Nava Mau

7,8
1 384 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Nava Mau

Czy w zyciu prywatnym takze jest transem?

jag_filmaniak

Nie wygląda

divx_avi

Na zdjeciach faktycznie nie, ale w filmie tak. Zresztą nie ma to znaczenia. Fajna aktorka :)

jag_filmaniak

jeśli mi się podoba jako kobieta, to jestem gejem?

andrzej_starski

Nie, bo podoba Ci się kobieta #lol

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Ottiss14

może już nie ma kutangi

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Ottiss14

okrutnik xd

andrzej_starski

Wyglada jak facet to….

andrzej_starski

Zdecydowanie. Od razu widać, że to facet i nie zmieni tego, że myśli inaczej.

chev___chelios

Jest transpłciową kobietą. Za to Ty możesz zmienić swoje braki w wiedzy i uzupełnić je poprzez lekturę: https://www.transfuzja.org/edukacja/jak-pisa%C4%87-o-osobach-transp%C5%82ciowych

jag_filmaniak

Faktycznie? Wysunięta szczęka, kwadratowa twarz, płaski łuk kupidyna to nie są cechy utożsamiane z kobiecością.

pidzieciol

Chyba zależy od człowieka. Kobiecość na szczęście ma różne oblicza.

jag_filmaniak

Dokładnie, czasem to męskie oblicze.

divx_avi

JEZU, kiedy ludzie przestaną pisać takie beznadziejne transfobiczne komentarze. "Nie wygląda" :| Może dlatego, że wygląda po prostu jak człowiek? Osoby transpłciowe nie muszą wpisywać się w zadne kanony (nikt nie musi).

Angelika_Jasiulewicz

Ach ta lewica. Nic nie obraźliwego nie napisałem, ale trzeba się przypieprzyć. Bo czym byłaby lewica, bez przypieprzenia na siłę.

divx_avi

Nie przypieprzam się na siłę, tylko zwracam uwagę na to, by tak nie pisać, ponieważ jest to powielanie stereotypu, że mężczyźni i kobiety transpłciowe wyglądają w określony sposób. Same osoby trans nie chcą takich komentarzy i można zrobić komuś w ten sposób przykrość. Cytat z Mai Heban (to transpłciowa aktywistka). "Nie chcemy słyszeć, że wyglądamy/brzmimy totalnie jak kobieta/mężczyzna. Jesteśmy tej płci, której mówimy, że jesteśmy. Nie jestem podobna do kobiety - jestem kobietą. Komplementy są miłe, ale nie chcemy być traktowani protekcjonalnie ani fetyszyzowani".

Angelika_Jasiulewicz

No to sobie autorytet znalazłaś. Maja Heban, jedna z najbardziej odklejonych osób na lewicy. Na równi z Mają Staśko.

Angelika_Jasiulewicz

Odejdź stąd patologio!

Sunbreathe

Jest transseksualną aktorką. Dziwne wydało mi się, że używa samego pseudonimu. Ale fakt wygląda jak kobieta.

Basia_101

Raczej próbuję wyglądać jak kobieta.

chev___chelios

ależ się uczepiłeś, nie odpuścisz i będziesz dalej siać mowę nienawiści. gratulację, zgłosiłam nadużycie.

ogonbobra

prawda to nadużycie, ciekawy punkt widzenia

ogonbobra

"mowa nienawiści" to hasło propagandowe z USA, poza tym nawet nie wiesz co to znaczy, a używasz. Nie jesteśmy w USA i wynocha stąd!

dzenero

mhm XD