Czyżby rolę w "Układzie zamkniętym" postanowił wcielać w życie? Smutne to, ten oportunizm wybitnych aktorów, to płynięcie z prądem. Najpierw u Powiatowego, teraz POparcie dla człeka o mentalności Wałęsy (dla mnie nie ma gorszej obelgi niż porównanie z tym idiotą).
Hahah dokładnie...srebrniki, liczą się tylko srebrniki.
http://www.youtube.com/watch?v=AE3Via6xaRI
Teraz już wiemy że ten filmik był tylko kolejną rolą:
http://www.youtube.com/watch?v=-yI0VREh0kA
Wstyd mi za tych zdrajców, Komoruski wprowadzi im emeryturki od 100 roku życia.
Właśnie. Zachodzi proste pytanie: po co to mu było? Za order (dodatek do emerytury?), za uścisk dłoni Bredzisława?, bo wierzy w PO zamiast Boga? Nie wiem. Następny dobry aktor (po Kondracie i Grabowskim), który płynie z prądem. Niech spływa...
Piszesz jak jakieś naiwne dziecko, co się dopiero urodziło. Myślisz, że aktorstwo to wolny zawód, wcale nie. Będzie miał za to określone profity, od jakiejś rólki w teatrze czy filmie, po jakieś pieniążki przelewane z kont dużych spółek. Nie ma niczego wolnego od polityki...
A Ty piszesz jako kto: stary, doświadczony? Nie chodzi o to, czy coś jest od polityki wolnego, czy nie, tylko o naszą postawę, w tym przypadku Gajosa - starszego aktora, człowieka znanego, obywatela itp. A ja mam prawo do wyrażenia swojego rozczarowania...
Jego sprawa, pewnie nieźle zapłacili. I tak nigdy nie był dla mnie autorytetem, ot dobry aktor. Trzeba pamiętać, że artyści są jak dziwki: potrzebne, ale nie należy ich stawiać za wzór. Nawet Kazik o tym piosenkę ułożył.
A czy ktoś z aktorów i aktorek poparł publicznie Dudę ? Pewno nie, bo się srają, że się telefony urwą, jeśli ktoś z nich wyjdzie na "wyznawcę" PIS.
Ok, Ci jak najbardziej się zaliczają do pro-Dudowskich. Tyle, że to raczej emeryci aktorscy, a nie celebryci (Gajos też już mniej gra, ale jest jednak bardziej znany przeciętnemu Polakowi).
Ewa Dałkowska emerytką? Gra w teatrze bardzo dużo, np. u Warlikowskiego (wybitnie lewicujący Teatr Nowy łączy umiejętnie z poglądami prawicowymi), Chodakowska też sporo gra. Podobnie Halina Łabonarska. Wystarczy prześledzić role Gajosa filmowe i teatralne - po tym rekonesansie najmniej pasującym słowem do niego jest "celebryta".
Poparł, bo nie chce pisowskich [piiiiii] u władzy. Jak każdy normalny człowiek. Pewnie został już wpisany na listę wrogów Partii, co?
Bądź co bądź PO nadal jest mniejszym złem... Ja pamiętam IV RP i nie chcę aby wróciła... A ci idioci pokroju Zelnika i Dałkowskiej tak się zaangażowali. Zresztą polityka to specyficzny świat więc lepiej o tym nie dyskutować.
Niestety juz wróciła i jest jeszcze gorzej bo teraz PiS ma władze absolutną w sejmie i praktycznie robią co chcą.jak nienawidze pisu to choć mam nadzieje ze za biorą tym esbekom i komuchom emerytury.ale na zmianę sędziów z tamtego systemu nie liczę
Ta narracja o "ośmieszaniu naszego kraju zagranicą" przez PiS to medialna propaganda. Słowa pana Schulza w niemieckich mediach o rzekomym "zamachu stanu" skandaliczne, nikomu w Polsce nie dzieje się krzywda. Normalny polski obywatel ma głęboko w poważaniu ilu sędziów powinno orzekać w TK, to są tematy zastępcze nie mające wpływu na życie przeciętnego Polaka. Medialna awantura o pięciu sędziów TK to cyrk na kółkach, który zmajstrowała opozycja. Prawdziwym zamachem na demokrację była ustawa o ACTA, którą próbowało wprowadzić PO, na szczęście protesty obywateli poskutkowały i PO musiało się wycofać ze swoich planów. Umiesz dobrze liczyć to licz na siebie a nie obserwuj polityków. Politycy mają nie przeszkadzać obywatelom, pan Komorowski sam sobie jest winien.
