Tak jak w temacie, która ksiąka podobała wam się najbardziej z tych co dotychczas przeczytaliście?
ostatnia piosenka, ślub bardzo fajnie sie czytało, od pierwszego wejrzenia świetna, natomiast jesienna milosc mi sie nie podobala tak jak film ktory jest genialny! strasznie kiepska tez "dla ciebie wszystko" taka średnia.
Ja mam całkiem świeżą pozycje z Matrasa "Uwiązani" Chad Kultgen (jest w nowościach) świetna ksiązka polecam przeczytać, opisuje dużo trudnych sytuacji z zycia np uzależnienie od gier komputerowych czy podwójne życie rodziców
1. Na ratunek
2. Wybór
3. Najdłuższa podróż
4. Ostatnia piosenka
5. Od pierwszego wejrzenia
6. Ślub
7. Prawdziwy cud
:D :D
Może moje pytanie jest nie na miejscu, ponieważ grozi małym spoilerem w Waszych ewentualnych odpowiedziach, ale chciałam Was zapytac, czy jest jakaś książka Sparksa kończąca się happyendem? Jak dotychczas przeczytalam tylko List w butelce, podobała mi się ta historia, podoba mi się styl Sparksa, ale potrzebuje przeczytać coś, co kończy się dobrze :) z góry dziękuje za odpowiedzi
Jak na razie, w ciągu mniej więcej półtorej roku, przeczytałam jedynie osiem książek tego autora. Aktualnie jestem świeżo po przeczytaniu powieści "Od pierwszego wejrzenia", której zakończenie jest niezmiernie wzruszające, jednak nie mogę zaliczyć go do szczęśliwych. Mimo wszystko gorąco polecam tę historię, ponieważ wśród przeczytanych przeze mnie książek pana Sparksa stawiam ją na drugim miejscu, o ile nie ex aequo ze ,,Ślubem'', który jak na razie najbardziej podbił moje serce.
Możliwe, że trochę za dużo tym zdradzę, jednak mam wrażenie, że książki pisane przez pana Nicholasa działają według trzech schematów, a jednym z nich jest właśnie śmierć lub nieszczęśliwe zakończenie. Ze wszystkich ośmiu książek, jakie dotychczas zdążyłam przeczytać, tylko w jednej nie zdarzył się jakiś zgon. Mimo wszystko nie zawsze są to główni bohaterowie, ale również postaci drugoplanowe.
Tak więc mogę polecić Ci "Pamiętnik", wyżej wymieniony "Ślub", który jest powieścią rewelacyjną, "Najdłuższą podróż" oraz "Ostatnią piosenkę".
Zachęcam również do sięgnięcia po powieść "Od pierwszego wejrzenia", która mimo braku szczęśliwego zakończenia, jest książką naprawdę cudowną i szczerze przyznam, że nigdy nie spodziewałabym się czegoś takiego po Sparsie. Najwyraźniej jeszcze nie poznałam jego twórczości tak dokładnie, jak to przypuszczałam przed sięgnięciem po wyżej wymienioną historię.
Wiem, że bardzo spóźniam się z odpowiedziom, jednak może nie przeczytałaś jeszcze wszystkich z poleconych przeze mnie książek i jest szansa, że jakoś Ci pomogę.
Ja przeczytałam jak narazie 4 ksiazki Nicholasa Sparksa a oceniam je tak:
1. Jesienna Miłość
2.Ostatnia piosenka
3.Noce w Rodanthe
4.Od pierwszego wejrzenia
Ja dotychczas przeczytałam 7 książek Sparksa:
1. Ostatnia piosenka
2. Najdłuższa podróż
3. I wciąż ją kocham
4. Szczęściarz
5. Jesienna miłość
6. Pamiętnik