Derek Jacobi

Derek George Jacobi

7,4
11 598 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Derek Jacobi

Nieśmiertelny to jest serial "Ja Klaudiusz", ale kto to dzisiaj pamięta ???
Na forum prawie sama n-letnia młodzież :-), widząca tylko dokonania ostatnich kilku lat. Będąc jak najbardziej obiektywnym przyznaję, że to świetny aktor, co widać w każdym filmie, w którym występuje.

NeverMore

Nie jestem jeszcze dorosła, a oglądałam ten serial i uważam, że Derek Jacobi zagrał świetnie. ;)

NeverMore

Jestem na etapie oglądania "Ja, Klaudiusz" (książka jest świetna) i został mi tylko jeden odcinek do obejrzenia. Już z ojcem lametujemy, co my dobrego będziemy teraz oglądać:( Cała obsada jest fenomenalna i ciężko powiedzieć, kto zagrał najlepiej. Jedno jest pewne- aktorstwo pierwsza klasa.

Ines_14

'Kroniki braciszka Cadfaela', a potem 'Last Tango in Halifax' :)

TangoAndWaltz

Btw, ja 'Klaudiusza' oglądałam z matką. I o ile zazwyczaj pędzi mnie od monitora, to tym razem sama prosiła: 'Włącz jeszcze kawałek...' :D

NeverMore

Ja pamiętam :) niestety nie widziałam wszystkich odcinków, ale mam zamiar to nadrobić :)

NeverMore

ja wrecz uwielbiam ten serial- wprost nie moglam uwierzyc, ze po tak swietnej grze w "ja klaudiusz" mogl grac w takim szicie jak underworld ;/

NeverMore

...a ja widziałam i z wypiekami na twarzy oglądałam kolejne odcinki. Z całą
świadomością dałam mu 10/ 10 za to, że w każdym obrazie jest perfekcyjny. W
sumie nawet jak są powtórki Klaudiusza (kolejne i kolejne) w TV to oglądam,
bo mi się takie rzeczy nie nudzą. Ehhhh po przeczytaniu tego wątku mam
ochotę na film z nim :)

bastilia85

Ja również uwielbiam serial "Ja, Klaudiusz". Derka Jacobi lubię właściwie dzieki tej roli, bo niewiele innych seriali/filmów z nim oglądałam. Serial widziałam i czytałam -książkę raz, jakieś dwa lata temu i mam ochotę powtórzyć drugi :). A w TV serial czasem puszczają, bo nigdy nie widziałam żadnych informaji na ten temat..

NeverMore

Oglądałam "Ja Klaudiusz" mając jakieś 16 lat i byłam niezmiennie zachwycona, książka do tej poty pozostaje jedną z moich ulubionych. I dziękuję serdecznie, bo tytuł posta niesamowicie mnie rozbawił :)

NeverMore

Ja uwielbiam ten serial!
Oglądałem jak byłem dzieckiem i pare lat temu gdy jestem już dorosły.Mam go na płycie...Rewelacja!

użytkownik usunięty
przemofan

Ten serial jest niesamowity do tego w Ja Klaudiusz Patrick Stwerard posiada jeszcze włosy później chyba wyłysiał więc to rzadki widok widzieć tego aktora jeszcze z bujną czupryną.

Doskonały przykład mistrzostwa kina brytyjskiego tamtego okresu, zresztą nie tylko ten serial bo uwielbiałem inne jak trzej muszkieterowie " ten sam okres lata 70" w tamtym czasie Michael Jork pokazywał mistrzostwo w różnych serialach np Saga rodu Forsyte'ów polecam genialny.

Lata 60-80 złota era bezkomercyjnej twórczości dziś to jedynie nadal mogę pochwalić BBC bo robią coś ambitnego ale nasze kino w stosunku do BBC upadło a w latach 60-80 Polskie kino dorównywało zachodniemu co jest trochę przykre.

przemofan

z dubbingiem?

NeverMore

Czytałam książkę i była świetna, więc może i do serialu kiedyś się dokopię... :)

TangoAndWaltz

[Dokopałam się. I uważam, że jest to jedna z najlepszych ról Jacobiego.]

TangoAndWaltz

Podobno Jacobi przeszedł jako dzieciak przez ostry reumatyzm. Czyżby dlatego Klaudiusz kulał tak przekonywająco?... Jeśli tak, to znaczyłoby, że nawet życiowa upierdliwość może się na coś przydać ;)
Czekam w kolejce z moim porażeniem. A nuż widelec.

NeverMore

Znam. Jestem młodzieżą. Szanuję za tę rolę.
Jak również Hurta, za fenomenalnego Kaligulę.

NeverMore

Dopiero dziś sięgnąłem po inny film z jego udziałem, a który to też opowiada o władcy z podobną, logopedyczną przypadłością.