nie nauczył mówić po polsku.......................................................................... ...........
Polański nie jest pedofilem. Dowiodła tego 40-dniowa obserwacja w szpitalu psychiatrycznym. Jesteś mądrzejszy od lekarzy?
Eh... Dyletancie, czy ty w ogóle znasz znaczenie słowa, którego używasz? Pedofilia to odczuwanie pociągu seksualnego do małych dziewczynek o nierozwiniętych jeszcze cechach płciowych. Ta 13-latka pod tym względem wszystko miała już na swoim miejscu. Polański nie dopuścił się pedofilii tylko stosunku z nieletnią, a to jest różnica.
A skoro jesteś takim obrońcą moralności, to ciekawi mnie dlaczego osądzasz tylko Polańskiego? Co sądzisz o dziewczynie, która w wieku 13 lat nie jest już dziewicą (przypominam, że Polański nie był jej pierwszym partnerem seksualnym)? Co sądzisz o jej matce, która puszcza ją samą do posiadłości dwóch ponad 40-letnich facetów o wątpliwej reputacji? Dlaczego nie domagasz się kary dla poprzednich "kochanków" tej dziewczyny? Widzisz wszystko w czarno-białych barwach, a ta sprawa nie jest wcale taka jednoznaczna.
Stranger, ale co poradzisz na to, że ludzie są lekkomyślni i chwytają się gołych faktów, które rzucają im media cały czas ? Ludziom nie chce się wysilać, aby poznać cała prawdę, wystarczą ogólniki i gość jest za przeproszeniem udupiony, nie mówię tutaj tylko o Polańskim, chodzi mi bardziej o całokształt.Słowo "gość" odnosi do ogółu.Takich przykładów o większym lub mniejszym znaczeniu dla osób o nie oskarżanych można znaleźć bardzo wiele.Ludzie usłyszą, że gość jest o coś oskarżony, bo w świetle prawa zrobił coś, czego nie powinien (pomijam kwestie, że prawo jest jakie jest, czyli nie do końca prawe :)) i wystarczy tylko powiedzieć o co jest oskarżony, nie przedstawiając całej historii, a ludzie szybko wyrobią sobie o nim zdanie na podstawie tego faktu, i już stają się ważni, bo myślą, że maja prawo go osądzać.Inna sprawa, że taka pobieżna znajomość faktów, zbliża do siebie ludzi i formuje ich w pewne grupy dyskusyjne, w których to mogą odnaleźć się wśród ludzi, którzy myślą tak samo i poudawać mądrych ludzi.Wtedy dla wszystkich innych ludzi jesteśmy postrzegani jako część pewnej grupy i czujemy się bezpiecznie. Znacznie trudniej jest zacząć myśleć samemu i samemu dojść do faktów i szczegółów, które są bardzo istotne, chyba największym powodem tego, że ludzie tego nie robią jest po prostu brak chęci do wykazania jakiejkolwiek większej aktywności fizycznej, czy tez intelektualnej.
Na obronę można powiedzieć, że same media też rzadko przedstawiają wszystkie fakty, znaczące coś dla danej sprawy, i my sami musimy się do nich "dokopać" co niekiedy może sprawiać nam trudność.
Co do samego Polańskiego, nigdy nie interesowałem się tą sprawą dogłębnie, bo zwyczajnie mnie to nie obchodzi i nie chciało mi się szukać materiałów dotyczących tej sprawy. Dlatego, nigdy nie uczestniczyłem na poważnie w dyskusjach dotyczących tej sprawy, ponieważ mam za mała wiedzę na ten temat.
oho mamy tutaj chyba przedstawiciela pana rydzyka i armii moherowych
beretów ! *UWAGA**UWAGA**UWAGA*
Znowu ta agresja słowna na poziome 5 kl. podstawówki , widze rydzyk
(specjalnie z małej) juz calkiem namieszał Ci w twojej niezbyt pojemnej
głowce . :)
PS. z całego serca NIE pozdrawiam :)
Co ma piernik do wiatraka!
POLAŃSKI: "Wszyscy chcą pieprzyć młode dziewczyny!"
Polański spuścił się do mojego odbytu (Samantha Geimer).
Bo wszyscy artysci to prostytutki:
http://www.youtube.com/watch?v=rU483lRH3OY
POZDRAWIAM
"Taki zdolny człowiek! A w dodatku (niby) Polak! No jakże!" - Wielcy obrońcy pedofila się znaleźli... Zero empatii, zero wrażliwości... Koneserzy dobrego kina. Znawcy... Bronią biednego Romanka... bo przecież on nie może ponieść konsekwencji swoich czynów?... Bo jakże... Ale gdyby to był zwykły gwałciciel: to do piekła z nim <--- wszyscy krzyczą... ale w końcu to taki zdolny reżyser....
