Arnold Schwarzenegger

Arnold Alois Schwarzenegger

7,9
51 923 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Arnold Schwarzenegger

sam sie przyzal w biografi i wzwiadach ze koksowal.....i chyba nikt nie wierzy ze Arni miał jakieś super geny ktore mu pozwoliły w wieku 19 lat zdobyć mr.olimpia

wlodek02

Eh, chyba nie rozumiesz. Owszem koksował, ale nie na tym oparł swój sukces tylko na ciężkiej pracy. W sporcie zawodowym wszyscy stosują doping, ale sam doping niewiele da. Musi za tym iść morderczy trening. Tak więc nie wiem skąd ten bulwers. Tym bardziej powinieneś zrozumieć, bo gdyby szło o wakacyjny szpan na plaży można to uznać za głupotę, ale Arnold i reszta miała z tego kasę, to była ich praca. Równie dobrze można wypominać górnikom, bo to też szkodliwa praca.

Abukashi

"Wiadome ze bez pracy nie ma kołaczy",jakby nie paczeć Arni jest ikoną.......ale nie o to chodzi.......o koks chodziło mi że brał normalne sterydy,a nie same odżywki np.białkowe.....bo byłoby to niemożliwe aby wygrał jak pisałem wyżej mr.olimpia w wieku 19 lat!!!To Twoje porównanie do górników to tragedia.......A na marginesie dodam ze Arni za młodu był bardzo arogancki zebym nie powiedział "chamski",do swojej kariery(kulturysta,aktor) doszedł po trupach!!!!Abukashi - bardzo dobrze zagłębiałem się w tą postać,oglądałem dużo filmów dokumentalnych,\wywiadów i wypowiedzi,sporo czytałem......więc nie pier**l mi tu o górnikach....

wlodek02

no i może stosował sterydy ale w tedy karzdy stosował o to wikipedia "Sterydy anaboliczne są często stosowane przez sportowców jako forma nielegalnego chemicznego dopingu. Początkowo, zwłaszcza w latach 70. i 80. XX w. ich zastosowanie nie było z formalnego punktu widzenia zabronione, gdyż sterydy te dopiero zaczynały pojawiać się na rynku, a ich pojawianie się było szybsze niż zmiany w prawie sportowym." Wię jak widzisz jeśli wszyscy biorą to zasłurzył a ja widziałe na youtubie jak ćwiczył i naprawde się namordował.

Kasia_stachowiak

Kasiu, moze pomylilo ci sie z trojbojem albo strongmenem, w kulturystyce nie ma badan na sterydy. Wszyscy je biora i wszyscy o tym wiedza. Zla zlawa sterydow zostala bardzo rozdmuchana.

wlodek02

wlodek02, nie znam twojej puenty. Postawiłeś tezę: Arnold koksował, ja się z tym zgadzam... i co w związku z tym? Dyskredytuje go to? Moim zdaniem nie, bo zdecydowana większość sportowców zawodowych, nie tylko z kulturystyki, ale i innych sportów też stosuje doping, nielegalny. Robią to dla sukcesu, bo w sporcie tak naprawdę liczy się sukces=kasa, splendor itd. Na pewno nie można mu odmówić, że robił to z pasją, był tytanem pracy. Tego nie da ci żaden koks. Za to właśnie, za przelane hektolitry przez te wszystkie treningi, reżim treningowy i poświęcenie zasługuje na szacunek jako sportowiec.

A co do jego genetyki to można spekulować, skoro wygrał 7 razy(jeżeli dobrze pamiętam) Mister Olympia to nie są to przelewki i coś jest na rzeczy. Moim zdaniem posiadał bardzo proporcjonalną sylwetkę, mimo swej masy nie był "klocem", głównie dzięki wzrostowi, bo jest różnica gdy ktoś ma 170cm a 190cm.

Abukashi

Dokładnie masz racje. Mój przyjaciel kiedyś używał dopingu bo myślał ze mu mięśnie same urosną, a stał się gruby

wlodek02

gdyby tak koksował, to nie wiem czy Arni dożyłby 63 lat...

