Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
245 513 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Jeśli tak, to polecam ten adres:
Johnny Depp
9100 Wilshire Blvd.
Ste. 500 CA, 90212 USA
Trzeba tylko dołączyć kopertę zwrotną ze znaczkami USA (tak ja zrobiłam)lub kuponem międzynarodowym (powinny być dostępne na poczcie). Po 1,5 miesiąca otrzymałam odpowiedź: piękną, dużą fotkę, na której jest napisane "With great wishes" i jest autograf. Strasznie się ucieszyłam, normalnie krzyczałam już na klatce schodowej. Może i wam się poszczęści...

evelina016

o! No własnie, dołączam się do pytań eveliny... eee tzn. myśle ze koszt tego jakiś jest na pewno, ale jaki mniej więcej? I mam jeszcze takie jedno, może troche głupie pytanie (ale prosze o wyrozumiałość, nie mam się kogo poradzić...) Jak taki angielski list można zacząć? Tak po prostu "Cześć Johnny, mam na imię Asia, mam lat tyle i tyle, jestem stąd i stąd" i potem pisać jakieś tam marzenia czy coś co by się chciało mu powiedzieć? Odpowiedzcie, please! Z góry thanks;]

AsiulkA_2

Mnie tam ta cała "impreza" z listem kosztowała 9zł z groszami. A mój list właśnie tak się zaczął;p

Foxi_2

heh... to raczej niedrogo... xD i jak już wiem jak zacząć to dalej pójdzie gładko;D dzięki;] pozdrawiam

AsiulkA_2

Jeśli chodzi o koszty to oczywiście są, jak przy wysyłaniu każdego listu. Trzeba kupić na poczcie znaczek (lub znaczki) do USA i kupony.
Jeśli chodzi o pisanie listu, to ja (piszę to poraz kolejny) napisałam, że go zapraszam na imieniny. On i tak tego nie czyta! Wydaje mi się, że odsyłają autografy bez względu na treść listu, bo skoro wysyłasz im znaczki zwrotne lub kupony, to oczywiste, że chcesz otrzymać odpowiedź.

Polusia

nawet jak nie czyta to to info może mi sie przyda na później xD nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, no nie? xD pzdr

AsiulkA_2

u mnie w Łodzi nie ma takiego kuponu międzynarodowego czy jest jakiś inny sposób żeby wysłać ten list?, odpowiedz bardzo mi na tym zależy.
Justyna

evelina016

Ja przed chwlą wysłałam list do Johnny'ego. Kupon międzynarodowy kosztuje 4,50 wsadza się go do dużej koperty wraz z mniejszą kopertą zaadresowaną do mnie , listem oraz z kilkoma fotkami na wszelki wypadek. I to wzasadzie wszystko. Teraz wystarczy tylko czekać...:)

evelina016

Mieć taki autografik w swojej kolekcji to super sprawa ;)Chyba też się skusze! A tak w ogóle.. Mogłabyś zeskanować i pokazać nam to zdjęcie z autografem które otrzymałaś? Jestem ciekawa jak to wygląda.. ;)

evelina016

Mieć taki autografik w swojej kolekcji to super sprawa ;)Chyba też się skusze! A tak w ogóle.. Mogłabyś zeskanować i pokazać nam to zdjęcie z autografem które otrzymałaś? Jestem ciekawa jak to wygląda.. ;)

evelina016

hmm nie chce was zniechęcać ale o ile wiem to Johnny Depp mieszka we Francji a dokładnie w Paryżu. No chyba że mam stare info:( :)):**
pozdro

Polusia

Witam, pare lat temu się w to bawiłem, wysyłanie, ale normalnie coś tam napisałem po angielsku aby mi wysłali autograf ze zdjęciem i mi odesłali. Nie wysyłałem znaczków itp. dostałem spowrotem autografy Van Damme czy piłkarzy, Dudek, Wałdoch, Hajto, Rząsa itd. trudno określic czy są orginalne, wyglądają na takie, ale czy oni mają czas, szczególnie aktorzy, na podpisywanie dzisiątki tysięcy takich zdjęc? nie sądze, ale łudzcie się dalej. pozdrawiam.

Polusia

a trzeba wysłać zdjęcie??? jak tak to kogo moje czy Johnnego???

Don_Juana

Ja wysłałam zdjęcie Johnny'ego (do podpisania), ale oni i tak odesłali mi swoje z podpisem, więc wydaje mi się, że dołączanie dodatkowo fotki jest zbędne.

