Orlando Bloom

Orlando Jonathan Blanchard Bloom

8,3
65 870 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Orlando Bloom

nie da sie zniesc, psuje najlepsze filmy ostatnich lat, LOTR, Troy, Królestwo Niebieskie, eh powinien grac w filmach niemych, jest do bani

soledad

Rzeczywiście w LOTR miał tak wielką rolę, że całkowicie zniszczył ten film... Rozumiem że mógł Ci się nie podobać, ale jako Legolas miał do wypowiedzenia zaledwie kilka zdań...więc nie przesadzajmy że "zepsuł" :/ A moim zdaniem idealnie pasował na Legolasa.

soledad

Hey ! niezgadzam się ! a dlaczego? otuż Legolas - może ma mało no i co ? może P Jackson z tego powodu w o ogule powinien wyciąć tą postać ? i jaki by był wtedy film ? DO BANI ! a ktoś go musiał przecież grać ! Troi nie widziałam ^^ A piraci z KAraibów? a Elizabettown? hę? czy tam tesh jest do bani ?? HA HA śmiać sie idzie z twoich przypuszczeń może tam jest ciut prawdy ale zawsze w KARZDYM filmie jest taka rola !!!

soledad

Nie bardzo rozumiem co chciałaś napisać. Może tak mniej chaotycznie?

użytkownik usunięty
Skylaria

Powiedzmy sobie tak . . . gusta nie podlegają dyskusji :)
Ja jestem fanem pana Blooma no ale musi przyznac że jest kiepskim aktorem . . . można ówić że jest najlepszym aktorem na świecie ale to tylko puste słowa, choć przez chwilę nie patrzcie na niego przez pryzmat urody . . .
To że jeste przystojny to nie znaczy że umię grać :]
No ale większosc jego fanek ma po 13 lat i jest w nim bezgranicznie zakochana więc one i tak zawsze będą uważać go za Boga :)
Pozdrawiam serdecznie !

No tak ty się znasz na tym kto "dobrze" gra, a kto "źle" i co chcesz od jego fanek, to źle, że je ma? Zazdrościsz mu?. Zajmij się lepiej swoim problemem co do bycia jego tak zwanym "FANEM"(świetni maskujesz swoje zboczone poglądy).

soledad

Musisz być kretynem skoro uważasz,że w LOTR źle zagrał.Zresztą myślę,że to prowokacyjny bełkot.

Iluvatar

Nie wszyscy aktorzy muszą być tak dobrzy jak np. Antony Hopkins czy Johnny Depp. Muszą być też aktorzy od tych gorszych ról, na których się tylko fajnie patrzy. Może jakimś wybitnie uzdolnionym aktorem to Orli nie jest, ale coś tam potrafi! Muszą być "Ci gorsi", bo wtedy kino by nie istniało. Legolas był piękny i cukierkowy, Will Turner też (o Parysie już nie wspominając). Takie role też trzeba umieć zagrać. ;] Pozdrawiam.

soledad

Słuchaj "KAMIL", jeśli nie podoba ci się Bloom to nie musisz do cholery oglądać filmów z nim. Nikt cię do tego nie zmusza. Kogo to obchodzi co o nim myślisz. Jeśli masz TAK dużo kompleksów, że musisz po kimś pojeąździć dla poprawienia swojej wartości, to znajdź sobie kogoś innego. Twój problem to to że myślisz, że myślisz! Śmierdzisz.

użytkownik usunięty
dobrella

ej, z twojej wypowiedzi już można wywnioskować że sama nie wiesz co mówisz, po to są fora żeby wyrażać swoje opinie, przestań atakowac tekstami o kompleksach bo to żałosne, twoje ostatnie zdania "Twój problem to to że myślisz, że myślisz! Śmierdzisz." OMG!!! , co ty, zwariowałaś? Kamil ma troche racji bo mnie też ten jego patetyczny styl irytuje jak diabli, poza tym średni z niego aktor....

Sam nie wiesz co mówisz. Bedę pisać co mi się podoba. Jak masz problem z zaśnieńciem to kup sobie Prostamol Uno. A co do mojego orginalnego sposobu bycia to guwno cie to obchodzi.

użytkownik usunięty
dobrella

I po co to robisz ?
Wychodzisz tylko na pusta idiotkę która nie potrafi poprzeć swojego zdania racjonalnymi faktami ...
atakowanie i obrażanie innych to dobre dla dzieci, miej troche szacunku dla siebie i innych !

użytkownik usunięty

Jeszcze jedno, to że jestem jego fanem nie znaczy że jestem gejem ale widocznie ty tego nie rozumiesz, a czy zazdroszczę mu jego fanek - oczywiście że nie, bo nie mam mu czego zazdrościć, tłum rozdartych nastolatek pod domem, ciagłe zaczepianie na ulicy to nic miłego ...

