Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
264 751 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Jaka jest według Was najmniej chlubna postać, w jaką się wcielił DiCaprio?
... wspaniały aktor, ale może jest jakiś film z jego udziałem, który nie przypadł Wam za bardzo do gustu? Dla mnie takim filmem jest "Niebiańska plaża".

tournesol

Niebiańska plaża oraz Romeo i Julia.

Maddie__

Romeo i Julia .. dlaczego?

tournesol

Chyba sam film jest mało w moim guście. Warto też dodać, że najpierw zabrałam się do oglądania tych nowszych filmów z Leo ( raczej nie muszę tłumaczyć jakie najczęściej są grane przez niego postacie) i widząc go w takiej cukierkowej odsłonie po prostu trudno było mi wytrzymać do końca.. Za bardzo przyzwyczajona już jestem do jego obecnego wizerunku.

Maddie__

rozumiem..pytam z czystej ciekawości :) Ja mimo wszystko lubię młodego Leo .. szczególnie w "Całkowite zaćmienie".

tournesol

Ja również ;) Oprócz Całkowitego zaćmienia świetny był również w Przetrwać w Nowym Jorku, Co gryzie Gilberta Grape'a i Chłopięcym świecie. Do tej pory nie widziałam jeszcze Pokoju Marvina.. W internecie ciężko jest znaleźć ten film..

Maddie__

Wszystkie widziałam ;) a "Pokój Marvina" znajdziesz na playtube.

tournesol

Ciężkie pytanie,ale nie ma aktora bez słabszej roli.Jednak w przypaku Leo to raczej wynika bardziej z kiepskiego filmu,rozpisanej roli niż jego umiejętności.Jeżeli mam coś wybrać to chyba "Niebiańska plaża".

Krumpet

myślę podobnie, że w dużej mierze wpływ na dość kiepski odbiór granej przez Leo postaci ma sama fabuła filmu .. trochę przesadzona, niedopracowana, lekko spłycona.

tournesol

Wydaję mi się że to tylko i wyłącznie z tego powodu.Leo ma w sobie to coś co przyciąga uwagę,to się chyba nazywa talent.heh

Krumpet

dokładnie ;)

użytkownik usunięty
tournesol

mi się wszędzie podobał ale i tak wole Johnnego :*

i Ty tutaj ...

tournesol

niebiańska plaża ,gangi nowego jorku ,człowiek w żelaznej masce ,szybcy i martwi

lotr12345

ach no tak "Gangi .. " bo przecież tam 'zmiażdżył' go ' fenomenalny' Lewisek ;p

tournesol

hehe żebyś wiedziała
każdy to widział ,każdy recenzent ,krytyk ,wyrobiony widz
rola leo była irytująca ,zwłaszcza w kluczowych scenach ,pozbawiona jakiejkolwiek charyzmy i głębi .
Day lewis to wyższa liga
To o powrocie Daniela sie mówiło i jego mistrzowskiej kreacji na leo nikt nie zwracał uwagi (poczytaj recenzje tego filmu w necie jeśli nie wierzysz mojej opinii )

lotr12345

... ja Ci nie wierzę? Przecież wiesz jaką sympatią i uwielbieniem Cię darzę .. szczególnie jak jesteś taki brutalny i nieokiełznany w słowach.
Owszem Day jest b. dobry, ale mimo to wolę kreację Leo .. och wybacz mi to .. błagam.

tournesol

ja wiem że go lubisz ale w gangach był słabszy taka prawda

lotr12345

być może..zapewne..ale nic na to nie poradzę, że wolę buźkę Leo na ekranie a nie Lewiska .. nie. tu nie chodzi tylko o wygląd.

tournesol

'Człowiek w żelaznej masce" - Strasznie słaby i wkurzający. Jutro chyba oglądnę "Niebiańską plażę" bo widząc jego grę w tym filmie na urywkach mam niezły ubaw.

neo_angin

"Niebiańska..." taak to specyficzny film i dość 'ciekawa' interpretacja roli przez Leo ;)