Piotr Szulkin

Piotr Andrzej Szulkin

7,6
540 ocen pracy reżysera
powrót do forum osoby Piotr Szulkin

Zastanawiam się, dlaczego w Polsce wyszły na DVD tylko trzy filmy Szulkina. Przecież w dorobku ma tego dużo więcej. Ech, no miał niestety pecha z "Ubu Królem", swoją drogą, to chyba była największa porażka polskiej kinematografii.

Katie_14

WYSZŁY JUŻ 4

Wojna światów - Następne stulecie
Ga, ga: Chwała bohaterom
O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji
Ubu król

reszta na pewno też wyjdzie to tylko kwestia czasu.

Ubu król też mi się nie zbyt podobał. Cieniżna w porównaniu do jego wcześniejszych znakomitych dzieł.
ale "(...) największa porażka polskiej kinematografii" - moim zdaniem troche przesadziłeś.

użytkownik usunięty
Lukasz7890

Ja z niecierpliwościa czekam na "Golema" [czy to nie dziwne ,że tylko on z całej trylogii nie został wydany na DVD ?]

20 sierpnia jakaś premiera czteropaku... wiadomo coś jakie tam będą filmy?

Szem

znalazłem:
Golem + Wojna światów + O-bi O-ba + Ga Ga

użytkownik usunięty
Szem

http://www.allegro.pl/item697180495_piotr_szulkin_arcydziela_polskiego_kina_4dvd .html

co to kurwa za wiadomośc ! Ga,ge i Wojne mam ale box i tak będe zmuszony kupić. Szkoda,że nie dali zestawienie typu: Golem-Femina-Życie codzienne,ale i tak jest super. Dodatkowo boxik ma zawierać jeszcze "Mięso" oraz "Kobiety pracujące" !

Nie dali, ponieważ w boxie znajduje się tetralogia fantastycznonaukowa Szulkina. Z reguły boxy Kina Polska są tworzone według klucza, łączy je coś poza osobą reżysera. Obejrzałem sobie w ten weekend tetralogię po raz pierwszy, jest świetna, box wydany znakomicie (mam też Konwickiego i Żuławskiego).

Stanley_Hartman

w moim boxie nigdzie nie mogę znaleźć dodatków w postaci dwóch krótkometrażówek. Albo ze mną jest coś nie tak i faktycznie sprytnie się ukryły, albo trafiłam na jakiś wadliwy produkt. Wie ktoś coś może na temat takich braków?

użytkownik usunięty
freaky_funk

pewnie już to wiesz,ale znajdują się na poszczególnych płytach z trylogią. umieszczanie ich oddzielnie nie miałoby sensu.