Tak jak w temacie, która ksiąka podobała wam się najbardziej z tych co dotychczas przeczytaliście?
Na razie przeczytałam tylko 3 : i wciąż ją kocham , jesienna miłości, ostatnia piosenka i chyba najbardziej podoba mi się ta ostatnia ;)
ale muszę przyznać że ten gość jest niesamowity ! tak mnie jego książki wciągnęły! podoba mi sie że zazwyczaj nie ma happy end'ow i wspomina o Bogu:)
teraz muszę przeczytać pamiętnik ! już nie mogę się doczekać;D
Jak na razie przeczytałam 7 książek Sparksa i jestem w trakcie czytania Ślubu" czyli kontynuacji "Pamiętnika".Ustawie tu książki od tych które najbardziej mi się podobały:
1)"Ostatnia Piosenka"
2)"Pamiętnik"
3)"Jesienna miłość"
4)"Wybór"
5)"List w butelce"
6)"I wciąż ją kocham"
7)"Noce w Rodanthe"
Ja jestem początkującą fanką Sparksa i dotychczas czytałam tylko dwie jego książki.
1) Pamiętnik
2) Ostatnia Piosenka
Na mojej półce czeka na mnie jeszcze nieprzeczytana; "Szczęściarz". Jakoś nie mam czasu po nią sięgnąć, ale zapewne gdy już się za nią zabiorę nie będę mogła się od niej oderwać (tak samo było ze wcześniejszymi;)).
przyznam szczerze, że przeczytałam tylko 'Ostatnią piosenkę'. ale czytając recenzję innych książek, przeczytam i inne tego autora. ;D
i chyba zacznę od 'Pamiętnika' ;))
Ja muszę się pochwalić bo dzisiaj przeczytałam ostatnią, szesnastą książkę Nicholasa jaka została wydana w języku polskim ;) (jest jeszcze "powiedz żegnaj" ale z tego co słyszałam premiera odbyła się 14 września w USA więc aby była po polsku trzeba będzie trochę poczekać). Jak dla mnie bezapelacyjnie
1) "Wciąż ją kocham"
2) "Ostatnia piosenka"
co do kolejnych miejsc już mam trochę problemów :P
3) "Jesienna miłość"
4) "Anioł Stróż"
5) "Pamiętnik"
6) "Szczęściarz"
7) "List w butelce"
8) "Od pierwszego wejrzenia"
9) "Wybór"
10) "Na ratunek"
11) "Noce w Rodanthe"
12) "Ślub"
13) "Trzy tygodnie z moim bratem"
14) "Prawdziwy cud"
15) "Na zakręcie"
16) "Wokini"
naprawdę ciężko w kolejności ustawić wszystkie jego książki, bo wszystkie jego książki, ale jak już to właśnie w tej :)
Mam pytanie odnośnie tego że przeczytałaś wszystkie książki pana Sparksa... Ja przeczytałam na razie tylko Jesienną miłość, która zapadła w mojej pamięci jako średnia i Ostatnią piosenkę która mnie urzekła. Wieć moje pytanie jest takie, czy jeżeli te książki są prawie na szczycie twojej listy, czy jest sens żebym sięgała po następne, czy są one warte przeczytania. Po prostu wiem z doświadczenia, że gdy zaczne przygodę z danym autorem od najlepszych książek później czuje zawód.
Wydaje mi się, że powinnaś czytać dalej. Osobiście uwielbiam książki Sparksa i jest on moim ulubionym autorem, więc polecam go każdemu. Ja zaczęłam od tych najlepszych i później faktycznie trochę czułam zawód, ale mimo wszystko też mi się podobały. Dodatkowo, taką listę ciężko mi było zrobić, bo większość z tych książek podoba mi się tak samo mocno i niektóre są na zbyt niskich miejscach np. "Szczęściarz" - ale nie chciałam na jednym miejscy wpisywać kilku pozycji.
anioł stróż jest genialna z elementami kryminału, ale pamiętnik, który mnie bardzo urzekł jest bardziej romantyczny i delikatny. zależy co wolisz, Osobiście też średnio podeszłam do jesiennej miłości, fajne, ale bez szału, ale te dwie genialne ;)
Według mnie najlepsza jak narazie była bezpieczna przystań.Od tej książki nie da się odkleić jest mądra interesująca ,wywołuje też silne emocje zwłaszcza pod sam koniec. Zdecyduje się niedługo na kolejną jego książkę ,ale nie sądzę by któraś przebiła tą ;)
Na razie nie przeczytałam wielu jego pozycji, ale zdecydowanie najlepszą na razie jest "Ostatnia Piosenka". Już dawno tak nie płakałam przy książce. Choć muszę przyznać, że trochę brakuje mi u Sparksa wewnętrznej analizy, zgłębienia postaci, to jednak jego książki czyta się jednym tchem.
