Rachel McAdams

Rachel Anne McAdams

8,2
68 385 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Rachel McAdams

I CO ROBI NA TAK WYSOKIM MIEJSCU W TOP100!?! LUDZIE, OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!

Kalafiores

Twoim zdaniem Alan Rickman jest lepszy, może bardziej znany? Nie słyszałbyś o nim gdyby nie Harry Potter, a mimo to masz go dodanego do ulubionych!
Skoro nie wiesz kim ona jest to pewnie nie widziałeś z nią żadnego filmu, to skąd wiesz, że nie zasługuje na to miejsce? Takie zachowanie jest trochę dziecinne, nie widziałem z nią żadnego filmu, ale dam jeden, bo jest za wysoko.

użytkownik usunięty
sebaszw

????? no dobra uważa ze rachel jest super i bedzie swietna aktorka ale jeszcze nie teraz, nie wiem co robi na 4 miejscu, to pewnie przejściowe i zaraz wróci na swoje miejsce gdzieś koło 70 miejsca:) ja osobiście czekam na kolejny po pamiętniku (dobry) film z rachel

sebaszw

Towarzyszu sebaszw, bardzo zabolały mnie twoje słowa i prostacka ocena mojego gustu filmowego. Gdybyś uważniej przejżał mój profil zauważyłbyś, iż wszystkie filmy o Harrym są bardzo nisko w moim filmowym rankingu. Ba, uważam, iż tak świetnemu aktorom jak Rickman i Oldman (wraz z Walkenem tworzą najlepsze moim zdaniem trio grające czarnych charakterów w historii kina) wręcz nie przystoi gra w tak słabych, dzicinnych wręcz produkcjach.

O kobiecie tej nigdy nie słyszałem, nie widziałem i nie czytałem. Moim zdaniem jednak trzeba się wyróżnić czymś znacznie większym, niż pare rólek w mniej znanych filmach, aby znajdować się w towarzystwie aktorów takich jak Hopkins, Brando, de Niro, czy Pacino...

Pozdrawiam i liczę, iż od dziś postarasz się nie wyciągać już tak absurdalnych wniosków po jednej krytycznej wypowiedzi jakiegoś użytkownika.

Kalafiores

W takim razie sorry za tego Rickman'a, mi głównie chodziło o dawanie 1 osobom, o których "nigdy nie słyszałem, nie widziałem i nie czytałem", a twoja wypowiedz wskazuje, że tak właśnie zrobiłeś.

Kalafiores

"O kobiecie tej nigdy nie słyszałem, nie widziałem i nie czytałem. Moim zdaniem jednak trzeba się wyróżnić czymś znacznie większym, niż pare rólek w mniej znanych filmach, aby znajdować się w towarzystwie aktorów takich jak Hopkins, Brando, de Niro, czy Pacino..."
To dlaczego zrobiłeś analizę i ocenę filmów w których grała, nie oglądając ani jednego? Poza tym to, że film ma średnią 6 nie musi oznaczać że jest zły.

pati_3

Fakt bywają filmy trudne i niezrozumiałe przez szerszą publikę, ale przy tym bardzo dobre (nie twierdze, że jej filmy należą do trudnych:) )

Kalafiores

Nie oceniam jej (bo nie widziałam ani jedenego filmu z nią i kompletnie jej nie kojarze) ale czy 4 miejsce to nie za wysoko dla aktorki z tak małą filmografią??? Moim zdaniem tak.

Meredith

"Nie oceniam jej (bo nie widziałam ani jedenego filmu z nią i kompletnie jej nie kojarze) ale czy 4 miejsce to nie za wysoko dla aktorki z tak małą filmografią??? Moim zdaniem tak."