Po co się odzywasz jak nie rozumiesz moich odpowiedzi? Są wystarczająco racjonalne( wiem juz, że ty masz problemy z ich przyswojeniem ).Wiesz co jest dobre dla dzieci takich jak ty? Grzebanie w piaskownicy, więc biegnij tam bo ci zajmą miejsce.
pees.Nie zapomnij wiaderka, łopatki i gradek!
pees2. sam jesteś pustą idiotką

dobrella

Wypowiedzi pewnych osób na tyn forum są conajmniej nie na miejscu. Nie będe pisac o kogo mi chodzi bo jeszcze mi sie dostanie:). Bloom... no cuż najlepszym aktorem to on nie jest i nigdy nie będzie, ale tzeba przyznac, że ma w sobie to coś. Gdyby był beznadziejny nie dostawał by ról w superprodukcjach takich jak Piraci czy LODR. Nie jestenm jego wielką famką, ale lubie gościa.Spodobał mi się zwłaszcza jako Legolas w LODR i dlatego zaintrygowało mnie to forum.

użytkownik usunięty
HekateV

Szkoda mi Ciebie, wiesz najgorsze sa takie puste dziewczynki ja ty ktore nie potrafia zrobić nic po za bluzganiem na innych, zanim zaczniesz kogoś wyzywać od idiotek to sprawdź jego płeć i postaraj sie zrozumiec wiadomosc którą dostajesz od innych użytkowników.

Całkowicie nie zgadzam się z autrem tego tematu, moim zdaniem Orlando jest bardzo dobrym aktorem moze nie najlepszym ale jeszcze wiele przed nim...
Jego glos jest bardziej oryginalny a nie patetyczny i w tych filmach ktore wymieniles moim zdaniem gral swietnie. Tak wogole to jesli jest taki zly i psuje kazdy film to dlaczego nadal wystepuje w wielkich produkcjach??
Orlando jest COOL!!

tynka_5

A co do jego głosu... (wcześniej zapomniałam)
Nie wiem co autorowi tego tematu się w nim nie podoba. Moim zdaniem jego głos jest bardzo charakterystychny, męski i jakiś taki ciepły. To moje zdanie.

HekateV

Dajcie spokój. Gdyby nie ta rola może nigdy by się nie wkręcił do filmów. Jeśli to jego pasja no to gdzieś tzreba zacząć. A, że taką rolą. No to trudno. Dla mnie to idealny poczatek kariery. pozdro

Jejku!!! Ty znowu nic nie rozumiesz, a się odzywasz. Rzucasz się bo trudno ci zrozumieć o czym ja piszę, prawda ?? Moje odpowiedzi są orginalne i specjalnie pisane. Sztywniacy tacy jak ty ich nie zrozumieją. Trzeba trochę wyobraźni.
Mi ciebie też szkoda nic nie rozumiesz i dotego uzależniłeś się od słowa "pusta".
Ja rozumiem wiadomości które dostaje od innych użytkowników, ale pojąć nie mugę,że ty taki bystry chłopak masz z tym peoblemy.

dobrella

To co tu napisałam jest do DAVIDA.bla bla bla bla bla bla bla bla

Na tym zdjęciu to jesteś ty ??????????????????????????????????????????

soledad

Gratuluje Kamilowi, że rozkręcił fanów Orlanda :) Zawsze się emocjonujecie przy takich tematach. No więc... Orlando nie jest może oszałamiająco dobrym aktorem... Wiadomo nie każdy taki musi być, lecz Orli jest słodkim chłoptasiem...wcielającym się właśnie w takie "chłoptasiowe rolę". Nie zgodzę się, że jest beznadziejny, przeciwnie... jest obdarzony wielką pewnością siebie i ambitnością...umię grać, bo reżyserzy na pewno by go nie wybrali do żadnej z ról. Mi się tam podobała rola Legolasa, drugoplanowa ale fajna, już nie mówiąc o Elizabethtown i o pięknym zagraniu Will`a Turner`a. Pozdrawiam.

soledad

Orlando Blooma nie lubie,ale trzeba przyznac jest dobrym aktorem a w piratach z karaibow,czy tez moze wladcy pierscieni zagral swietnie

użytkownik usunięty
Kapitan_Jack_Sparrow

Fotka jest moja ...
Może trudno Ci to zauwarzyć ale ja wszystko rozumiem, a rzucam sie o to że mnie obraziłaś ... to chyba logiczne i proste ...