Ja chciałam niedługo zainwestować w jakąś książkę Sparksa, przeczytałam dotychczas tylko Jesienną Miłość i teraz się zastanawiam nad kupnem między Ostatnią Piosenką a Pamiętnikiem. Obie mają bardzo dobre recenzje więc sama nie wiem. A w co polecacie? :)
Pamiętnik jest zdecydowanie krótszy ;) taka książka na jeden dzień :)) ja osobiście wolę Ostatnią Piosenkę, ale to moje zdanie :)
1. Ostatnia piosenka
2. Pamiętnik
3. I wciąż ją kocham
4. List w butelce
5. Szczęściarz
tyle przeczytałam ;)
Łoo, czytałam wszystkie ksiażki Sparksa , ale pomimo wszystko nie potrafię wybrać, kocham jego twórczość i na jedną cieżko się zdecydować, wszystkie są na bardzo wysokim poziomie :)
Jestem w trakcie czytania 11 i wszystkie podobają mi się w stosunkowo równym stopniu :) zamierzam zaliczyć cały komplet twórczości Sparksa :)
na FB wydawnictwo napisało,że ,,Oddam Ci serce'' (,,The best of me'') najprawdopodobniej wyjdzie w maju :)
1. Ostatnia Piosenka
2. Szczęściarz
3. Na ratunek
4. Prawdziwy cud
5. Wybór
Na razie tyle, ale mam zamiar przeczytać wszystkie :)
Na razie czytałam tylko ostatnią Piosenkę i Wciąż ją kocham, ale chcę wszystkie ;)
Do tej pory przeczytałam:
1) "I wciąż ją kocham"
2) "Jesienna miłość"
3) "Pamiętnik"
4) "Szczęściarz"
5) "List w butelce"
6) "Ślub"
7). "Na zakręcie"
Kilka pozostałych czeka na swoją kolej na półce, a kilka jeszcze nie kupionych. Nie mam ulubionej powieści, wszystkie mi się jednakowo podobają, jednakowo wzruszają. Trudny wybór.
Narazie przeczytałam tylko "Ostatnią piosenkę", "Wciąż ja kocham" , "Jesienną miłość" i "Ostatnią piosenkę". Teraz jestem w trakcie czytania "Na ratunek". Dotychczas moja ulubioną jest "Ostatnia piosenka". Zawsze płaczę czytając tę książkę i często do niej wracam, może tez ze względu na to, że podobne rzeczy przytrafiły mi się w życiu.
I wciąż ją kocham i Anioł stróż są moimi faworytami. Nie lubię ckliwych prostych romansideł, lecz te ewidentnie poruszyły mną. I wciąż z pewnością większość z Was zna, super powieść, Anioł stróż lekko odbiega od książek Sparksa - książka o miłości połączona z lekkim kryminałem - LUBIĘ TO! :)
Pamiętnik i Ślub... no cóż, nawet nie dorasta do pięt ekranizacji, co zdarza się nieziemsko rzadko! Brawo!
List w butelce... Matko, czegoś bardziej przewidywalnego i banalnego nie można było wymyśleć :(
Szkoła uczuć - film spoko, książki jeszcze nie czytałam
Noce w Rodanthe - po obejrzeniu filmu nie zabieram się za książke, wydaje mi się być to dobrą lekturą dla osób starszych.
1.Pamiętnik
2. Wciąż ją kocham
3.Od pierwszego wejrzenia
4.Anioł Stróż
5. List w butelce
6. Ostatnia piosenka
7. Jesienna miłość
Do tej pory przeczytałam 7. O tym, która miałaby być najlepsza ciężko zdecydować. Jakoś tak największy sentyment mam jednak do Pamiętnika. Zdecydowanie najgorsza z tego zestawu jest Jesienna miłość. Oglądając film płakałam jak bóbr, książka bez rewelacji niestety.
