Bruce WillisI

Walter Bruce Willis

8,0
94 289 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Bruce Willis

Ja zdecydowanie obstawiam "Szósty zmysł", "Sin city" i wiadomo serial "Na wariackich papierach" ;)

Mackenzie_2

The best of Bruce:
1) "12 małp" - film, który powinien przynieść Willisowi nominację do Oskara, ale tak się nie stało :( Bruce udowodnił tym filmem, że potrafi grać znakomite role, kiedy trafi na świetny scenariusz.
2) "Szósty zmysł" - kolejny film godny oskarowej nominacji, ale niestety po raz kolejny jej nie dostał, Willis pozbywa się swojego charakterystycznego uśmieszku i udowadnia, że jest nie tylko gwiazdorem kina akcji.
3) "Szklana pułapka: Trylogia" - sztandarowa pozycja w dorobku Bruce`a, nieczęsto zdarza sie stworzyć tak dobrą postać w kinie z gatunku: sensacja. Jednym słowem rewelacja, wszystkie 3 częsci na równie dobrym poziomie.
4) "Niezniszczalny" - nie wiem czemu tak wielu ludzi czepiało się tego filmu, dla mnie równie znakomity jak "Szósty zmysł", najambitniejsza próba potraktowania tematyki komiksu w kinie. Bruce po raz kolejny rulez.
5) "Na wariackich papierach" - serial, w którym Bruce pokazuje, że jego korzenie wywodzą się z komedii, zdecydowanie najlepszy występ tego aktora w repertuarze komediowym.
6) "Dzieciak" - kino familijene z mądrym przesłaniem, iż 'nikt nie dorasta tak, jak sobie to wymarzył', naprawdę fajne kino, w paru momentach można się usmiechnąć :)
7) "Pulp Fiction" - film legenda, nic dodac nic ująć, ale Bruce znów bez nominacji nawet :(
8) "Jak ugryźć 10 milionów" - czarna komedia i Bruce z przymrużeniem oka parodiujący swój wizerunek gwiazdora kina akcji. Mile zakręcona komedyjka.
9) "Ze śmiercią jej do twarzy" - kolejna komedia z Brucem, który umiejętnie ucieka od ról twardzieli :]
10) ''Sin City - miasto grzechu" - wymieniam ten film, mimo iż nie przepadam za nim, choć jest to prawdziwy majstersztyk wizualny i coś nowego w kinie. Fajnie, że Bruce wziął udział w takim przedsięwzięciu, lecz nie miał jakby okazji do zaprezentowania swoich atutów, jego rola ograniczała się do jedynie bycia przed kamerą (moim zdaniem), a szkoda.

Mackenzie_2

Moim ulubionym filmem z nim jest jak narazie 5 element :)

Mackenzie_2

dla mnie najlepszym filmem w którym zagrał jest "Pulp fiction", na drugim miejscu obstawiam "12 małp",nie zmiebnia to faktu że najlepiej zagrał w "6 zmyśle".

ps. pytanie moim zdaniem jest źle postawione

Leon_B_Fink

Die Hard
Pulp Fiction
Sin City

w sumie to wszystko...

użytkownik usunięty
Mackenzie_2

Mój ulubiony film z Brucem to: "Szósty zmysł","5 element", wszystkie "Szklane pułapki", "Wojna Hart'a" i serial "Na wariackich papierach".

Mackenzie_2

moje ulubione filmy z udzialem tego zajebistego aktora to Pulp Fiction, Szklana pułapka 1 i 3, Ostatni Skaut, 6ty Zmys, 12 malp, 5ty element.
Bruce jest jednym z moich ulubionych niemniej jednak niepodobaly mi sie 2-3 filmy z jego udzialem a konkretnie to jak ugryzc 10 mln 1 i 2 oraz sniadanie mistrzow.
pozdro

kosinda

1) Armageddon
Oglądałem ten film z 15 razy za kazdym razem płacze jak Harry ginie.
Jak dla mnie to to super zagrał w tym filmie
2)Szklana Pułapka 1,2,3
John Maclaine
3)Six Sense
dobry film i dobra kreacja
4)NIezniszczlany
-=-

