Iron Maiden

7,6
9 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Iron Maiden

jeden z najbardziej przereklamowanych zespołów. ciągle grają tak samo, pitupitupitu, w dodatku z jakimiś gejami na wokalu. nuda.

MarchewaSoler

Tanich prowokacji nigdy za wiele?

ponder

Sobota, dzieci muszą się wyszaleć przed komputerem

PlayTheGame

25 marca to był piątek, ale widzę, że sobota pasuje do ciebie, nie sądziłem, że ludzie są teraz tacy samokrytyczni. xD

MarchewaSoler

Ja tam nie wnikam, ile masz lat, tylko jaki jest sens twojej wypowiedzi. A jaki jest? Chwilunia, czyżby nie było żadnego a ten post był nieuzasadnionym "hejtowaniem" na poziomie wypowiedzi z Demotywatorów? O, tak, właśnie o to mi chodzi.

ponder

Żadna prowokacja, taka prawda.

MarchewaSoler

Jeśli dla ciebie takie kawałki jak Run To The Hills a Face In The Sand czy Lord Of Light brzmią tak samo tzn że masz coś ze słuchem!

sebastian22221

Nie, to znaczy, że lubi tanie prowokacje ^^

ponder

Niestety, takie czasy, teraz symbolem muzycznego geniuszu jest Lady Gaga, która ponoć potrafi grać na pianinie i gitarze.

shady_88

potrafi na pianinie :)

Schizofrenik_XXI_wieku

No i co z tego Freddie Mercury też potrafił i się nie chwalił a to był prawdziwy artysta, Lady Gaga niedorasta Freddiemu do pięt!

sebastian22221

Jeśli chodzi o rock, to tam każdy artysta potrafi grać na chociaż jednym instrumencie i nikt się tym nie podnieca, a w popie taka Gaga gra na pianinie i już robią z niej artystkę wszech czasów.

shady_88

Wszystko OK, tylko co Gaga ma wspólnego ze sztuką? Bo mam wrażenie, że nastąpiło małe pomieszanie tematów...

MarchewaSoler

Przereklamowana jest Metalica. A Iron do ostatniej płyty trzyma wysoki poziom.

hubertsza

Sam jesteś przereklamowany.

hubertsza

Guns N' Roses i Iron Miden sa najbardziej przereklamowani.

MarchewaSoler

Jak piosenka 4-minutowa może być taka sama jak np 9-minutowy kawałek?

weekendowy_filmowiec

Nie karm trolla, bo już był bliski śmierci głodowej.

ponder

Mniam,mniam

weekendowy_filmowiec

Widzę, że nie załapałeś. Chodzi o inwencję, pomysłowość. Niestety, panowie grają ciągle to samo.

MarchewaSoler

heheh...bardzo prosze posłuchac sobie Alibabek i Krzysztofa Krawczyka:D
..pozdrawiam:)

zigg

Wolę minimal techno albo muzyki klasycznej posłuchać.

MarchewaSoler

moze jestem juz za stary ,ale o tym pierwszym gatunku nawet nie słyszałem:)
...takze jednak zostane lepiej przy Ironach;)

zigg

Zawsze można poznać.

MarchewaSoler

Tylko po co...?

ponder

..własnie,po co??.....skoro ,dam sobie reke uciąć,ze zaden z zespołów minimal techno nie przebije Ironów:)

zigg

Dokładam do puli swoją rękę. A nawet obie ;)

ponder

hehehe..mysle ,ze obaj wyjdziemy obronna reka z tej walki ;D

zigg

Podejście podobne do takiego: myślę, że nic nie przebije, powiedzmy, Szekspira. Nie będę niczego innego z literatury poznawał. Takie podejście niestety "nieco" negatywnie świadczy o człowieku.

zigg

Albo: uwielbiam Spielberga, będę oglądał tylko jego filmy. Sorry, ale z takiego etapu powinno się wyrosnąć.

