No i co się stało z tym wspaniałym człowiekiem filmu? Gdzie jest teraz w rankingu? Potwierdziły się słowa kilku trzeźwo myslących osób - umarł, to się wszystkim przypomniało, a teraz już Niemena nie ma? Współczuje mu takich fanów, chociaż sama jestem zadowolona z tego, że nie ma go już na tym 2 miejscu, bo nie zasługiwał!!!!
Dlaczego cieszysz się z tego ze ktoś umarł? I cóż przeszkadzało co że był na jakimś tam drugim miejscu? I skąd możesz wiedziec jaki stosunek mają do niego miliony jego fanów w Polsce? I jeśli jesteś takim wszechwiedzącym znawcą to napisz proszę co ci Przeszkadzało w Niemenie. I co ci przeszkadza w tym że ktoś lubi jego muzykę. Sory, ale trzeba być tolerancyjnym. W dzisejszym świecie to postawa. Ja nie lubię hip-hopu na przykład ale nie gardze fanami tej muzyki bo KAŻDY SŁUCHA TO CO LUBI. Gdybyśmy gnębili inne rodzaje muzyki niż te które nam się podobają to nie rozwijały się nowe prądy. Aha - skąd u Ciebie tyle jadu?
a ja się na Jego muzyce wychowałam, uwielbiali Go moi Rodzice, zwłaszcza Mama... Nie powiem, że przepadam za tym co robił, ale dla mnie był, sorry- nadal jest WIELKI!! Odszedł ale Jego twórczość została! Nawet na moim weselu nie zabrakło Jego "Wspomnienia"! i łez, które sporo osób wtedy uroniło! A Ty dziewczyno nie oceniaj Jego fanów- ważne co mają w sercu a nie co robią na pokaz!!!!! A zasługiwał na wiele więcej!
masz racje i ON byl fajny
A tak w ogole to jak tak mozna plotkowac o czlowieku po jego smierci!
Tacy ludzie co to robia nie sa ludzmi tylko malpami niewychowanymi
UMRZESZ=JESTES SUPER ( tylko polska) - na szczęście nie tylko Polska.
Myślę że Anne nie przeszkadza jego muzyka, tylko to że nie zasłużył na 1 czy drugie miejsce. I faktycznie śmieszne jest to, że pozytywne opinie zbiera się po śmierci. Czuję litość w powietrzu.
Tak to jest jak się jest kretynką czy kretynem bez mózgu. Po pierwsze Niemen w rankingu 3 ziają pierwsze miejsce drugie miał Kazik a trzecie Ciechowski. Po drugie Niemen był wybitnym polskim muzykiem nie mieliśmy w Polsce takiej indywidualności na scenie muzyki rozrywkowej. W historii polskiej muzyki wszyscy zawsze coś lub kogoś małpowali a Niemen był 100% oryginałem.
jak mozesz tak pisac!!!! nie masz uczuć chyba! co cię to obchodzi, interesuje cie tylko ranking??? żałosne!!! to był wielki człowiek, a fani zawsze pamietali, nie tylko wtedy kiedy umarł!
ale zdzira z ciebie, brak slow, to ze jezdzisz po WIELU ARTYSTACH to nic, ale to, że cieszy cie jego smierc, a z reszta spier.....
nie chcę nikogo obrażać ale...TY GŁUPIA PUSTA DZIEWÓCHO!!!jak ty się nie wstydzisz coś takiego pisać?! jeżdzisz po najwiekszych artystach,ludziach zdolnych i co? zadowolna?zamknij sie w swoim cukierkowym pozbaionym uczuc swiecie i słuchaj sobie jennifer lopez,britney spears i bóg wie czego jeszcze...
Niemen śpiewał kiedyś "Wstyd mi za tych co nie znają wstydu, zapomnieli że u kresu groby nas zrównają". To zdanie pasuje do ciebie jak ulał.
POPIERAM CIE W 100 %!!!!! no i znowu cholerny ciemnogród jak tylko zobaczy wpis bez zachwytów i bałwochwalstwa dla swojego fana zaraz rzuca gromy bez żadnej merytorycznej dyskusji.... PYTAM SIE WAS ZASZOKOWANI MILOSNICY NIEMENA...JAKI DO CHOLERY Z JEGO AKTOR??? ZE ZAGRAL JAKIEGOS CHOCHOLA CZY INNE GOWNO TO JEST NAJLEPSZYM AKTOREM??? ILU Z WAS WIDZIALO TE FILMY Z NIM?? PRZECIEZ NIEMEN JEST WSPANIALYM PIOSENKARZEM A NIE AKTOREM WIEC JAK ANNE ZAUWAZA TEN PORTAL TO NIE MIEJSCE NA POKLONY DLA JEGO TALENTU!!!! AZ DZIWI MNIE ZE NA 1 MIEJSCU NAJLEPSZYCH AKTOROW NIE MA JPII - A PRZECIEZ WIELKIM POLAKIEM BYL... 3MAJ SIE ANNE INKWIZYCJA JEST SLEPA...HEH LOL
on nie zagral chochola tylko zaspiewal chocholą piosenke. radze przeczytac WESELE nalezy do kanonu lektur. no ale jak ktos na koncu pisze "lol"to nie moze miec wiecej ponad 12 lat. pozdrwiam.
co sie rzucasz. wsytd zeby tak pisac o tak wybitnej jednostce. chciaz zmarl, jego muzyka wciaz zyje. przezyje i ciebie i mnie ..
Był wspaniały, co nie znaczy, że każdy musi się nim zachwycać. Ja mam do niego dość osobisty stosunek, może dlatego tak bolą mnie te negatywne wypowiedzi. Po co te przepychanki..
Niemena należy postrzegać jako wspaniałego artystę, muzyka.
Natomiast kłócenie się na którym miejscu powinien być w top 100 kompozytor mija się z celem.
Dla mnie pozostanie wielkim piosenkarzem jednak twórcą muzyki filmowej nie. To nie jego domena.
A pewnie wg "ałtoreczki" na drugie m-sce w rankingu zasługuje ta pusta, plastikowa, sztuczna Lopez, która ma beznadziejne piosenki co? Przeczytałam twoje wypowiedzi na innych forach, i wiesz, co ci powiem (a raczej napiszę)? Jesteś żałosna. Idź lepiej usiądź do książek i przygotuj się na sprawdzianik, bo nie daj boże, jeszcze ocenę niedostateczną dostaniesz i rodzice cię zleją. Krytykować wielkich ludzi, jak Niemen, Jackson czy Mercury czy tam nawet kogokolwiek, co zrobił coś, to jest najłatwiej, a samemu śmierdzącego tyłka to już do roboty ruszyć nie łaska tak? Idź lepiej oglądać High School Musical, a nie wypowiadasz się o sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia
Zapraszam na Jego grób do katakumb na Starych Powązkach. Przekonasz się jaką ludzie do dziś dażą go czcią. a na 1 listopada było tam tyle zniczy, że nie mogłem swobodnie przejść. To był pionier, wielki muzyczny wizjoner, a przy tym skromny i uczciwy człowiek.
Filmweb działa swoiście - po przekroczeniu pierwszego tysiaka każda osoba ląduje na wysokim miejscu, a potem jest temperowana.
Niemen miał bodaj najlepszy wokal w historii polskiej muzyki "popularnej"; jego fani o tym wiedzą, i nie dbają o miejsce w rankingu na stronie internetowej.