Roman Abramovich

Roman Arkadievich Abramovich

7,3
10 ocen pracy producenta
powrót do forum osoby Roman Abramovich

Wiem, że zaraz (o ile ktoś tu wejdzie) zaczniecie sie czepiać, że on jest zły, że mafia, że przestępca, ze z Putinem i resztą powinni siedzieć za kratkami... bla bla... ale jak na to nie patrzeć gdyby nie on nie byłoby Chelsea.
A gdyby nie było Chelsea... jaki cel miałoby moje życie?
Co kochałabym?
Czy nadal byłabym tym samym człowiekiem?
Moje uwielbienie dla tego klubu to już jest nieuleczalna choroba...
Zawsze będę przy nich. Nie ważne czy jest źle czy jest dobrze.

Dla Romana... z wdzięczności 10/10 chociaż sama nie wiem za co go właściwie oceniać i w ogóle - CO ON ROBI NA FILMWEBIE?

Revenga

a to on robi na Filmwebie, gdyż w 2005 roku powstał brytyjski film dokumentalny "Russian Godfathers", no i było o Romanie, o Chodorkowskim, o Bierezowskim... na Filmwebie jest pełno "aktorów" z filmów dokumentalnych- politycy, muzycy, sportowcy, rekiny finansjery...
a poza tym ja też lubię Romana:) no i Chelsea, z tym że klub z Londynu to lubiłem na długo zanim jeszcze Abramowicz się tam pojawił

kRis

witam, czy ten film ( jak również inne z tej serii dokumentów ) można gdzieś dostać? za namiary na jakiś sklep z góry dziękuje

Revenga

Też go lubię. Zdecydowanie bardziej jego wolę i wszystkich Rosjan niż tą całą ciemnotę polską.

Revenga

i ja też go lubię
:-))))
trochę z wyglądu Tim Roth mi się kojarzy
pozdr.

Revenga

Chelsea byłaby nawet bez Romka. To że przed jego przyjściem była nikim to tylko głupie gadanie zazdrosnych kiboli innych klubów. Chelsea już wcześniej odnosiła sukcesy (może mniej niż teraz)ale nie była wcale słabym zespołem. Abramowicz wpakował troche więcej kasy i wszyscy nagle zaczeli narzekać że 'gdyby nie on to by Chelsea nie było'... Ale o tym że pan Glazer załadował kase w ManU to już ani słowa. Różnica między tymi klubami jest taka że w Manchester ktoś zainwestował dużą kase wcześniej a w CFC później; więc radziłbym zastanowić się wam jeszcze raz nad tym co piszecie (ale bez obrazy). Pozdro dla wszystkich fanów Chelsea :-)

Revenga

Roman jest wyjątkowy :) Dba o klub, wspiera, pojawia się na wielu meczach. Nie każdy klub ma takiego właściciela :)
Pozdro dla kibiców Chelsea, carefree!

Revenga

Wszyscy jesteście sezonowcami. Niedługo po wprowadzeniu nowych przepisów finansowych ten klub upadnie. Wedle tych przepisów kluby z ogromnymi długami nie zagrają ani w LM ani w LE. Oni co rok notują straty, a brak wpływów z UEFA ich dobije. Na zgliszczach Cwelshitu powstanie Manchester City, a wy sezonowcy odwrócicie się dupą do The Blues i pójdziecie bić pokłony szejkom :)

Miszcz_Pawarotti

Owszem, upadnie ale Manchester City, co mnie by niezmiernie cieszyło. Bo to oni wydają astronomiczne sumy na piłkarzy podobnie jak Real Madryt. A stereotyp Chelsea, która sypie kasą nie jest prawdziwy(wystarczy spojrzeć na ostatnie okienko transferowe). Poza tym najbardziej zadłużone kluby wg. ostatnich raportów to:1. Liverpool 2. United 3/4. Barcelona /Real. Więc to te kluby w pierwszej kolejności zostałyby zdyskwalifikowane. I wypraszam sobie takie teksty że za jakiś czas nie będę sympatykiem Chelsea bo byłem nim przed przyjściem Romka więc nawet jak on zostawi klub to dalej nim będę.

No i bez obrazy ale jak ktoś pisze jakieś: "Cwelshitu" to raczej nie ma więcej niż 13 lat, tak to ja pisałem będąc jeszcze w podstawówce więc to o tobie świadczy kolego.... :)

Bucho

ja za to sadze a nawet jestem pewien że real nigdy nie zbankrutuje a to dlatego że sam transfer ronaldo 93 mln euro zwrócił się w pół roku tylko ze sprzedaży koszulek a po drugie real jest najbardziej medialnym klubem na świecie i wydając astronomiczne kwoty na transfery co nie jest dla nich wielkim zmartwieniem