Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 357 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

Wystarczy na nią spojrzeć i widać jej anoreksję.Ona jednak cały czas się wypiera.Coś w tym jest.Gdyby była anorektyczką przyznała by się , bo niby czemu nie, każdy ma jakieś problemy.jej mama , babcia i kto tam jeszcze w jej rodzinie były anorektyczkami, to co!Media cały czas ją z tego powody krytykują, obrażają i twierdzą ,że jest chora, może wcale nie.Ja tak sądzę.Jej przyjaciółka Sienna Miller- niepoprawna gafowiczka mówi o Keirze:"Obżera się jak prosiak-to dla tych , którzy sądzą , że jest anorektyczką"Myślicie, że coś w tym jest, czy to przyjaciół ściema???

_Tanya_

Czytałam kiedyś wywiad z Keirą, w którym mówiła, że je bardzo dużo i po prostu ma taką budowę, ale ona jest chyba aż za chuda...

_Tanya_

Wystarczy spojrzeć na nogi Keiry. Bo tego raczej nie widzicie. Nie są wcale takie chude jak górne partie jej ciała (szyja, ramiona, ręce, biust). Ostatnio jak oglądałam "Pokute" gdzie wcielała sie w role Cee, moja siostra skomentowala to po prostu "Wcale nie jest taka chuda".
W scenie kiedy wychodzi z fontanny widac dosyc "pulchniutkie" uda...

Wydaje mi sie, ze Knightley ma po prostu taka budowę ciała. Po za tym jest śliczną i utalentowana aktorką.

Pozdrawiam :)

kate88_2

Tak na marginesie - anorektyczka nie wie, że jest chora i utrzymuje się za całkowicie zdrową i grubą osobę.

flexia

Zgadzam się mniej więcej z kate88. A tak przy okazji to można też wspomnieć, że Keira kiedyś pozwała jakieś pismo z powodu oskarżenia ją o anoreksję. Myślę, że gdyby naprawdę na nią chorowała, przy czym wniosła sprawę do sądu, to byłaby zwykłą hipokrytką. Ale to tylko moje zdanie. Ona chyba rzeczywiście ma tylko taką budowę ciała, nie wygląda jak typowa anorektyczka.

Alice

Olśnie was! Ja jestem chuda. Mam 18 lat a ważę 50 kg. Niektórzy mówią, że wyglądam na 40 kg. Ale ja jem cholernie dużo!!! Nikt z kobiet w mojej rodzinie tyle nie je, ale ja mimo wszystko jesten najszczuplejsza. A teraz uwaga! Jest rakie coś jak METABOLIZM-czyli przemiana materii w naszym organiźmie. Ja mam szybką, Keira ma szybko i wszyscy ci, którzy dużo jedzą a wogóle nie tyją. Taka pani, która dużo je, a jest puszysta ma wolny metabolizm. Prawda, że proste??? Ale wy tak nie możecie. Jak ktoś jest szczupły to waszym zdaniem, albo ma anoreksję, albo bulimię. Ja Keirze wierzę, bo sama mam to szczęście co ona. :)))))))))))))))

CristineHolly

Widac ze nie znasz sie na sprawie, skoro powolujesz sie na bulimie ;-). O toz moja droga cie olsnie i powiem, ze osoby chorujace na bulimie wcale nie sa chude. Wrecz przeciwnie ;-). Chcialas wyjsc na taka madra i wytlumaczyc nam co to jest metabolizm ale na chorobach ukladu pokarmowego nie znasz sie ani troche z tego co widze.
Ciezko posadzac o anorekcje aktorke, nie majac jakiej kolwiek mozliwosci do rozmowy z nia.. ale ja jednak sadze ze tu problemem nie jest jedynie metaboliz... moze troche zbyt malo je, moze to zbyt wiele stresow, a moze kwestia zlego doboru ubran

flexia

Macie problem :| Nawet jeśli Keira ma, to co? Sensacja? A ja jej wierzę...
Ja też się obżeram...Mam taka manie, że zawsze coś gryzę, a jednak jestem chuda! A ty flexia co tak węszysz? Chcesz dowieść, że Keira ma anoreksję? Jeśli nawet ma, to co? Przeszkadza Ci? Jeśli Keira tak bardzo zaprzecza to ja jej wierzę. A jeśli okazałoby się to kłamstwem to nie dziwiłabym się. ja też bym tak zrobiła na miejscu Keiry zwłaszcza, ża prasa tak na nią najeżdża.

