Prawda jest taka że wczoraj chcieliście go kamieniować a dziś mówicie MICHEAL kochamy cie a tylko są dwa fakty pierwszy jest taki że ten oto człowiek był geniuszem muzycznym a drugi to że niestety był on także wariatem głownie zapewne przez swego ojca i określenie 50 letni dzieciak Piotruś pan idealnie do niego pasuje
czemu wariatem?
mozesz podac przyklady?
mysle ze roznil sie od wiekszosci, byl troche dziwny; ale wszyscy przeciez roznimy sie od siebie.
hipokryci?
moze niektorzy...
ale wiekszosc chyba wczesniej chyba go juz lubiala, przynajmniej ja...
bardzo zawsze lubilam jego muzyke , po jego smierci po prostu pokochalam bardziej.
I to jest właśnie przykład zaskakującego zaślepienia bo aż wierzyć sie nie chce że muszę tłumaczyć dlaczego był on wariatem bo mało to miał chorych zachować , mam je teraz wymieniać gdzie można na to poświęcić monolog??? Mało miał operacji ???Micheal był chorym dzieckiem które cierpiało głownie przez swego ojca i z tego powodu mu współczuje
Oddzielajcie muzyke od tego jakim był człowiekiem bo daje sobie rękę uciąć że gdyby pojawiłby sie za rok murowane dowodu że był jednak pedofilem to wyprzecie ten fakt z pamięci no i ten cały fenomen nadaje sie idealnie do badania przez socjologów :p
ile mial operacji???
pare nosa, prady,... na pewno za duzo...fakt
<ale czy to robi z niego wariata? ty chyba nie wiesz co oznacza te slowa
masz jeszcze jakies inne przyklady?
zamieniam sie w sluch.
dla ciebie wariat to ktos kto jest iinny od ciebie?
daj jakies sensowne oprzyklady, moze oprzyznam ci racje
niestetyy nie ma zadnych dowodow na to ze byl pedofilem kolego...
mial juz proces i zostal calkowici3 uniewinniony chyba to juz wiesz.
teraz po smierci ma sie okazac ze byl pedofilem?
takie rzeczy sa niemozliwe, pewnie to wsiesz, on przeciez nie zyje, i nie moglby sie bronic
No fakt 1000000000000000000000 operacji i odpadające nose są wporzadku także to że nie akceptował własnego koloru skóry a pod koniec życia był kimś bez razy, wieku i płci
wporzadku jest także to że ktoś w wieku 50 lat zachowuje sie jak dziecko dlatego bo zatrzymał sie w rozwoju na poziomie 14 latka więc Piotruś pan bo tak siebie nazywał idealnie do niego pasuje
do rzeczy normalnych można zaliczyć fakt że facet faszerował sie lekami i nie mniejsza liczbą niz jego operacje plastyczne
Ciekawe czy dzieci które wymacał myślą podobnie bo ktoś kto ma coś na sumieniu nie wypłaca od tak bez wyroku milionowego odszkodowania i nie mogę potepiać pedofili bo idąc twoim tokiem myślenia to niby dlaczego ???
FACET BYŁ JEDNAK NORMALNY i przeczytaj sobie tak wpisy na forach sprzed jego śmierci ;-) czysta hipokryzja
1000000000 OPERACJI NO NIECH CI BEDZIE....;) PO CO SIE BEDE Z TOBA SPRZECZAC.
50 LAT ZACHOWYWAL SIE JAK DZIECIAK...
CO TO MA WSÒLNEGO BYCIE WARIATEM...?
NIE MIAL DZIECINSTWA I DLATEGO BEDAC JUZ DOROSLYM FACETEM ZACHOWYWAL SIE DZIECINNIE, LUBIAL SIE BAWIC TO PRAWDA.
TO JEST ZWYCZAJNIE NAJNORMALNIEJSZE NA SWIECIE, TO NIOE EJST OPOZNIENIE W ROZWOJU CZY CO TAM.
TO JEST NORMALNE U LUDZI KTORZE ALBO MIELI STRASZNE DZIECINSTWO, NIGDY NIE MOGLI WYKORZYSTAC SWYCH MLODYCH LAT POPRAWNIE.
BEDAC ROZSADNYM CZLOWIEKIEM PEWNIE CHYBA WIESZ ZE TO JEST ZWYCZAJNY KOLEJ RZECZY. TAK OCZYWISCIE NIE POWINNO BYC, TO PRAWDA
ALE NIESTETY TAKIE RZECZY POWODUJA TAKIE CZYNNIKI.