Ps. Wszyscy jesteśmy narkomanami, różne są tylko rodzaje uzależnień !

ile masz lat ????????????????????????????????????????????//

użytkownik usunięty
dobrella

A czy to jest przesłuchanie ? =D

... 19 skończone ...

Aha. No to fajnie........................................................

soledad

a jesli o Piratów z Karaibów chodzi to nie wiem jak w ogóle o tym można dyskutować, bo tam przy zupełnie odmiennej, świetnej kreacji Johnego Deppa w ogóle na Blooma nie zwracałam uwagi

madame_butterfly_3

oglądałaś Królestwo Niebieskie??? On nigdy nie gra cytuje:zawsze gra świętych i wydaje mi się że to taka panienka z fiutkiem,"
coś ci się popieprzyło i chyba oglądałaś jego dwa filmy. Ja oglądałam większośc i dla mnie on jest swietnym aktorem njlepiej zagrał w Królestwie Niebieskim a jesli chodzi o Piratów z Karaibów to moim zdaniem on Johnny Depp graja na takim samym poziomie a jak wczesniej mówilam Orly ma jeszcze duzo przed sobą ma dopiero 29lat jeszcze duzo moze zdzialac...
I jeszcze coś do ciebie madame buterfly: FUCK YOU!!!

tynka_5

Oglądałam sporą część jego filmów, i nie unoś sie tak, to tylko aktor dziewczyno, a my mamy wolność słowa

madame_butterfly_3

Bloom nie dorasta Deppowi do pięt, porównywanie jest bez sensu i zgadzam się z madame butterfly - Bloom w ''Piratach''nie drażni, bo przy Deppie się go po prostu nie zauważa

Abriel

Ja zgadzam się z Madame Butterfly i uważam że Orlando Bloom musi się jeszcze barzdzo wiele nauczyć. We Władcy pierścieni miał stosunkowo łatwą role i się nie natrudził. W Piratach z Karaibów nie dorównywał Deepowi a ten co powiedział że świetnie zagrał w Królestwie Niebieskim niech się puknie w głowę ( Jak bym usłyszał przed walką takie przemówienie jakie strzelił Orlando to sam bym się zabił a nie czekałbym na raztrzygnięcie bitwy)

soledad

Nie rozumiem dla czego ci nie nie podoba. Jego kunszt aktorski nie jest może zniewalający ale moim zdaniem gra dobrze. Mówisz o jego patetycznym stylu a czy nie zauważyłaś kogo on gra w filmach. W LOTR gra elfa z królewskiego rodu, w Troi gra księcia Parysa, a w Królestwie Niebieskim syna wysoko postawionego namiestnika państwowego. Takiego stylu wymagała rola. Dziwi mnie również fakt dlaczego obejrzałaś wszystkie te filmy.

ika_7

Po pierwsze nie jestem kobietą
Po drugie pytanie dlaczego obejrzałem te wszystkie filmy wydaje się głupie. A dlaczego np. tyle osób obejrzało Zemstę Sithów skoro Hayden Christensen zdobył za rolę w tym filmie Złotą Malinę????
Dlaczego np. podobał mi się film Armagedon skoro Bruce Willis dostał za niego Złotą Malinę????
Rola jednego Blooma akurat nie odstraszy mnie od obejrzenia jakiegoś filmu na który akurat się napaliłem (oczywiście jeżeli Bloom miał brata bliźniaka i grywaliby razem w filmach to byłby dobry pretekst)

soledad

ten "patetyczny styl mowy" to po prostu brytyjski akcent;) on chyba nie robi tego specjalnie...:)

aisog89

cytuje:"on jest beznadziejny", napewno nie Orlando. Jest on dobrym aktorem a na dodatek cała kariera jeszce przed nim. Wierze że jeszcze rozwinie skrzydła.

soledad

Tak jest!!!!!!! Pidpisuję się obiema rękami!!!