Stacy

A żebyś wiedziała, że mi przeszkadza ^^ a w zasadzie to przeszkadza mi to ciągłe zrzucanie winy na metabolizm. Nic dziwnego, że zaprzecza skoro osoba chora na anoreksje zawsze utrzymuje, że jest zdrowa i nie widzi swojej kościstości.
I wiesz co? Ja tez strasznie duzo jem, i jestem szczupla. Ale nie wygladam tak jak ona ;-)

flexia

Jak nie wiesz o co chodzi to się nie wypowiadaj :>>> Czy ma anoreksję czy bulimię to było coś w sensie- Co was to obchodzi czy ona jest chuda czy gruba? Nie potrafisz wyczuć ironii i porównania, to już nie mój problem. "I wiesz co? Ja tez strasznie duzo jem, i jestem szczupla. Ale nie wygladam tak jak ona ;-)". A może wyglądasz jeszcze gorzej i przeszkadza ci, że Keira wygląda od ciebie lepiej, co? Czyżby zaburzenia własnej osobowości? Tak mówisz o tych anorektyczkach, które myślą, że są grube to może ty masz przeciwne zachowanie? :>>>>

CristineHolly

pytanie XXI : "Czy Keira Knightley ma anoreksje?"
powinni o tym uczyc w szkolach.
ludzie,dajcie sobie spokoj...żal :/

Aleera_2

XXI w. *

CristineHolly

Wiec to moze ty pisz w bardziej zrozumialy sposob, a nie zwalaj na mnie swojej nieumiejetnosci wyrazenia emocjo ;].
Oj, nie wyglada lepiej ode mnie, akurat tego mozesz byc pewna. Zaburzen osobowosci nie mam, jestem calkowicie zdrowa osoba ;]. To raczej ty masz problem z sama soba. Za bardzo emocjonujesz sie opinia innych o aktorce ktora ma gdzies to ze zyjesz. Mozna podyskutowac, ale bez przesady, ty mnie obrazasz i to calkowicie bezpodstawnie ;].

PS. Taaa xD Najwieksze pytania trapiace ludzkosc - jak powstalo stonehenge, gdzie sa zwloki Jimmy'ego Hoffy, kto zabil Kennedy'ego, co bylo na brakujacych 14 minutach z tasmy Watergate oraz czy Keira Knightley ma anoreksje xD

flexia

"Wiec to moze ty pisz w bardziej zrozumialy sposob, a nie zwalaj na mnie swojej nieumiejetnosci wyrazenia emocjo ;]. "-ta wypowieź zwaliła mnie z nóg. Gadasz tak jakbyś w życiu nie znała pojęcia "metafora".
"To raczej ty masz problem z sama soba. Za bardzo emocjonujesz sie opinia innych o aktorce ktora ma gdzies to ze zyjesz."-taki problem ma wiele ludzi, a właściwie cała ludzkość i ty najpiewniej nie jesteś wyjątkiem :]
"Mozna podyskutowac, ale bez przesady, ty mnie obrazasz i to calkowicie bezpodstawnie"- nigdy ciebie nie obraziłam...nie śmiałabym :]

CristineHolly

Aha i jeszcze jedno- nie zaczyna się zdania od "więc". Nie traktuj tego jak zaczepki (tak błędnie określiłaś moje poprzednie posty)poprostu grzecznie zwracam Ci uwagę na to co piszesz.

CristineHolly

Co ma anoreksja do bulimi ;]? Zastosowalas w swojej wypowiedzi metafore, ale sugerujaca ze osoba chuda choruje na bulimie, co swiadczy o twojej braku znajomosci tematu dotyczacego chorob ukladu pokarmowego i nie zwalaj winy na mnie ;].
Nie, ja sie nie emocjonuje kiedy ktos obraza mojego ulubionego aktora, bo wiem ze jego samego to nic nie obchodzi. Woli siedziec w Meksyku ze swoimi dziecmi i ma gdzies co ludzie wypisuja o nim na polskich forach. A wdajac sie w jakies klotnie na jego temat w niczym mu nie pomoge ;]
"A może wyglądasz jeszcze gorzej i przeszkadza ci, że Keira wygląda od ciebie lepiej, co? Czyżby zaburzenia własnej osobowości? Tak mówisz o tych anorektyczkach, które myślą, że są grube to może ty masz przeciwne zachowanie? :>>>>"
Wybacz, ale to spekulowanie na temat mojej figury mialo wielce obraziwy charakter ;] mam wiec prosbe, zebys na przyszlosc powstrzymala sie od takiego typu komentarzy

flexia

Nie wszystkie bulimiczki są grube, często bywa tak, że wyglądają szczupło a wymiotują po to by ten wygląd utrzymać.