Polusia

Hey. MAm zamiar wysłac list do aktora z prośba o autograf. trzeba dołaczyc koperte z adresem i znaczkiem. Mam problem z kupnem takiech znaczkow, aby list wrocil. pytalam na poczcie ale nie ma niczego takiego. Ty jakos to znalazlas. CZy mogla bys mi powiedziec gdzie kupilas takie znaczki? Czekam na szybka odpowiedz. Pozdrawiam. P.s. Czy mogłabys odpisac na mój e-mail? Fux01@wp.pl

fux01

Też mam zamiar wysłać list do Johnnego z prośbą o autograf. Dzięki za umieszczenie tutaj tego adresu. Niedługo wybieram się na pocztę, jak będę coś wiedzieć to dam wam znać. A jak nic mi tam nie powiedzą to może wypytam o to wszystko mojego kolegę z USA. Być może będzie wiedział jak to wszystko powinno wyglądać.

Polusia

słuchajcie, mam pytanko : przeczytałam wszystkie wasze posty, i nie wiem czy po prostu jestem nieinteligentna, czy nie wyjaśniłyście dostatecznie jasno - na czym polega cała akcja z kuponami i kopertami zwrotnymi ? Nic z tego nie kumam. Przypuśćmy jest tak - mam mój list do Johnny'ego. Wkładam go do zwykłej koperty, adresuję. Idę na pocztę i... ? co mam dalej robić ? jakie konkretnie znaczki mam kupić ? mówicie o jakiś kuponach międzynarodowych? jakie to kupony? gdzie je włożyć ? Proszę, napiszcie mi w formie instrukcji, bo inaczej się nie połapię ;) Krok po kroku co mam zrobić, z góry mam dziękuję, bardzo proszę o odpowiedź!!!

Casaluce.

eminem

Dobra, to jeszcze raz wytłumaczę dokładnie wszystko krok po kroku co ja zrobiłam, zeby zdobyć autograf:
1. Napisałam list do Johnny'ego (na wszelki wypadek wspomniałam coś o autografie)
2. Kupiłam trochę większą kopertę od takiej tradycyjnej i włożyłam do niej: mój list i mniejszą kopertę zaadresowaną do mnie z przyklejonymi znaczkami USA
Teraz o co chodzi z tą mniejszą, zwrotną kopertą i znaczkami: kiedy Johnny będzie ci odsyłał podpisane zdjęcie wykorzysta kopertę z twoim adresem. Johnny nie ma kasy, żeby kupić znaczki, więc ty musisz sama mu je kupić :P Dobra, to jeszcze kupony międzynarodowe: ponieważ w Polsce nie można kupić znaczków USA (mi przysłała ciocia, która mieszka w Stanach), zamiast nich trzeba wysłać tzw. kupony międzynarodowe. Powinnaś je dostać na każdej poczcie. W momencie, kiedy Johnny będzie chciał ci odpowiedzieć, pójdzie na swoją pocztę i zamieni na niej kupony na znaczki USA.
To by było chyba na tyle.

Polusia

zapaliłam się na ten pomysł!!:D:D jak wyślę,to dam znać i zobaczymy co będzie!;)

PPG

hehe, przeczytałam sobie wszystko d początku ze 3 razy i doszłam do wniosku że też wyślę:P co prawda mieszkam na takiej wsi, że nie wiem czy kupony będą;/ ale bądźmy dobrej myśli:)

Lady_M_

ja też 3mam się dobrej myśli.;) jutro albo pojutrze ide sie pytac czy wogóle sa u mnie kupony międzynarodowe (bo to trochę bardziej miasteczko niż miasto;P ) ale nie poddawajmy się!!;)
P.S. List już gotowy leży i czeka na wysłanie.;)

PPG

Trzymam za was mocno kciuki! Ja mieszkam w Warszawie i na mojej najbliższej poczcie kuponów nie było, a urzędniczka nie była skora udzielić mi rady :/ Ale wystarczy spojrzeć na posty poprzednich osób - ci mieli więcej szczęścia i dostali kupony bez problemu, także nigdy nic nie wiadomo. W razie czego można poprosić, żeby poczta sprowadziła takie kupony.

Polusia

Hura!!! Właśnie dziś dotarł do mnie autograf Johnny Depp'a! Dostałam piękne zdjęcie z autografem. Choć raz szczęście się do mnie uśmiechnęło. Nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi, wysłałam 5 lutego a dziś 20 marca dostałam.Jeszcze raz podziękowania dla Polusi za udostępnienie adresu. Mam nadzieję że wszystkim poszczęści się. Pozdrawiam ;D

Foxi_2

ale fajnie!!!!! kurcze,tez tak chce!!;) musze jak najszbcej leciec i sterroryzowac panie z poczty!!;P

Polusia

A jest pewność albo jakiś procent że nie odpisze????
A co napisałaś tak mniej więcej w tym liście ????

martyna_strzemieszyce

na mojej poczcie nie ma tych kuponów! przestali sprowadzać! to straszne!;P ale koleżanka ma mi załatwić:) całe szczęscie:) Hehe, też bym chciała już mieć:P

