Jerzy Stuhr

Jerzy Oskar Stuhr

8,4
38 759 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jerzy Stuhr

Czy moglibyście podać mi tytuły filmów, w których gra dużą rolę? Bo na filmwebie jest tego sporo, ale raczej wolałabym obejrzeć jakiś film w którym jest go trochę na ekranie. Np. taka Seksmisja.

grosz_grosz

Amator
Wodzirej
Seksmisja
Historie miłosne
Pogoda na jutro
Duże zwierzę

km_13c

Ślicznie dziękuję :)

Seksmisję już obejrzałam, a resztę mam zamiar obejrzeć w najbliższym czasie.

grosz_grosz

Stuhr to świetny aktor zwłaszcza w filmach z akcentami komediowymi ale uważam, że jego talent ostatnimi laty nie jest w pełni wykorzystany przez reżyserów niestety... Seksmisja dla mnie świetna, a jak Twoje odczucia?

km_13c

Stuhr zagrał w Seksmisji fenomenalnie. Jest to naprawdę dobry film pod względem, że tak powiem komediowym. Napewno śmieszyło by mnie więcej rzeczy gdybym znała rzeczywistoś PRL-u, pewnie dostrzegłabym sporo odnośników i że tak powiem wyśmiań sytuacji czy absurdów PRL-u (nieskładne zdanie, ale wiadomo o co mi chodzi ;)
Kolejną sprawą jest to, jak twórcy filmu pokazali rok 2044. Ciekwe, że szczytem technologii miały być samootwierające sie drzwi :)

grosz_grosz

Jeśli chodzi o odniesienia do PRLu dobry jest też Kingsajz. Ale moim zdaniem sukces obydwu filmów tkwi w tym iż nieumiejętność odczytania aluzji (wiadomo czas i źle ułożony program historii w szkole) wcale nie zakłóca odbioru filmu, bo sporo rzeczy jest tam uniwersalnych i można je odnieść do wielu upośledzonych rzeczywistości. Stuhr to aktor wyśmienity i na dodatek nie gra w telenowelach (wielki plus!)

użytkownik usunięty
km_13c

Szansa
Spokój
O-bi,O-ba
Bohater roku
Dekalog X
Obywatel Piszczyk
Kngsajz
Deja Vu
Spis cudzołożnic
Ga-Ga