Marcin Dorociński

Marcin Grzegorz Dorociński

8,3
83 657 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marcin Dorociński

Jak dla mnie jest on obok Więckiewicza obecnie najlepszym polskim aktor w tym pokoleniu i co w
czymś ciekawym grają,a waszym?

Wojtas998

Przynajmniej nie jest bezmyślnym, roześmianym blondynem.

jagoda49

Hehe mowa o Szycu? :D

jagoda49

Hehe szyc to aktor do " ekipy z warszawy " a nie do takich filmów.

Wojtas998

Faktycznie. Dorociński i Więckiewicz to na chwilę obecną najlepsi polscy aktorzy. Ja czekam na film , w którym te dwa "giganty" się zmierzą. Już nie mogę się doczekać!!!

Wojtas998

Dokładnie, dodałabym jeszcze zdecydowanie Chyrę, w ramach świetnej aktorskiej trójcy.

cascarrabias

W całej rozciągłości zgadzam się z panami :)
Nie mniej jednak trzeba zauważyć, że ogólne zaplecze aktorskie Polski jest bardzo barwne i bogate. Pozostaje tylko życzyć wielu dobrych scenariuszy i na kino wydam majątek :)

Wojtas998

A ja sądzę, że Dorociński bije na głowę Więckiewicza - jest zdecydowanie bardziej wszechstronny i ma ciekawszy dorobek.

madz20

Dorociński nIe ma jeszcze tej swobody/naturalności co starsi aktorzy, w tym Więckiewicz, a dawniej Linda.

jagoda49

A na czym polega naturalność Więckiewicza, której nie posiadł Dorociński? Bo mam wrażenie, że to co czytam to nic ponad frazes.
Dorociński ma na swoim koncie znakomite, różnorodne role w kinie niekomercyjnym, których brakuje w dorobku Więckiewiczowi. Więckiewicz do perfekcji opanował granie określonych typów postaci, często w kolejnych filmach wraca do ogranych już wcześniej filmowych masek i tak raz po raz albo przywdziewa oblicze cynika albo półgłówka cwaniaka. Co mnie uderza w przypadku Więckiewicza to fakt, że nigdy nie błyszczy na ekranie, gdy przychodzi mu występować obok równie zdolnych aktorów, w przypadku "Wymyku" to Simlat i Muskała przykuwali uwagę zdecydowanie mocniej niż on. Cóż w mojej opinii Więckiewicz to bardzo dobry aktor kina komercyjnego (stąd popularność i dobra prasa) ale to Dorociński sprawdza się w każdej odsłonie i każdym gatunku... no i nie zaliczył ról w niewypałach typu "Trick", "Śluby panieńskie" czy "Nigdy nie mów nigdy".

madz20

Obaj są dobrymi aktorami i wolę ich niż np. blondynów Szyca, Adamczyka i Stuhra. Każdy z nas przedstawia własną opinię/widzenie. Jedni piszą na przykład o Julii Kijowskiej, że to największy talent, a inni mówią że nie potrafi mówić.

jagoda49

Nie wchodząc mocno w temat ja myśle że obaj aktorzy są bardzo dobrzy. Niema co ich tak porównywać to dobrze że jeden ma dobre cechy żeby zagrać w filmie Odwruceni a drugi żeby w tego rodzaju filmie. Po co nam dwie prześcigające się kopie lepiej mieć dwa różnorodne cenne orginały.

Wojtas998

zgadzam się chociaż stuhr też daje radę

harcernica

Chciałabym aby ci trzej albo dwaj zagrali w dobrej komedii.

Wojtas998

I zdecydowanie lepiej się prezentuje.

Gloredhela

kto się lepiej prezentuje? :p zgadzam się że obaj aktorzy są najlepsi :) i jeśli chodzi o wygląd na obu mogę patrzeć i patrzeć ;)

użytkownik usunięty
Wojtas998

Ja bym jeszcze dodała Woronowicza, ale tak to się zgadzam w pełnej rozciągłości.

Wojtas998

Jest genialny,a do tego niezwykle męski.