jaka wg was jest najlepsza kreacja Leo? w titanicu zagral super ale chyba caly swoj kunszt aktorski pokazal jako Arni Grape, oj zeby takiego cepa zagrac to trzeba albo takim byc albo naprawde wielkim talentem byc obdarzonym
Ciezko wybrac, bo wybor spory (Co gryzie, Aviator, Pokój Marvina, Wyspa Tajemnic, Przetrwać w NY itd).
Ale jak trzeba to chyba jednak jako Arnie, a z tych nowszych Howard Hughes.
Może niebawem zamiast Arnie będziemy mówić J.Edgar Hoover ? :)
No muszę przyznać, że jakieś 5 lat temu myślałem o nim jako o hollywoodzkim aktorzynie który niczym nie zasłynie w przyszłości.
Teraz zwracam honor widać rozkręca się - wracając do pytania najlepsze role : Incepcja, Wyspa Tajemnic, Titanic, Infiltracja z pewnością i chcę widzieć go teraz w równie wyśmienitych filmach jak te moje wymienione.
Muszę przyznać szczerze, że bardzo podobała mi się jego gra we wszystkich filmach jakie do tej pory obejrzałem ;).Jednak jeśli miałbym wybierać to wybrał bym Infiltracje ;).
Niebiańska plaża ! wiem,że to w tv lecialo ...żaden hit kinowy ;d ale mi się spodobała jego rola ;D no i "Wyspa tajemnic "
w "Titanicu" odwalił kawał dobrej roboty:D:D
Leo się rozwija zawodowo ;)) tak trzymaj ! Oscar Ci się dawno należał !
uwazasz ze foxx nie powinien dostac? a wtedy byl nominowany depp za marzyciela, tez wspominales ze genialna rola
1.What's Eating Gilbert Grape, 2. Aviator, 3. Incepcja, 4. Titanic/Blood Diamond. Zdecydowanie muszę jeszcze obejrzeć Infiltrację.
Co gryzie Gilberta Grape'a - Przetrwac w NY - Chłopięcy świat - Pokój Marvina -Całkowite zaćmienie
Młody DiCaprio był wspaniały.
Po obejrzeniu Infiltracji zmieniam swój ranking: 1. What's Eating Gilbert Grape, 2. Aviator, 3. Infiltracja 4. Krwawy Diament, 5. Incepcja/Titanic
Incepcja to imo najgorszy film w jakim zagrał Leo (i nie chodzi tu o jego rolę, bo ciężko jest zagrać wybitnie w kiepskim filmie).
A co do tematu to... długo by wymieniać. DiCaprio to najprawdopodobniej najbardziej utalentowny aktor młodego pokolenia i tak jak już wielu moich przedmówców stwierdziło- to jakiś absurd, że nie dostał jeszcze statuetki. Jednakże wśród faworytów wymieniłabym: Co gryzie Gilberta Grape'a, Aviatora oraz Drogę do szczęścia.
"Co gryzie Gilberta Grape'a?" zdecydowanie najtrudniejsza rola. Ale we wszystkich filmach które z nim oglądałam zagrał dobrze
Każdy ma prawo do własnej opinii...ja uważam, że jest on b. dobry aktorem, co udowodnił kreując wiele ciekawych postaci. Osobiście najbardziej podobał mi się w roli Rimbauda w filmie "CAŁKOWITE ZAĆMIENIE".