Hej! Wymieńcie jeden najlepszy i jeden najgorszy, Waszym zdaniem film Carpentera. U mnie wygląda to tak: 1.NAJLEPSZY-Coś, NAJGORSZY-Duchy Marsa
Coś najlepszy,tych gorszych filmów Carpentera raczej unikam ale narazie chyba Mgła jest najgorsza z tych ,które oglądałem.
"Ataku..." nie widziałem, ale "Cigarette burns" to chyba najlepszy horror jaki widziałem w życiu. Gorąco polecam!!!
Hm... najlepszy "Halloween", najgorszy...trudno mi powiedzieć, bo z tych trzech, które widziałam - "Halloween", "Mgła" i "Coś" wszystkie mi się podobały. "Coś" najmniej, ale nie uważam go za zły film.
Najgorzej moim zdaniem Carpenter się spisał jako współtwórca scenariusza do "Halloween 6". Nienawidzę tego motywu z sektą druidów. Już w dwójce coś kombinował w tym kierunku, co mi się wydaje kompletnym nieporozumieniem.
Najlepszy moim zdaniem zdecydowanie "In the mouth of madness", ale też bardzo dobry "The Thing" i "They Live". Właściwie to nie widziałem słabego filmu Carpentera - poza wymienionymi oglądałem jeszcze Drakę w chińskiej dzielnicy, Ucieczkę z NY, Mgłę i Worek na Zwłoki - wszystkie mi się w miarę podobały.
A ja pozwolę sobie wymienić wszystkie filmy jego reżyserii jakie widziałem, oczywiście, w mojej opinii, od najlepszego do najgorszego:
1. Coś
2. Wielka draka w Chińskiej dzielnicy
3. Halloween
4. Książę ciemności
5. Oni żyją
6. Ucieczka z Nowego Jorku
7. Łowcy wampirów
8. Cigarette Burns
9. W paszczy szaleństwa
10. Atak na posterunek 13
11. Gwiezdny przybysz
12. Ktoś mnie obserwuje
13. Mgła
14. Wspomnienia niewidzialnego człowieka
15. Ucieczka z Los Angeles
16. Wioska przeklętych
17. Christine
18. Ciemna gwiazda
19. Worek na zwłoki
20. Duchy Marsa /zdecydowanie !/
Z tych, które widziałem (od najlepszego do najgorszego):
1. Coś
2. Cigarette Burns
3. Mgła
4. Ucieczka z Nowego Jorku
5. Książę Ciemności
6. Oni żyją
Oglądałem "Oni żyją". Bardzo mi się podobał ten film i mam prośbę abyście mi powiedzieli jaki film Carpentera polecacie. Nie interesują mnie za bardzo horrory tylko filmy obnażające prawdę o manipulacji ludźmi - chyba, że był to jedyny jego film o tej tematyce. Równie dobrze mogą być filmy podobne pod względem humoru połączonego z mordobiciem, jeśli można to tak nazwać ("ty jesteś brzydka, a teraz nie, a teraz tak, ona jest ładna, a ty brzydka" i strzał z shotguna:) czy jakoś tak). Aha i jeszcze jedno. Znacie miejsce gdzie można kupić "Oni żyją"? Ostatecznie ściągnąć?
Problem z Carpenterem jest taki ze kazdy jego film ma cos w sobie. :) Nawet Łowcy Wampirow, czy Duchy Marsa, ja je ogladalem z przymrozeniem oka i bardzo mi sie podobały. :) ale jednak najlepszy moim zdaniem to:
1. Coś
2. Wielka draka w Chinskeij dzielnicy
3. Oni Żyją.
To są trzy filmy Carpentera ktore moge odladać bez przerwy. :)
Najlepszy - Coś (prawdziwa perła)
Najgorszy - "Cigarette Burns" (nie wiadomo czy płakać ze śmiechu czy z żałości)
Mam identycznie jak założyciel tematu:)
NAJLEPSZY: "Coś" (majstersztyk horroru; do tej pory klimat i efekty specjalne robią na mnie wrażenie)
NAJGORSZY: "Duchy Marsa" (jeden z najgorszych filmów jakie widziałem, gdyby nie Natasha dałbym 0/10; byłem zszokowany, że ten "film" zrobił Carpenter...)
Widziałem 17 filmów Carpentera + jego odcinki dla "Masters of Horror" i pozwolę sobie na wymienienie 3 najlepszych i 3 nagorszych wyreżyserowanych przez niego filmów:
NAJLEPSZE
* COŚ
* W Paszczy Szaleństwa
* Atak na posterunek 13
NAJGORSZE
* Duchy Marsa
* Książe Ciemności
* Wspomnienia niewidzialnego człowieka
Widziałem 16 filmów tego Pana, posiadam 9 z nich i jak dla mnie: nalepsze to "Thing" oraz "Dark Star" (rewelacja!), najgorsze - "Łowcy wampirów", "Książe Ciemności" i "Ucieczka z Los Angeles".
zgadzam się - "Coś" jest jednym z najlepszych horrorów w historii!!! Po za tym jest to jeden ze 100 najlepszych filmów, jakie kiedykolwiek nakręcono.
Najlepszy:
ATAK NA POSTERUNEK 13
WIELKA DRAKA W CHIŃSKIEJ DZIELNICY
Najgorszy:
ŁOWCY WAMPIRÓW
DUCHY MARSA
Tak jak autor tematu:
Najlepszy - Coś
Najgorszy - Duchy Marsa
Ale Masters of Horrror: Cigaret Burns mi się bardzo podobał, zdecydowanie najlepszy odcinek z całej(słabej) serii
dziwny to rezyser !.Potrafi zrobi film swietny ktory przechodzi do klasyki typu Cos ktory uwazam ze jeden z najlepszych filmow S-fiction .A zdrugiej strony potrafi zrobi jedno wielkie gowno typu Duchy Marsa !.Qrcze dziwny to rezyser !.Nierowny !.