Martini

Oczywiście pod wypowiedzią założycielki tematu się podpisuję.

Martini

"on jest beznadziejny, ego podnioslego patetycznego stylu jego mowy" a mnie się właśnie ta "patetyczna" mowa podoba! A ocena tego, czy on jest beznadziejny chyba nie nalezy do Ciebie...

AnaMaria

To nie jest ocena tylko opinia, dziewczynko. A prawo do wyrażania poglądów dał mi pan prezydent (jak się z nim ostatnio widziałem). Możesz sobie pisać co chcesz, jechać z palca przed plakatem i ślinić się na jego widok ale nie zmienisz faktu że to cienias jako aktor. Nie mówię że tak musi zostać ale niestety na razie koleś wzbudza we mnie śmiech ( a nie przypominam sobie żebym oglądał z nim jakąś komedię)

Miszka_Kozlov

Dziewczyny dziewczyny, przecież ten Bloom to funta kłakow nie jest wart, cała jego kariera jest zbudowana na jego szczurzej metroseksualnej paszczęce. Zero jakiejkolwiek gry aktorskiej, gęba Małysza i wąs Małysza. Nie rozumiem skąd takie uwielbienie dla tego beztalencia i męskiego anorektyka z bakelitową mimiką...
Co ciekawe ponoc gosc jawnie dobiera role amantow by jak najwięcej zarobic. Rozumiem że panny wzdychają do Pitta czy do Deppa, gdyz do ich gry aktorskiej i wyboru rol przyczepic się nie można, ale ten lapsio? Swiat schodzi na psy...

Titus_

Niestety musze sie zgodzić, że aktorem to nie jest powalającym! Kiedyś straszniew mi się podobał, ale chyba zamroczyła mnie ta stylizacja na elfa. Po obejrzeniu paru filmów z nim zauważyłam jednak pewien schemat, z którego nie stara się wyrwać i to jest ciut niepokojące, bo szczerze wierzyłam, że się chłopak aktorsko będzie rozwijał. Cień nadzieji pojawił mi się po Elizabethtown, bo to moim zdaniem najlepsza, jak do tej pory, jego rola, ale coś kiepsko to widzę. Może jego średnio trzynastoletnie fanki, które uważają go za bóstwo też to dostrzegą jak trochę podrosną:) Pozdrawiam wszystkich!

soledad

Nie wiem w ogóle po co ta pyskówka i bluzganie na kogoś, kogo znamy tylko z wielkiego ekranu i widzieliśmy jedynie jak udaje inne postaci.
Jeżeli chodzi o jego urodę to moi drodzy niestety na większość cech fizycznych nie mamy wpływu bo genetyka robi swoje-więc on wygląda jak miał wyglądać, co służy jego oryginalności- a to że dba o siebie to nie wiem czemu was drażni. Każdemu się podoba co innego, jedne wolą facetów czystych, zadbanych i mających własny styl, a inne ... no cóż ...tych co stawiają na "naturalność" i wolni są od wszelkich problemów kosmetycznych(ale tu już ich "kosmaty i 'pachnący' problem").
Co do porównywania go z czołowymi aktorami to moi drodzy trochę nieprofesjonalizm z was wychodzi...tych co zaczynają, nie porównuje się z pierwszą ligą bo to zagranie a la ignorant w temacie...niech zagra w tylu i takiej jakości filmach co Brando i wtedy sie można na niego rzucać i oceniać jak "odsłużył" swoje. Poczekajmy niech rozwinie skrzydła i wtedy psy na nim wieszajmy bądź śpiewajmy peany ja jego cześć.
Póki co to powiem jedynie, że przyjemny facet i moim zdaniem jeszcze nie pokazał na co go stać...ale fakt z jakimi aktorami grywa służy temu, że szybko się uczy. Nic tylko trzymać kciuki.

soledad

ale on w lotr zajebiscie gralXDD o cholere ci chodzi najlepsze role lol idealo pasowal na legolasa ja sb chyba nie wyobrazam innej osoby w tej roli w piratach tez wcale zle nie byloxd moze nie jest jakims super aktorem ale najgorszym tez nie jestxd  te dwie role byly dobrze zagranexd?  tacy z was znawcy aktorstwa to lets go sami zacznijcie grac w filmach osiagac cokolwiek zobaczymy czy cokolwiek osiagnieciexdd bo to wcale nie taki prosciutki zawodzik