Czarny_Lotos

a co ty muslisz ze sterydy są złe.....-są złe bo media to rozprzestrzeniły (jeżeli chodzi o sport),jak ludzie je biorą całe życie np.chorzy na raka i zanik mięśni ratując zycie milionom osób to wtedy te sterydy są "cudowne".

Odsyłam do fajnego filmu o sterydach "Więcej, mocniej, szybciej"
http://www.filmweb.pl/film/Więcej%2C+mocniej%2C+szybciej-2008-468024
Tam o ile pamientam jest odniesienie do arniego ze koksował i wywiad pokazany jak sie do tego przyznawał(nie musiał sie przyznawac bo to było oczywiste)

Jak pisała Kasia_stachowiak "wszyscy wtedy brali"....

tu też jest fajny komentarz o sterydach przy tym dokumencie "Wiecej mocniej szybciej"
http://www.filmweb.pl/film/Więcej%2C+mocniej%2C+szybciej-2008-468024/discussion/ Sterydy-+czyli+prawda+leży+po+środku,1038176

wlodek02

tyle, ze istnieje pewna roznica miedzy sterydami dostepnymi dla wszystkich, a tymi dostepnymi tylko dla bogatych gwiazdorow. zapewniam cie, ze arnold nie bral jakiegos gowna dostepnego w kiosku za rogiem.

damian_filmweb

http://hotcelebrity.name/wp-content/uploads/2009/11/arnold-schwarzenegger-vince- gironda.jpg

tu masz zdjęcie 19 letniego Arniego,co do tego co piszesz damian_filmweb to się z Tobą nie zgodze ze gówna nie brał-od razu nie był popularny i bogaty! zaczął brać w bardzo młodym wieku-sterydy dopiero pojawiały się na rynku(więc co z tego wynika były takie jak te dzisiejsze)

wlodek02

a z tego co stosował tak dokładniej to najpierw dianabol 10mg ed potem 20mg ed
a po przyjezdzie do USA to juz chyba wszystko łącznie z GH

wlodek02

tego co stosowal to dokladnie sie nie dowiemy. i tak masz racje na samym poczatku moze i bral jakies tam sredniej jakosci sterydy, ale poznie np. po pierwszej wygranej Mr. Olympia mogl sobie pozwolic na jakies wieksze luksusy. poza tym on poswiecal na trening ok 4 godznin dziennie wiec te sterydy tylko troche ulatwily mu droge.

wlodek02

pokaz mi takiego miesniaka ktory nie koksuje heh kazdy ci powie ze nic nie bierze a prawda jest inna :)

wlodek02

Sterydy - Doping są złe w sporcie jest to oszustwo natomiast prawda jest ze ratują życie ludziom bo głownie po to zostały stworzone. nie jestem fanem arnolda ale czepiacie się go jak nie wiem co... on jeden brał sterydy nie! w każdym sporcie sterydy są obecne akurat w kulturystyce najbardziej jest to widoczne ponieważ rośnie się niesamowicie... a tak naprawdę sterydy biorą biegacze przykład usiana bolta najbardziej widoczny, kolarze lance armstorng Piłkarze i uwaga SZACHISCI (Pamieć i koncentracja) może się wam to wydać śmieszne ale tak jest. zapytacie jak to mozliwe ze przechodza kontrole sytuacja jest prosta wymyślają co raz to nowsze mieszanki które nie sa na liscie leków zakazanych(narkotyki a dolapacze efekt ten sam to legalne a to nie ) bo jak można zakazać czegoś co czym nie maja zielonego pojęcia przykład rywalki Justyny Kowalczyk wszystkie prawie chore na astme przypadek ?

wlodek02

Widać kolego, ze gówno wiesz o kulturystyce i zapewne ogólnie o sporcie zawodowym. Oczywiście, ze w latach 70 każdy sportowiec eksperymentował ze sterydami, nie było wiadomo dokładnie jakie są ich skutki uboczne a poza tym były czymś nowym legalnym i dozwolonym więc gdzie problem? Wszyscy przeciwnicy Arniego też brali więc gdzie problem?

