Luke EvansI

7,9
35 891 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Luke Evans

Pytanie które mnie na prawdę zastanawia skąd facet sie wziął i od razu dostał role w dwóch sporych produkcjach jak Trzech Muszkieterów i Immortals.
Nie mówiąc że sprzed roku zagrał w Tamarze.
ostatnio jest takich aktorów coraz więcej jak Henry Cavill czy ostatnio bracia Hemsworth.
Nie wiem czemu niektórzy z was do Blooma porównują, to aktor to innej charakterystykę, zdecydowanie do mocnych ról jak np. Sam Worthington i wydaje mi się że będzie miał podobna droge.
W każdym razie dla mnie odkryciem ostatnich kilkunastu miesięcy jest tom Hardy i Dominic Cooper, obydwaj pokazali że wyrużniaja sie na tle całej ekipy ale także moga sami zagrać niesawite role jak odpowiednio Hardy w "Bronsonie" a Copper w "Sobowtórze Diabła". to moga być wspaniali aktorzy jak będą sie dobrze prowadzić. Choć przyznam, że już Hardy niepokojąco idzie w droge kasy, bo wystep komedyjce "A więc wojna" dobrze o nim nie świadczy, dotychczas miał same super role, Cooper jak na razie tez gdzie sie pojawia wyróżnia sie na tle innych, np. "Tamarze" chyba najbardziej zapadł mi w pamięć. Też tam chyba zresztą wspomniany Evans sie wybił który tez może coś dokonać i byc może być drugim Crownem, ale w jego wypadku wydaje mi sie sa to tylko role typowych maczo.

SlimShady85

Normalnie, chodzą po castingach i dostają, jak już się nauczą grać i są do tego młodzi, to leci z górki. Poza tym dobry agent, no i na pewno kariera w teatrze.

Mowiacy_do_reki

To skojarzenie z Bloomem to pewnie przez te wąsy;)

Snaperus11

To chyba nie do mnie.

Mowiacy_do_reki

Sorry, to miało być doSlimShady85

SlimShady85

No właśnie coś ostatnio czesto sie napotykam na tego aktora (w filmach oczywiscie :P ), i to w takich wiekszych hoolywodzkich produkcjach. Nie znalem go wczesniej, a teraz czesto go widze w jakims filmie. Az wszedlem z ciekawosci na jego profil na filmwebie i widze, ze niedawno zaczal grac w filmach (po za tym jednym z 2003 roku). Ale dobrze gra, w Ravenie swietnie odegral swoja role, mysle, ze zrobi kariere aktorska. A co do Blooma, nie widze żadnego podobieństwa.

SlimShady85

To jest Brytyjczyk i moim zdaniem robi karierę bardzo mozolnie przez to, ze niepotrzebnie i pochopnie przyznał się jakieś 10 lat temu do bycia homoseksualistą, a ponieważ ma męski wygląd i mógłby grać detektywów, herosów, policjantów, gangsterów itd. to producenci nie chcą na niego postawić z powodu właśnie jego orientacji, widzowie mogą go nie zaakceptować w roli prawdziwych twardzieli, z powodów stereotypów o gejach, no nie czarujmy się, jest tak. A mógłby zrobić karierę na miarę Christiana Bale'a, na razie dostaje tylko bezpieczne drugoplanowe role w filmach przygodowych, gdyby nie jego homoseksualizm grałby już pierwszoplanowe role w doskonałych dramatach zarówno, jak i najlepszych filmach akcji.

VesperLynd

Co do Toma Hardy'ego facet ma niesamowitą charyzmę. Pierwszy raz zobaczyłam go w filmie, w którym zagrał może przez 5 minut, a jednak od razu zapamiętałam.
Co prawda Evansa wyhaczyłam już w Starciu tytanów, a zagrał tam chyba 5 sekund xDD
Ogólnie Brytyjczycy są fantastyczni i to oni tworzą najwyższą kadrę aktorów Hollywood.

SlimShady85

z wygladu bardziej przypomina mi Jamesa McAvoya :-)

SlimShady85

Nie jestem pewien czy czasem Chris Evans ( Komórka, Fantastyczna czwórka, Push, W stronę Słońca, Avengers ), nie jest jego bratem. Jeżeli by tak było to sławniejszy brat mógł lobbować na jego rzecz, he, he, he.

Rahabiel

Nie to jednak nie rodzina. Sprawdziłem. Ale faktycznie mu sie fuksło. W Starciu Tytanów zagrał Apolla, a W Immortals, Zeusa.