"Normalny polski obywatel ma głęboko w poważaniu ilu sędziów powinno orzekać w TK, to są tematy zastępcze nie mające wpływu na życie przeciętnego Polaka"
To nie prawdopodobne że tak myśleć można
jeśli chcesz mnie pouczać to poprawnie pisze się "nieprawdopodobne". TK wydał wiele kontrowersyjnych wyroków np. uznał za konstytucyjne zagarnięcie pieniędzy wielu milionów Polaków z OFE do ZUS-u przez koalicję PO- PSL (wyrok został wydany dwa lata po całym zajściu). Nie jestem zwolennikiem PIS-u ale z wyborem nowych pięciu postąpili rozsądnie- skoro trzech sędziów wybrano zgodnie z konstytucją a dwóch niezgodnie to należy anulować wybór całej piątki wybranej przez poprzedni rząd. Dziwny jest też fakt, że córki Komorowskiego i prezesa Rzeplińskiego są zatrudnione w tej samej firmie.
Nie chcę nikogo pouczać, paluszek każdemu może się "pośliznąć". Co jest rozsądnego w niekonstytucyjnym wyborze 5 sędziów przez PiS? Lepiej od razu zainstalować na biurku prezesa PiS przycisk, dzięki któremu będzie mógł wyłączać Trybunał w przypadku głosowania nad ustawą, którą TK mógłby zakwestionować !!!
Nie zmieniaj tematu. Gdzie były manifestacje KOD-u z Kijowskim, Lisem, Wojewódzkim i Grossem gdy platforma wybrała pięciu zamiast trzech sędziów TK? Dlaczego pan Rzepliński biegał po stacjach telewizyjnych, dzieląc się swoimi poglądami w tej sprawie na długo przed wydaniem wyroku przez TK? Facet, który jest główną twarzą KOD-u nie płaci alimentów na dzieci, mimo, że pracuje. To się trafili wzorowi "obrońcy demokracji". Co do pana Gajosa, nie można oceniać aktorów przez pryzmat poglądów politycznych, Gajos jest dobrym aktorem. Szczególnie przekonująco wychodziły mu role partyjniaków z PZPR i agentów KGB lub GRU.
Nierozsądne jest to, że znani ludzie wypowiadają się publicznie o swoich preferencjach politycznych. Ale jak każdy mają prawo. Smutne jest to, że zwykły szary Polak robi z tego aferę na miarę "krytyki i ostracyzmu społecznego". Co ci do tego, że on wybiera taką a nie inną (twoją) opcję? A jeśli za to go znienawidzisz, to jestem w stanie wyobrazić sobie twój stosunek do przynajmniej połowy odmiennie myślących rodaków (ty i osoby wypowiadające się w podobnym do ciebie tonie).
Nie zrozumiałeś mnie. Niech się wypowiadają, ale to ich opowiedzenie się stawia ich od razu w sytuacji mało ciekawej, moim zdaniem. Bo mają - każdy, każda - po jednym głosie, akurat tyle co "zwykły szary Polak", więc dlaczego agitują? Aż tak poprzewracało im się w głowach, że nie pamiętają, która z partii bardziej dbała o kulturę? Przykład Jandy jest tu elementarnym przykładem amnezji i głupoty. Nie, nie i jeszcze raz nie. Oni (Gajos et consortes) chcą należeć do jaśnie oświeconych tzw. Europejczyków, co podobno ma gwarantować popieranie PO. Śmiech i śmiech. A wiesz, z czego się śmieję (gorzko)? Ano z tego, że dorośli, wykształceni ludzie mają mentalność (inna rzecz, że po michnikowym praniu mózgów) zahukanych "polaczków" i dopiero opowiedzenie się za lewackim wartościami obecnej Europy czyni ich (w ich mniemaniu) bardziej światłymi. Dla mnie to żenada. Tak myślę i smutno mi, że są dwie Polski.
