Leonardo DiCaprio

Leonardo Wilhelm DiCaprio

9,0
264 824 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Leonardo DiCaprio

Dziadek Polak????

użytkownik usunięty

Gzies czytalam ze mial on przybranego(!) dziadka Polaka.Czy ktos sie orientuje w tym temacie????Odp.

Słyszałam, że ojciec L.D przyjaźnił się z polskim artystą i często gościł u nich w domu. W sumie to ja podchodzę do różnych takich rewelacji z przymróżeniem oka.
A wczoraj w interniecie pojawiła się informacja, że L.D rzekomo przyjechał do Krakowa.....Jakoś nie wierzę w to.....

użytkownik usunięty
agnieszka_26

A to ze leonardo jest rzekomo w krakowie to wiem, ale dzieki

Leonardo miał przybranego dziadka z Polski, o ile można nazywać tak sąsiada który się nim opiekował, kiedy rodzice di Caprio byli w pracy. Nazywał się Stanisław Szukalski. To właśnie w hołdzie dla niego Leonardo zgodził się zagrać w szmirze, jaką niewątpliwie był "Tytanic", gdyż Szukalski na statku którym płynął do USA poznał swoją przyszłą żonę (z którą zresztą później się rozwiódł). Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o tym wybitnym (i bardzo niedocenianym w Polsce) artyście, przeczytaj ten artykuł:

http://www.focus.pl/historia/artykuly/zobacz/publikacje/stach-rogate-serce/

tysiulec13

Ja się orientuję! Napisałam o tym notkę na moim blogu. Serdecznie zapraszam do przeczytania(ta na samym dole):-)

Miss_Khan

DiCaprio w ogóle jest Polakiem. Jego ojciec nazywał się Jerzy D. Karpiowski.

Na marginesie - wszystkie gwiazdy świata mają polskie korzenie.