Lecz się obrońcy tego człowieka.
Straszne. Lubie Polańskiego za jego twórczość lecz nie podoba mi się ta sprawa z gwałtem (nie mnie jednemu). Jednak nie podoba mi się zachowanie niektórych ludzi, którzy oglądają za dużo TV a potem mają zdanie wyrobione na podstawie tego co w nim mówią. Powtórze: straszne.
to nie był kurwa gwałt nauczcie się tego ludzie :/ ten człowiek jest oczerniany głównie przez ludzi, którzy gówno o nim wiedzą i o całej tej sprawie...
I bardzo dobrze skoro ich nie nauczył, bo przynajmniej dzięki temu nie będą skazane na życie pomiędzy takimi ŚCIERWAMI, jakie żyją w Polsce i opluwają ich ojca. Jak widzę tych wszystkich piszących powyżej, którzy potrafią tylko wyzywać innych od pedofili, nie znając żadnych faktów, a sami w życiu nie osiągnęli NIC, to krew mnie zalewa i żałuję, że urodziłem się w takim, przeżartym przez chamstwo, kraju. Potwierdza się tylko teoria mojego nauczyciela od historii, który stwierdził, że jak w niebie przedzielali miejscówki, która dusza w jakim kraju ma się urodzić, to Polacy zrobili w swojej kolejce taki zamęt, że przepchnęli go przez nieprawidłowe drzwi i tak trafił do Polski...
A po kiego grzyba miał je uczyć polskiego? Dzięki temu przynajmniej nie przeczytają tych głupot, które tu piszecie. A czy Izabella Scorupco uczy dzieci naszego języka? Nie, bo do niczego im to w innych krajach potrzebne nie będzie, a do Polski, która dzięki taki jak wy jest zawistnym miejscem, raczej nie wrócą (bo i po co?).
Ja nie rozmawiam o zawiści tylko o spawiedliwości .
Jak ja bym zgwałcił 13 -latkę już dawno bym gnił w więzieniu.
Polska jest pięknym krajem i nie mam się czego wstydzi ani języka ani
ludzi.(jedynie wstydzę się polityków i pseudo artystów którzy bronią
czynów Polańskiego).
http://dziennik.pl/swiat/article453916/Obronca_Polanskiego_oskarzany_o_pe
dofilie.html
Przecież wiadomo że żaden reżyser czy to Polański czy inny nie zagląda na
takie portale i nie czyta tego co o nim ludzie myślą.
A skąd wiesz ze Izabela Scorupco nie uczy dzieci podaj mi jakieś zródło
na potwierdzeniu swojej tezy.
POZDRAWIAM
Przepraszam za moje wszcześniejsze wulgarne wypowiedzi.
http://www.youtube.com/watch?v=uwB0nvfQyIs
Drobny szczegół: ONA NIE ZOSTAŁA ZGWAŁCONA!
Po prostu w tym stanie USA mają tak głupawo sformułowany przepis prawny, że seks z nieletnią jest automatycznie kwalifikowany jako gwałt, nawet jeśli nie doszło do użycia przymusu fizycznego. Stąd wynika tylko i wyłącznie fakt, że złamał prawo, czyli najzwyczajniej zaliczył... wpadkę, ale co do oceny moralnej zdarzenia, to stwarza to OGROMNĄ różnicę. W rzeczywistości przecież żadnego gwałtu nie było. Zaliczył tylko wtopę tak samo jakby u nas ktoś nakrył go np. na piciu piwa w miejscu publicznym. Tak samo nikomu włos z głowy by nie spadł, ale przepis jest taki a nie inny. A z tego co mi wiadomo ta dziewczyna żadnego urazu ani psychicznego ani fizycznego nie doznała, pomijając zmanipulowane zeznania, które najprawdopodobniej kazała jej matka mówić. Dlatego też mimo, że zdajemy sobie sprawę, że w myśl przepisów panujących w USA, Polański złamał prawo, to jednak każdy ma prawo wstawić się za nim, aby konsekwencje prawne były jak najmniejsze, bo nie każdy widzi tą sprawę w takim czarno-białym świetle, jak niektórzy krzykacze. Tak samo każdy ma prawo się przeciwstawiać obrzucaniu kogoś niesprawdzonymi zarzutami, takimi jak skłonności pedofilskie.
