Dean R. Koontz

Dean Ray Koontz

7,2
37 ocen scenariuszy
powrót do forum osoby Dean R. Koontz

polecajcie mi jego ksiarzki :D:D przeczytałem: odwieczny wróg, wizja, ściana strachu, nocne dreszcze, głos nocy, łzy smoka, grom, złe miejsce, tunel strachu ito chyba wszystko :D polecajcie polecajcie :P

użytkownik usunięty
BMF_2

W ramach uzupełnienia może zacznij od "Opiekunów" (dla mnie to jedna z najlepszych jego książek). Niektóre z tytułów to: "Moonlight Bay" ("Zabójca strachu" i "Korzystaj z nocy"), "Drzwi do grudnia", "Szepty", "Fałszywa pamięć", "Klucz do północy", "Maska"... Ufff, a to tylko wierzchołek góry lodowej:) W każdym razie mam nadzieję, że na coś się zdecydujesz i będzie Ci się podobało.

użytkownik usunięty
BMF_2

Bardzo dobra książka "Zimny ogień", trochę słabsza, ale też wporządku "Zmrok". Reszty nie czytałem, ale jak coś trafi mi w ręce to z chęcią się zapoznam. pzdr.

BMF_2

"Korzystaj z nocy" również zdecydowanie polecam i jeszcze "Tik Tak"

7martina

Oj. Moim zdaniem "Tik tak" był mocno przesadzony. Kosmici i demony na raz to chyba nieco za dużo. Ma facet komiksową wyobraznię. A co do "Gromu" to też mozna było się na końcu w tych podróżach w czasie pogubić. Ale jakis urok to one mają.

BMF_2

Ja go uwielbiam jest świetny!!! Mogę polecic ci książkę KĄTEM OKA poprostu cudna!! Polecam każdemu kto lubi dobrą książkę i klimat Koontza:):):)

BMF_2

Najbardziej podobała mi się "Północ". Przeczytaj koniecznie:)

użytkownik usunięty
haka

Nie czytaąłm jeszcze wsyzstkich, ale najbardziej podobała mi się książka "Maska". POLECAM ! ! !

BMF_2

Cześć, tego tytułu nie widziałam, bardzo polecam "Twarz", to jest pierwsza jego książka jaka przeczytałam. Bardzo mi się podoba!!

BMF_2

Ja polecam "Drzwi do grudnia" oraz "Jedyną ocaloną"

użytkownik usunięty
BMF_2

Polecam wszystkie jego ksiazki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Z ostatnio przeczytanych-> "Drzwi do grudnia".rewelka

BMF_2

Do tych wszystkich ksiazek polecam Słudzy ciemnosci xD

BMF_2

Koniecznie "Kątem Oka" najlepsza wg mnie, ajuż prawie wszystkie przeczytałam

BMF_2

Zgadam sie z poprzedniczka. Jestem swiezo po "katem oka". Spodziewalam sie troche innego obrotu sprawy i klimatu.. jestem pod wrazeniem. Daje do myslenia.

Poza tym polecam "Prędkośc" i "Intensywnośc" - obie wspaniałe, absooolutnie!! "fałszywa pamięc", "apokalipsa", "mąż" - wszystkie polecam.

I jest jeszcze jedna ktorej tytulu niepamietam - o tym ze niby wladza, rzad - po prostu inni ludzie, moga wplywac na nasze myslenie, postrzeganie swiata, ze w reklamach, tv, radiu itp jest ukryty przekaz za ktorego pomoca wplywaca na ludzi i ich zachowanie. akcja w malym miasteczku, w ktorym wlasnie dzieje sie cos takiego, oczywiscie ktos kogos zabija, uciekaja, chowaja sie - niewiele pamietam ;) al eksiazka jak najbardziej interesujaca!

użytkownik usunięty
BMF_2

OPIEKUNOWIE!!! Najlepsza jego powieść. ;D

BMF_2

Jestem po przeczytaniu 'Tik - Tak' i bardzo mi się podobała książka :). Polubiliście może Del ?? nie wiem czy tylko ja ja tak polubiłem - z drugiej strony zwariowana kobieta jakby powiedziała pani Phan :)
Bede musiał szukać już kolejnej książki tego autora
Pozdrawiam.

baczek_15

odradzam tylko "Maskę" nie warto tracić na tą książkę czasu...

jason86

łzy smoka,zimny oglem .zle miejsce,odwieczny wróg

marcinek77

Tryptyk Moonlight Bay (do "Fear Nothing" i "Korzystaj z nocy" dojdzie wkrótce "Co przyniesie noc"), "Intensywność," "Inwazja", "Nieznajomi", "Grom" aka "Anioł Stróż", "Północ", "Złe miejsce", "W okowach lodu" (choć te dwie ostatnie już trochę mniej. Można zerknąć na "Mroczne ściezki serca" i "Oczy ciemności". Szczególnie odradzam "Zmrok", "Cieniste ognie" aka "Nieśmiertelny" i "Zimny ogień". Po "Drzwi do grudnia" też raczej nie ma sensu sięgać.