyba u Woodego Allena "Wszystko gra" oraz w "Zaklinaczu koni"
(lubię Scarlett ma dużo w sobie uroku i piękna, chociaż nie ma klasycznej urody)
Ja uważam,że Wszystko gra i Dziewczyna z perłą. Dzięki niej nareszcie spodobał mi się jakiś film Woody Allena. którego NIE CIERPIę!!!Ale wszystko gra jest rewelacja.
Że co? A co to, Twoim zdaniem, jest "klasyczna" uroda?
A za najlepszy film Johansson uważam "Dziewczynę z perłą".
oczywiscie "Między slowami" i w "Wyspie" - w białym stroju i w spiętych włosach wyglądała przepięknie :) ,zaraz potem "wszytsko gra".
Najlepsza rola to "Dziewczyna z perłą", a najlepszy film z udziałem Scarlett to zdecydowanie "Wszystko gra", choć kolejny film Allena pod tytułem "Scoop - Gorący temat" też jest OK. No, wspomnieć wypada też rolę Scarlett w "W doborowym towarzystwie". A "Wyspa" jakoś mi nie przypadła do gustu, chociaż prawdą jest, że S. Johansson zwraca na siebie w nim uwagę, nie tylko grą...
Najlepsza rola... hmmm... zdaje mi się że w DZIEWCZYNIE Z PERŁĄ zagrała całkiem przyzwoicie xD
Żart. Jej rola w tym filmie była kapitalna ;)
jak jest za krótki, musisz przytrzymać po tym co napisałeś spację aż przeskoczy z powrotem do tekstu i już nie będzie za krótki;-)
Osobiscie za najlepsze filmy Scarlett uważam: "Dziewczynę z perłą" oraz "Kochanice króla"...
Obydwa filmy przenoszą nas do innej epoki: pierwszy w XVI wiek- Holandia, a drógi w średniowiecze... jestem wielką entuzjastką tego rodzaju ekranizacji.
W "Dziewczynie z perłą" Scarlett zagrała po protu świetnie... Przejmująca cisza, dobra gra aktorska, na którą zwraca się uwagę ze względu na małą ilość dialogów. Wspaniała muzyka, dekoracje, stroje... Wszytstko czego potrzeba...
sa aktorzy u ktorych widze wiecej talentu niz u innych Ona niewatpliwie do niech nalezy :) moim zdaniem kazda jej rola jest conajmniej bardzo dobra z tych ktore widizalem a wybieram "miedzy slowami" moze dlatego ze to poporstu rewelacyjny film "dziewczyna z perła" niewiele mu ustepuje
pozdro dla kinomaniakow
Scarlett to jedna z moich ulubionych aktorek, więc trudno mi wybrać.
W Między słowami i Dziewczynie z perłą zagrała najlepiej, ale nie obejrzałam jeszcze wszystkich filmów z jej udziałem.
A najlepszy film, w którym wystąpiła? Bardzo lubię te dwa wcześniej wymienione. Dodałabym jeszcze tylko Ghost World i Prestiż (dobra, ale nie zachwycająca rola).
Pozdrawiam :)
1. Jaki według Was jest najlepszy film, w którym zagrała Scarlett?
Prestiż
2. Którą z dotychczasowych ról Scarlett uznajecie za najlepszą?
Dziewczyna z perłą / Między słowami
Pewnie i "Dziewczyna z perłą" miała klimat, ale nie udało mi się go uchwycić. Tak jak większośc przyznam, że "Między słowami" jest dla mne jej najlepszą rolą.
Mi najbardziej przypadła do gustu jej rola Noli w 'Match Point'. Cudnie tam wyglądała i swoją grą najwięcej wniosła do filmu. Jeśli chodzi o 'Między słowami' to naprawdę przyciąga uwagę widza przez cały czas filmu i moim zdaniem skradła show Billowi:)
"Między słowami", "Dziewczyna z perłą", "Wszystko gra" - każdy film zupełnie inny, ale wszystkie rewelacyjne + świetna gra Scarlett
"Kochanice króla" to cudny film, ale niestety brawa Scarlett w tym filmie się tak bardzo nie należą - miała trochę "bladą" postać w porównaniu z Anną Boleyn (Natalie Portman)
Moim zdaniem bardzo dobrze spisała się w "Między słowami" i Dziewczynie z perłą. Zgadzam się z założycielem tematu :)
1. najlepszy film w jakim zagrała?
hmm moim zdaniem "Wszystko gra" i "kochanice króla"
2. Najlepsza rola w: "Scoop"
Wiem :) Ale jako fani najlepszego współczesnego aktora (czytaj: Bale'a), który swoją grą ociera się momentami o boskość, mamy prawo do wyrażania własnych - nawet mało znaczących - opinii i spostrzeżeń :)
A na marginesie wspomnę, że na ten temat wypowiedziałem się powyżej...
osobiście nie mogę wyrażać sie co do jego gry aktorskiej..., ponieważ nie oglądałam chyba żadnego filmu z nim:/
jasne, że jako jego fan możesz się wypowiadać na jego temat i go ubóstwiać(czy jak tam Ci się podoba:))
a polecisz jakiś film z nim?