Doskonale zrozumiałem. Widać jasno, że popierasz "ultra" prawicową partię. I że za nic masz odmienne poglądy - śmiejąc się z tzw. lewackich wartości. W porządku twoja sprawa, choć mnie akurat nie po drodze z takim myśleniem i z taką postawą jaką promujesz. I to wcale nie z powodu kompleksów, lecz po prostu z przekonania i własnego logicznego wyboru.
I jeszcze jedno: twoje dwie Polski to niestety - muszę cię rozczarować - obecnie jedna opcja, tylko o dwóch odcieniach. To prawicowe, konserwatywne myślenie z mniejszą lub większą domieszką katolicyzmu, który jest języczkiem u wagi. I póki co polityce PO daleko jest do tego czego tak bardzo się boisz: do liberalnej Europy.
*Przy okazji mógłbyś być na tyle uczciwy by im (artystom) nie zarzucać agitki, skoro sam ją uprawiasz na tym forum?
Co to ma do rzeczy? Jestem totalnie przeciwko PO, ale nie będę nikogo szkalował za to, że popiera tego czy innego, z całym szacunkiem, ale artystów powinno się rozliczać z czegoś innego, a nie kreować ich na sumienia narodu.
Na pewno jesteś młodym tępych gówniarzem ogłupionym przez internet skoro nie potrafisz rozróżnić filmów od rzeczywistości.
a mnie poglądy u aktorów, piosenkarzy, piosenkarek gówno mnie obchodzą dla mnie ważne jest ich uzdolnienie aktorskie, wokalno-muzyczne i to się dla mnie liczy a nie poglądy polityczne.
A kogo miał poprzeć? Marionetkę prezesa? Czas pokazał, że z dwojga złego lepszy był "Bredzisław". Poza tym, po co piszesz o polityce na forum dotyczącym kina?
Komorowski był lepszy? Po upływie czasu rozumiem jego hasło wyborcze "Wybierz zgodę i bezpieczeństwo". Chodziło o przyjęcie islamskich uchodźców do Polski w "zgodzie i bezpieczeństwie". Uderzająca krótkowzroczność poprzedniego prezydenta.
Z dwojga złego wolałbym te kilka tysięcy uchodźców (to ma być ta straszna horda, która zajmie kraj liczący 38 mln mieszkańców? Naprawdę jesteśmy tak słabi?), niż dalsze rządy PiSu i tworzenie czegoś pomiędzy Węgrami, a Grecją.
Jesteś naiwny? Specjalistami od zadłużania kraju są politycy Platformy i PSL, aktualnie dług publiczny na jednego Polaka to 29 tysięcy złotych. Na razie poprzedniemu rządowi było bliżej do Grecji niż PiS-owi. Obecny rząd będzie można oceniać dopiero za dwa lata. Co do islamskich imigrantów- te 7 tysięcy to będą roszczeniowi, napastliwi analfabeci. Merkel to cwaniaczka- Niemcy wyselekcjonują sobie najlepiej wykształconych imigrantów a nam przypadnie hałastra. W moim otoczeniu nie znam nikogo kto zgadza się na przyjęcie uchodźców.
:DDDD Zabawnie się to czyta.Skoro mamy tak zadłużony kraj, to jak myślisz,skąd PiS wziął 500+?
odp.
a) kraj jest bogaty i go na to stać
b) jeszcze bardziej nas zadłużyli
Co zaznaczysz?
