2 płyty z nowym materiałem i kultowa kapela ? smieszne !!!!!
kultowa kapela nu-metalu to KORN ! DEFTONES ! anie to komercyjne coś.
1 płyta dobra, druga przeciętna i juz kultowe...
Wiesz co człowieku daj spokój!! Coś to może ty jesteś albo te twoje zespoły których nie znam i nie ma zamiaru ich obrażać bo nie mam do tego powodu, a ty sie chyba wszystkiego czepiasz. Pozdro
Nie znasz KORN ani DEFTONES ? i ja sie wszystkiego czepiam , o to chodiz , dzieci słuchaja tlyko Linkin park i juz wielkie metale.
Nie jestem dzieckiem bo mam 17 lat. Słucham wszystkiego co mi się podoba i nie ograniczam się tylko do Linkin Park i nie uważam się za Metala. Tylko za normalna osoba. pzdr.
Wiem że są inne i także są suuper. Jakich ty zespołów słuchasz oprócz KORN i DEFTONS ( pewnie źle napisałam). Pozdro
Hoho :D sporo . napisze te najwazniejsze.
PINK FLOYD !!! Pieprzony najlepszy skład swiata.
Dream Theater . Metallica . Disturbed . Cypress Hill . KORN . SOAD .
SlipKnoT. Deftones . Faith No More . Mr.Bungle .Tomahowk ( te trzy ostatnie to głownie ze względu na Pattona) . Blur . Machine Head.
P.O.D. Nirvana . Stone Sour . R.E.M. Red Hot Chilli Peppers . Papa Roach
Limp Bizkit.
i wiele innych ale te głownie :)
Mam 45 GB muzy to wiesz :D moge wymieniac a wymieniac :D
Ano maja dobra muze , ale ostatnie 2 płyty Papa Roach to straszna kicha :|
Mam pytanie. Dlaczego istnieją tacy ludzie, jak Ty, którzy nie szanują zdania innych? Dla Ciebie kultowy jest Korn, dla innych LP i raczej nie powinieneś się czepiać za to, że ktoś jest innego zdania niż Ty. :/
Ja osobiście znam większość zespołów, które wymieniłeś, ale nie powiem, żebym któregoś z nich słuchała (prócz Limp Bizkit). Powodem jest sposób, w jaki większość z tych wokalistów się wydziera. Brzmi to dla mnie tak ochydnie, że słuchać tego nie mogę. A Linkin Park? Chester ma trzy różne głosy. Jest równocześnie bardzo delikatny i bardzo ostry, co sprawia, że nie ma nigdzie przasady. A i jeszcze teksty w stylu muzyki emo. To jest właśnie to, co trafia do ludzi, można się z tym utożsamić i z przyjemnością słuchać.
Oczywiście nie podważam Twojego zdania, że "Linkin Park to kicha". Napewno jest to kicha, jeżeli dla Ciebie jest kicha, ale spróbuj pogodzić się też ze zdaniem tych, którzy sądzą, że LP jest świetną kapelą, którą uwielbiają..
Nie napisałem ze to kicha ... Tylko że to napewno nie kultowa kapela.
I że mieli szanse stac sie kapela kultową , ale poszli na łatwe zarabianie pieniędzy. Co do 3 głosów Chestera : Corey z SlipKnoT spiewa siedmioma równymi głosami , i jezeli sie ktoś wydziera , to własnie on i Jonathanz KORNA. Wiec prosze cie nie mow ze większośc :| a jak to napisz kto ... Co do tekstów , mają dobre , ale czy czytałas teksty KORN bądz SlipKnoT ?
Czytałam.. Nie podobają mi się kapele w stylu Korna czy Slipknota. Jak już napisałam, od darcia się tych wokalistów aż mnie głowa boli. Po prostu nie podobają mi się głosy i tyle. Zero jakiejkolwiek delikatności.. A Chaz tą delikatność posiada.
