Ralph Fiennes

Ralph Nathaniel Twisleton-Wykeham Fiennes

8,6
98 269 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ralph Fiennes

Ja uważam, że ten gość jest bardzo przystojny ! Jest naprawdę świetnym aktorem (moim ulubionym !!!) Kocham filmy z jego udziałem. Z jego całej filmografii nie obejrzałam dwuch i zamieżam to nadrobić ! Mój kolega, który ruwnie mocno jak ja ulwielbia Harrego Pottera muwi, że kompletnie nie widzi podobieństwa Ralpha w Voldemorcie. Jako czarny Pan budzi ogromną grozę i przerażenie a jego głos brrr... aż mnie ciarki przeszły ! W Liście... zagrał absolutnie genialnie, ruwnie cudownie grał np. w Księżnej, Kropli słońca, Wichrowych wzgurzach czy Lektorze. Mogę wymieniać bez końca !!! to absolutnie najlepszy aktor, który nie musi niczego mówić bo wszystko potrafi wyrazić swoim spojrzeniem !!!

CukierkowaLala

I niech żyje słownik ortograficzny! ;)

masquerade__

JESTEM DYSLEKTYCZKĄ !!!

CukierkowaLala

Oczywiście, a ja jestem miss świata :) Dyslektyk ćwiczy (tak, ćwiczy, mam znajomych dyslektyków), do tego potrzebna jest opinia nie tylko Twoja i Twojej mamy :) Więc na przyszłość, proszę, weź słownik w łapę, zamiast tłumaczyć swoje lenistwo dysleksją, bo tylko skończony tłuk tłumaczy się w ten sposób :)

A co do tematu - tak, Fiennes jest niesamowitym aktorem :)

CukierkowaLala

I co w związku z tym? Jeśli usiłujesz usprawiedliwić się tym wyświechtanym sloganem, to znaczy że jesteś po prostu głupia i nie chce ci się uczyć. Prawdziwy dyslektyk coś ze sobą robi, ćwiczy i osiąga stopniowy sukces. Poza tym żeby nie pisać poprawnie w internecie, gdzie masz automatyczny słownik podkreślający błędy, trzeba być nie tylko głupim, ale i leniwym.

Kimi_Sama

no to widzisz jaki ze mnie leń !!! ZAMIAST MI DOPIEKAĆ TO LEPIEJ ODPOWIEDZ NA PYTANIE !!!
a na przyszłość nie mów, że jestem głupia bo mnie nie znasz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam was experci od dysleksji : )

CukierkowaLala

kurczę no przestańcie , to jest portal filmowy , dziewczyna chciała wyrazić swoje uczucia , zadała pytanie a wy potraficie tylko pieprzyć o jej błędach ... jak mnie tacy ludzie denerwują , no wybaczcie , sama mam braci dyslektyków i wiem,że to nie jest takie proste ;/
a jeżeli chodzi o Ralpha to jest on genialny ;D uwielbiam go oglądać , szczególnie jako czarne charaktery :) a jako Voldemorta to poznaje go tylko po oczach , bo czasem trace pewność ,że to naprawdę on
Pozdrawiam :)

CukierkowaLala

Wybacz, ale jeśli ktoś wciska wykrzykniki i inne znaki interpunkcyjne do oporu, oraz pisze nieprzerwanie używając CapsLocka (co w internecie oznacza krzyk, więc lepiej spasuj, bo anonimowa nie jesteś) no to niestety, ale sam wystawia o sobie bardzo złe świadectwo.
Shanti1993 - moja przyjaciółka ze szkolnej ławy jest dyslektyczką. I nie tylko, jeśli chodzi o ortografię i interpunkcję. Jednak naprawdę ćwiczy i naprawdę się stara - i efekty widać. Poza tym portal filmowy, czy nie, wszędzie należy wyrażać się zgodnie z zasadami języka polskiego.
Eksperci? Widzisz, za dużo mam w rodzinie lekarzy, pedagogów i polonistów. Osoba z najbliższej mi rodziny diagnozuje i ćwiczy z dziećmi z o wiele gorszymi wadami niż dysleksja, chociaż ta także się zdarza. Po prostu mam na ten temat niejaką wiedzę.

Ralph jest bardzo dobrym aktorem. Poza tym gra Voldemorta, którego uwielbiam, mimo że zły z niego gość ;p I bardzo dobrze się w niego wczuł, tak jak w inne role. I rzeczywiście, jest bardzo przystojny.

Kimi_Sama

Uwielbiam go...doskonały aktor. Ach jakbym chciała spotkać go na swojej drodze...;)

niespokojnaona

a ty teraz trujesz a rodzinie, o matko... Moja mama tez jest pedagogiem no i ?! Nie mozesz raz sie zamknac i wylacznie odpowiedziec na tema, przepraszam ze jestem nie mila, ale pogadac to latwo. Uwielbiam czytac ksiazki, pisac wypracowania, a jednak ortografia to moja pieta achillesowa : /

PRZEPRASZAM ZE PISZE BEZ OGONKOW I MUSICIE SIE WYSILAC ZEBY MNIE PRZECZYTAC, ALE KORZYSTAM Z LAPTOPA GDZIE NIE MA POLSKIEJ KLAWIATURY. POZDRAWIAM : )