Nie jestem zwolennikiem PiS-u. Jestem konserwatystą ale głosowałem na partię KORWIN bo podzielam ich punkt widzenia na sprawy gospodarki. To jest wstyd, żeby tak duży kraj w Europie Środkowej jak Polska miał tak niską kwotę wolną od podatku. I od tego należało zacząć naprawianie państwa.
A teraz jeszcze to:
http://www.kresy.pl/wydarzenia,polityka?zobacz%2Fgajos-boje-sie-kaczynskiego
żenujący typ
Zgadzam się, żenujący jest JK i jego agent ubecki Antek. Brawo dla Janusza Gajosa za odwagę cywilną. Jest nie tylko jednym z najlepszych aktorów, ale i odważnym, myślącym obywatelem.
Bardziej chodziło mi o odwagę wygłaszania swoich poglądów w czasach powszechnego, infantylnego hejtu. Ewa Dałkowska jest hejtowana przez jedną stronę. Gajos przez drugą, a ja cenię ich oboje. Przynajmniej nie chowają głowy w piasek.
Jakie korzyści przyjął, skoro piszesz o oportunizmie. Nie mierz innych swoją miarą. To, że Ty palcem nie ruszych bez srebrników, nie oznacza, że inni też są sprzedajni. Cała propisowska kasta dorwała się do koryta i żłopie z niego przez słomę z butów. Janusz Gajos, jak każdy obywatel, ma prawo do swoich poglądów i chwała mu za to (nie wiem czy rozumiesz co to postawa obywatelska, wszak widzę, że należysz do grona tych osób, dla których największym zrywem intelektualnym jest umiejętność wyodrębniania liter "po" z wyrazów). "Stracił w moich oczach" Na szczęście J. Gajos ma gdzieś Twoją admirację i jej fluktuacje. Brawo Janusz Gajos!
I jeszcze masz problem z czytaniem ze zrozumieniem.... no tak, jak cała prawa strona quasi inteligentna.
Za to ty popierasz i należysz do kretynów,którzy na portalu filmowym piszą o polityce i sieją zamęt oraz polityczną agitację (wszystko jedno jaką bandę się popiera).
Co świadczy o nim bardzo dobrze. Poparł Komorowskiego bo nie miał wyboru. Trzeba wybierać mniejsze zło, a Komorowski takowym był. Za pewne jesteś kolejnym sekciarzem PISowskim albo po prostu dzieciakiem, który nie zna się na polityce. Wybraliście swoich kochanych pisiorów to teraz macie - największe chwasty społeczeństwa Polskiego stały się głową państwa, na czele z wariatem Macierewiczem, w szeregach z dziewicą Pawłowicz, oszustem i ministrem propagandy - Jackiem Kurskim, i innymi chwastami jak Kamiński, Błaszczak, Sasin, Brudziński... oczywiście na czele z Kaczewarą. Dostaliście se pincet na dziecko, popadamy w długi, ale co to kogo obchodzi. Mówicie, że PO to złodzieje. Kamiński to już nie złodziej? Mówicie, że PO to partia żydowska. Żona Dudy to 100% Polka? Obiecywał wam PIS, że koniec z kolesiostwem, kradzieżami... proszę bardzo, kuzyn kuzyna kuzynki Macierewicza dostał order, a inny kuzyn kuzyna kuzynki innego pisiora awansował z szefa pizzeri ze wsi na wysokie stanowisko szefa banku. Chcieliście sobie taką władzę to macie. Wydymali całkowicie, a ich rządy dopiero się rozpoczęły. Kaczyński pluje na wszystkich "nie Polaków", szczuje swoją sektę, Duda łamie konstytucje, popadamy w długi, PISowcy sobie wille z basenami stawiają po znajomościach, a my musimy przecież jeszcze wyjaśnić ten "zamach" w Smoleńsku xdd
Wiem, że nie popieranie Kaczerwy i jego sekty (czyli was) to anty-polskość, zdrada, agent, spisek, idiota... no cóż.
Zresztą, takiej odpowiedzi od Ciebie się spodziewałem. Nie wiesz co powiedzieć bo powiedziałem prawdę, więc sugerujesz mi, że się zbłaźniłem.