MarchewaSoler

droga MarchewoSoler.....
...Szekspir,Spieberg i Ironi to akurat juz sama legenda a tym bardziej klasyka!!

zigg

Legendy legendami, a Spielberg jak dla mnie trąci kiczem. Klasycznym, kultowym i całkiem przyjemnym kiczem, ale nie mniej tandetnym ;P
A tego minimal techno to sobie zapuściłem aż kilka kawałków. Brzmi jak zepsuta kosiarka.

ponder

A jakie to były kawałki?

ponder

tak,jak byłbys tak uprzejmy to podaj jakie to były numery,zapodam sobie równiez...zobaczymy co z tegoo wyniknie.nie chce słuchac byle czego,bo jeszcze gatunki pomyle wpisujac w google:minimal techno:)

zigg

http://www.lastfm.pl/music/Minimal%2520Techno?ac=minimal%20techno
Spróbowałem najwyższych pięć pozycji z topu, ale nie sądzę, by pozostałe się specjalnie różniły ;)

ponder

przepraszam bardzo ,ale to nie dla mnie ,przy 3 kawałku,dostałem takiej refleksji,ze to nie jest muzyka tylko zlepek jakichs przypadkowych dzwieków:/

zigg

Byyyło. Dadaistyczna muzyka przypadku, początek XX wieku. Pomysł upadł bo nikt tego nie chciał słuchać ;D

ponder

pokażcie swoje laściki :) w ogóle wtf, chyba z lasta korzystać nie umiesz, prędzej z tej podstrony radziłbym skorzystać: http://www.lastfm.pl/tag/minimal%20techno do poznania wykonawców

ponder

pokażcie swoje laściki :) w ogóle wtf, chyba z lasta korzystać nie umiesz, prędzej z tej podstrony radziłbym skorzystać: http://www.lastfm.pl/tag/minimal%20techno do poznania wykonawców

MarchewaSoler

Zwłaszcza Plastikman brzmi frapująco (z nazwy, oczywiście) ;P
W ogóle to fascynujące, że narzeka na "monotonię" Iron Maiden człowiek słuchający muzyki (nazwijmy to tak), która jest taka sama w odrębie nawet nie wykonawcy, ale całego gatunku... I do tego nie jest to w żadnym razie wzór godzien powielania, jeśli wolno mi wyrazić swoją opinię ;)

ponder

Steve Reich też powtarza to samo przez godzinę a jest jednym z najlepszych współczesnych kompozytorów. A minimalizm jest różny, także w obrębie techno. Wystarczy porównać takich wykonawców jak The Field z Robagiem Wruhme'em by stwierdzić, że znając jednego z nich wcale gatunku się nie zna. Tak samo w muzyce poważnej - Reich jest inny niż Glass, Riley, Basinski czy Adams.

MarchewaSoler

Wybacz, ale ktoś, kto uważa pana Reicha za jednego z najlepszych współczesnych kompozytorów (a nawet najwyraźniej uważa to za coś oczywistego) raczej nie znajdzie ze mną wspólnego języka, sądzę więc, że w tym miejscu należy zakończyć niniejszą dyskusję nim zmieni się ona w karczemną bluzgaczkę, jakich na Filmwebie jest aż za dużo.
Pozdrawiam (i życzę przedefiniowania gustu muzycznego)! ;)

ponder

A jakich współczesnych kompozytorów uważasz za najlepszych?

MarchewaSoler

Kilar, Elfman, Penderecki, Preisner... ;)

ponder

Znam wszystkich prócz Elfmana, też lubię. Jak już mówimy o muzyce poważnej kojarzonej z filmami - dołożyłbym jeszcze Herrmanna.

MarchewaSoler

Prawdę mówiąc nie kojarzyłem gościa, ale jak patrzę na jego profil to wychodzi że do masy dobrych filmów muzykę zrobił ("Obywatel Kane"! "Psychoza"!) o.O

ponder

I mój faworyt - Zawrót głowy. I do Taksówkarza, choć akurat tego filmu nie oglądałem i nie słuchałem OST.

zigg

:_D

MarchewaSoler

Trollin' trollin'
Zamiast techno posłuchajcie sobie lepiej magicznych solówek Dave'a Murraya.

vandal1234

>posłuchajcie sobie lepiej magicznych solówek
>magicznych solówek
nigga, please