Skoro już jesteśmy przy raperach, to jaki ulubiony kawałek hip-hopowy macie...?
Jak dla mnie, to jednak nie śpiewanie, tylko troche jak szczekanie, nie trzeba mieć talentu, żeby zaistnieć w show-biznesie. a muzyka zwykle jest trafna do kawałka. To wszystko.
Mnie tam osobiście niekiedy przypasuje Missy Elliott i Busta Rhymes, ale na tym koniec, hip-hop mnie nie kręci, jakoś wykorzustuje zbyt mało perspektyw...
ale wy jak myślicie?
Pozdrawiam!
Do Hip-Hopu trzeba mieć duży talent, np. jestem pewien że Freestaylować to ty nie potrafisz, a potrafią to jedynie raperzy, sprobuj nagrać taką piosenke jak np. Lose Yourself to pogadamy, żeby sie przyjąć w świecie HH to niewystarczy nawijać jaki świat jest piękny czy robić ballady o miłości, tylko jeden biały sie przyjoł w świecie rapu.
W hip-hop'ie nie trzeba mieć talentu?! Weź pomyśl trochę! Jeśli tak uważasz to spróbuj tak jak raperzy lecieć z rymami przez 5 minut nie łamiąc sobie języka. Jak ci się uda to pogadamy.
Pzdr dla fanów rapu i Ema ;)
"tylko jeden biały sie przyjoł w świecie rapu." a Vanilla Ice? Osobiście go niecierpię, ale to mimo wszystko znany raper, zaczynał przed Eminemem.
100% szacunku dla ciebie. Mimo że nie kręci cię Rap to go nie obrażasz i za to ci chwała ;) A co do rapu, to właściwie bardziej kultura niż muzyka ;) A moje ulubione kawałki to przede wszystkim ,,Lose Yourself" albo ,,Szacunek ludzi ulicy".
A w Rapie trzeba uważać kogo się wystawia. Bo jest różnica między Tupac'iem, Eminemem, Peją, Jurasem & Wigorem albo WWO a np. taki Tede albo Liroy to już odpadają, bo gadają albo o ,,ruchaniu" albo wrzeszczą jakieś ,,Yo yo yo". Tym samym psują naszą kulturę :/ Pozdro ;)
Przede wszystkim chciałem zwrócić uwagę, że w Hip-Hopie nie trzeba mieć talentu wokalnego... bo jako taki jest zbyteczny przy stosownym nawijaniu. Ja akurat nawijam szybko mówiąc, więc nie wydaje mi się to trudne, ale nie będę próbować czegoś co mnie nie kręci :)
Rymy Ok, ale teraz teksty hip-hopowe to chleb codzienny, na poczekaniu można parę wymyślić. Przed 10-cioma latami, to może owszem była to rewelka, ale teraz coś czego jest pełno.
Pozdrawiam!
rzeczywiście, polski hip-hop to właściwei bagno, kiedy słyszy się jedną bluzgę za drugą, cóż jaka polska, taka kultura :)
Pozdrawiam!
A o czym mają nawijać polscy raperzy skoro w naszym kraju da się tylko rapować o prawdziwej polskiej rzeczywistości :).
słuszna uwaga! no ale nie jest aż tak źle przeciesz jest grupa operacyjna no i przede wszystkim łona oraz tym podobni ........ angielski rap jest eXtra chociaż ludzie zwracają szczegulnie uwage na beaty i fajne rymujące sie słowa jak ktoś nie zna angielskiego to słowa ich znaczenie się nie liczy... osobiśćie wiece wole polski hip hop chociarz coś rozumiem z niego. pozdro wszystkim rap amatorom>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>q;-)
GŁUPOTY GADASZ DO KAŻDEDEJ MUZY TRZEBA MNIEĆ TALENT TO TRZEBA NAWIJAĆ W RYTM MUZYKI SPRUBUJ LECIEĆ RYMAMI RÓWNO Z PEJĄ RAPUJĄC NO NICH BĘDZIE KAWAŁE ,,K***SKIE ŻYCIE '' JA SE ŁAMIE JĘZOR NA 3-4 LINIJCE