CO TO ZNACZY WARIAT DLA CIEBIE?
PYTAM SIE PO RAZ KOLEJNY CIEBIE!
FASZEROWAL SIE LEKAMI?
WIELE LAT TEMU MICHAEL MIAL PROBLWEMY Z LEKAMI U SIE UZALEZNIL TO PRAWDA.
CZY TO POWODUJE BYCIE WARIATEM?
TO PRZEZ ZAGUBIEBUE I ZWYCZAJNA SLABOSC.
MI NP. ZDARZAJA SIE POWAZNE PROBLEMYY Z JEDZENIEM.
WIEM ZE TO NIE TO SAMO. ALE TY TO MUSISZ BYC PERFEKCYJNY NIE?
NA PEWNO JESTES NIESKAZITELNY. NIE PIJESZ NIE PALISZ.
MOZEI TAK.
MICHAEL UZALEZNIL SIE WIELE LAT TEMU, MUSI SIE ZE OSTATNIO TEZ MIAL Z TYM PROBLEMY, PRZEZ CO UMARL, MOZLIWE.
A CO DO PEDOFILLI, TO TEN TEMAT JEST JUZ DAWNO XZAMKNIETY, BO NO I TAK WIESZ ZE SIE MYSLISZ.
ZOSTAL UNIEWINNIONY, WIEC ZADNYM PEDOFILEM NIE JEST .
JESLI TY MYSLISZ JEDNAK NA ODWROT, TO TYLKO BO TEGO CHCESZ, CZEMU CHCESZ BYC AZ TAK PRZEKONANY ZE BYL PEDOFILEM?
CZUJESZ SIE DOBRZE MYSLAC NEGATYWNIE O MICHAELU.
TO CO NAPISALES ZE MIAL 1000000000000000000000 OPERACJI NOSA I BYL UZALEZNIONY OD LEKOW, NA PEWNO ROBI Z NIEGO NIEMORMALNEGO CZUBA....
;)
NIECH CI BEDZIE MYSLI CO CHCESZ, JEDNAK MYSLALAM ZE MNIE OSWIECISZ, I PODASZ JAKIES SENSOWNIEJSZE ARGUMENTY, KTORE MNIE PRZEKONAJA.
NIESTETY SIE ROZCZAROWAL.
NIEWAZNE TY MYSL SOBIE CO CHCESZ.
NA RAZIE
Michael nie miał dzieciństwa i miał duszę dziecka i dlatego później ,,nadrabiał", dzieci bawią się z dziećmi i to jest normalne( jak sam napisałeś ,,zatrzymał się na poziomie 14 latka ) Ale on był dojrzały, już jako dziecko. Rodzina nazywała go dziesięcioletnim czterdziestolatkiem
wiesz mial juz proces i zostal uniewinniony tu sie zgodze ale tez mial w ch.. kasy i dzieki temu został uniewinniony większośc ludzi co mają duzo kasy nie ida za kratki prykładów jest wiele
nic do niego nie miałam, podoba mi się jego muzyka ale nie mówię że go kocham, tęsknię, nie jestem jego huge fanką :/
oj boze widac ze naczytałeś się gazet i głupich portali plotkarskich... ludzie my naprawde nie wiemy jaki był, moze czasem zachowywała sie jak piotrus pan ale był tez normlanym człowiekiem, zrozumcie to że nic o nim nie wiemy a to co pisza gazety i dają wywiady to tylko mała część... z tym ojcem tez nie do konca wiadomo- michael owszem mówil ze go bił itd ale la toya i janet mówiły tlyko o dyscyplinie... zrozumcie ze był tez on ojcem wujkiem synem bratem... założyciel tematu wypowiedział sie ja by znał michaela osobiście ;/ eh ludzie ludzie dajcie juz spokój a propos "jesteście hipokrytami " oh ah orginalny nie jestes wszyscy słyszeli piosenkę tego komika "MJ is dead" i John nazywa ludzi hipokrytami orginalny nie jesteś ;/ ... jeszcze raz spójrzcie na niego jak na normalnego zwykłego człowieka nie jak na wytwór show biznesu i medialne zwierze stworzone przez media i brukowce!!!