Może obie panie przeczytajcie jakąś dobrą książkę naukową o chorobach i tu niekoniecznie układu pokarmowego, gdyż anoreksja jak i bulimia są chorobami psychicznymi, bulimia dopiero później ewoluuje w chorobę układu pokarmowego.

calin_a

A wlasnie, ze tu sie mylisz ;-( Bulimia to sa napady naglego i niekontrolowanego glodu. Jest to wylacznie choroba ukladu pokarmowego. Owszem, te napady powstaja na wskutek stresu, obsesji, strachu itd. ale tylko w przypadku ludzi o delikatnym ukladzie pokarmowym.
A wymioty nie maja nic z bulimia wspolnego, nie kazda bulimiczka zwraca jedzenie.

flexia

Dobra skończmy już, bo to sie nudne robi. Pozdrawiam

_Tanya_

Boże, ile wy jeszcze będziecie się spierać o tą samą głupotę?!

Czy to są nogi anorektyczki:
http://celebrityhookups.files.wordpress.com/2007/06/keira_market.jpg ???

L_M

ona ma po prostu szybką przemianę materii, może jesc ile chce i będzie juz zawsze taka chuda, wiele takich ludzi szuka sposobu na przyrost wagi, nie gubienie...

Lady_Whiskas

UWAGA- KONKURS
10 pierwszych osób, które odpowiedzą ile razy na forum Keiry pojawi się temat na temat jej wagi dostaną specjalną kopertę z kartką z jej pamiętnika, na której kryje się odpowiedź na to niezwykle ważne pytanie- czy Keira ma anoreksję??? Tak więc wysyłajcie sms-y może Wam się poszczęści i jako jedyne 10 osób na świecie dowiecie się czy KEIRA KNIGHTLEY JEST ANOREKTYCZKĄ???

Lady_From_Burton_World

Chciałam się tylko dowiedzieć co myślicie o słowach Sienny Miller.Wiem, że podobne tematy były zakładane...

_Tanya_

A co powiedziała Sienna Miller?

CristineHolly

czytaj uważnie, napisałam w temacie i o to głównie mi chodziło, o słowa Sienny(:

_Tanya_

No to powiem o słowach Sienny.
Myślę, że mówi prawdę. Sama mam ten problem, jem jak przytoczony prosiak a jestem chyba najlżejsza z dziewczyn które znam i wiem że to denerwuje
ludzi. Co prawda o anoreksję jeszcze mnie nikt nigdy nie oskarżył, ale
gdy słyszą ile ważę, zawsze wytykają mi tony czekolady które pochłaniam i żalą się na niesprawiedliwość świata. Poza tym jestem bardziej proporcjonalna niż Keira, [nei mam tak szczupłego tułowia jak ona, ale o wiele drobniejsze nogi, co wygląda jednak naturalniej i bardziej proporcjonalnie,] dlatego moja szczupłość nie rzuca się aż tak w oczy.
Ona ma taką budowę ciała i tyle raczej nic na to poradzić nie może.

_Tanya_

Wystarczy zobaczyć ją w „Pokucie” i już wiadomo że ma problem...
Mam nadzieje że coś z tym zrobi.. bo naprawdę fajna z niej aktorka...

użytkownik usunięty
Gabrysia_6

Od kiedy to osoby szczupłe, czy nawet chude są anorektyczkami?
To np. ja przy wzroście 1.66 i wadze 45kg mam anoreksję? Nie sądzę...
Nie sądzę, żeby Keira ją miała, jednakże nawet gdyby tak było, w ogóle mi to nie przeszkadza. Niektórzy mówią o anoreksji jakby to była grypa - dziś mam jutro nie. Jutro się wyleczę, jutro coś z nią zrobię. Matko, żeby to było takie proste...

Zgadzam się z Melody Jody ;)

Stacy

Myślę, że Miller mówiła prawdę. I nie bulwersuj się tak dragonfly.