"mieli szanse stac sie kapela kultową , ale poszli na łatwe zarabianie pieniędzy" - zarabiają pieniądze za to, że podobają się ludziom. Inaczej by nie zarabiali. Nie rozumiem, dlaczego uważasz, że poszli na łatwe zarabianie pieniędzy. Grają taką muzykę, jaka im się podoba, piszą teksty sami, tworzą wszystko sami. I nie mów mi tylko, że są komercyjni.. Bo Slipknot czy Korn w takim razie też są komercyjni, bo zarabiają na swojej muzyce pieniądze. Tak było i będzie..
..a i jak mi powiesz coś w stylu "napewno nie próbowałaś nawet słuchać zespołów, które wymieniłem" to będziesz się bardzo mylić. Otóż próbowałam. Korn, podoba mi się tylko jedna piosenka, Slipknota w ogóle znieść nie mogę, SOAD też jedna piosenka itd. Nie należę do osób, które oceniają coś, bez jakiejkolwiek wiedzy o tym. Natomiast Linkin Park - nie ma piosenki, która by mi się nie podobała. Wszystko jest całkowicie trafione w mój styl, a teksty w moje serce. I to mi się podoba.. że mogę w muzyce odnaleźć siebie i swoje problemy..
Co do ich kultowości.. To jest pojęcie bardzo względne, więc możesz powiedzieć "dla mnie do nie jest kultowa kapela", zamiast "to napewno nie jest kultowa kapela". Swoją drogą, dla mnie Corey ze Slipknot wygląda, zachowuje się i wydziera jak zwierzę. Tak jak duża większość wokalistów metalowych. Linkini całkiem normalnie wyglądają i się zachowują.. I to również daje im duży plus u mnie.
RAcja , KORNi SlipKnoT są komercyjni i każda inna grupa która tworzy i wydaje jest komercyjna, ale prosze cię, ile materiału wydał Linkin Park ? 2 płyty (3 w drodze)? i 3 krązki nastepne mające na celu wyciagnac jak najwięcej pieniędzy od fanów. Jeżeli mówisz o Corey'u, to proszę cię posłuchaj piosenek : " Vermilion Pt.2" "Circle" i Jego drugiej kapeli Stone Sour "Bother" "Inhale" "Through Glass" "Zzyxz Rd" . To jest jego jaśniejsza strona.Wtedy poznasz jak spiewa :)
Pozatym , bez KORN nie było by Linkin Park ... a jeżeli by był to napewno nie grał by takiej muzyki jak grają .
zgadzam sie z toba.. jak sobie zgralam muze na mp3 z 2 ostatnich plyt to mi sie pomieszaly piosenki i mialam bk jak raz leci jak Chester krzyczy a zaraz spiewa tak delikatnie;]...pozdro
Slucham praktycznie wszystkiego co wymieniles. Linkin Park jest u mnie i tak na 1 miejscu, ale chyba nie dziwie sie ze nie podoba Ci się Linki Park skoro sluchasz Slipknota bo to mm 100 razy ostrzejsza muzyka? Linkin Park stare plyty ma ostrzejsze, MTM jest juz lagodna poza Given Up i Bleed it out ktore nawiazuja wykonaniem do starych czasow. Mimo to wszystkie kawalki Linkin Parka są dla mnie rewelacyjne.
Dodam ze zaraz po Linkin Parku sa u mnie Red Hoci, dalej reggae, Limp Bizkit, Dead by Sunrise, Mayer Hawthorne, P.O.D itd. Ogolnie slucham raczej wszystkiego co wpadnie mi w ucho :d czyli odpada Techno i rozne tego typu "umca umca" i bardzo hard Metal ;p
Nie słucham już SlipKnota od dawna , ogólnie i nu-metalu też . Deftones czasem. Tak w ogóle to słucham wszystkiego od rocka do funku przez house , trip-hop , reggae , rap i czasem world music Pop też a co ?
Post sprzed 3 lat a ty teraz coś tam piszesz o tych kapelach com wymieniłem. Przez te trzy lata przestałem słuchać :
Dream Theater . Metallica . Disturbed . KORN . SOAD .
