Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
264 751 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

jaka wg was jest najlepsza kreacja Leo? w titanicu zagral super ale chyba caly swoj kunszt aktorski pokazal jako Arni Grape, oj zeby takiego cepa zagrac to trzeba albo takim byc albo naprawde wielkim talentem byc obdarzonym

kibel31

Aviator

kibel31

Titanic, Aviator, Wyspa tajemnic, Incepcja- kolejność przypadkowa =)

agawa87

Titanic,Złap mnie jeśli potrafisz.

lucyna63

Jako Arnie Grape

kibel31

definitywnie "Co gryzie Gilberta Grape'a"

Lumpek

Ciezko wybrac, bo wybor spory (Co gryzie, Aviator, Pokój Marvina, Wyspa Tajemnic, Przetrwać w NY itd).
Ale jak trzeba to chyba jednak jako Arnie, a z tych nowszych Howard Hughes.
Może niebawem zamiast Arnie będziemy mówić J.Edgar Hoover ? :)

bartekcz92

No muszę przyznać, że jakieś 5 lat temu myślałem o nim jako o hollywoodzkim aktorzynie który niczym nie zasłynie w przyszłości.
Teraz zwracam honor widać rozkręca się - wracając do pytania najlepsze role : Incepcja, Wyspa Tajemnic, Titanic, Infiltracja z pewnością i chcę widzieć go teraz w równie wyśmienitych filmach jak te moje wymienione.

kibel31

Muszę przyznać szczerze, że bardzo podobała mi się jego gra we wszystkich filmach jakie do tej pory obejrzałem ;).Jednak jeśli miałbym wybierać to wybrał bym Infiltracje ;).

MuszY09

Krwawy Diament i Infilitracja też szczególnie motywy kiedy jest u pani doktor psycholog są świetne

kibel31

Wyspa tajemnic, Złap mnie jeśli potrafisz, Basketball Diaries oraz Droga do szczęścia.

kibel31

Jeśli miałbym wybierać jedną to Aviator. Nadal nie rozumiem czemu nie dostał Oscara za tą kreację.

neo_angin

Może zdaniem komisji żle zagrał w tym filmie.

lucyna63

tak jak źle zagrał w tytanicu ;D

temteges

Może i nie lubię "Tytanica",ale tam zagrał dobrą rolę.

lucyna63

Niebiańska plaża ! wiem,że to w tv lecialo ...żaden hit kinowy ;d ale mi się spodobała jego rola ;D no i "Wyspa tajemnic "
w "Titanicu" odwalił kawał dobrej roboty:D:D
Leo się rozwija zawodowo ;)) tak trzymaj ! Oscar Ci się dawno należał !

sydziuchna

Może kiedyś dostanie.Już dawno mu się należy.

lucyna63

Zadziałało lobby xD

lucyna63

skoro dostał nominacje to znaczy że zagrał dobrze zdaniem komisji .....

neo_angin

uwazasz ze foxx nie powinien dostac? a wtedy byl nominowany depp za marzyciela, tez wspominales ze genialna rola

kibel31

Definitywnie Billy Costigan w "Infiltracji" :)

kibel31

m jak miłość - zdecydowanie :D ... a tak serio to Infiltracja

damiansweet

1 Incepcja ....2 Złap mnie jeśli potrafisz...3 Titanic...

mrPARADOKS

1.What's Eating Gilbert Grape, 2. Aviator, 3. Incepcja, 4. Titanic/Blood Diamond. Zdecydowanie muszę jeszcze obejrzeć Infiltrację.

Daga_93

1.basketball diaries
2.co gryzie co gryzie gilberta grape
3.zlap mnie jesli potrafisz

kibel31

Chyba nie umiem wybrac jednej. Incepcja, Infiltracja, Wyspa tajemnic..

kibel31

wyspa tajemnic

kibel31

wedlug mnie najlepszy byl w Infiltracji

kibel31

Co gryzie Gilberta Grape'a - Przetrwac w NY - Chłopięcy świat - Pokój Marvina -Całkowite zaćmienie
Młody DiCaprio był wspaniały.

kibel31

Po obejrzeniu Infiltracji zmieniam swój ranking: 1. What's Eating Gilbert Grape, 2. Aviator, 3. Infiltracja 4. Krwawy Diament, 5. Incepcja/Titanic

kibel31

waham sie nad 2 tytulami:
Chłopięcy Świat
Titanic

kibel31

1. Aviator 2.Infiltracja 3.Co Gryzie...

neo_angin

infiltracja? muehehhehehehEHEHEHEHEH

kinoman0

Incepcja to imo najgorszy film w jakim zagrał Leo (i nie chodzi tu o jego rolę, bo ciężko jest zagrać wybitnie w kiepskim filmie).
A co do tematu to... długo by wymieniać. DiCaprio to najprawdopodobniej najbardziej utalentowny aktor młodego pokolenia i tak jak już wielu moich przedmówców stwierdziło- to jakiś absurd, że nie dostał jeszcze statuetki. Jednakże wśród faworytów wymieniłabym: Co gryzie Gilberta Grape'a, Aviatora oraz Drogę do szczęścia.

kibel31

Droga do szczescia & Infiltracja

użytkownik usunięty
_melanie

Wyspa tajemnic.

"Infiltracja".

kibel31

arnie grape

DonVitoCorleone

Romeo i Julia, Infiltracja, Co gryzie Gilberta Grape'a!

kibel31

"Co gryzie Gilberta Grape'a?" zdecydowanie najtrudniejsza rola. Ale we wszystkich filmach które z nim oglądałam zagrał dobrze

kibel31

Bez wątpienia Arnie Grape.

kibel31

Ciężko wybrać, ale stawiam na Dannego Archera w Krwawym Diamencie.

kibel31

"Shutter Island".

kibel31

Titanic
Romeo i julia
Krwawy diament
Zlap mnie jesli potrafisz
Incepcja

(kolejnosc dowolna)

kibel31

I N F I L T R A C J A

Selekos

-"Co gryzie Giberta Grape'a"
-"Przetrwać w Nowym Jorki"

i może do tych dwój jeszcze "Incepcja"

Claairee

PRZETRWAĆ W NOWYM JORKU, I TEN JEGO TEXT Z ŁÓŻKA NA POCZĄTKU FILMU "SHUT UP !!!!" :)

Porter_5

żaden film w jego udziału mi się nie podobał,nie jest takim zaskakujący aktorem

abcdefghh

Każdy ma prawo do własnej opinii...ja uważam, że jest on b. dobry aktorem, co udowodnił kreując wiele ciekawych postaci. Osobiście najbardziej podobał mi się w roli Rimbauda w filmie "CAŁKOWITE ZAĆMIENIE".

kibel31

Wyspa tajemnic, a na drugim miejscu Co gryzie Gilberta Grape'a.

kibel31

Do pewnego czasu byłem przekonany, że Titanic. W końcu tam go utopili i myślałem, że już mam spokój z z tym lalusiem. Jednak to była mistyfikacja. Okazało się że przeżył. Odkryłem ten spisek oglądając Incepcje...Nie dość, że przeżył to jeszcze wylazł na brzeg :/