Polecam przesluchanie sciezki dzwiekowej do Kill Bill, poprostu super.
Ja miałem natomiast okazję posłuchać świetnego "Jeans Blues". Żałuję, że płyty "Zenkyoku Shu" nie można dostać w Polsce :((. Zresztą 5.6.7.8's też jest nie do zdobycia w naszym ciemnogrodzie :|.
ale można odsłuchać przez sieć....:]
p.s. adres strony meiko to lipa
przyłóżcie się bardziej bo to wstyd reklamować taki szajs JEJ nazwiskiem. pzdr dla fanów Gatunku
hito no minu
haru ya kagami no
ura no ume
Basho
Podpisuję się również... Cała ścieżka dźwiękowa "Kill Billa" jest wspaniała, polecam również utwór Bang Bang (My Baby Shot Me Down) Nancy Sinatra i Goodnight Moon - Shivaree
Owszem są niesamowite i klimatyczne, ale trzeba pamiętać o jednym...
To nie są piosenki z czy do Kill Billa - oryginalnie pochodzą z filmu Lady Snowblood. (Meiko Kaji, o ile się nie mylę, jako piosenkarka ogranicza się jedynie do wykonywania utworów z soundtracków filmów, w których występowała).
Tarantino nie kryje, że właśnie ten film zainspirował go do nakręcenia swojego dzieła. Ba! jego wersja jest niejakim ukłonem i hołdem złożonym reżyserowi Lady Snowblood - i by to podkreślić wykorzystał także owe nagranie włączając je do ścieżki dźwiękowej Kill Billa :)
Nie tylko dwa utwory na sciezce Kill Bill'a sa dobrze , jej inne piosenki takze swietnie brzmią , polecam przesluchac :]
pozdrawiam:]
Dokładnie, soundtrack z Kill Billa po prostu jest niesamowity. Quentin zawsze cholernie dobrze potrafił dobrać muzykę do swoich produkcji. Jest geniuszem.
Lady Snowblood zjada Kill Billa i większość filmów Tarantino, zachowajcie te spusty dla własnego grona :} Mi się bardziej podoba jej piosenka do Female Prisoner Scorpion http://www.youtube.com/watch?v=XwyKliodLZY&feature=related
Mylisz się, w samych latach 70. wydała kilka albumów, które nie były soundtrackami do filmów, w których występowała. Natomiast jej ostatni jak na razie album pochodzi z roku 2010. Część z jej wydawnictw można zakupić choćby na CDJapan, które umożliwia zakupy ludziom spoza Japonii: http://www.cdjapan.co.jp/list_from_code_banner.html?key=198196