Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
245 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Dlaczego Waszym zdaniem drugi aktor w historii kina unika współpracy z najlepszym reżyserami z swojej epoce (Tarantino,Fincher,Nolan,Spielberg itd.).Czym to jest spowodowane????

polneri

może to oni unikają jego?
nie wiem czy rezyserzy, ktorych wymieniles sa najlepsi
ja mam uraz do spielberga bo wiekszego kasociąga jak on to chyba nie ma

Marcinekk

Co do tych reżyserów ww napisałem tych którzy pierwsi przyszli mi na myśl.Jeśli by się dłużej zastanowić to lista tych reżyserów była by strasznie długa i wymienieni w niej reżyserzy na pewno by każdemu indywidualnie przypadli do gustu.

polneri

Zacznijmy może od tego, że Tarantino, Fincher, Nolan i Spielberg to nie są najlepsi reżyserzy w swojej epoce.

Czopek_doodbytniczy

Burton najlepszy?????

użytkownik usunięty
polneri

Gore Verbinski lepszy

No fakt dla mnie też jest lepszy od Burtona ,lecz od ww reżyserów ,braci Coen,Scorsese,Camerona i kilku innych sporo mu brakuje.

użytkownik usunięty
polneri

2 pierwsze cz. Piratów nawet udane, 3 cz. niezbyt mu wyszła natomiast Rango po podobno całkiem udana animacja i główny faworyt do zgarnięcia Oscara w swojej kategorii

Dla mnie reżyser jednej części piratów. Reszta w ogóle nie powinna zostać nakręcona. Co do 'Rango' to nie oglądałem i nie mam zbytniego parcia na ten film animowany, ale skoro tematyka westernu to postaram się przed główną galą oscarów obejrzeć.

brk91

Widziałem Rango, Depp gra lepiej podkładając głos niz na żywo. Taka moja opinia, wydaje mi sie że jako aktor ma chwile gdzie jest naprawde dobry , a czasami gra po prostu przeciętnie albo bardzo przeciętnie, ale jeżeli chodzi o podkładanie głosu albo narracje, to jest naprawde dobry, w rango zrobił niezłą robotę, animacja tez mi się bardzo podobała, chociaż spodziewałem się minimalnie więcej od tego filmu.

Throttlehand

Not nie ma najwyższych trzeba przyznać, ale z drugiej strony aż tak biednie nie jest.
Dzięki za opinię. Obejrzę na pewno, gdyż zżera mnie ciekawość połączenia filmu animowanego z westernem.

brk91

Wypadło spoko, ale wiesz film fajnie się rozkręca, ciekawa fabuła fajne niektóre zdięcia, ale gdzieś w trakcie traci troche pare ale połączenie ciekawe, jest kilka nawiązań do innych filmów, pojawiają sie goście z Fear and loathing in Las Vegas i Clint Eastwood, ale dosłownie na chwilke.

Throttlehand

Widziałem temat na forum z powiązaniami do innych filmów ;) Zapowiadają ten film jako pretendent do walki o oscara, także chcę przed galą obejrzeć z 2-3 tytuły animowane, żeby mieć jakiś ogólny pogląd. Wolę być w temacie, a tak to zaś człowiek nie wie czy film zasłużył czy też kolejny fail akademii.

brk91

A jakie filmy animowane bedą walczyć o oskara w tym roku?

Throttlehand

http://www.filmweb.pl/news/18+animacji+walczy+o+nominacj%C4%99+do+Oscara-79329

Obejrzę jeszcze na pewno "Przygody Tintina" i może "Rio". "Kot w butach" przypuszczam, że to komercyjny chłam bijący kasę na Shreku.

brk91

Zwłaszcza Kot w butach, nie widziałem ale nie wieże że jast tak dobry jak go reklamują myśle że Oskar powędruje do Przygody Tintina.

