Charles BronsonI

Charles Dennis Buchinsky

8,2
9 002 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Charles Bronson

pozdrawiam wszystkich fanów Bronsona :) znam z tym aktorem ponad 60 filmów i mam ochotę na więcej, czy ktoś tu
jest równie zagorzałym fanem jak ja i zna podobną ilość jego ról ??? :)

Wirginczyk

Moja liczba obejrzanych filmów z tym wspaniałym aktorem to 68 :)

gggggrzegorz

Wątpię byś tyle obejrzał, bym musiał Cię przepytać z tego :)

Wirginczyk

a pytaj, śmiało !! Tyle oglądałem na pewno. Widziałem także jeszcze sporo filmów gdzie pojawiał się dosłownie na kilka chwilek, ale było to dawno i teraz nie pamiętam co to były za filmy. Moją oficjalną i pewną liczbą zostaje więc na razie 68 tytułów :). Dodam, że to mój ulubiony aktor od co najmniej 20 lat :)

gggggrzegorz

Możemy podyskutować ale może gdzieś na neutralnym gruncie co ? :)

Wirginczyk

a czemu ?? tu jest właśnie miejsce na takie dyskusje ;)

gggggrzegorz

Za wolno to tu idzie ale pomyślę nad tym....

gggggrzegorz

Smiertelne polowanie '81
Posłaniec śmierci '88
Zło, które czyni człowiek '84
Za 10 minut północ '83
Życzenie śmierci 2 '82
Ciężkie czasy '75
Życzenie śmierci '74
Telefon '77
Życzenie śmierci 5 '94
Zamach '87
Konie Valdeza '73
Prawo Murphy'ego '86
Życzenie śmierci 4 '87
Samuraj i kowboje '71
Wielka ucieczka '63
Wilk morski '93
Parszywa dwunastka '67
Pewnego razu na dzikim zachodzie '68
Zyczenie smierci 3 '85
Siedmiu wspaniałych '60
Rodem z policji 3 '99
Rodemz policji 2 '97, Rodem z policji '95
Mr. Majestyk '74
Gabinet figur woskowych '53
Mechanik '72
Zimny pot '80, Przełęcz złamanych serc '75
Miłość i kule '79
Ktoś za drzwiami '71, Donato i córka '93, St. Ives '76
Pasażer w deszczu '69, Kamienny zabójca '73, Joe Valachi '72
Brawurowe porwanie '75, Miasto przemocy '70
KinJite - Zakazane tematy '89, Granica '80, Caboblanco '80
Akt zemsty '86
Biały bizon '77, Najemnicy '70, Od połódnia do trzeciej '76
1Lola '70, Chato '72
Villa Rides '68,Żegnaj przyjacielu '68
Meanest Men The West '67
Machine Gun Kelly '58
Bull of the West '71, Strzelby dla San Sebastian '68
Diabelska Broń '64
Indiański Biegacz '91, Przeznaczone do likwidacji '66
Ranczo w dolinie '56
Run of the Arrow '57, Tak niewielu '59, Czworo z Teksasu '63
Władca świata ;61, Vera Cruz '54, Bitwa o Ardeny '65
Tak Virginio, święty Mikołaj istnieje '91, Brodziec '65
Kid Galahad '62

Wirginczyk

Ja do tej pory tyle widziałem, jak Ty kolego jeszcze więcej to proszę dodać tutaj tytuły tych brakujących filmów :)

Wirginczyk

żeby mi się nie poplątało (bo TY swoje filmy nie wkleiłeś kolejno datami) to powiem tak. Oglądałem wszystkie filmy Bronsona od ostatniego (Rodem z policji III) do The Meanest Men in the West z 1967 roku (co daje liczbę 50). Ze starszych natomiast widziałem na pewno:
51. Przeznaczone do likwidacji
52. Bitwa o Ardeny
53. Diabelska broń
54. Wielka ucieczka
55. Kid Galahad
56. Władca świata
57. X-15
58. Siedmiu wspaniałych
59. Tak niewielu
60. Człowiek, którego już nie ma
61. Gang War
62. Machine-Gun Kelly
63. Showdown at Boot Hill
64. Rancho w dolinie
65. Ostatnia walka Apacza
66. Vera Cruz
67. Gabinet figur woskowych
68. Pat i Mike
Do tego doliczyłbym na pewno jeszcze około 5-6 filmów gdzie Go widziałem, ale dziś już nie pamiętam co to były za obrazy. Minęło trochę lat.

gggggrzegorz

Hmm X - 15 nie oglądałem ale zdaje się że On tam niestety na początku już ginie, Człowiek, którego już nie ma - co do tego filmu to są spory czy w ogóle tam grał :p Gang War Showdown at Boot Hill Pat i Mike - powiedz coś o tych filmach, w którym z tych trzech najwięcej zagrał ?

Wirginczyk

Wszystkie te filmy oglądałem dawno temu, ale główną role miał w Showdown at Boot Hill i Gang War, pierwszy to mało porywający western, drugi gangsterski (całkiem fajny). Nigdy nie miałem do tego polskich napisów, musiałem się zadowolić wersją oryginalną w obu przypadkach. Nie przypomnę Ci dziś niestety fabuły tych filmów. Jak już pisałem widziałem je dawno i nie wryły mi się jakoś szczególnie w pamieć. Pat i Mike to fajna komedia, Bronson ma tam malutką rólkę, swego czasu film często leciał w TV.

gggggrzegorz

Kurcze niedosć, że bez napisów i lektora to pewnie jeszcze obydwa białoczarne ? :)

Wirginczyk

zgadza się, czarno-białe, ale mnie to nie przeszkadza nic a nic :) Ważne, że w głównej roli nasz ulubieniec ;) Jakiś czas temu mój znajomy przymierzał się do zrobienie napisów do "Showdown at Boot Hill" oraz jeszcze do "When Hell Broke Loose", niestety jak na razie sprawa się rozeszła... :(

gggggrzegorz

kurna no trzeba coś zrobić z tym :) nie do takich rzeczy są napisy :p trafi i mi po angielsku patrzyć :|

gggggrzegorz

a "Człowiek, którego już nie ma", zagrał tam ? na czym polegała jego rola w tym filmie ?

Wirginczyk

A tego to nie pamiętam:) Znam te spory co do jego roli w tym filmie (o tych wątpliwościach sam pisałeś wyżej). Film ten oglądałem także parę ładnych lat temu jeszcze jak po necie krążyło setki plików na rapidshare. Dziś śladu po nich nie ma niestety :( Nie pamiętam abym w tym filmie wyłapał Bronsona. Gdzieś czytałem, że tam nie grał, inne źródła podawały, że jego epizod jest wycięty, jeszcze gdzieś podają, że nie wypowiada tam słowa tylko jest gdzieś w tle :P W każdym razie dziś nie idzie tego zweryfikować, przynajmniej ja nie potrafię, nie mogę trafić na żaden aktywny link do tego filmu :(

Wirginczyk

Jak na razie obejrzałem blisko 30 filmów z Bronsonem, i dalej oglądam. Mój ulubiony ekranowy twardziel.

bennyhillshow

Już 40 tytułów obejrzanych.

bennyhillshow

Wskoczyła "pięćdziesiątka".

bennyhillshow

55 obejrzanych filmów.

bennyhillshow

Jest już 60 tytułów obejrzanych.

bennyhillshow

Już 65 filmów obejrzanych.