Czy jak słuchacie rock and rolla,heavy metalu czy rapu to słuchacie tylko jednego gatunku?Bo ja lubię Elvisa,ale generalnie słucham rapu głównie polskiego lubię też nie które kawałki disco polo czy techno.Więc się pytam czy jak się słucha jednego nie mozna słuchać drugiego czy też zależy to w dużej mierze od człowieka.Ja zwykle się spotykam z takimi opiniami,ze jak słucham hip hopu to Doda jest już zła,co ty słuchasz rapu i lubisz rocka chyba kpisz? itp. więc jak to jest z tą muzą,bo ja słucham wszystkiego tylko sobie wybieram co chce i selekcjonuje,a wy?
Ja słucham bardzo wielu gatunków muzycznych. Generalnie nie przepadam np. za hip-hopem, techno i bardzo ciężkimi kawałkami, ale zdarza się, że podobają mi się niektóre utwory z takich gatunków. Co do disco polo to jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mi się coś spodobało, ale też nie przeszkadza mi, że inni ludzie słuchają innej niż ja muzyki, i nie uważam, że należałoby krytykować odmienne od własnych wybory i gusty. Niezbyt mądre jest też utożsamianie tekstów piosenek czy klimatu teledysku z osobowością i życiem prywatnym piosenkarza. Może ktoś, kto na co dzień śpiewa rap, lubi sobie w domu posłuchać rocka? Wydaje mi się więc, że masz rozsądne podejście, bo zawsze znajdziesz coś dla siebie, a jednocześnie poznasz różne style.