SlipKnoT. Machine Head. , P.O.D. Stone Sour . . Papa Roach
A i fortepian też lubię i nie przeczę że 3 lata temu byłem muzycznym kretynem, teraz nie słucham muzyki, żeby się pochwalić czego słucham , słucham muzyki bo lubie.
A Linkin Park to kapela nastawiona na zysk, najpierw kasa potem muzyka. "kultowe" to każde gówno teraz jest nazywane.
Jonas Brothers też są kultowi ponoć. Pearl Jam , to jest prawdziwa kultowa kapela.W tym co robią i co grają. nazywać "kultowym" LP to obraza dla prawdziwych kultów. Tym bardziej, że LP ma na swoim koncie mariaż z Jay-Z z czego powstało EP i było sprzedawane w cenie normalnego longplayu. Komercja w najgorszym wydaniu.
Aha, LP nastawia się na zysk? Jezeli chodziloby im o zysk to robiliby jakies gowno i wychodzilyby 3 plyty rocznie? Co do epizodu z Jay-Z dalej bedziesz sral? Ja np uwazam ze Numb-Encore jest zajebisty i nie widze w tym komercji. Nie twierdze tez ze LP jest lepsze od Pearl Jamu, gdyby tak bylo to raczej nie byliby tylko "pobocznym" zespolem w Chorzowie w 2007 roku ;) nie śmiem też twierdzci ze sa lepsi od Metallicy, Nirvany itd. Poprostu mi ten zespol najbardziej odpowiada i jest u mnie na 1 miejscu. A z tych zespolow co wymieniles powyzej, nie znam Stone Sour :o bede musial przesluchac.
A i dodam, ze porownanie "Jonas Brothers" do LP jest jaknajbardziej nie na miejscu bo nie mowimy o fanach pokroju 10-14 letnich SssSsSsSŁłłłŁŁŁŁŁŁiiiitTTtttTT gimnazjalistach.
Przyznam się ze poza Linkin Parkiem ostatnio slucham glownie Reggae i troche soulu (Mayer Hawthorne), rock zszedl ostatnio u mnie na drugi plan i jak juz to wracam do Metalliki, Korna, Limp Bizkit i Papa Roacha.
Pozdrawiam.
Całkowicie się z tobą zgadzam. Nie widzę większych wartości artystyczno-muzycznych w Linkin Park. Jeśli chodzi o to, że każdy ma inne upodobania, to sądzę, że kryteria jakimi kierują się są powierzchowne. Fani muzyki tworzonej przez tą grupę kierują się zasadą "gdy coś jest cool, to jest dobre". Co gorsza w wielu przypadkach zasada kryteriów muzycznych brzmi "to jest cool, bo wszyscy tego słuchają". Jeśli chodzi o drugą zasadę, to może wydac się na pierwszy rzut oka nieprawdziwa, tak absurdalna, że ciężko uwierzyć, że tak jest. Jednak zagłębiając się bardziej w tym temacie mogę potwierdzić moją tezę. Rzućmy okiem na przykład na reklamy emitowane w telewizji. Te kierowane do młodziezy nie wyjaśniaja prawie nigdy działania danego produktu. Głosza tylko swe hasła w stylu "i masz image". Mało kto wie jak wielki jest wpływ reklam na podświadomość. Młody człowiek jest na to najbardzien podatny. Załóżmy, że kilku młodych ludzi kupi jakiś produkt, na przykład spodnie nowej marki i przyjdzie w tym do tej samej szkoły. Pozostali uczniowie widzą paradujących na przerwie w nowych ciuchach kolegów. Mimo, że reklama ich nie skłoniła do kupna, to jednak koledzy utwierdzają ich w przekonaniu, że ciuch jest trendy. Bo przecież trendy i cool jest to, co sie "teraz" nosi! Tak napędza się automat handlu uruchomiony przez reklamę. Pozostaje zadać sobie pytanie: dlaczego średnia wieku Linkin Park jest tak niska? Niska jest również średnia wieku ludzi, słuchających dźwięków typu techno i pochodnych. Krytycy muzyczni w znacznej większości nie uznają muzyki typowo elektronicznej za muzykę, jednak nie przeszkadza to młodym w masowym kulcie tych brzmień. Potwierdza to moją teorię.