Nie liczy się ilość, a jakość. A Rachel jest aktorką bardzo dobrą.

pati_3

Pati i dlatego jej nie oceniłam bo po prostu nie wiem kto to jest i nie będe jej dawać 1 (jak co po niektórzy) tylko dlatego żeby spadła ;)

Kalafiores

Sebaszw napisałeś: "nie widziałem z nią żadnego filmu, ale dam jeden, bo jest za wysoko" - no to bardzo mądrze postępujesz naprawdę... :/ jesli dajesz komuś jeden żeby spadł niżej to jesteś kompletnie bezmyślny, bo każdy kto tak postępuje niby "w dobrej wierze" (bo przecież taka "marna aktorka" nie może być na tak wysokiej pozycji) robi dokładnie na odwrotnie. Lista top nigdy nie będzie sprawiedliwa i nigdy nie będzie wyglądała tak jak każdy sobie tego życzy - pierwszą tego przyczyną jest właśnie takie dziecinne zachowanie jakie pokazuje Sebaszw... jeśli nie oceniasz na podstawie zdolności aktorskich tylko "żeby spadła niżej" to tak samo ktoś inny ma prawo oceniać za wygląd albo za to że po prostu daną osobę lubi - nie zwracając uwagi na to jak gra.

No pomyślcie - czemu zawsze jak ktoś mało znany wskakuje na chwilkę (dosłownie na chwilkę) na wysoką pozycję w liście top to od razu każdy rzuca w niego mięsem, obelgami i daje mu 1??? ;/ to nienormalne. Jesli chcecie żeby lista top była sprawiedliwa - oceniajcie sprawiedliwie, dając takie oceny na jakie dany aktor zasłużył, a nie "bo jest za wysoko i musi spaść".
Tak samo ktoś kto nie lubi dobrego aktora potem żeby się zemścić wchodzi na przykład na jego konto i daje mu 1, a później się dziwicie czemu taki dobry aktor jest tak nisko w rankingu... A przecież to wina właśnie tych którzy głosują w sposób przedstawiony przez użytkownika Sebaszw. O!
Zastanówcie się nad swoją oceną! Niech ona będzie sprawiedliwa a nie kieruje się jakimiś błahostkami typu lista top! Jak każdy będzie dawał danemu aktorowi ocenę taką na jaką zasługuje to lista sama się unormuje.

Fluorescent

przepraszam Cie Sebaszw ale źle odczytałam Twoje intencje... dopiero teraz do mnie dotarło co miałeś na myśli... nie mniej jednak mam nadzieję że moja wypowiedź dotrze do innych - czyli do tych którzy tak postępują jak to opisałam....

jeszcze raz przepraszam za to oskarżenie Sebaszw... ;) po prostu źle Cię zrozumiałam...

Fluorescent

nie gniewam się:)
szczerze mówiąc sam bym tego lepiej nie ujął:P

użytkownik usunięty
Kalafiores

Słuchaj, to, że tobie się nie podoba ta aktorka, albonie widziales z nia zadnego filmu nie znaczy ze musi byc na niskiej pozycji! A co do filmografii, to ocenia sie za poszczegolne filmy a nie za ich ilosc!!!

To absurd. Nie widziałem również żadnego meczu takiego Ruchu Chorzów, a wiem, że choćby Machesterowi United do pięt nie dorastają. Nie ta liga, nie te umiejętności.

Kalafiores

jak możesz porównywać piłkę nożną do aktorstwa? w sporcie jak to w sporcie po wynikach danej drużyny i zajmowanych miejscach w poszczególnych turniejach można ocenić jak dobry jest ten zespół, to owszem. No ale żeby ocenić czy aktor zasługuję na jedynkę czy na dziesiątkę to już chyba należy ocenić samemu prawda? przykładowo hmm... oglądając jakiś film z jego udziałem. A to że nie widziałeś żadnego filmu w których grałaby Rachel McAdams świadczy o tym że nie możesz wyrażać opini o jej aktorstwie jakiekolwiek by ono nie było. Bo skąd możesz wiedzieć że ta młoda aktorka pomimo tego że zagrała w niewielu filmach nie jest tak utalentowana jak największe osobistości kina? Nie będziesz w stanie tego ocenić dopóki nie obejrzysz filmu z nią.

Fluorescent

W zwykłych sytuacjach może i zgodziłbym się z tą tezą, ale w tak skrajnej (W końcu porównujemy nieznaną szerszej publiczności aktorkę z legendami światowego kina)??

