Freddie Mercury

Farrokh Bulsara

9,7
173 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Freddie Mercury

bez wątpienia najgenialniejszy głos wszech czasów. Bez niego nie byłoby Queen jednego z trzech największych zespołów rockowych w historii.
Absolutny król rocka!!!!

Moja lista najlepszych zespołów (muzyków) w historii rocka (nie potrafię określić tego, czy bardziej obiektywna, czy subiektywna pewnie to drugie) jest taka:
1. Pink Floyd
2. Queen i Led Zeppelin
3. Dire Straits i Deep Purple
4. The Beatles i The Rolling Stones i John Lennon
czyli na 4 pierwszych miejscach tylko kapele z U.K. (tak wyszło)
5. The Doors
6. Jimie Hendrix i The Isles Brothers oraz Eric Clapton
7. The Eagles i Lynyrd Skynyrd
8. The Animals
9. Janis Joplin
10. Elvis Presley
czyli z U.S.A. i U.K

no cóż lobię metal zwłaszcza heavy ale miały być to składy rockowe
aha może i dałbym tutaj Sex Pistols(punkrocka też lubię bardzo) za wkład w historię rocka , ale przy takich legendach to mi sie nie zmieściło do TOP 10 --- a szkoda jak też innych zespołów, dla kórych zabrakło miejsca jak AC/DC, bez którego nie byłoby prawdziwego hard rocka i początków metalu......

A jaka jest wasza lista TOP 10 zespołów/muzyków w historii rocka??

_mosquito_

Powiem tak, moje top 10 ulubionych zespołów rockowych i heavy metalowych wygląda tak:
1. Queen z genialnym Freddie Mercury
2. Scorpions
3. Def Leppard szczególnie ten stary za czasów Steva Clarka choć i nowe kawałki nie są złe
4. Guns N Roses szczególnie za solówki Slasha
5. AC/DC
6. Judas Priest
7. Saxon
8. Iron Maiden
9. Accept
10. Nirvana chociażby za Nevermind

Jeśli chodzi o polskie to bezapelacyjnie LADY PANK!!! Zespół na którym się wychowałem :) Pzdr

sebastian22221

"Jeśli chodzi o polskie to bezapelacyjnie LADY PANK!!! Zespół na którym się wychowałem :) Pzdr" tylko ze oni to mogliby czyscic buty Riedla czy Kostrzewskiego... pozdro

shamar

shamar Riedel nie żyje więc dajmy mu spokój poza tym każdy ma inny gust więc nie czepiaj się mnie.

_mosquito_

* Queen
* Deep Purple
* Iron Maiden
* Ozzy Osbourne
* Led Zeppelin
* Samael

itd

shamar

John Lennon, Queen, The Beatles, Sex Pistols, Janis Joplin-to moje ulubione.

number_nine

Moja lista:
1.Queen
2.The Beatles
3. The Doors
4. Aerosmith
5. The Police

Jeśli chodzi o wokal to Freddie jest bezkonkurencyjny. Wspaniały głos i charyzma.

Ewelszyn

1.Guns N'Roses
2.Bon Jovi
3.Aerosmith
4.Iron Maiden
5.Queen

_mosquito_

1.Queen
2.The Beatles/Dire Straits
3.The Rolling Stones
taka moja trójka
:)

lorraine93

1. Iron Maiden.
2. Accept.
3. Queen.
4. Metallica.
5. Aerosmith
6. Scorpions.

_mosquito_

1.Bezapelacyjnie Queen!!!!!
2.Pink Floyd lub The Beatles

(nie jestem w stanie podac kolejnych miejsc, gdyz mam dopiero 14 lat i jeszcze wielki kawał muzyki przede mną. Na 70% zmieni się w przyszłości numer 2 ale co do TOP1 jestem całkowicie pewny)

PS Moje typy na dalsze miejsca to na razie Deep Purple, Metallica, Dire Straits, Led Zepelin, The Doors, U2, The Rolling Stones i kilkanaście innych ;D

Pozdrawiam

_mosquito_

Mój absolutny numer jeden to oczywiście Queen,a poza tym słucham Myslovitz,Linkin Park,System of a down i trochę skandynawskiego rocka.

Amaelamin

"trochę skandynawskiego rocka."
a lubisz lordi?

What_The_Fuck

słyszałam tylko jeden ich utwór,ten co grali na konkursie eurowizji.Ja słucham Apocalypticy,Him,ale i tak muzyka Fredka jest moją największą miłością.