Więc przestańcie porównywać Korna do Linkin Park, bo co ma piernik do wiatraka?? To tak jakbym chciała porównać My Chemical Romance i 50 Centa - to beznadziejne. Co innego jest porównywanie My Chemical Romance do HIM'a, albo 50 Centa do Eminema.
hahahahaha ! Korn co ma do linkin park ? to ze to Nu-metal , widac znasz sie na rzeczy . "Piernik do wiatraka" <-- racja ,ale w tym znaczeniu ,żeKorn jest lepszy o 2 klasy od Linkin Park.
nie porównuj 50 centa do Eminema... Obrażasz Marshala ;D Cenciak idzie na komercję, Eminem dalej wydaje fajne kawałki ; ) pozdro ;))
Eminem a jakbys ty chciał wiedziec to od pierwszej płyty Korn mówi sie o nu-metalu. Gdziekolwiek nie wejdziesz , na jakąkolwiek strone to będzie pisac ze KORN to ojcowie nu-metalu. haha dobry ,kolo dobry ...
ja kocham i korn i linkin park. TO ZAJEBISTE KAPELE! Jest tez wiele innych fajnych, ale te dwie wymiatają. A ty załóż se lepiej nowy temat o metalowych zespołach i sprawa załatwiona. Jeśli nie lubisz LP to nie wypowiadaj sie tutaj...
Koleś ten kraj jest wolnym krajem i demokratycznym (jeszcze) wiec będę pisał co będę chciał i co jest zgodne z regulaminem. A ty jestes ostatnia osoba którą zamierzał słuchać. nie umiesz sie pogodzic z faktami to przykro mi.
koleś wyluzuj. proponuje tylko żebyś wypowiadał sie np. na tej stronie http://www.filmweb.pl/Korn,filmografia,Person,id=211644. skopiuj se linka i korzystaj hm?
"wyluzuj" ? -- haha , jestem na luzie , za to ty sie troche spinasz jak ktoś pisze źle na temat twojej "kultowej" kapeli co ?
A pozatym co ty masz z tym trybem rozkazującym ?
Mogłbys sobie znaleźć lepsze hobby niż pisanie ludziom co mają robić :]
pozdrawiam cie żałosny ktosiu.
Łos tam, łoś tam. To, ze teraz spieprzyli nie znaczy, że LP od razu jest do kitu. Człeku, pierwsze trzy płyty były najlepsze, teraz stali się delikutaśni co nie zmienia faktu, że te trzy płyty wyszły
Mam to gdzieś, już nie słucham takich rzeczy jak słuchałem dawniej. Mainstream to w 95 % chujnia, LP się do tych procentów zalicza. Zresztą jak czytam swoje stare posty to mi trochę wstyd.
I used to be a troll, you know.
Łe:D Heh, temat był 3 lata temu a ty jeszcze tu:D Urocze:)
Trzy lata temu też chyba słuchałam Linków... a może już nie, nie pamiętam. W każdym razie sentymencik pozostał.
"I used to be a troll, you know."
Każdy ma taki okres w życiu.
Mam subskrypcję włączoną i za nic nie mogę jej anulować przy niektórych tematach. Tematy w filmach i serialach dam radę, ale już osoby czy takie zespoły zostają mi w mailu na zawsze :) Pozdrawiam.
P.S. Czego ty teraz słuchasz ?
Co nie znaczy, że nie posłucham nu-metalu od czasu do czasu, zdarza się posłuchać Korn czy P.O.D. ale to już określone kawałki.