Chcesz źródła? Proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=4fXdmWHciEY
Ja nie uważam, że to źle, iż zarówno Scorupco, jak i Polański nie uczą dzieci polskiego. Po co mieliby to robić? Wymagać od pociech nauczenia się trudnego języka, który i tak im się nie przyda
Oczywiście. To logiczne, ale przecież polaczki muszą się czuć urażony nawet tym, że dzieci jakiegoś reżysera nie uczą się polskiego. ja nie mogę po prostu...
Patrząc na wpis powyżej widać, w jaki inteligentny sposób potrafią wyrażać swoje zdanie oskarżyciele Polańskiego. Z tego tekstu wynika tylko tyle, że autor ma IQ niższe od chomika.
Wszystkim zagorzałym przeciwnikom Romana Polańskiego gratuluję sojusznika! HAHAHA :D
No i dobrze bo Polski to najgorszy język na Ziemi.
A leatherface'a nie słuchajcie, pewnie ktos go zgwałcił i dlatego jest taki uczulony:)
Polanski to geniusz i tyle
"Tak długo już jestem żoną Polaka, że zaczynam rozumieć język polski. Nasze dzieci rozmawiają z ojcem po polsku, więc osłuchałam się z językiem, znam pojedyncze słowa. W Polsce najbardziej lubię serdeczność i bezpośredniość ludzi, ale też polską kuchnię, szczególnie zupy i makowiec." - Emmanuelle Seigner
Shinichi, jeśli polski to najgorszy język, to dlaczego piszesz po polsku, co? Polski język jest najładniejszy na świecie.
Jemu pewnie chodzi o to że polski jest jednym z najtudniejszych języków na świecie - ze względu na te wszystkie ą, ś, cz, ż, ź itp.
jest uznawany za jeden z natrudniejszych, ale żeby od radu brzydki i zjebany? Kogoś chyba zbytnio poniosło, bo polonistka mu dwóję postawiła ;)
Zgwałcił czy nie... pedofil czy nie... jedno jest pewne - seks dorosłego czterdziestokilkuletniego faceta z 13-latką, to coś ohydnego! Nawet jeżeli był przez nią prowokowany, jak niektórzy jego obrońcy twierdzą, to chyba mężczyzna w tym wieku powinien wykazać się jakimś rozumem? Poza tym opinie z jego otoczenia wskazują na to, że jego preferencje seksualne wcale się nie zmieniły... ale to już każdy może sobie poczytać w rozmaitych artykułach, biografiach itd.
Jestem ciekawa, jak sami byście zareagowali, gdyby okazało się, że wasza 13-letnia córka spała tudzież została zmuszona do seksu z facetem, który spokojnie mógłby być jej ojcem? Rozumiem, że podalibyście takiemu człowiekowi rękę i podziękowali mu za "opiekę" nad waszym dzieckiem?
Ja, ty i wielu innych to co innego tj. w sensie reakcji. Skoro tak to spytaj matkę, która w przebłysku swojego intelektu wysłała córkę na rzekomą orgię która miała się odbywać w domu Nicholsona - nie domyślała się co może się tam dziać? Wątpliwe, z racji opinii hulaki którą zdobył sobie Polański w tamtych latach.
Polański mówi do swoich dzieci po polsku, potwierdziła to jego żona, mówiąc że bardzo dobrze czuje się w naszym kraju, podkreśliła też, że wiele rozumie przez to, że jej mąż mówi w domu po polsku do dzieci. Podobno też lubi spotykać się z polskimi przyjaciółmi i recytować polskie wiersze...Jestem dumna z tego, że jest Polakiem
Ja przede wszystkim nie chciałabym takiej sytuacji i nie dopuściłabym do tego, w przeciwieństwie do matki tej dziewczyny. A nawet jeśli do tego by doszło to miałabym większe pretensje do siebie, swojej chciwości i głupoty, niż do niego, choć oczywiście ręki bym mu nie podała w podziękowaniu ;)
Co za bzdura. To nie jest żadna zasada, a nawet jeśli ktoś ją uznaje, to jest ona zdecydowanie nienormalna. A co to, matka lepsza od ojca czy jak? Rodzice razem mogą zdecydować, którego języka uczyć dziecko, które mu się bardziej przyda. Rozumiem, że jak Etiopka wyjdzie za Amerykanina i żyje w jego kraju, to dzieci będą uczyć tylko jej języka? :/ Co za bezsens! Poza tym mózg bez problemu jest w stanie przyswoić więcej, niż jeden język.