Wystarczy przyjżeć się jej filmografii (czyli, że tak to przenośnie ujmę - "jej lidze"):
- Shotgun Love Dolls - Nieznany kanadyjski serial, na pewno zgarnęła za niego wiele nagród.
- Gorąca Laska - Uuu, film o dziewczynie, która zmieniła się w faceta. Z cenionym w całym Hollywood Robem Schneiderem w roli głównej. Jak to możliwe, że nie dostała ani jednej nominacji do Oscara, albo chociaż Złotego Globu?
- Pefect Pie - To samo co przy Shotgunie
- My Name Is Tanino - kanadyjsko-włoska komedia, niedostępna dla przeciętnego zjadacza chleba w Polsce.
- Zła znajomość - Drugoplanowa (?) rola w arcyznanym filmie TV. Idźmy dalej...
- Slings and Arrows - ... a tu kolejny kanadyjski serial...
- Mean Girls - Nastolatka z Arfyki próbuje dać sobie radę w pewnej amerykańskiej szkole średniej, która również okazuje się w pewnym sensie dziczą, zaś jej nowe koleżanki - drapieżnikami. Nominacja od MTV MA na najlepszy czarny charakter (niech Darth Vader się schowa!) Widać wyraźnie w tej fabule głębszą metaforę oraz próbę wyjaśnienia sensu egzystencji przeciętnej amerykańskiej nastolatki wychowanej w Afryce.
- Pamiętnik - Tak, widać wyraźnie najlepsza jej dotychczasowa rola. Prestiżowa nagroda MTV za najlepszy pocałunek i nominacja za najlepszą rolę kobiecą. Jestem pod wrażeniem.
- Polowanie na druchny - rola druchny w komedii romantycznej o dwóch facetach wyrywających sobie babki. Mhm...
- Red Eye - główna rola w thrillerze ocenionym przez opinię publiczną na 6.6 (dane z imdb).
- Family Stone - kolejna komedia romantyczna, po raz kolejny niedoceniona przez userów na imdb (6.3).

Iście powalająca filmografia. Biję się w pierś - niedoceniłem ją. Talentem z pewnością przerasta wszystkie znane mi aktorki, a nawet aktorów (może poza Nicholsonem, Brando i Hopkinsem, ale tylko nieznacznie)

Pozdrawiam.

Kalafiores

hmmm... szkoda tylko że nie zrozumiałeś intencji mojej wypowiedzi... wyobraź sobie że nie broniłam konkretnej aktorki (w tym przypadku Rachel McAdams) tylko po prostu chciałam Ci wyjaśnić że nie możesz oceniać aktora jeżeli nie widziałeś jak gra! I to że wymieniłeś jej filmografię i omówiłeś filmy których nawet nie widziałeś nic nie zmienia. Zauważ że ja nie broniłam Rachel McAdams tylko wskazywałam na Twoje - w sumie absurdalne - porównanie do piłki nożnej. Ale Ty pomimo tego że starałam Ci się wytłumaczyć że być może Rachel jest dobrą aktorką, odebrałeś to jako atak, a moją wypowiedź uznałeś za fascynację grą tej aktorki.

"Talentem z pewnością przerasta wszystkie znane mi aktorki, a nawet aktorów (może poza Nicholsonem, Brando i Hopkinsem, ale tylko nieznacznie) " - a tu widoczna jest niepotrzebna zgryźliwość w Twojej wypowiedzi :/ bo ja nie napisałam że Rachel jest aktorką lepszą czy też równie dobrą jak Hopkins i Nicholson tylko, że nie możesz wiedzieć czy tak w rzeczywistśoci nie jest dopóki nie zobaczysz jej, że tak powiem, w akcji (czyli dopóki nie obejrzysz filmu z jej udziałem). A filmografia jeszcze jej się zapewne rozrośnie, bo moim zdaniem ona naprawdę dobrze gra.

Fluorescent

Don Kichot z Manchy. Walka z wiatrakami.

Kalafiores

Kalafiores żal mi takich ludzi jak ty...

Oceniać na 1 po to tylko żeby spadła... no comments :-/

Witcher

Niestety świata nie zmienimy zawsze się tacy znajda :/ możemy tylko na forum wyrażac współczucie im :D

Meredith

Leci w dół równo przedwczoraj 4, wczoraj 8 dzisiaj już 10 :?

Meredith

proszę odczepic się od panny Rachel McAdams, która jest dobrą i zdolną aktorką, no i piękną kobietą.

