To takie moje luźne nie przypuszczenia nie potwierdzone żadnymi faktami .
Ale jego nazwisko mi tak jakos po rosyjsku brzmi i urodę ma taką bardzo typową dla
białorusina ???
a i jeszcze jedno pytanie.
Dlaczego rodzice kuby wyjechali z nim do Niemiec w 88 roku w ucieczce przed komuną i
siedzieli tam aż 11 lat skoro po 89 roku w Polsce już było w miare normalnie ???
I czemu on z mamą wrócił do Polski a tata tam został ? Czytałam gdzieś nawet że nie
utrzymują ze sobą kontaktów .Czyżby Rozwód ?
Jak coś to ludzie wyprowadźcie mnie z błędu ?
Ciekawe pytania. W WCK akcent Kuby jest trochę wschodnio brzmiący, nie sądzicie? ;)
Chociaż nie sądzę, żeby miał ruskie korzenie.
Myślę, że siedzieli w Niemczech, bo ojciec Kuby dostał po prostu dobrze płatną pracę i nie opłacało im się wracać. W sumie nadal tam jest i pewnie nie zamierza wracać bo i po co, skoro tam dobrze mu się powodzi.
Też się zastanawiałam nad jego rodzicami. Nie znam się na rozwodach, ale czy po rozwodzie nie wraca się zwykle do nazwiska panieńskiego? Matka Kuby zostawiła sobie nazwisko męża.
Ciekawe pytania. W WCK akcent Kuby jest trochę wschodnio brzmiący, nie sądzicie? ;)
też to właśnie zauważyłam ^^ ja chodziłam do polsko-białoruskiego liceum i stąd też moje przypuszczenia co do tego "rosyjskiego" typu urody ;)
no z pracą jego ojca to racja , czytałam gdzieś że faktycznie duże sukcesy tam odniósł i dobrze zarabia ;)
wiesz co do rozwodów to jest tak że można sobie zostawić nazwisko męża nawet po rozwodzie (np. ze względu na dziecko) nie każda rozwódka wraca do panieńskiego , to kwestia wyboru. A skąd wiesz że jego mama nie zmieniła nazwiska ? czytałaś gdzieś o niej coś ? bo ja to nic o niej nie słyszłam :/
no po prostu dałam takie pytanie bo też zastanowiło mnie to czemu jak im sie tam tak dobrze żyło i powodziło to jego mama po 11 latach wróciłam z nim do polski a tata został tam . ( no wiadomo różni ludzie są może jej sie źle żyło na emigracji itp i dlatego chciałam wrócić do Polski- ja też bym życia za granicą nie zniosła więc to akurat rozumiem baardzo dobrze) ale w jednym wywiadzie kuba mówił że prawie z ojcem nie utrzymuje kontaktów więc dlatego pomyślałam o rozwodzie. Przecież jak jest małżeństwo i jedna strona jest za granicą to właśnie bardzo dba się o te kontakty i odwiedza się często żeby miłość nie zanikła.
nadmieniam że to moje osobiste przypuszczenia ...żeby tam potem nie było ;)
Znalazłam ją kiedyś na nk, na pewno ona, bo miała zdjęcie syna z WCK dodane z półtorej roku temu ;)
W sumie jakby jej źle było w Niemczech to chyba wróciłaby wcześniej, więc chyba rzeczywiście ten rozwód jest najbardziej możliwą odpowiedzią na to pytanie...
Też mi się tak zdaje że jak 11 lat tam byli to jakby było im źle to by wyjechali od razu a nie po tak długim czasie. Wiesz może dlatego Jakub tak strzeże swojej prywatności bo nie chce żeby ktoś wiedział o tych niezbyt fajnych rodzinnych sprawach . Tyle że to tylko nasze przypuszczenia. Nikt tu z nas nie mówi że wiemy to na 100 % a domyślać się to może każdy ;)
Co do rozwodu to mi za tym argumentem przemawia jeszcze to że jest taki wycofany z życia troche, zbyt spokojny, lękowy nawet bym ujęła. Być może ma taki charakter (bo są i tacy) ale też być może jest to odbicie sie na nim rozpadu rodziny.
Nie wiadomo ale po to jest to forum i ten wątek żeby sobie pogdybać i podyskutować ;)
A skąd możecie wiedzieć, że Kuba jest nieśmiały, wycofany itd...? Tworzycie tu jakieś psychoanalizy na podstawie kilku wywiadów, nie znając kompletnie człowieka. Ok można sobie pogdybać, ale robicie to w taki sposób jakbyście miały na jego punkcie obsesje;) Nie chcę nikogo obrażać, ale naprawdę można się uśmiać czytając Wasze posty;) Ciekawe co Jakub myśli gdy czyta coś takiego...A nie sorry, przecież gdzieś tam napisali, że nie czyta o sobie....skoro tak napisali to znaczy, że nie czyta i koniec:)
nie, właśnie mi z tą nieśmiałością też nie pasuje... jak aktor może być nieśmiały? przecież to brzmi jak jakiś oksymoron, człowiek który żyje z pokazywania emocji wystawiając się totalnie na opinię wszystkich, którzy tylko zechcą go oglądać nie może być nieśmiały i niepewny siebie, a ty co o tym myślisz Agnieszka??? ;)
Nie wiem, nie znam Jakuba. To, że w wywiadach jest raczej skryty, mówi cicho i spokojnie jeszcze o niczym nie świadczy. A może prywatnie jest wesołych wygadanym chłopakiem? A może taką cichą wodą, która totalnie zmienia się na scenie i przed kamerą? NIE WIEM...Jedno co wiem to to, że jest przystojny i ma talent.
