Jak w temacie- moim zdaniem za tę rolę powinien dostać Oscara. Szkoda, że to niemożliwe.
To bezwzględnie najlepszy czarny charakter w historii polskich filmów i seriali.
Jego obecność to strach i niepewność.
Frycz zagrał doskonale.
chyba żartujesz? Tracz to zadufany w sobie snob, który wszystko rozwiązuje pieniędzmi, a Dario to chłop z krwi i kości który sam załatwia interesy, do tego mimika twarzy i mowa ciała...
dokładnie ,to rola jego życia ja ten serial oglądam dla niego stworzył kapitalną postać ta kreacja jest na miarę światową cos jak polski Joker
Podbijam - bezsprzecznie dołożył "truskawkę" na tort całkiem udanej produkcji. Oglądanie go w tej roli to sama przyjemność, zwłaszcza że kwestie stały także na bardzo wysokim poziomie. 10/10. "Dziewczynki z siusiaczkami" w jego ustach - mistrzostwo.
Genialny czarny charakter. Jednocześnie go nienawidzisz, ale z drugiej strony nie możesz nie podziwiać kunsztu aktorskiego. To nawet nie jest tak, że życzy się takiej postaci śmierci (jak Joffreyowi z "Game of Throne" czy Skyler albo Marie z "Breaking Bad" :D), jego po prostu mimo pogardy chce się dalej oglądać i słuchać tych jego filozoficzno-pop*edolonych dialogów. Ja od samego słuchania Daria doznawałam uczucia stałego niepokoju i napięcia, jakby zaraz miał się zwrócić w moim kierunku i powiedzieć "A wiesz co, a Ty mi się też nie podobasz... i będziesz mieć kłopoty. Już masz kłopoty" :P
Zgadzam się, każda scena z nim to złoto i tak gdzieś od połowy w dużej mierze oglądałem serial właśnie dla niego. Swoją drogą jak lubisz być zmieszana i pozostawać właśnie w tego rodzaju stanie niepokoju to zobacz sobie jeszcze dość stary polski film Dług. Chyra zupełnie inny, ale równie zły do szpiku kości :P
Znam, znam, oczywiście :)
Oprócz tego podobał mi się "Pakt"- 1 sezon, "Wataha"- ten serial mnie zachwycił, "Pułapka"- można obejrzeć, ale nie ma fajerwerków, "Rojst"- zawód..., "Ultraviolet"- nie mogłam przebrnąć przez odcinek, nie wiem co tam jeszcze z polskich kryminałów oglądałam :D ale szukam czegoś interesującego ;) jakieś propozycje? Ode mnie z zagranicznych "Długa noc", "The Fall" i oczywiście "True Detective" :)
Od siebie dorzucę Gomorra (może nie ma tam genialnej gry aktorskiej ale klimat Neapolu), Pitbull i Most nad Sundem.
A wódka ma być zimna..oleista..jak sok z piz dy
Tekst wejdzie do kultowych tekstów polskiej kinematografii ..
A jego wykonanie Frycza mistzowskie
doj%^&ł taką kreacje, że sie w głowie nie mieści. Jakby mieszkał USA to Oscar murowany.
Powinien powstać prequel z nim w roli głównej.