Amaelamin

1.Zdecydowanie Judas Priest
2.Queen
3.Ac/Dc Z Oboma wokalistami
4.Deep Purple

adiemus36

1. Queen (tylko i wyłącznie z Freddym na czele)
2. The Rolling Stones
3. Pink Floyd

ulterior_dreamer

1.Metallica
2.Nirvana
3.Iron Maiden
4.Queen
5.Europe
6.Scorpions
7.Black Sabbath
8.Rhapsody
9.Manowar
10.Survivor

pauu_euu

1. Metallica
2. Queen
3. Dire Straits

Z Polskich jest Republika i długo długo nic.

olkamnyp

Jeżeli rock to najbardziej cenię:

1. Queen
2. The Beatles
3. Aerosmith
4. Metallica
5. Nirvana
6. Guns N'Roses
7. Meat Loaf
8. Bon Jovi - a co tam ;)
9. OffSpring
10. Green Day

Dobre jest też U2 i Depeche Mode, ale to nie rock.

Z polskich:

1. Lady Punk
2. Varius Manx z Anitą Lipnicką
3. T. Love
4. Big Cyc
5. Piersi

_mosquito_

... Na forum Led Zeppelin kolejność była trochę inna... Zdecyduj się?

litwosxd

No i ode mnie:
1. Guns N' Roses
2. Deep Purple
3. Led Zeppelin
4.Ronnie James Dio
5.Simon & Garfunkel
6. Black Sabbath
7. Judas Priest
8. System Of A Down
9. Nirvana
10. Bob Marley (nie wiem, czy reggae zalicza się do kategorii, ale nieważne)
Oprócz tego muszę nadmienić, że moim ulubionym muzykiem na zawsze pozostanie Jacek Kaczmarski, no ale jego pod rocka się wcisnąć nie da.

_mosquito_

Freddy, ha?

_mosquito_

Oto moja lista
Lista Zagraniczna(USA i UK)
1: Queen
2: AC/DC
3: Guns'n'Roses
4: Slayer
5: The Police
6: Nirvana
7: Metallica
8: Led Zeppelin
9: Linkin Park
10: Sex Pistols
To lista która mi się spodobała dzięki tatusiowi i jego kumplom co po pijaku przyłażą.
Lista Polska:
1: Kult
2: Republika
3: Lady Pank
4: TSA
5: Big Cyc
6: Wydział Zamknięty
7: Piersi
8: Hey
9: T.Love
10: ?
To moja subiektywna aczkolwiek szczera ocena. Dziękuje tatusiowi i kolegom choć ich uważam za kawał skur......w.

Marik1234

A nie oddział zamknięty czasem? Taka "literówka".

_mosquito_

Hahahahahahaha!!!!!!! Dzięki za pokazanie mi błędu. Pozdro.

Marik1234

https://metalrockforum.fora.pl/

_mosquito_

Może kiedyś z tej strony skorzystam.

_mosquito_

Możesz mi wyjaśnic co tam robi Farna?

shamar

Nie mam pojęcia. Nie jestem moderatorem na tym forum. Śmieszny ten temat. Ktoś sobie założył a większość znalazła sobie miejsce na kontrowersyjne wpisy.

_mosquito_

W jakiś tam sposób mogła by przejść ale jest w dziale "hard rock" haha.... ktos mial poczucie humoru.

shamar

Widzę, że jesteś tam już aktywny. Ja znam to forum od kilku dobrych lat. Czasem można się dzięki niektórym tematom i userom pośmiać. Wchodzę tam od czasu do czasu od dość dawna, ale zarejestrowałem się dopiero niedawno żeby też trochę popisać mimo, że są wakacje i ruch teraz minimalny. Forum jest bardzo fajne. Dużo się dzieje w czasie roku akademickiego ;P Oczywiście wiele osób ma dość kontrowersyjne poglądy i mocno krytykuje niektóre kapele przez co jest jeszcze ciekawiej. Ewa Farna w dziale hard rock to właściwie jakiś żart, chociaż jakby się uparł to od biedy może być. Oczywista nie chodzi o jej popową twórczość, ale o to, że często jeździ i śpiewa z TSA i Piekarczykiem. Może ktoś założył ten temat dla żartu a może ktoś widział ją na wielu koncertach z TSA. Babka ma kawał głosu do hard rocka i byłaby dobrą wokalistką takiej kapeli. Mój nick na tym forum to "lutnik" . W temacie o Farnie mój wpis jest chyba nad twoim ;P A ty odpowiedziałeś tam temu kolesiowi http://www.filmweb.pl/user/Zuy_pan_muzgodestroktor ;p

