nie wgłębiałam się w jego biografię, ale interesuje mnie jego tatuaż (takie trójkąty dookoła ;PP) na
lewym przedramieniu
w prawie wszystkich jego rolach gra jego strój zasłania to miejsce, na zdjęciach z Gwiezdnych
Wrót: Atlantyda, czasem go ma, czasem nie
zastanawia Was to :)? tylko ja zwracam uwagę na takie szczegóły?
Nie wiem czy to prawdziwy tatuaż, ale jest o nim mowa w jednym z odcinków chyba 3 serii "Gwiezdnych Wrót - Atlantyda" kiedy spotyka trójkę dawnych przyjaciół i w tedy robią mu ten tatuaż w jakiejś karczmie.
trzeba będzie obejrzeć ;)
nie może on być na pewno tymczasowy, tylko do "Atlantydy", ponieważ w filmie "Kula w łeb" też go ma
Temuera Morrison w filmie Once Were Warriors ma na przedramieniu tatuaż. Nie wiem czy jest prawdziwy raczej nie, ale podoba mi się. to maoryskie tatuaże.
Więc zapewne Momoa ma maoryskie korzenie, a tatuaż to tradycyjny tatuaż z regionu Polinezji. Nie podam szczegółowo skąd, bo ekspertem w tym nie jestem.
Momoa ma korzenie Hawajskie, a to o czym piszesz, to rodzaj tradycyjnego, polinezyjskiego tatuażu. Oryginalnie tatuaż powinien być robiony metodą hand tapping (hand tapping tattoo). Może być maoryski, może być samoański. Ogólnie ten Jasona na przedramieniu jest dość skąpy, jak na tego rodzaju tatuaże, zarówno jeśli chodzi o powierzchnię jak i gęstość zdobienia. Ogólnie wygląda tandetnie i tanio.
Jeśli Jason ma taki sam od kolan do pasa, wokół ud nie pomijając przyrodzenia, to oznaczałoby, że przeszedł proces tworzenia tatuażu rytualnego i jest prawdziwym mężczyzna. Niezwykle bolesny tatuaż, ale nie wygląda na to, bo ten na przedramieniu jest trochę kiczowy.
http://hankefamily.net/The_Samoan_Tattoo.html