Miałam też jakiś czas temu misję na Acid Drinkers czy Vadera, ale jak zdechł mi pies to i misja minęła... Zawsze te kawałki będą mi się kojarzyć ze skaczącymi uszami mojego spaniela na spacerze.
Ciężko stwierdzić, nie jest to jakiś określony gatunek... Najczęściej Thoma Yorke, Myslovitz, ostatnimi czasy ściągnęłam sobie Backstreet Boys - Everybody :D wiem, wstyd, ale zawsze mam niekontrolowany napad śmiechu jak tego słucham.
Ponadto trochę Bon Joviego, Prodigy, AC/DC, Moby, Devics...
Zależy od nastroju
No i dobrze, nie zgadzasz się, rozumiem.
Nie jest to jednak powód by mnie obrażać czy na mnie wrzeszczeć jak koledzy poniżej.
Wystarczy jedna wypowiedź typu: Nie lubię jednego kawałka Linkin Park
I od razu zlatuje się chmara fanów LP i wyzywają od imbecyli i debilów. No czy was Bóg opuścił?
Co wam jest tej, nie rozumiem. Nastoletnie skur*wysyny owładnięte hormonami, ot co.
Przepraszam ja w żadnej swojej wypowiedzi nie wyzywałem od imbecyli i debilów i nie wrzeszczałem na nikogo, wypowiadam tylko własne zdanie. Poza tym mam już prawie 21 lat więc nastolatkiem nie jestem. A LP ,rock i metal słucham dzięki mojemu wujkowi, który do dzisiaj słucha metalu w tym LP. Więc nie wiem czy tak szybko mi przejdzie.
LINKIN PARK PODOBNIE JAK KORN CZY SLIPKNOT JEST KULTOWĄ KAPELĄ NU- METALOWĄ!!! PO DRUGIE WSZYSTKIE ALBUMY LINKIN PARK SĄ DOBRE OD HT PO ATS!!! POZA TYM LP ZDOBYŁO JUŻ WIELE NAGRÓD JAKO NAJLEPSZA KAPELA NU-METALOWA I ROCKOWA WIĘC ŚMIAŁO MOŻNA ICH NAZWAĆ KULTOWĄ KAPELĄ!!! CIEKAW JESTEM ILE UTWORÓW SŁYSZAŁEŚ Z ICH DWÓCH NAJNOWSZYCH PŁYT ŻE TAK SIĘ WYPOWIADASZ NA ICH TEMAT!!!
Ja słyszałam wszystkie utwory z najnowszych płyt i niestety, Linkin Park się zyebał. Zrobili z tego komercyjną papkę. Kiedyś to było coś, teraz jest delikutaśne jak rosół mojej babci. Zero pieprzu.
A utwór Blackout z ATS, Given Up, No More Sorrow,Bleed it out z Minutes To Midnight A co LP musi tylko ostre kawałki grać w poprzednich albumach też było kilka utworów łagodnych ale tych albumów nie krytykujesz!!! Czemu co?
Bo było ich mało. Do tej pory nie przepadam za Numb, Breaking the habit, Crawling czy In the end.
Ostatnie płyty mają od cholery wolnych piosenek co całkowicie mi się nie podoba w Linkinach najnowszych.
Temat sprzed 4 lat, nie wiem o co tak krzyczysz. Na dzień dzisiejszy mam w dupie wszystkie korny slipknoty i linkin parki.
To po co się w ogóle w ten sposób o nich wypowiadasz w ten sposób!!! Ty możesz wyrazić swoją opinię i krytykować a ja co nie mogę!!! Jakieś inne prawa masz od innych?
Jak pisałem, to było prawie cztery lata temu. Cztery lata to kupa czasu. A teraz weź prozac i zejdź mi z oczu.
Przecież nie stoję ci na oczach!!! I mnie nawet nie widzisz!!! A zejdź to ty z tego forum bo skoro to było 4 lata temu i dla ciebie to kupa czasu to poco jeszcze gadasz na tym forum!!! Skoro ich nie lubisz to zachowaj to dla siebie a nie publikuj swoje wywody!!!