Kalafiores

Również uważam że nie powinna być na tak wysokim miejscu, gdyż są aktorzy/aktorki zasługujące bardziej na to miejsce. A Alana Rickmana lubię :)

Kalafiores

Nie wiem, co się dzieje, ale od kilku dni jest na 10-tym miejscu i wielu ludzi wchodzi i daje 1, jak tak dalej pójdzie to spadnie o kilkaset miejsc:(

sebaszw

...Aż wróci na jakieś normalne miejsce. :) Dobra dobra, żartuję tylko. :P

No i proszę, jaką wrzawę wywołał mój post. Co poniektórym nawet żal się zrobiło mojej osoby - ależ nie trzeba waszmościowie, choć przyznam, że to słodkie z waszej strony.

I najwazniejsze - Tak, biję się w pierś, przyznaję użytkowniczce Rogue rację. Źle i dziecinnie postąpiłem dając "1" aktorce, której nie widziałem w akcji. Przyznaję się do błędu.

Dziękuję i pozdrawiam.

Kalafiores

Powiem tak... Nie wlepię jej 1, ale tylko dlatego, że widziałam zaledwie jeden film z nią... Aczkolwiek jestem zdania, że z pewnością nie zasłużyła na tak wysokie miejsce w rankingu. I mam nadzieję, że spadnie przynajmniej poniżej Nortona, bo tego, że wyżej od tego znakomitego aktora jest taki no-name z kilkoma filmami na koncie nie będę komentować...

darts

Nawet jej nie znam ale widze, ze jej kariera opiera sie na kilku slabych filmach. Daje 3/10 zeby szybciej wypadla z pierwszej dziesiatki bo tu nie pasuje.

Breadfan

No to masz czego chciałeś - spadła o 311 miejsc:(

sebaszw

az Tyle?!:o nie spodziewalem sie. Chyba ludziom nie spodobalo sie to, ze jest w dziesiatce:/

Breadfan

"Daje 3/10 zeby szybciej wypadla z pierwszej dziesiatki bo tu nie pasuje." - bo tu nie pasuje?! ehhh... :/ niektóre rzeczy mozna powtarzać tysiące razy a każdy i tak robi swoje...

Fluorescent

Tak nie pasuje MI ta kobita w pierwszej dziesiatce. Nawet o uszy mi sie nie obilo jej nazwisko, widze, ze zagrala kilka srednich rol i ma byc tak wysoko na mojej liscie? O niee:p

Breadfan

Ktoś tu chyba pisze o filmach których nie oglądał, bo McAdams nie grała głównej roli we "Wrednych dziewczynach", tylko Lindsay Lohan.

A aktorką jest świetną. Wystarczy obejrzeć tylko "Red Eye" żeby się o tym przekonać. Gra w bardzo naturalny i przekonujący sposób. I jest piękną kobietą.

Mierzwiak

Aktorek z ładną twarzą grających w bardzo naturalny, przekonujący sposób jest wiele wiele i jeszcze trochę więc nie widzę powodu dla którego akurat ona powinna być w pierwszej dziesiątce.

darts

Więc powiedz to wszystkim debilom którzy na filmwebie głosują dla samego głosowania i nie patrzą jak i na kogo głosują. Proste.

Mierzwiak

ja top 10 staram sie traktowac jako swoja osobista dziesiatke. Mam swoich ulubionych aktorow wiec czemu mam sie godzic na to ze jakas malo znana rachel sie w niej pojawila?!

Mierzwiak

Mierzwiak, niestety ludzka głupota nie zna granic i po wsze czasy będzie tak jak jest. Ale na szczęście jeszcze niektórzy posiadają śladowe ilości mózgu.

Kalafiores

Rachel jest swietna aktorka!Jedna z najlepszych lodego pokolenia!Kto jej nie widzial w pamietniku czy red eye....

Kalafiores

kto to widział jej nie znac....jest swietną aktorką

b_davis

ona gra świetnie i nie dała bym jej 1 !! dałam jej 10 bo uważam że świetnie gra :) a te kanadyjskie seriale to dla tego ze jest z kanady :) a np nasze polskie aktorki wogóle nie są znane na świecie ... bo to tylko polskie seriale :D ale moim zdaniem jest dobra obejrzyjcie Wredne dziewczyny albo Pamiętnik ..... potrafiła zagrać tak różne od siebie role kapitalnie np w Red eye i Wrednych dziewczynach :)

Kalafiores

jak to kto to jest w jakim świecie ty żyjesz?!