jak sądzicie czy ta aktorka podoła zadaniu zagrania naszej ukochanej Belli?a jeśli nie to kogo byście proponowali? ja na początku nie byłam do niej przekonana, ale wraz z upływem czasu nie widzę nikogo lepszego do jej roli,na niektórych zdjęciach wygląda wręcz bosko ^-^ :
http://twilightfreak17.deviantart.com/art/Bella-Swan-73432801
http://bluezebras.deviantart.com/art/Bella-Swan-70054141
http://twilight-world.blog.onet.pl/1,AR3_2008-04_2008-04-01_2008-04-30,index.htm l
na ostatnim jest Kristen Stewart i Robert Pattinson - to moje ulubione zdjątka tej pary ;)
Cóż inaczej wyobrażałam sobie Belle ale jednak nie narzekam i mam nadzieje że Kirsten podoła zadaniu. Kurcze, cholernie jej zazdroszcze tej roli Belli. Wydaje mi sie ze bym lepiej pasowała. Cóż jeszcze rok i wyprowadzam sie więc moze sie załapie na ekranizacje "Księżyca w nowiu".
PS Robert świenie pasuje do roli Edwarda.
Rob? jasne. Przez cały czas ma minę, jakby go coś bolało.
'Ammm... ohhh... ammm' nie zawsze wie, co powiedzieć, szczególnie jak musi udawać, że się nad czymś zastanawia [chociaż nie pasuje to do Edwarda - wampiry myślą szybko, no nie?]
A poza tym, jak czytałam książkę to cały czas wyobrażałam sobie Shane West, jak grał w szkole uczuć.
Kurde, szkoda, że się zestarzał.
podzielam twoją opinię co do Roberta ^-^, wiele ludzi go nie docenia i utożsamia tylko z rolą Cedrika z Harrego Pottera, a on nam jeszcze pokaże, na co go stać!
Dokładnie ! W roli cedrika był swietny ale nie mógł tam pokazać całego swojego talentu i potencjału. Mam nadzieje ze dzieki roli edwarda trafi na liste najbardziej utalentowanych i "pożądanych" przez producentów aktorów !!
kristen stewart to 100% belli !:D tak wlasnie belle sobie wyobrazalam ! ciesze sie ze ja wybrali bo jest swietna nawet genialna aktorka !
Jako Bella pasuje mi idealnie... ale Edward? trochę popsuło mi to moje wyobrażenie o nim, zawiodłam się na wybiorze aktora. No i Jacoba też mogli innego wybrać... Bardziej mi pasują (oprócz Belli) ci aktorzy:
http://pl.youtube.com/watch?v=sg79FbA9IHc
Dla mnie obsadzono świetnie role Edwarda, mniej Belli ale chyba nie ma narazie takiej aktorki która pasowałaby na Belle ale Jacob mnie przeraził. Wolałabym w tej roli Stevena Straita. A wy co myślicie?
Zgadzam sie z Toba w 100%!!! Jacob kompletnie nie pasuje, Bella tez nie jest idealną Bellą ale faktycznie nie mieliby kogo obsadzic na jej miejsce... zobaczymy jak wyjdzie na filmie^^) A odkad zobaczylam Roberta w roli Edwarda, za każdym razem kiedy czytam książkę, zamiast Cullena widze Pattinsona. Z nim trafili sUUUUUUUUUUperrrr!!!:)
Witaj.
Uważam, że rola Belli została powierzona odpowiedniej aktorce. Napewno niedługo się o tym przekonamy:) Edward też jest strzałem w dziesiątkę! Jestem sceptyczna co do roli Jacoba....ale jak na pierwszą część to chyba może być ten Taylor....W drugiej, trzeciej i czwartej (?) ZDECYDOWANIE widzaiałabym Stevena Straita!!!! On jest taki faaaajny...:>
Powinien to zagrać i już.
A tak przy okazji, znalazłam zapowiedź filmu "Zmierzch", aż mnie zatkało z wrażenia!
http://uk.youtube.com/watch?v=QXk3ICrg5gA
zobaczcie same:)
na początku byłam sceptycznie nastawiona co do kristen- ale z biegiem czasu coraz bardziej ją akceptuję. :-)
teraz nie wyobrażam sobie 'twilight' bez kris!
Ja również podzielam Wasze zdania.Szczerze,to podobnie wyobrażałam sobie Belle (czytając książkę).Uważam,że Kristen i Robert świetnie pasują do swoich ról.Wręcz doskonale!
Pozdrawiam! ;)
Kristen jako wymarzona Bella?
Oglądając zdjęcia z planu i filmiki,nie mogę się do niej przekonać.
Nie pasuj mi ona do roli Belli.Zobaczymy w jak sobie poradziła,gdy film wejdzie do kin.
Do pozostałych aktorów nie mam zastrzeżeń.Robert jest trafiony w dziesiątkę.
