Jest transpłciową kobietą. Za to Ty możesz zmienić swoje braki w wiedzy i uzupełnić je poprzez lekturę: https://www.transfuzja.org/edukacja/jak-pisa%C4%87-o-osobach-transp%C5%82ciowych
Faktycznie? Wysunięta szczęka, kwadratowa twarz, płaski łuk kupidyna to nie są cechy utożsamiane z kobiecością.
JEZU, kiedy ludzie przestaną pisać takie beznadziejne transfobiczne komentarze. "Nie wygląda" :| Może dlatego, że wygląda po prostu jak człowiek? Osoby transpłciowe nie muszą wpisywać się w zadne kanony (nikt nie musi).
Ach ta lewica. Nic nie obraźliwego nie napisałem, ale trzeba się przypieprzyć. Bo czym byłaby lewica, bez przypieprzenia na siłę.
Nie przypieprzam się na siłę, tylko zwracam uwagę na to, by tak nie pisać, ponieważ jest to powielanie stereotypu, że mężczyźni i kobiety transpłciowe wyglądają w określony sposób. Same osoby trans nie chcą takich komentarzy i można zrobić komuś w ten sposób przykrość. Cytat z Mai Heban (to transpłciowa aktywistka). "Nie chcemy słyszeć, że wyglądamy/brzmimy totalnie jak kobieta/mężczyzna. Jesteśmy tej płci, której mówimy, że jesteśmy. Nie jestem podobna do kobiety - jestem kobietą. Komplementy są miłe, ale nie chcemy być traktowani protekcjonalnie ani fetyszyzowani".
No to sobie autorytet znalazłaś. Maja Heban, jedna z najbardziej odklejonych osób na lewicy. Na równi z Mają Staśko.
Jest transseksualną aktorką. Dziwne wydało mi się, że używa samego pseudonimu. Ale fakt wygląda jak kobieta.
ależ się uczepiłeś, nie odpuścisz i będziesz dalej siać mowę nienawiści. gratulację, zgłosiłam nadużycie.
"mowa nienawiści" to hasło propagandowe z USA, poza tym nawet nie wiesz co to znaczy, a używasz. Nie jesteśmy w USA i wynocha stąd!