No, ale po to są takie fora, aby sobie podyskutować, pogdybać itd. A Wy robicie to z takim zaangażowaniem i pasją...:)
No niby tak , ale ja myślę że roztrząsanie rodzinnych spraw typu rozwód rodziców (domniemany) to już trochę nie w porządku. Zastanawianie się nad tym jaki jest jego charakter albo nad tym czy ma dziewczynę jest jeszcze ok , ale sprawy pomiędzy rodzicami , powód dla którego jego mama nie mieszka z tatą itp ? No nie wiem , ja myślę że skoro ktoś broni swojej prywatności , skupia się na aktorstwie a nie wywnętrzaniu przed całą Polską z pewnością czułby się nienajlepiej wiedząc że i te aspekty jego życia zaczynają interesować obce osoby.Nie chcę nikogo krytykować ani denerwować , ale pomyślcie dziewczyny , czy gdybyście stały się nagle sławne lecz chciały zachować wszelkie prywatne sprawy dla siebie , byłoby Wam miło gdyby ludzie zastanawiali się publicznie nad stosunkami panującymi pomiędzy Waszymi rodzicami ?
Brawo. Skupmy się na tym, że to wspaniały aktor, dobrze debiutujący, a do tego skromny, inteligentny i niezwykle intrygujący. A do tego wszystkiego przystojny, nie ma co ukrywać :)
No właśnie :) Wiadomo że kiedy pojawia się ktoś taki jak Kuba , z tymi wszystkimi zaletami które wymieniłaś to mnóstwo fanek zacznie się interesować nim jako osobą ,nie tylko jako aktorem. I niejedna dziewczyna ciekawa będzie czy jest wolny , jaki jest prywatnie , co lubi robić w wolnym czasie itp ;) I jeśli chłopak ma dystans do siebie to takie rozmowy i domysły raczej nie będą dla niego jakoś denerwujące szczególnie, nawet jeśli tak zależy mu na zachowaniu życia prywatnego dla siebie , bo to naturalne . No ale "wjeżdżanie" na sprawy rodzinne jest już trochę przykre , tak myślę.
to cieszę się że poprawiłam humor Agnieszko , uśmiechu na twarzy nigdy nie za wiele.
filmweb jest po to by dyskutować i moge pisać co chcę bo jest wolność słowa byleby nikogo nie obrażać tak ? obraziłam gierszała ? nie . to w czym problem ?
rozmawianie o jego sprawach rodzinnych publicznie nie wydaje mi sie niestosowane bo jest on osobą publiczną -jest aktorem.
a tych co tylko to dyskutują o jego talencie aktorskim to pozdrawiam serdecznie bo dla mnie to taka pseudomądrość opierająca się głównie na Gierszał wielkim aktorem był .
Piszecie : doceńmy jego talent a nie zakładajmy głupkowate tematy o jego dziewczynach ! To proszę bardzo doceniajcie ! Napiszcie jakiś wybitny temat o jego grze aktorskiej skoro inne tematy są płytkie.
Pseudomędrości. Proszę o konkretny a nie : jest wielkim aktorem , ma wspaniały talent , pięknie zagrał.
I myślicie że jak się wypowiadacie na temat jego gry aktorskiej to jesteście mądrzy ?
Przeanalizujcie grę , fakty a nie tylko : gierszał wielkim aktorem był bo wielkim aktorem był . I już myślice że jesteście mądrzy bo nie piszecie o tym czy ma dziewczyne ale o wielkich tematach takich jak gra aktorska i talent !
Jest osobą publiczną ale jednocześnie jest też normalnym chłopakiem który pewnie nie byłby zadowolony z tego że ludzie sobie dyskutują o tym jakie stosunku panują między matką a ojcem . I jasne , można pisać co się chce i nikt nie twierdzi że jest to zabronione . Ja jedynie napisałam że podejrzewam iż nie jest to dla niego miłe , ale czy to ma dla kogoś znaczenie czy nie to już jest sprawa tej osoby . A tematy niech sobie każdy zakłada jakie chce .
Allicja, co do korzeni Kuby to nie mam pojęcia,ale czytałam kiedyś wywiad? albo może go słuchałam? W każdym razie Kuba mówił tam o powodach,dlaczego wyjechał z rodzicami. Sprawa dotyczyła tego,ze ojciec Kuby mógł wyjechać do Hamburga dostając angaż w każdym teatrze lub zostać w Polsce z łatką,że żaden teatr nie może go zatrudnić. Z tego tytułu właśnie wyjechali. Tam Marek Gierszał stał się szychą w środowisku teatralnym.Wykładowca na najlepszych uniwersytetach, docent Akademii Telewizyjnej. Z tego co słyszałam, jest on nawet założycielem niemieckiej firmy producenckiej. Dlaczego wrócili nie wiem. Podejrzewam,że skoro to rodzinne miasto matki Kuby, mogli wrócić po prostu do rodziny. :) Mimo wszystko w Polsce też można zobaczyć spektakle wyreżyserowane przez pana Gierszała ;D