Powiem tak do wszystkich naprawdę lubiłem muzykę michela nawet sobie kupiłem jego oryginalną igłowa płytę za 80 zł :p i współczuje mu życia i takiego ojca przez które facet co jak co ale jednak miał kłopoty z psychiką bo czy ktoś normalny robi z siebie zombi niczym jak z teledysku thiler
bo nawet jeśli wśród masy dziwacznych zachowań które mu sie przypisuje cześć jest kłamstwem to na pewno nie wszystko kłamstwem można nazwać i to zaślepienie po jego śmierci to jakiś fenomen serio
ej kurcze spójz na swoje zycie i przyznaj czy nigdy prze nigdy w zyciu nie zrobiłes czegos głupiego ze ludzie mogli pomyslec ze jestes nienormalny lub powiedziałeś coś takiego ze ludzie mogli sobie cos o tobie pomysleć? ... ja wiele rzeczy zrobiłam głupich w swoim zyciu, ile głupot człowiek powiedział po pijaku lub z robił w swoim zyciu lub pod wpływem impulsu cos powiedział lub zrobił i tego potem załował - świadkowie naszych dzinych zachowań nie pomyslą sobie nas jak o kretynach wariatach itp bo nas znają z innych zachowań ! a teraz spójzmy na Michaela, my zwykli ludzie mamy ten przywilej ze wszystko co robimy nie jest publikowane w mediach i odbierane na rózne sposoby a Michael! rzeczy które zrobił lub powiedział, sytuacje w których sie znalazł czesto yły sledzone przez media i ile ludzi tyle opini na ten temat, czesto były pokazywane w krzywym zwierciadle i my znaliśmy go tylko takiego jak przedstawiały go media nie widzieliśmy go w innych normalnych codziennych sytuacjach tylko z tych skrajnych wyolbrzymianych czesto przez tabloidy! mówice co chcecie ja widze w michaelu jak i w innych gwiazdach zwykłyc ludzi a na to co piszą gazety patrze z przymrożeniem oka! bo często tak zwani dziennikarze łapią za słówka, wyolbrzymiają, kumulują tylko złe informacje !!!
"ale jednak miał kłopoty z psychiką bo czy ktoś normalny robi z siebie zombi niczym jak z teledysku thiler " uwie zmi jestem osoba bardzo spontaniczną i tez mozna było by stwerdzic ze mam cos z psychiką jeżeli ktos by mnie nei znał!
"bo nawet jeśli wśród masy dziwacznych zachowań które mu sie przypisuje cześć jest kłamstwem to na pewno nie wszystko kłamstwem można nazwać"
owszem nei wszytko kłamstwem mozna nazwać ale róznie mozna to odebrać! dziwactwa moga byc czyms normalnym lecz wyolbrzymionym przez media!
"to zaślepienie po jego śmierci to jakiś fenomen serio " ooo tak zgadzam się :) widziałam na pewnym forum wypowiedzi trzynastolatek które kochają nagle michaela od 25.06 pisaly cos w stylu "kocham go on jest taki piekny" "czemu zakochałam sie w michaelu? nie moge bez niego zyć" ... ehh ale na szczęście niedługo ten fenomen przejdzie i prawdziwi fani zostaną przy legendzie o Michaelu :)
ja ubolewam nad jego odejściem gdyz nigdy wiecej nie usłyszymy nowych genialnych utworów MJ, gdyz ludzie stracili jeden z ostatnich godnych naśladowania autorytetów, gdyz swiat stracił dobrego człoweka który bardzo pomagał ludziom, gdyz osierocił trójkę niewinnych dzieci i miliony fanów:(
przepraszam ze tak się rozpisałam :P
Ile to jego "fanów" odezwało się po jego śmierci. Czy po swoim prime time (po tych wszystkich aferach, operacjach plastycznych, wydziwianiach) miał chociaż 1/4 fanów z tego co miał po śmierci?
to już jaki kto ma stosunek do Micheala to już chyba nie twoja sprawa :) zresztą każdy człowiek jest inny, więc nie mów ogólnikowo.
Słysząc muzykę można ocenić na jakim poziomi tworzył Michael, ale oceniając życie prywatne na co patrzysz? Na skandale? 90% rzeczy o których głośno to właśnie rzeczy negatywne, trzeba się wgłębić by poznać prawdę
Zgodzę się z początkiem, ludzie wcześniej nazywaliście go pedałem i pedofilem dziś jest waszym idolem. Masz rację na początku to co napisałeś dalej już było nie potrzebne.