Throttlehand

Przygody Tintina vs Rango ;) Innej opcji nie widzę. W zasadzie można by skupić się tylko na tych dwóch animacjach. Reszta raczej poza szansami na nagrodę w tym roku.
Także jeśli chodzi o tę kategorię tylko te dwa filmy obejrzę.

brk91

wiesz najsmieszniejsze jak oskar poleciał by do tego całego "anvil i wiewiórki" albo "happy feet 2" bo czasami po akademi można się spodziewać zaskakujących decyzji.

Throttlehand

Zdarzają się jakieś niespodzianki, ale one zazwyczaj mają jakieś uzasadnienie. Tutaj raczej na pewno tak nie będzie ;) Zresztą nie jest to jakaś pierwszoplanowa kategoria więc nie ma się czym za bardzo przejmować. Oby nie było wpadek i klap w najwyższych szczeblach czyli aktorzy, film, reżyser. Zresztą przed samymi Oscarami jeszcze są np. Złote Globy, BAFTA .

"BAFTA to najważniejsze wyróżnienia brytyjskiego rynku filmowego. Ponieważ większość tamtejszych twórców pracuje w Hollywood, są one zazwyczaj brane pod uwagę jako ważny prognostyk przed Oscarami " - faworyci będą z dnia na dzień przechodzić na pierwszy plan ;)

brk91

Słyszałem że ci co przyznają oskary bardzo sugierują się tym jak nagrody rozdaje Stowarzyszenie Nowojorskich Krytyków Filmowych a tam nagrody w tym roku poszły dla Brada Pitta za Moneyball i Drzewo Życia i dla Meryl Streep za Żelazną damę. Jestem ciekaw jak mocno to jest prawdziwe, ale zobaczymy na rozdaniu.

Throttlehand

a ja jakos nie mogę sie zmusic do obejrzenia tego filmu.Irytuje mnie krzyk Deppa,nie wiem,dlaczego.a co do głosu masz rację"Charlie i fabryka...to jego "hehe"było niezłe
http://www.youtube.com/watch?v=HcREWDplGBo&feature=related
0:25
heheh

Deppomaniaczka

Tak jak krzyczy to też mnie irytuje, jak mówi i prowadzi narracje jest ok.

Throttlehand

Widze,ze sie dogadalismy:)

Deppomaniaczka

Te 5, które bym normalnie wystawił to właśnie za takie sceny. Tutaj jest próba jakiejś mimiki, czegokolwiek. W takich rolach familijnych chyba się najbardziej odnajduje

brk91

Akurat chodzilo mi o ten jego dziecięcy śmieszek dorosłego faceta ,i zmiana tonacji glosu.Znam Deppa bardzo dobrze,ale nie wiem,czy bym go w tym filmie poznala po glosie.Zawse,jak słysze te krótkie"haha"łypka się usmiecha

Deppomaniaczka

Zmieniać głosy i uczyć się obcych akcentów tez mu nieźle wychodzi np: szkocki akcent w Marzycielu.

Throttlehand

W "Man Who Cried"było tez przyzwoicie

Throttlehand

Obejrzałam w końcu.Zimmer się nie postarał.Epicka nuta nie pasuje do tego filmu(scena w czasie lotu,ucieczki)
Muzyka żywcem wyjęta z piratów,fajna,ale nie do takiej animacji.

a ten to za co ?

użytkownik usunięty
Czopek_doodbytniczy

są, choć Spielberg jest trochę nierówny jeśli chodzi o ostatnie lata

użytkownik usunięty
polneri

U Polańskiego jeszcze zagrał ale niestety w gniocie ''9 wrota''

polneri

Naturalnie, że go unikają ;) Zawsze znajdą się lepsi aktorzy do danej roli

użytkownik usunięty
brk91

Christian Bale, Joseph Gordon-Levitt , Tom Hardy - no nie wiem czy oni są lepsi od Deppa?

Bale jest wspaniałym aktorem chociaż sporo tytułów musiałem z nim obejrzec zeby sie przekonac do goscia
natomiast levitta i hardyego widzialem w niewielu produkcjach jak do tej pory
levitt byl najlepszy chyba w 50/50

Marcinekk

thx za tytuł 50/50 ;p

brk91

http://www.filmweb.pl/film/50+50-2011-537177

polneri

Ta już obadałem, muszę obejrzeć.

