Słyszałem, że Helena dostała rolę Bellatrix Lestrange za sprawą samej J.K. Rowling. Bo tę
rolę miała dostać Helena McCrory, lecz to właśnie J.K. Rowling zadecydowała w tej
sprawie. Chyba nawet prosiła HBC aby wzięła tę rolę. Czy to w ogóle prawda???
Helena Bonham Carter dostała rolę Bellatrix, ponieważ Helena McCrory była w ciąży i niebezpieczne byłoby dla niej i dla dziecka wykonywanie gwałtownych ruchów. Tak przynajmniej czytałam ;)
nie moge edytować.. Masz racje, to J.K. Rowling namówiła Helenę do przujęcia tej roli
*W postać Bellatrix Lestrange miała wcielić się Helen McCrory, ta jednak zaszła w ciążę co sprawiło, że nie będzie mogła pracować na planie
*Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) początkowo chciała odmówić roli. Przekonała ją dopiero sama J.K. Rowling, zdradzając ważną rolę jej postaci w ostatniej części sagi.
Hehe, a Helena zaszła w ciążę w trakcie kręcenia piątej bodajże części HP ^^ ;) Także najwyraźniej coś ta rola ma wspólnego z ciążami :P
to prawda. Helena nie chciała zagrać, bo na samym początku zaoferowano jej rolę Narcyzy. Ale potem jak McCrory zaszła w ciążę, J.K. nalegała żeby to Helena zagrała Bellatrix. Przekonała ją pisząc (jeszcze przed wyjściem 7 książki), że rola Bellatrix bardzo się rozwinie i dlatego się zgodziła. HBC mówiła o tym w jednym z wywiadów przy premierze Insygniów Śmierci.
jak dla mnei to ona pasuje do tej roli za*ebiscie :). z resztą to aktorka ogólnei wszechstronna i jest fantastycznym przykładem na to, że nie trzeba miec zawsze Cycków i pupy na wierzchu i zrobionej zbotoxowanej buźki, żeby grac w filmach.
umówmy się - jakoś powalająca pięknem nie jest, owszem jak się umaluje i ubierze elegancko, to jest całkiem całkiem, ale to jest kobieta, która jest po prostu chodzącym talentem i dzięki bogu na razie jeszcze talent jest wyżej niż zgrabna pupa i wielkie cyce.
Akurat Helena jest bardzo piękna, w takim chłodnym brytyjskim stylu.
btw. Dlaczego napisałeś cycków z dużej?^^
och, piękno to przecież pojęcie względne. ja na przykład myślę, że Helena jest piękna w swoich rolach i bije na głowę wiele innych aktorek. co do tych cycków, lateksów, etc. to... jest to temat tak wałkowany, że nie ma sensu powtarzać po sobie wypowiedzi.
haha zgadzam się :D
Helena była boska i niepowtarzalna w tym filmie
+piękna też jest, tylko ktoś musi mieć gust, któremu by jej typ urody podchodził, np. ja :D
A ja uważam, że Helena Bonham Carter akurat w roli Bellatrix Lastrange wypadła kiepsko. Przyznaję, że charakteryzacja była po prostu obłędna (jedna z najlepszych które udało mi się oglądać), bo fakt faktem, że w całym Harrym Potterze tylko kilku aktorów wykazało jakikolwiek talent. Umiejętności Heleny praktycznie zostały wytuszowane, bo w ilu ona scenach zagrała? 4/5 na jeden film? To zdecydowanie za mało by jakkolwiek się wypowiedzieć o grze aktorskiej. Osobiście czekam aż wyjdzie druga część Insygni Śmierci, chociaż i tak uważam, że Helena miała wiele lepszych ról.