Jaka jest według Was najmniej chlubna postać, w jaką się wcielił DiCaprio?
... wspaniały aktor, ale może jest jakiś film z jego udziałem, który nie przypadł Wam za bardzo do gustu? Dla mnie takim filmem jest "Niebiańska plaża".
Chyba sam film jest mało w moim guście. Warto też dodać, że najpierw zabrałam się do oglądania tych nowszych filmów z Leo ( raczej nie muszę tłumaczyć jakie najczęściej są grane przez niego postacie) i widząc go w takiej cukierkowej odsłonie po prostu trudno było mi wytrzymać do końca.. Za bardzo przyzwyczajona już jestem do jego obecnego wizerunku.
rozumiem..pytam z czystej ciekawości :) Ja mimo wszystko lubię młodego Leo .. szczególnie w "Całkowite zaćmienie".
Ja również ;) Oprócz Całkowitego zaćmienia świetny był również w Przetrwać w Nowym Jorku, Co gryzie Gilberta Grape'a i Chłopięcym świecie. Do tej pory nie widziałam jeszcze Pokoju Marvina.. W internecie ciężko jest znaleźć ten film..
Ciężkie pytanie,ale nie ma aktora bez słabszej roli.Jednak w przypaku Leo to raczej wynika bardziej z kiepskiego filmu,rozpisanej roli niż jego umiejętności.Jeżeli mam coś wybrać to chyba "Niebiańska plaża".
myślę podobnie, że w dużej mierze wpływ na dość kiepski odbiór granej przez Leo postaci ma sama fabuła filmu .. trochę przesadzona, niedopracowana, lekko spłycona.
Wydaję mi się że to tylko i wyłącznie z tego powodu.Leo ma w sobie to coś co przyciąga uwagę,to się chyba nazywa talent.heh
hehe żebyś wiedziała
każdy to widział ,każdy recenzent ,krytyk ,wyrobiony widz
rola leo była irytująca ,zwłaszcza w kluczowych scenach ,pozbawiona jakiejkolwiek charyzmy i głębi .
Day lewis to wyższa liga
To o powrocie Daniela sie mówiło i jego mistrzowskiej kreacji na leo nikt nie zwracał uwagi (poczytaj recenzje tego filmu w necie jeśli nie wierzysz mojej opinii )
... ja Ci nie wierzę? Przecież wiesz jaką sympatią i uwielbieniem Cię darzę .. szczególnie jak jesteś taki brutalny i nieokiełznany w słowach.
Owszem Day jest b. dobry, ale mimo to wolę kreację Leo .. och wybacz mi to .. błagam.
być może..zapewne..ale nic na to nie poradzę, że wolę buźkę Leo na ekranie a nie Lewiska .. nie. tu nie chodzi tylko o wygląd.
'Człowiek w żelaznej masce" - Strasznie słaby i wkurzający. Jutro chyba oglądnę "Niebiańską plażę" bo widząc jego grę w tym filmie na urywkach mam niezły ubaw.