Lady_M_

Gratulacje foxi! Wiecie, że Johnny Depp zajął pierwsze miejsce w kategorii aktor, który najchętniej i najlepiej rozdaje autografy? Myślę, że wszystkim odsyłają odpowiedzi. Ja napisałam mu zaproszenie na imieniny :P, ktoś inny może opisał mu swoje marzenia. Podejrzewam, że to nie ma dużego znaczenia. Acha, foxi? Jak wygląda twoje zdjęcie i co ci napisał, jeśli wolno spytać. Ja miałam takiego Johnny'ego na krześle, w niebieskiej koszuli w kratę na niebieskim tle i było napisane: All good wishes. Johnny Depp. Niektórym widziałam też pisał: Thank you for everything. Johnny Depp.

Polusia

A ja mam pytanko do foxi. Miałaś znaczki z USA czy po prostu dodałaś do listu te kupony międzynarodowe?

Polusia

no wlasnie- powiedz co i jak- i jeszcze jedno - na jaki adres w koncu wyslalas- w sensie jaki jest sprawdzony?? co napisalam i ile ci to zajeło-jesli moge spytac..?

madzia06

Adres, który podałam na początku, zaczynając to całe forum jest sprawdzony, ponieważ zarówna ja jak i foxi odtrzymałyśmy odpowiedzi. Dlatego też myślę, że nie jest to rzecz szczęścia i ludzie, którzy wysyłają zdjęcia w imieniu Johnny'ego są na tyle uczciwi, żeby odpisywać, jeśli ktoś zapłacił za przesyłkę zwrotną.

martyna_strzemieszyce

Congratulations foxi! xD ja wysłałam list chyba 19 lutego i cały czas czekam na odpowiedź;] mam nadzieję ze Johnny odpisze jak najszybciej;D

Polusia

dzisiaj byłam na poczcie i powiedzieli mi żebym za pare dni przyszła zapytać o te kupony.;( nie wytrzymam!!!! musze być wytrwała ale nie umiem!:P

PPG

Ile pytań do mnie;p Polusia mam takie samo zdjęcie jak ty, Johnny na krześle w niebieskiej koszuli. A co do tego napisu to za bardzo nie mogę się rozczytać ale raczej to "All good wiselles" czyli to samo. AnQa- ja miałam kartę międzynarodową , bo jak wcześniej mówiła Polusia w Polsce na poczcie nie dostaniesz amerykańskich znaczków. A co do mojego listy to był nie długi, taka tam paplanina. Adres który podała Polusia jest w 100% dobry, reszta zależy od szczęścia ale myślę ze większości odpisują.

Foxi_2

Pomyliłam się ,źle napisałam to co mam napisane na autografie. Mam to samo co ty Polusia.

Foxi_2

To jeszcze ja bo dalej nie kapuje dwóch rzeczy :p Troche przyćmiona jestem :P Na kopercie zaadresowane do Johnnego przyklejam co? polski znaczek? Jeden? Czy co? I tą koperte zwrotną do siebie to dałyście normalnych rozmiarów czy troszke wiekszych? Przepraszam ze sie dopytuje ale ja dalej nie zakapowałam Pozdrawiam :)

KaLa_3

Ok kperte to juzw iem normalnych rozmiarów ale co ze znaczkiem na liście do Johnnego

KaLa_3

No normalnie: idziesz na pocztę, mówisz: poproszę znaczki na list do USA, czy jakoś tak i urzędniczka ci da odpowiednią ilość za odpowiednią cenę. Tak jakbyś wysyłała najzwyklejszy list do Stanów. Ja wysyłałam dodatkowo z priorytetem, tak więc zapłaciłam trochę więcej niż za normalną przesyłkę.

Polusia

Dziekuje Polusiu :)I przepraszam za kłopot...

Polusia

a znacie może adres email do johnn'ego ? bo bym list może i naspisała ale nie znam za bardzo angielskiego :( a wiem że grafy można też dostać przez emaail bo sama wysłałam do jednej aktorki i wczoraj dostałam :) oczywiście autpen ale zawsze coś :P a adesu de depp'a nigdzie nie moge znalezc xD pozdro

Kaarin

Chciałabym zrobić tak jak ty Martyna ale niestety równineż nie znam adresu email Johnny'ego