Acid_5

najlepsze filmy :
Siódmy zmysl
12 małp
5 element
Szklana pułapka 123
Sin city
Na wariackich papierach
Pulp fiction
Ze śmiercią jej do twarzy
Jak ugryźć 10 mln
Ostatni skaut

Mackenzie_2

Pewnie nie będę odkrywczy - ale dla mnie najlepsze są: wielka trójka Szklanych pułapek, Ostatni skaut, 12 Małp i Szósty zmysł! Ciągle jeszcze mam nadzieję, że jeszcze uda się zobaczyć Brusa w dobrym filmie kostiumowym typu Braveheart.

Wrutti

Ja lubię oczywiście szóssty zmysł, szklane pułapki i ostatniego skauta :) czyli nic nowego ;)))))

Mackenzie_2

12 MAŁP , trylogia Die Hard , Pulp Fiction i Sin City :)

Mackenzie_2

Zdecydowanie Niezniszcalny, Pulp fiction, Szklana Pułapka.

Mackenzie_2

Szklane pułapki, obie części Jak ugryźć 10 mln, Armagedon, Piąty element, Ostatni skaut, Dzieciak.

Rimmi87

Jak dlamnie Szkalna pulapka 1,2,3, 6zmysl ,Lzy slonca ,Armagedon.Jak ugrysc 10 mnl 1 i 2

Dugi_3

a ja najmilej wspominam go w duecie z cybill w wariackich papierach.byl taki slodki i jescze mlody,ale szklane pulapki tez ujda,a w 6 zmysle nie podobal mi sie.

Mackenzie_2

moja wypowiedź będzie mało oryginalna ale co tam :)

Szósty zmysł, Szklana pułapka 1 2 3, Sin City, Na wariackich papierach, Hudson Hawk, Ostatni skaut, Łzy słońca, 12 Małp i chyba Jak ugryźć 10 mln.
Było też kilka innych filmów które zapadły mi w pamięć jak np Barwy Nocy (mało znany film z Brucem), Ostatni Sprawiedliwy, Randka w ciemno (rewelacja !) no i dobrze "zagrał" w I kto to mówi, jego głos jest rewelacyjny ! :)

zulu

Zapomniałem o Randce w ciemno. Znakomita koemdia i swietna rola Bruce;a.

fidelio

1. PULP FICTION - wogole to moj chyba ulubiony film ;]
2. Szklana Pułapka, wszystkie części.
3. Szósty Zmysł
4. Szakal
5. Jak Ugryzc 10 Milionów

Muszę jeszcze obejrzec 5 element. a tak poza tym, to wiecie moze jak mozna zdobyc "Na Wariackich Papierach"?? Chociaz pare odcinków;]. Z góry dzieki.
Pzdr

Mackenzie_2

Ja się zawiodłam na szklenej pułapce 3,moim zdaniem troche kiczowata, choć obsada była dobra to bardziej mi się podobała 1 i 2. Ale nie są to najlepsze filmy w Willisem. Zdecydowanie bardziej mi się podobał "Pulp fiction'' i "12 małp".

Mackenzie_2

Szklana pulapka, Armageddon, 6 zmysl, Sin City

Eolia

Ja do listy ulubionych dodaję "Zabójczy numer". Jeden z lepszych filmów Bruce`a w ciągu kilku ostatnich lat.

Bruce84

Najleprzy film jaki widzialem z brucem to ''Hostage'' - Osaczony
Super tez byly szklane pulapki !!!

Mackenzie_2

"Jak ugryźć 10 milionów dolarów', 'Szósty zmysł' i 'Piąty element' - czyli prawie tak jak większość:))

Mackenzie_2

Sporo tego, ale moje ulubione filmy z nim to: Pulp Fiction (zdecydowanie!!), Sin City, trylogia Die Hard, Fifth Element, Twelve Monkeys, Armageddon, Sixth Sense oraz Lucky Number Slevin.