Przypomniał mi się jeden tylko jeden film "Blue Hawaii", który na prawdę jest świetny i mam ochotę wypożyczyć jakieś, lecz nie chcę trafić na nudę. Najlepiej musical :) Dajcie swoje typy.
Powiem ci że największą zaletą filmów elvisa sa świetne piosenki, poziom tych filmów jest bardzo równy i dobry, ale zdażają się wyjątki które sa nieco gorsze. Narazie polecam ci film ,,Wolny jak ptak" akcja w Wesołym miasteczku, ,,viva las vegas" - w tym filmie jest duzo komercji a mniej aktorstwa ale warto obejrzeć choćby dla świetnych tańców i piosenek,, viva las vegas, c'mon everybody, lady loves me, film przedstawia całe szaleństwo las vegas,, następnie ,,wild in the country"-słysząłem że dobry,, ,,kochający się kuzyni,,, więzienny rock -super ballady, love me tender-tu elvis jest strasznie młody ale jest to western dramat,
jeżeli ,,wild in the country" wyda ci się nudne,, to obejrzyj ,,speedway"-komedie z elvisem,,, ogólnie jest dużo dobrych filmów elvisa najlepsze te kolorowane,,, najgorszy film to chyba {trouble,}
Dla mnie jedne z najlepszych to "King Creole", Loving You", "Jailhouse Rock", "Charro" i "Love me Tender". Oprócz Elvisa, jest w nich jeszcZe jakaś wciągająca fabuła, aktorstwo... W późniejszych produkcjach te cechy filmu niestety rozmywają się; tam liczy się już bardziej sam Elvis i piosenki, któych sam nie do końca lubił. "Love me Tender", moim zdaniem, jest dużo lepszym filmem, niż "Buntownik Bez Powodu" z Deanem (z tego samego okresu - stąd porównanie).
Pozdrawiam