Madzia92

ja chyba już zanm emial :) to chyba to johnnydepp@studiofanmail.com
ale nie jestem pewna :) ale wiem że FanMail jest to firma która rozprowadza autogrfy :) sama sprawdziłam w wiem że dochodzą ostatnio dostałam zdjecie Matt'a Fox'a z autografem :) oczywiście jest to nadruk ale samo to zdjecie jest fajne :) gdzieś na stronie przeczytałam że aby dostać graf od kogoś wystarczy wpisac imieinazwiskogwazdy@studiofanmail.com i napisać swoje dane :) i około po 3 miesjącach graf przyjdzie :) długo sie czeka ale warto tylko jest warunek że z jedego emaila dziennie można wysłać tylko jedna prosbe :)
wiecie jezeli tamte dziwczyny które wysyłały list dotały chyba takie samo zdjęcie z grafem jak mozna dostać przez FanMail wiec po co wydawac kase na wysłanie listu jezeli mozna wysłać krótki emial za darmo :)choć nie wiem moze tamte osobki dostały własnorecznie potpisane orginalne zdjęcie :) tylko adres depp'a nie jestem pewna poniewaz dopiero dzis wysłałam emaial :)
pozdro :)

Kaarin

Zależy co komu przynosi satysfakcję. Takie podpisane zdjęcie można nawet w necie normalnie znaleźć (widziałam kilka) i sobie wydrukować i cieszyć się, że się ma autograf Johnny'ego. Tyle że, to chyba nie jest powód do bezgranicznej radości. Ja mam teraz pamiątkę. Zachowałam sobie nawet kopertę, w której dostałam autograf i zawsze przypomina mi o tym, jak się denerwowałam, że nie dostanę odpowiedzi, jak latałam codziennie do skrzynki i jak się poryczałam ze szczęścia, kiedy przesyłka wreszcie do mnie dotarła xD

Polusia

no ok mi nie przynosi wielkiej satysfakcji bo wolałam bym miec orginalny graf ale to tez jest fajne zreszta co po wydrukowaniu? bedziesz maiła zwykły świstek papieru a tak masz pozodne zdjecie no chyba ze ktos ma specjalna drukarke do drokowania zdjec zreszta nie wiadomo czy ty masz na 100% orginalny graf bo od depp'a bardzo bardzo trudno dostać orginalny autograf pozdro

Kaarin

Dobra, chyba nie jestem w stanie wyjaśnić ci co mam na myśli... A mnie nie obchodzi, czy to Depp się podpisuje na tych fotkach, czy ktoś inny, poprostu mam miłą pamiątkę, symbol mojej obsesji na punkcie tego aktora i tyle.

Polusia

Jesteście wielkie ale powiedzcie mi jeszcze tylko czy to trzeba napisać po polsku??

bardzo_duzy

Po pierwsze: trochę mnie dziwi to, że mnóstwo osób ciągle nie wie, gdzie dostać znaczki lub kupony. Nie chcę być niemiła, ale wystarczy poczytać poprzednie notki. Wyjaśniałam to już wile razy.
Po drugie: dotyczące powyższej notki. Napewno nie trzeba napisać po polsku,a nawet wydaje mi się, że skoro piszemy do amerykańskiego aktora to raczej piszemy po angielsku. Nie sądzę by to było takie trudne, mam niecałe 15 lat i to naprawdę nie sprawia problemu. "Hi, my name's ... and I'm ... I'm your fan and I dream about/want to get your autograph. Best wishes,..." Można się ograniczyć do takich kilku zwykłych zdań albo podejść do sprawy bardziej ambitnie i trochę się pobawić.

Polusia

W takim razie źle się wyraziłam bo chciałam zapytać czy to MOżNA napisać po polsku? Mój angielski nie jest w najlepszej kondycji...

bardzo_duzy

matko, a skad ona ma to wiedziec?! naprawde wkruzające, jak wszyscy wciaz pytają o te kupony i gdzie co nakleic, skoro wyjasniono to chyba w 10 pierwszych postach.
jak tak dalej bedzie, to nikt juz chyba nei zalozy posta z tym jak wysłał list, bo nigdy nie skonczy tłumaczyć, jak to się robi..

martini215

Dziękuję xD Naprawdę staram się nie irytować i dotychczas cierpliwie opowiadałam, krok po kroku jak to trzeba wysyłać. Jeśli chodzi o stan waszego języka angielskiego proponuję poprosić o pomoc nauczyciela od anglika. To wysyłanie prośby o autograf naprawdę nie jest takie skomplikowane. Wysyłamy tak naprawdę zwykły list do USA, tyle że trzeba zapłacić sobie jeszcze za przesyłkę spowrotem. Zajrzyjcie pare postów wcześniej, wszystko jest podane jak na tacy.

Polusia

A ma ktoś jego mail bo ja szukam i szukam i nie moge znaleźć.

martyna_strzemieszyce

Nie no, mnie takie teksty zabijają. Napewno prywatny mail Johnny'ego Deppa będzie opublikowany w jakimś wielkim serwisie internetowym, żeby każdy miał do niego dostęp i mógł mu codziennie tysiące idiotycznych maili wysyłać. Świetny pomysł, jestem za! Jezu... Jak tu się nie irytować... Poza tym o mailach gadaliśmy w poprzednich postach, wystarczy umięjętność czytania...