Intryguje mnie postać Jacoba.Ciekawe czy zmienią aktora,bo Jacob jako wilkołak w książce jest ogromny.
p.s widzieliście drugi zwiastun do Zmierzchu? jak nie to tu jest link:
http://www.hisgoldeneyes.com/index.php?start_from=7&ucat=&archive=&subaction=&id =&
jest lepszy niż pierwszy :)
Mi aktorzy raczej pasuja ale fryzura roberta jest okropna. bella jest ok chociaz moglaby tez byc alexis bledel. co do innych to chyba nie mam zastrzezen. no moze wlosy viktori powinny byc bardziej czerwone niz zlotawe.
mnie tam Bella i Edward odpowiadają jak najbardziej
nie pasuje mi Laurent, ale to nie jest jeszccze taka główna postać, więc ujdzie w tłoku
Jacob jak dla mnie też dobrze dobrany, na Jacoba w Zmierzchu, później przecież on jest taki umięśniony i wysoki... no zobaczymy jak dadzą sobie z tym radę.
Podołać może i podoła, ale tak jak inne osoby troszeczkę inaczej wyobrażałam sobie Bellę... Robert do roli Edwarda pasuje (tylko w tym filmie mi się podoba xD)no, ale Kristen? No niby przypomina tą Bellę z książek Stephenie Meyers, ale czegoś jej brakuje... Oczywiście dobrze, że ją obsadzili w tej roli, a nie jakąś 'wielką gwiazdę'. Bella miała być zwykłą dziewczyną i na taką wygląda, więc może niepotrzebnie się w ogóle przyczepiam, że 'czegoś' jej brakuje xD
Jak dla mnie Kristen to najlepszy wybór do roli Belli. Zapraszam na www.kristen-stewart.blog.onet.pl - można dowiedzieć się o niej, oraz nowinek na planie Twilight. Polecam.
Całkowicie się z tobą zgadzam. Na początku nie byłam do niej przekonana. Nie sądziłam, że mogłaby sprostać wyzwaniu, które będzie czekało na nią podczas ekranizacji `Księżyca w nowiu`. Ale gdy zobaczyłam `Speak` z nią w roli głównej, to całkowicie rozmyły się moje obawy. Teraz już wiem, że nie mogli wybrać lepiej.
Czytając książkę, cały czas miałam przed oczyma nie Kristen a Paulę Brancati (bo najpierw obejrzałam trailer do filmu i obczaiłam obsadę, a dopiero potem przeczytałam ;] )
http://img529.imageshack.us/img529/2927/n16577100192953216758ws0.jpg
http://img529.imageshack.us/img529/4341/n16577100192953224624vf1.jpg
Steward nie jest ładna, ale zdecydowanie się bardzo wyróżnia. Bella była przeciętniarą ;)Paula mogłaby ją zagrać.
Jak dla mnie Kristen idealnie pasuje do tej roli ;];] I nie zmieniłabym jej bo jestem pewna że sprosta naszym wymaganiom;] A co do tej Pauli one też mogłaby być tylko że wygląda na starszą od Kristen i pewnie jest ile ona ma lat??
Każdy ma inne wyobrażenia.Ale chyba nie należy przed czasem osądzać, czy Kristen się nadaje czy nie, zobaczymy co będzie.Myślę, że ogólnie i ona i Robert pasują do swoich ról.
Ja jestem na tak co do Kristen,innej aktorki nie widziałby w tej roli dlatego że Kristen jest młoda i ma bardzo duży talent.Zagrała już w wielu filmach i trzeba przyznać że gar jak zawodowiec najlepiej było to widać w Speak.Ogólnie sądzę że aktorzy zostali dobrze wybrani do swoich ról.
Kristen mi pasuje. Naprawdę pasuje. Ale Robert jako Edward? *krzywi się* "Piękny niczym młody Grecki bóg"? No nie sądzę...
Ale filmu oczywiście nie widziałam, wieć nie mogę się wypowiadać jak będzie... :)
ja nie jestem do konca przekonana.. tzn, na poczatku uwzalam, ze to naprawde strzal w dziesiatke, ale teraz...
Kristen wydaje mi sie tak..no malo delkatna i malo kobieca..
zaraz na mnie naskoczycie, ze nie mam racji, bo na niektorych sesjach wychodzi naprawde swietnie, ale mi raczej chodzi o jej zachowanie i obycie na roznych imprezach... no nie wiem
juz nie dlugo sie przekonamy x)
Ja się po części zgadzam z tym zdaniem "Kristen wydaje mi sie tak..no malo delkatna i malo kobieca.." To znaczy ta dziewczyna jest ładna, ale ja sobie wyobrażałam Belle jako kompletną łamagę o bardzo delikatnych rysach twarzy, tym czasem Kristen jest śliczna, ale nie przypomina mi sierotki. Bardziej mi odpowiada Alexis Bledel, no ale Stewart też nie jest taka zła:P Teraz tylko czekam na film
Zdecydowanie Kristen jest idealna do roli Belli.Możliwe, że Alexis Bledel też super by zagrała Belle ale nie widze jej w tej roli poprostu mi nie pasuje.
Widziałam już "Zmierzch" i mogę powiedzieć, że zagrała naprawdę super.