_mosquito_

czyli wszędzie inne nicki. Też to stosowałem ale jak zacząłem zapominac to olałem.

shamar

Ja pamiętam jakie zakładam nicki. Zresztą jakbym po długim czasie zapomniał to popatrzę na wpisy i zawsze dojdę, który jest mój. Z zalogowaniem się nigdy nie mam problemów, bo używam jednego hasła. Tutaj http://hongkong.nevada.pl/forum/ po namowie Axela z FW się zarejestrowałem jako mosquito, ale jakoś na razie nie mam czasu na pisanie o filmach karate i zamieściłem tylko jeden wpis. Tyle tylko, że wiem, że będę się tam jeszcze w przyszłości udzielał. Też fajne forum.

_mosquito_

Nie no. Nicki luz ale ja właśnie zazwyczaj hasła mam inne wszędzie :)

A jak już wspominasz o filmach karate to zapytam ( co mi szkodzi): nie kojarzysz sterego filmu z VHSów, gdzie był tytuł " Zdemaskowany Ninja"?

Kojarzę tylko, że koleś miał , chyba, bordowy strój i była 1 scena z aligatorami w rezydencji jakiegos bossa mafijnego.

shamar

Stary czy bardziej nowy ten film? Kojarzę z tym dwa filmy, przynajmniej tak mi się wydaje, ale nie kojarzę za bardzo tytułu. Natomiast myślę konkretnie nad jednym. Jeśli jednak to ten film, o którym myślę to prędzej czy później powinienem sobie przypomnieć jego tytuł. Czy ten koleś nie odbijał zakładników z rąk mafii? Czy nie był białym ninją wychowanym przez Japończyka? Na tę chwilę nie kojarzę na 100 procent o który film ci chodzi, ale mam dwa przypuszczenia. Najlepiej spytaj go http://www.filmweb.pl/user/Axel On jest maniakiem VHS w tym filmów karate klasy B. Może coś mu się skojarzy bardziej niż mnie. Ja znam taki film o ninja dość stary. Białe dziecko trafiło do Japończyków, oni przekazali mu tradycję i umiejętności. Pamiętam scenę jak Japończyk wrzucał małe dziecko do beczki z wodą ucząc je pływać, po prostu wrzucał i czekał aż wypłynie ;) Pamiętam jak ninja (ten chłopak już dorosły) wspinał się na budynek i jak odbijał zakładników. Taki film znam, ale nie pamiętam tytułu, chociaż być może sobie przypomnę. Filmów o ninja oglądałem akurat niewiele. Chyba, że to jakiś nowszy film. Na przykład ten http://www.filmweb.pl/film/Maska+ninja-2008-476803

_mosquito_

Stary nie stary. Chyba jakoś koniec lat 80. Może poczatek 90. Pzregrzebałem dziesiątki tytułów na IMDB i nic nie skojarzyłem.
Nic co by się wiązało z polskim tłumaczeniem "zdemaskowany ninja".

"Czy ten koleś nie odbijał zakładników z rąk mafii? Czy nie był białym ninją wychowanym przez Japończyka? Na tę chwilę nie kojarzę na 100 procent o który film ci chodzi, ale mam dwa przypuszczenia."
Ooooo. To może być to.

To jest typowy film z kaset - biały ninja nawija. Pamiętam właśnie tylko tą scenę z aligatorami.
Jakiś badguy miał w rezydencji takie jeziorko i wrzucał tam kogoś (albo ofiary, albo swoich pachołków, którzy nie wykonali zadania).

Cięzka sprawa z tym ale dzięki, poszukam, zasiegnę informacji.

shamar

Coś takiego kojarzę, ale tytuł dawno wypadł mi z pamięci. Być może też na FW istnieje pod zupełnie inną nazwą niż to co możemy kojarzyć. Spytaj Axla. Jak ja sobie coś przypomnę to się odezwę.

Marik1234

10: Perfect.

_mosquito_

To ja też zrobię listę:
1. Queen i Freddie Mercury
2. Linkin Park
3. Perfect
4. AC/DC
5. Scorpions
6. Lady Pank
7. Guns N' Roses
8. Kult