Z komentarzy wyżej (nie czytałem wszystkich) rozumiem że nie wiesz że był chory. Nie wiem jak to się nazywa ale polega na tym że na ciemnym kolorze skóry pojawiają się białe plamki dla tego miał tyle operacji. Choć fakt że mógł sobie odpuścić kiedy był już biały.
Ta choroba to bielactwo nabyte ;) u przedstawicieli rasy białej to tak jeszcze źle nie wygląda, u innych jest już nieco gorzej.
Akurat tą operację jestem w stanie zrozumieć.
Bielactwo bielactwem ale on miał zbyt dokładnie białą tą skórę, czarni z bielactwem mają różne odcienie na skórze bo ta choroba idealnie całego ciała nie wybiela. No chyba, że ktoś mi udowodni że był albinosem ;), ale to by skolei miał słaby wzrok i blond włosy.
Była to postać przedziwna i na pewno poprzez swoje doświadczenia nie do końca akceptowalna dla otoczenia.
Mnie w nim najbardziej drażnił fakt, że wynajął kobietę do urodzenia mu dzieci, gdybym był jego synem w wieku dorastania mocno bym się wku.... bo życie bez matki to katastrofa jeszcze świadomość że ta matka jest tylko świadomie ją przekupił do tego by żyła w oddali dobiła by moją psychę.
Nie można być matką i ojcem na siłę a on to właśnie robił dobitny przykład tego co akurat zrobił nie tak z tego co wiem w jego ślady poszedł Ricky Martin. Chcą mieć dzieci do wychowania proszę bardzo ale z sierocińca takie które tego akurat potrzebują a nie przekupują baby to tego by im rodziły.
Słuchać posłucham, ale autorytet to nie jest.
Masz niestety przeklamany obraz tej osoby. Spośród tylu osobowości medialnych zdecydowanie pod wieloma względami był autorytetem. Człowiekiem spokojnym, otwartym, przyjaznym i niezwykle często bezinteresownym. Czytałem jego biografię, całą masę artykułów, wywiady i sprawę o molestowanie. Przesadził nieco z wyglądem, ale miał tylko jedną operację podbrodka jeszcze przed wydaniem Thrillera przez całe życie 6 operacji nosa. Przesledzilem bardzo dużo zdjęć. Miał bielactwo, lupus i przez kilka lat, mimo tego, że w wielu miejscach był blady (dosłownie), zakrywal to ciemnym fluidem. Poza tym długie rękawy, rękawiczki, okulary, kapelusze były właśnie po to, żeby zakrywac nadwrażliwość na słońce. Wielokrotnie rzucano pod jego adresem bezwstydne kłamstwa, pisano o sztucznych sensacjach i wyludzano pieniądze (klamliwe zeznania "ofiar" i ich rodzin w sądzie, NeverLand przeszukiwane przez FBI kilka miesięcy, tyle środowisk, osób czy organizacji na rzecz dziecka badało tę sprawę, i tak o wszystkim nie napiszę). Poza tym zawsze utozsamial się z czarną kulturą, na niej się wychowal i do niej się odwoływal, James Brown ZAWSZE byl jego autorytetem. Mogę podać Ci konkretne przykłady, wypowiedzi osób, które go znaly, działania charytatywne (300 000 000$ na cele dobroczynne) i inne takie. Nie był idealny, ale miał złote serce i był niezwykle wrazliwy. Bardzo długo o nim czytałem, gdzie się dało. PS Sam myślałem swojego czasu, ze byl wybielonym pedofilem. Pozdrawiam.
Micman, zgadzam się z Tobą w zupełności. Jestem rocznik 81. Wychowalam się m.in na Michaelu Jacksonie. Do teraz slucham jego muzyki, oglądam archiwalne wywiady z nim i przykro się robi kiedy czyta się takie brednie o nim. Dwa razy był nominowany do Pokojowej Nagrody Nobla. To chyba o czymś świadczy?? Pewnie jestem nieobiektywna ale potrafię myśleć i wyciągać wnioski. Obsjrzałam mnóstwo wywiadów z ludzmi, ktorzy Go bardzo dobrze znali i każdy dobrze o nim świadczył. Michael Jackson mial jedną wadę..był w uroczy sposob naiwny. Wierzył, że w gruncie rzeczy ludzie są dobrzy. Nie brał pod uwagę, że nie każdy jest dobry. Wszyscy widzieli w nim pieniądze. A on pomimo bogactwa był bardzo nieszczęśliwy. Dla mnie MJ zawsze będzie Królem.