_Tanya_

Moim zdaniem wystarczy trochę "głębiej" spojrzeć i od razu widać, że Keira nie ma anoreksji. Oczywiście jest bardzo szczupłą osobą i z tym trudno się nie zgadzać. Jednakże anoreksja nie daje swoich znaków tylko na ciele. Widać ją także w sytuacjach, w zachowaniu. Keira Knightley jest od pewnego czasu zaręczona i nic się nie mówi o jakichkolwiek kłopotach, kłótniach w ich związku, co może lecz nie musi być śladowym symptomem tej choroby. Również kłopoty z rodzicami i rodzeństwem mogą o niej świadczyć, a rodzina Keiry jest od zawsze w tle, jako wzmianka i swoją drogą to bardzo dobrze. Nie mają potrzeby pchania się na okładki i na ekran jako rodzice kogoś znanego. Następną kwestią jest praca. Knightley stopniowo, w swoim tępie gra w filmach. Nie ma wielkich przerw między nimi. Brak jest awantur z planu, wycofywania się z produkcji czy innych tego typu rzeczy. Na marginesie, choć może to mieć znaczenie to nie są jakieś pierwsze, lepsze filmy, aby utrzymać sie na powierzchni. Są to mądre produkcje, w których nasza aktorka coraz piękniej rozwija sie aktorsko i w pełni angażuje. To co wiemy o życiu Keiry Knightley nie jest ani wstrząsające, ani jakkolwiek wskazujące na anoreksję, jej obecność. Kobieta prowadzi spokojne, normalne życie i jest bardzo wartościową osbą, moim zdaniem. Kończąc, każdy człowiek jest inny, inaczej wygląda, a Keira naprawdę NIE przeraża. Zwróćmy uwagę na jej atuty, a nie na to co nam sie w jej wyglądzie nie podoba. Mam nadzieję, że uzmysłowi Wam to pewien bezsens twierdzenia, że Knightley ma anoreksje.

_Tanya_

Także uważam, że Keira nie jest chuda. Jak Egipcjanka powiedziała, Keira ma po prostu szybką przemianę materii i nie jest anorektyczką.

_Tanya_

Niektórzy są chudzi od urodzenia (mają szybki metabolizm). Poza tym, anoreksja jest chorobą psychiczną. Osoby, które na nią chorują, mają bardzo zaniżoną samoocenę, więc maniakalnie się odchudzają. Nawet, gdy wyglądają już naprawdę dramatycznie (chyba nie muszę opisywać?), patrząc w lustro, widzą w nim kogoś otyłego, grubego. Nie można ich tak ostro krytykować. Trzeba im raczej pomóc. Przecież to są chorzy ludzie!

No właśnie. Anorektycy się odchudzają. A czytałam w wywiadach, ze Keira lubi sobie zdrowo pojeść ;)

użytkownik usunięty
Madzia9211

To wbrew logice, wynoszenie na piedestał owej ,,anoreksji Keiry", nie uważacie? Tak jakby to ją czyniło, no nie wiem osobom gorszą, czy mniej utalentowaną.

Oldman, Penn, Sutherland - alkoholicy - zresztą spowodowali wypadek w latach 90; Depp, Phoenix - narkomani; Monroe - lekomanka; Douglas - alkoholik, seksoholik, pracoholik..; Brando - to już w ogóle...

A wszystkich kocham ponad życie ;-)
Uważam, że nie powinniśmy postrzegać ludzi przez taki pryzmat.

Alez nikt nie mowi, ze domniemana choroba czyni jakies spostoszenie w jej warsztatach aktorskich. To jest zwykla ludzka ciekawosc ;]

flexia

Moim skromnym zdaniem jest za chuda. W „Pokucie” to aż oczy razi... Ale oczywiście najlepiej nie zauważać problemu. Racja nadal dobrze gra... Ale jej dobra gra nie wyklucza tego ze ma problem z wagą... Znam osobę która tez była chuda, wręcz strasznie chuda.. ale dobrze się uczyła, była miła zabawna... nikt na to nie zwracał uwagi... a teraz leży w szpitalu.

_Tanya_

Hm... Mam koleżankę, która, że mimo iż je wszystko, co tylko chce wygląda jakby przez całe życie nie jadła nic oprócz tabletek na zabicie głodu, więc może trochę subiektywnie, wierzę że po prostu ma szybką przemianę materii.

klaudia_er

Wystarczy dać temat o anoreksji którejś aktorki,a wszyscy są zainteresowani.Warto zauważyć,iż w dzisiejszych czasach to poważny problem.Dzięki za odp.Pozdrawiam:D

_Tanya_

Keira wydaje się 'aż tak' chuda, ponieważ ma długą szyję i małe piersi. I tyle ;p