Ja do tej pory przeczytałam tylko dwie: Pamiętnik i Anioł Stróż.... Pamiętnik przeczytałam dawno temu i nie zrobił mnie jakiegoś specjalnego wrażenia, chyba dlatego, ze film znałam prawie na pamięć. Anioła Stróża dopiero co skończyłam i teraz planuje przeczytać wszystkie książki tego autora. Książkę Anioł Stróż polecam do przeczytania.
zdecydowanie 'Dla Ciebie wszystko'! uwielbiam wszystkie jego książki, ale ta to po prostu mistrzostwo. :)
Szcęściarz (Dlaczego nikt nie stawia go na 1 miejscu? :/) Ostatnia piosenka, tylko błagam nie oglądaj filmu, I wciąż ją kocham
...
Ja narazie mam za sobą pięć przeczytanych powieści Nicholasa Sparksa.
1. Anioł Stróż piękna , przy zakończeniu się popłakałam
2. Jesienna miłość
3. Noce w Rodanthe
4. Szczęsciarz
5. Trzy tygodnie z moim bratem
Teraz zaczęłam czytać "Bezpieczna przystań" już mnie wciągnęła a tak w kolejce mi czeka Pamiętnik, Na ratunek, Ostatnia piosenka, Na zakręcie, I wciąż ją kocham,prawdziwy cud. W planach mam jeszcze do przeczytania List w butelce, Wybór, Ślub, od pierwszego wejrzenia , dla Ciebie wszystko i ta najnowsza "Najdłuższa podróż.
Przeczytałam wszystkie. Najbardziej w pamięć i w serce zapadła mi "I wciąż ją kocham". Jest w niej coś takiego, że to aż boli...
Pierwszą książkę, którą jego przeczytałam to "Wybór" to dzięki niej zaczęłam czytać pozostałe, dlatego ona jest na pierwszym miejscu, kolejno
"I wciąż ją kocham", "Bezpieczna przystań", "Ostatnia piosenka", "Jesienna miłość", "Dla Ciebie wszystko", "Pamiętnik", "Anioł Stróż", "Na zakręcie", "Ślub", "Prawdziwy cud"/ "Od pierwszego wejrzenia" a za resztę muszę się zabrać ^^ ;D Pozdrawiam!
Przeczytałam 11 powieści ,ciężko mi określić , która najlepsza bo każda mnie urzekła, ale
1. Trzy tygodnie z moim bratem - autobiografia autora, przybliżyła mi informacje o jego twórczości , wzruszała mnie, poprawiała humor, kiedy czytałam o zabawnych przygodach z dzieciństwa i wstrząsnęła , kiedy czytałam o nieszczęściach jakie spotkały pisarza. Książka zmusza do refleksji
2.Anioł Stróż - pierwsza powieść, którą czytałam. Nie zgodzę się z opiniami, że była przewidywalna albo nudna. Jedna z najlepszych powieści Sparksa, trzyma w napięciu i wzrusza a przy zakończeniu nie mogłam się powstrzymać od płaczu
3. Bezpieczna przystań - z zapartym tchem śledzi się losy głównej bohaterki
4.Jesienna miłość - piękna historia , ujeła mnie postawa Jamie,zawsze uśmiechnięta i otwarta do wszystkich
5.Szczęściarz-główny bohater wzbudził mój podziw
6.Na ratunek wzruszająca opowieść o matce, która walczy o to ,by syn prawidłowo się rozwijał
7. Na zakręcie ,zaskakująca ,do końca nie wiadomo kto jest sprawcą a na koniec wielkie zaskoczenie
8.I wciąż ją kocham - utożsamiłam się z bohaterem,ponieważ też straciłam ukochaną osobę
9. Ostatnia piosenka-ostatnie rozdziały rozklejają, nie można się przy tej książce nudzić
10. Pamiętnik - są różne opinie o tej książce, mnie się spodobała, wzruszająca historia o miłości dwojga ludzi
11. Ślub wczoraj przeczytalam , wciągnęła mnie wydaje się,że to prosta historia, ale jak pięknie opisana
a teraz czytam Prawdziwy cud ;)