CukierkowaLala

Sama się zamknij, Cukierkowa Lalo : ) Nie chcę z Tobą tu prowadzić chamskiej pyskówki, ale naskakiwać na siebie nie pozwolę.
Ja po prostu walczę z "dyslektykami" i walczyć będę, za dużo w internecie dzieciaków, które usprawiedliwiają się takim wyświechtanym sloganem. Wiadomo, że to medium z kulturą ma coraz mniej wspólnego i jest to walka z wiatrakami, jednak... Choć jeden nawrócony na jasną stronę mocy to już sukces :P
Fajnie, że czytasz książki i lubisz pisać - to rokuje dobrze, ale dziwię się, ze masz problemy z ortografią w takim wypadku. Albo raczej, ze się tym usprawiedliwiasz, bo ów przyjaciółka o której wspomniałam także dużo czyta - i odkąd wzięła się porządnie za lekturkę widać postępy. Czytaj, pisz, a na pewno będzie dużo lepiej, tego Ci życzę - i błagam Cię, nie usprawiedliwiaj się więcej, że jesteś dyslektyczką. To naprawdę nie ma związku ;)
Zainstaluj Mozillę i automatycznie popraw błędy przed wysłaniem postu, a to już będzie ogromna zmiana na lepsze. Jak człowiek chce, to potrafi - powodzenia.
Rozstaniemy się w pokoju? To by było najlepsze, amen.

Kimi_Sama

Agh, jakże mogłam zapomnieć... Co do Ralpha, swoją opinię wyraziłam wyżej - zresztą bardzo pochlebnie ;) Finito.

Kimi_Sama

okeeej, to że chcesz się rozstać w pokoju to dziwne, jak na takiego pewnego swoich poglądów człowieka, ale ja chętnie, bo nie lubię się kłucić !!!
chcę Ci jeszcze powiedzieć, iż ty nie prowadzisz wojny i nie musisz walczyć, jednak masz prawo wyrażać swoje własne zdanie, w granicach rozsądku, ponieważ kilku krotnie mnie obraziłaś co nie było mi miło czytać ! pamiętaj nigdy nikogo nioe oceniaj ! można ocenić czyjąś wypowieć , jak śpiewa tańczy czy recytuje, ale nigdy nie można oceniać człowieka !!! ja w prost nie cierpię gdy ktoś to robi !
a swoją drogą nie jestem dzieciakiem.
CIESZĘ SIĘ, ŻE DEFINITYWNIE ZAKOŃCZYLIŚMY TĄ KŁUTNIĘ :) POZDRAWIAM :)

CukierkowaLala

Nie widzialam z tym aktorem za duzo filmow, ale takie jak Angielski pacjent, Pokojowka na Manhatanie czy Czerwony smok z jego udzialam byly naprawde znakomite. Gra smialo i nie boi sie eksperymentowac... uwazam, ze jest bardzo dobrym i utalentowanym aktorem

Kimi_Sama

Trochę się muszę zgodzić, za moich czasów (przełom lat 80/90 ) nie było dyslektyków tylko ciężka praca, i siedziało się nad książkami i zeszytami tak długo aż się skumało o co chodzi

trolik_filmaniak

Oczywiście, prawdziwe zaburzenia w tym kierunku nie objawiają się wcale tylko błędami ortograficznymi. I dyslektykami jest naprawdę niewiele osób - osobiście znam jedną prawdziwą dyslektyczkę... Oraz z dziesięć z papierkiem.

Kimi_Sama

Nie no, dobre, tak czytam dopracowane wypowiedzi Twojej szanownej osoby i nachodzi mnie taka refleksja - skromność to bardzo ważna cecha... I od razu rzuca się w oczy, gdy ktoś jej nie posiada. Nie nawracaj, jak nie potrafisz, 'ów koleżanko', potomkini lekarzy, pedagogów i polonistów.

CukierkowaLala

Najlepiej sobie nieuctwo tłumaczyć chorobą. Jeśli wiesz gdzie pisać "ż" a nie wiesz gdzie "ó" to coś z Twoją dysleksją nie tak!
Nie jestem święty z ortografii, ale co za problem używać opcji ortograficznej w przeglądarce czy sprawdzić słowo w necie.
Czyste lenistwo! Sorry za offtop alem nie dzierżył :)

CukierkowaLala

W "Pająku" poradził sobie rewelacyjnie.

CukierkowaLala

Patrząc na Twój nick, styl pisania i ocenę filmów zaczynam podejrzewać prowokację. No tak, co do Ralpha. Genialny aktor, zwłaszcza w Czerwonym Smoku (tutaj wsadź milion ochoów, achów i zachwytów). Również w Liście Schindlera mi się bardzo spodobał. Chociaż był nieco spasiony (podejrzewam że na potrzeby filmu, Goeth miał brzuszek). W każdy filmie z jego udziałem jaki oglądałam był genialny. Szkoda tylko, że jest kojarzony jedynie z rolą Voldemorta.

Szalony_Krasnolud

Pewnie większość teraźniejszej młodzieży kojarzy go z roli Voldemrota. Wstyd się przyznać, ale ja również poznałam Ralpha jako Czarnego Pana. Dopiero potem zainteresowałam się nim bardziej. I zafascynowałam się także innymi rolami. Jeśli jeszcze nie oglądałeś to polecam "Pająka", gdzie wciela się w psychicznie chorego mężczyznę zagubionego w swoich myślach. Pozdrawiam :)

Szalony_Krasnolud

"Szkoda tylko, że jest kojarzony jedynie z rolą Voldemorta." - bez przesady. Na pewno nie jedynie - zrobił już niezłe zamieszanie grając w jednym ze swoich pierwszych filmów, czyli "Wichrowych wzgórzach". Później nigdy nie było o nim zupełnie cicho, ale faktycznie rola w "W Harrym Potterze" przysporzyła mu młodszych fanów.