Carlos Ruiz Zafón

powrót do forum osoby Carlos Ruiz Zafón

Czy znacie może datę realizacji kolejnej książki C.R.Zafona ?

CarolinaB_98

A ma takowa powstać? Myślałam, że opowieści o "Cmentarzu zapomnianych" książek to trylogia...

kasiach55

,,Cmentarz zapomnianych książek" na razie jest trylogią, ale autor zapowiedział ,że pracuje nad czwartą częścią. Nie wiem czy czytałaś ,,Więźnia nieba", gdyż jego zakończenie wskazuje na to ,iż nie jest to ostatnia część historii o Danielu Sempere. Cykl ,,Cmentarz zapomnianych książek" ma zawierać cztery części. Prawdopodobnie ostatnia ukarze się 2015-2017, ponieważ pozostałe trzy części zostawały opublikowane co 3-4 lata.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Carlos_Ruiz_Zaf%C3%B3n

CarolinaB_98

Nie wiem czy jeszcze interesuje Cię temat, ale ostatnio czytałam jakiś wywiad z Zafonem z 2014 roku, w którym mówił, że połączenie wszystkich 3 części w jedno zakończenie jest trudne i zajmie mu sporo czasu niestety.

coverrgirl

Też czekam niecierpliwie na zakończenie. Ciekaw jestem czy zostaną wyjaśnione wszelkie tajemnice czy też fabuła potoczy się pozostawiając nas w krainie domysłów.

MrPurple

Myślę, że większość się wyjaśni. A przynajmniej wyjaśnienie zakończenia Gry anioła, bo ta część była najbardziej zagmatwana.

CarolinaB_98

Czy coś wiadomo czy ta książka powstaje i na jakim jest etapie? Czekam niecierpliwie na zakończenie, a tu zadnych nowych informacji.

alien_2

Ja też. Pisałam nawet do wydawnictwa Muza ale oni też niestety nic nie wiedzą.

asclifford7

Cześć;) Podobno w listopadzie ma być premiera książki Zafona. Poniżej macie link.
http://lubimyczytac.pl/aktualnosci/7550/nowa-powiesc-carlosa-ruiza-zafona

kinia_47

Czekam z niecierpliwością na informację z datą polskiej premiery...kocham jego książki ponad wszystko! Oby tłumaczenie poszło im szybko, bo na święta już niestety książka pod choinką się nie pojawi :(

panienka_2

Niestety, trochę sobie poczekamy. Na oficjalnej stronie autora można przeczytać, że w wersji anglojęzycznej będzie wydana DOPIERO w 2018 ;(
Mam nadzieję, że polskie wydanie będzie niedługo po angielskim.

karen8907

chyba szybciej nauczę się hiszpańskiego i przeczytam ją w orginale ;D