Wymieniłeś Nolanowiczów, którzy świetnie komponują się w jego filmy.
Skoro zostali przez niego sprawdzeni i dostają od niego angaż to chyba odpowiedź jest prosta.
Poza tym tam tylko Bale gra pierwszoplanowe role, a Depp to taka gwiazdka. Role poboczne niewskazane, poluje raczej na pierwszorzędne postacie. Bale w 'Fighterze' Russela pokazał co potrafi. Mało ? Co Depp pokazał ostatnimi latami ? Od premiery piratów już trochę czasu zleciało niestety ;)

użytkownik usunięty
brk91

Todd to był lepsza ostatnia lepszych ról Depp, a więc nie jest aż tak źle

Sam przyznasz jednak, że o jakichkolwiek zachwytach nie może być mowy. Rzekłbym bieda. Może Burton dopomoże Deppowi w Dark Shadows

brk91

jak zrobi bajke dla dzieci z tego filmu to pewnie ze mu pomoze, jeszcze wiecej cieknacych nastek sie na dzonego bedzie napalalo

Marcinekk

Może znowu pójdzie na kategorię "najlepszy długometrażowy film animowany" haha

nic specjalnego

Marcinekk

dokładnie mógłbym wymienić ze 30 lepszych kreacji w ostatnich latach.

brk91

Zgadzam się w 100%.

Bale moim zdaniem lepszy lepszy (zresztą w przeciwieństwie do Deppa ma oskara) pozostali też są bardzo dobrzy oraz młodsi.

Tom Hardy, daj mu jeszcze pare filmów i będzie lepszy od Deppa. Chociaz to też zależy od tego jakie role będzie wybierał.

brk91

To tylko pokazuje , że jakieś 30 lat gdy Depp się zestarzeje już nikt nie będzie pamiętał o nim oraz o filmach z nim. Ale jestem pewny że na horyzoncie się pokaże inny ''wybitny aktor'' który będzie wyprzedzał w takich rankingach dobrych aktorów.

polneri

Ja osobiście nigdy o tym aktorze nie zapomnę. Może nie współpracuje z takimi reżyserami bo nie chce, grał w wielu filmach zrobionych przez Tima Bartona, który jest jego przyjacielem. Ci, których wymieniłeś są bardzo znanymi reżyserami, a Johnny może woli z mało znanymi, wprowadzającymi coś nowego, kreatywnymi, nie chciwymi i ambitnymi reżyserami, którzy pokażą tego wspaniałego aktora w nowym świetle . hahaha ma oskara i co z tego nagroda dawana przez zamknięte grono kilku snobistycznych krytyków i Depp i ja mamy na nią mamy wyj.... brk91 chociażby turysta i nie nazywaj go gwiazdką bo takim aktorem on nie jest, czy często w gazetach lub innych mediach słyszysz jakieś plotki o Deppie, pewnie nie bo on nie lubi sławy, aktorstwo to jego praca i pasja, a nie okazja do bycia znanym jemu na tym nie zależy co właśnie widać po reżyserach z jakimi współpracuje i za to go bardzo lubię.

gawain96

Moim zdaniem filmy których gra szybko się zestarzeją.

gawain96

Tak racja. Nie chce pracować z najlepszymi współczesnymi reżyserami. Woli angaże u tytanów światowej kinematografii: Florian Henckel von Donnersmarck, Bruce Robinsonie i innych tego typu wytworach. Wejdź sobie chociaż w głupie ciekawostki i zobacz o ile angaży się starał. Jako psychofanka jego biografie powinnaś znać na pamięć, a tu widzę u Ciebie straszną biedę.
Uwierz mi, że gdyby dostał propozycję od czołówki reżyserskiej z pocałowaniem dłoni by to przyjął, a potem rozmyślał długo nad swoim szczęściem i szansą.