1.prestiż, również ze Scarlett. ^^
2.american psycho
3.mechanik
4.Batman:początek
5.Mroczny Rycerz
to moje ulubione. ^^
Ja jego filmy oceniam w takiej kolejności:
1.Mechanik
2.Equilibrium
3.Imperium słońca
4.Mroczny rycerz
5.Małe kobietki
6.3:10 do Yumy
7.Prestiż
8.Ciężkie czasy
9.Ruchomy zamek Hauru (głos) - znakomite anime
10.American Psycho
11.Dzieci swinga
12.Batman - Początek
13.Gazeciarze
14.Operacja świt
15.Idol
16.Pocahontas (głos)
17.I'm Not There
18.Sen nocy letniej
19.Na wzgórzach Hollywood
20.Wyspa Skarbów
21.Shaft
22.Henryk V
23.Wszystkie małe zwierzątka
24.Metroland
25.Maria, Matka Jezusa
26.Książę Jutlandii
27.Podróż do Nowej Ziemi
28.Tajny Agent
29.Portret damy
30.Mio mój Mio
31.A Murder of Quality
32.Władcy ognia
33.Kapitan Corelli
Chyba klasyfikacji jego ról nie ma sensu robić, bo w każdej wypada rewelacyjnie :) A polecam pierwsze dwadzieścia, które wymieniłem :)
Nie ulega wątpliwości, że facet wymiata, ale do arcymistrza trochę mu jeszcze brakuje ;] Jednak wróżę mu świetlaną przyszłość :)
P.S. Jak ty to robisz, że porównujesz dubbing do roli w filmie???
Tak pytam z ciekawości, bo ja nie posiadam takiej umiejętności ;]
Zaraz pewnie się dowiem, że oceniasz przecież cały film, ale nie oszukujmy się, bo granica jest na prawdę nikła. A poza tym porównanie filmu do bajeczki to jakieś nie na miejscu jest.
Ależ przecież napisałem, że to jest klasyfikacja filmów, w których zagrał Christian, a nie jego ról. Klasyfikacji wszystkich jego ról się nie podejmuję, bo musiałbym obejrzeć wszystko jeszcze raz i sobie notatki robić. A ze sklasyfikowaniem filmu od najlepszego do najgorszego nie mam problemu, bo przecież po obejrzeniu wystawiam ocenę. Jak dałem "Ruchomemu zamkowi Hauru" 9/10, a "Idolowi" 8/10, to dlatego to anime jest wyżej, a nie na odwrót.
Czy porównanie filmu do bajeczki jest nie na miejscu? Może i tak, ale ja ich nie porównuję, nie przeciwstawiam sobie, jedynie sortuje i klasyfikuje na podstawie ocen, które wystawiłem.
Ej, wszystko pięknie, ale to forum Scarlett.
Moim ulubionych filmem ze Scarlett jest "Dziewczyna z perłą". Przede wszystkim - fascynujący temat, po drugie - niezwykłe zdjęcia i klimat jak z obrazów Vermeera, po trzecie - wspaniałe role Scarlett i Colina, którzy wzbili się na wyżyny swoich możliwości, jak i aktorów drugoplanowych - Toma Wilkinsona, Essie Davis. Obiecująca była nawet mała rólka Cilliana Murphy'ego ;)
Co do najlepszej roli - oprócz Griet w "Dziewczynie..." bardzo mi się podobał występ Scarlett w "Między słowami" i "Wszystko gra". Ta pierwsza rola - bardzo pięknie i subtelnie zagrana, świetny duet z Billem Murrayem, natomiast ta druga to po prostu świetna, wyrazista rola w dobrym filmie.
1.Rola-Jak dla mnie najlepsza rola Scarlett to postac Noli w Match Point-wow...jak by sie jej tam nie uprzec.
2.Film-trudno wybrac jednak znow stawiam na Match Point...Woody naprawde sie tam postaral.
...a tak to zapraszam na mojego bloga gdzie wlasnie rozpoczyna sie konkurs na Najpiekniejsza 2008.
pozdr,
Scarlett faktycznie zagrała bardzo dobrze we "Wszystko gra", ale i tak dla mnie wzorem zawsze będą jej role w "Między słowami" i "Dziewczynie z perłą". Chociaż Scarlett świetnie zagrała również w "Lokatorce" i wcześniej w "Ghost World" - dwóch bardzo fajnych, wartościowych filmach.
ooo...tak
"Między Słowami" i "Dziewczyna z Perłą" byly napewno jej przelomowymi rolami...jednak z nich naprawde bardziej przypadl mi do gustu "Wszystko Gra"....a i rowniez zgadzam sie z tym ze Scarlett swietnie zagrała w "Ghost World" i "Lokatorce" a szczegolnie w tym drugim, ktory byl wspanialym filmem.
W "Vicky Cristina Barcelona" zagrała poprawnie, ale daleko jej tą rolą do kreacji w "Między słowami" czy "Dziewczynie z perłą".
oto moja 10-tka:
1. Kochanice króla-9
2. Prestiż- 8
3. Między słowami- 8
4. Scoop - Gorący temat- 8
5. Kobiety pragną bardziej- 8
6. Vicky Cristina Barcelona- 7
7. Dziewczyna z perłą- 7
8. Wszystko gra- 7
9. Wyspa- 6
10. Atak pająków- 4
"Zaklinacz..." i mała Joanna d`Arc - u Bessona chyba grała z tego, co pamiętam... Gdyby nie ta mała Jeanne - film Bessona nie zasługiwałby nawet na 1/10.