Helena Bonham Carter

8,7
107 236 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Helena Bonham Carter

Słyszałem, że Helena dostała rolę Bellatrix Lestrange za sprawą samej J.K. Rowling. Bo tę
rolę miała dostać Helena McCrory, lecz to właśnie J.K. Rowling zadecydowała w tej
sprawie. Chyba nawet prosiła HBC aby wzięła tę rolę. Czy to w ogóle prawda???

Ezix

Helena Bonham Carter dostała rolę Bellatrix, ponieważ Helena McCrory była w ciąży i niebezpieczne byłoby dla niej i dla dziecka wykonywanie gwałtownych ruchów. Tak przynajmniej czytałam ;)

monissck

nie moge edytować.. Masz racje, to J.K. Rowling namówiła Helenę do przujęcia tej roli

*W postać Bellatrix Lestrange miała wcielić się Helen McCrory, ta jednak zaszła w ciążę co sprawiło, że nie będzie mogła pracować na planie
*Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) początkowo chciała odmówić roli. Przekonała ją dopiero sama J.K. Rowling, zdradzając ważną rolę jej postaci w ostatniej części sagi.

użytkownik usunięty
monissck

Hehe, a Helena zaszła w ciążę w trakcie kręcenia piątej bodajże części HP ^^ ;) Także najwyraźniej coś ta rola ma wspólnego z ciążami :P

Ezix

Helena Bonham Carter jako Bellatrix jest świetna ,
to był idealny wybór :)

Anda00

to prawda. Helena nie chciała zagrać, bo na samym początku zaoferowano jej rolę Narcyzy. Ale potem jak McCrory zaszła w ciążę, J.K. nalegała żeby to Helena zagrała Bellatrix. Przekonała ją pisząc (jeszcze przed wyjściem 7 książki), że rola Bellatrix bardzo się rozwinie i dlatego się zgodziła. HBC mówiła o tym w jednym z wywiadów przy premierze Insygniów Śmierci.

Anda00

jak dla mnei to ona pasuje do tej roli za*ebiscie :). z resztą to aktorka ogólnei wszechstronna i jest fantastycznym przykładem na to, że nie trzeba miec zawsze Cycków i pupy na wierzchu i zrobionej zbotoxowanej buźki, żeby grac w filmach.

umówmy się - jakoś powalająca pięknem nie jest, owszem jak się umaluje i ubierze elegancko, to jest całkiem całkiem, ale to jest kobieta, która jest po prostu chodzącym talentem i dzięki bogu na razie jeszcze talent jest wyżej niż zgrabna pupa i wielkie cyce.

użytkownik usunięty
Eryniae

Akurat Helena jest bardzo piękna, w takim chłodnym brytyjskim stylu.

btw. Dlaczego napisałeś cycków z dużej?^^

kult jednostki

PPWojtek

Dwóch jednostek chyba...

Eryniae

och, piękno to przecież pojęcie względne. ja na przykład myślę, że Helena jest piękna w swoich rolach i bije na głowę wiele innych aktorek. co do tych cycków, lateksów, etc. to... jest to temat tak wałkowany, że nie ma sensu powtarzać po sobie wypowiedzi.

Ezix

Chwała dziecku Heleny McCrory, że się wtedy poczęło :D

VaDeR_ek

haha zgadzam się :D
Helena była boska i niepowtarzalna w tym filmie
+piękna też jest, tylko ktoś musi mieć gust, któremu by jej typ urody podchodził, np. ja :D

Ezix

A ja uważam, że Helena Bonham Carter akurat w roli Bellatrix Lastrange wypadła kiepsko. Przyznaję, że charakteryzacja była po prostu obłędna (jedna z najlepszych które udało mi się oglądać), bo fakt faktem, że w całym Harrym Potterze tylko kilku aktorów wykazało jakikolwiek talent. Umiejętności Heleny praktycznie zostały wytuszowane, bo w ilu ona scenach zagrała? 4/5 na jeden film? To zdecydowanie za mało by jakkolwiek się wypowiedzieć o grze aktorskiej. Osobiście czekam aż wyjdzie druga część Insygni Śmierci, chociaż i tak uważam, że Helena miała wiele lepszych ról.

arkaady

Obejrzalam juz wiele filmow ale uwazam ze rola Bellatrix to jedna z najlepiej zagranych ról jakie widziałam ;)