Ma świetną mimikę twarzy, ot co :)
Moim zdaniem za ladna na Belle;) Chociaz mozna by sie bylo spierac, bo po Zmierchu( nie wiem jak wy ale ja)
mialam o niej jakies tam wyobrazenie lecz po Midnight Sun zmienilo sie, na lepsze rzecz jasna bo "spojrzalam"
na nia oczyma Edwarda.
:)
Jeśli non stop otwarta buzia, twarz nie wyrażająca żadnych emocji i ten strach w oczach gdy patrzy sie na edwarda za każdym razem nazywasz "świetną mimijką twarzy" to poprostu świetnie... Przez jaki pryzmat oceniacie aktorów czy dobrze zagrali?? Ona była beznadziejna jako Bella
Violet , jezu jakbym to ja pisała .Dokłądnie tak samo myśe i tka smao bym napisała.Bella z filmu beznadziejna , Bella z ksiązki...cóż , nie.
ja póki co nie będę się wypowiadać ponieważ filmu nie widziałam.
ale zastanawiam się czy będą ekranizacje następnych części, wiecie coś na ten temat?;)
oho. już wiem;)
'22 listopada 2008 roku Summit Entertainment oficjalnie potwierdziło produkcję drugiej część sagi Zmierzchu - Księżyc w nowiu. W wywiadzie aktorka Kristen Stewart wcielająca się w postać Isabelli Swan ujawniła, że zaczną kręcić na początku marca (2009) we Włoszech '
O NIE !!! Słyszałam i jest to już oficjalnie potwierdzone ze Catherine Hardwicke nie wyreżyseruje drugiej części i Robert Pattinson podpisał kontrakt na role Edwarda ale liczyłam, wręcz błagałam los by wywalili Kristen Stewart ! Widocznie marzenia sie nie spełniaja... aczkolwiek nie wszystkie
przykro mi violet. tak jak już napisałam nie będę się wypowiadać nad ich umiejętnościami aktorskimi bo nie widziałam filmu;)
okej:P
a ja właśnie ściągam^ tyle że nie mam polskich napisów, znam angielski ale po polsku byłoby lepiej;)
Ja osobiscie obejrzałam w wersji oryginalnej (nie po to się mieszkało w UK :P ) a napisy znalażłam dla koleżanki. podaje link mogą sie przydac.
http://www.sendspace.pl/file/VzEXyANK/
dziękuje:)) ja pewnie obejrzę tak i tak:)) ale z tego co słyszałam tłumaczenie na polski jest dość kiepskie.eh.
Na konferencji prasowej powiedziano, że najprawdopodobniej "New Moon" doczeka się adaptacji...
A co Do Kristen, to... no cóż, hehe... kazdy ma swoją opinię ;)
Pozdrawiam wszytskich :)
Film obejrzałam sobie wczoraj.Ogółem:
mały niedosyt, ale patrzyłam bardzo pod kątem książki. Obejrzę drugi raz w następnym tygodniu (mi raczej nigdy nie wystarcza obejrzenie raz) i zobaczymy jak będzie.
A jeśli chodzi o Kristen.. Kristen.. Jako Bell jest bardzo dobra, choć inaczej wyobrażałam sobie jej charakter. Nieugiętą ale delikatną. A w filmie wyszła na bardzo chamską. Choć ogólnie jest na ok.
Muszę się przyznać, że najpierw słyszałam informacje na temat filmu, a w tym tygodniu czytałam książkę i już niestety lub stety moje wyobrażenie Belli fizycznie to Kristen. W
ii ogólnie ma teraz jakąś manię na temat książki. na przerwie świątecznej przeczytam 1 część jeszcze raz i kolejne dwie po raz pierwszy. żałuję, że nie ma przekładu polskiej. eh.. ii nie powtórzę błędu czytając HP po angielsku:PP ;)
w sumie trochę kiepska ze mnie fanka książki, tzn, zaczęłam się nią interesować jak rósł szum na temat filmu.
ja tez zaczelam sie interesowac ksiazka po zobaczeniu plakatu na profilu kolezanki xD ale jeszcze w tedy nie bylo takiego szumu ;)
jesli chcesz moge Ci przeslac wszystkie czesci po polsku ;D mam jeszcze 12 rozdzialow MS jesli chcesz ;D
z wielką chęcią ;) mój adres e-mail to:
roseviolet@o2.pl
w sumie muszę się przełamać żeby przeczytać Przed Świtem, ale nie chce mi się czekać na przekład po polsku. eh. marzec.. a Midnight Sun mam i właśnie kończę, świetna książka!
aaa i z góry dziękuje :))
Gdyby Bella była "drewnem" i okazywała zero emocji, to tak, Kristen byłaby super.
Ale poważnie... Zagrała fatalnie ;/ Przez cały film jedna i ta sama mina, zerknijcie na zdjęcia w galerii filmwebu, prawie na każdym zdjęciu jest identyczna ;) Z wygladu mi pasuje, owszem, ładna aktorka, lecz gra pozostawia wiele do życzenia.