Dziś sportowcy biorą dawki sterydów kilkadziesiąt razy większe niż Arni i żyją. W każdym sporcie stosuje się doping, od biegów po ping-ponga tyle, że w kulturystyce przekłada się to na fizycznie widoczne rezultaty. Zawodnicy NBA biorący udział w olimpiadzie są wyłączeni umową z badań antydopingowych gdyż w życiu by ich nie przeszli. Proste.

seastian

Pieprzysz gosciu takie ciemnoty ze glowa boli. Koksy, dopingi i inne tego typu rzeczy sa niepotrzebne i kazdy cienias to bierze ktory chce jak najszybciej osiagnac swoj cel. Ja sam po pol roku biorac odzywki bialkowe i aminokwasy uroslem o okolo 10kg cwiczac co drugi dzien od 2h-4h. I predzej sie zajebie na amen ale takich gowien napewno nie wezme bo to dla mnie jest poprostu oszukiwanie samego siebie.

gorhand

No to powodzenia niewyedukowany panie kolego. W kulturystyce utrzymanie wagi pomiędzy 130-150 kg (Ronnie Coleman) bez odpowiednich środków wspomagających jest po prostu nie możliwe. Choć byś wpie***ał nie wiadomo jakie odżywki. A twoje 10 kg z 60 do 70 kilo jest przy tym jedynie amatorskim hobby. Poza tym twoje 4h treningu jest chyba solidnym opier******em się przerywanym rozmowami z kolegami na temat nowych odcinków Brzyduli a nie solidnym godzinnym treningiem, 2-4h co drugi dzień i masz przetrenowanie zamiast jakichkolwiek efektów. :D

Arni Rulez! :)

seastian

gorhand za dużo czytasz gazetek sportowych co są artykuły sponsorowane przez producentów suplementów . Ja dobre 10 lat mam staż na siłowni te twoje 10 kilo to polowa to tłuszcz , weś się za dietę . Z nam gości co są na bombie cały czas i żyją . Tiger Woods ma podrasowany wzrok zabiegami laserowymi na maxa i nikt nie bierze że to doping .

seastian

Ale po co utrzymaywać wage jak Coleman 130/140 kg?????Przeciez teraz kulturystyka to pokaz brzydkich napmpowanych świń,Arni miał wage startową 108 kg przy wzroście 188cm-czyli był w porównaniu do dzisiejszych kulturystów bardzo szczupły...
Coleman i cała reszta maja brzuchy jakby karzdy piłke połknął!!!! A myślicie ,że od czego????? Od dopingu mają straszne rozrośnięte narządy wenętrzne:wątroba,zołądek itp.....

http://www.simplyshredded.com/wp-content/uploads/2010/02/ronnie20coleman200220ar nold20schwar_44e26e4e.jpg
http://www.sfx.pl/uploads/572_54229abfcfa5649e7003b83dd4755294.jpg

wlodek02

I nie mówcie ,że doping nic nie daje......!!!
Arnold twierdził(wypowiadał sie) ,że sterydy dają mu extra 5% do ćwiczeń-gówno prawda

http://www.bodyzone.pl/foto/forum/Arnold%20w%20wieku%2018%20lat.jpg 18lat
http://hotcelebrity.name/wp-content/uploads/2009/11/arnold-schwarzenegger-vince- gironda.jpg 19lat
http://foty.ifd.pl/sb.asp?w=600&p=1/images2006/20060604150908.jpg podzczas konkrsu mr.olympia 27lat

Arnold zaczął brać sterydy w wieku 14 lat potem przestał na rok i od 16 przez całą kariere!

wlodek02

No i? A kto mówi, że doping nic nie daje? Kulturystyka to taki sport i już, bez wagi 140kg niczego nie wygrasz więc nie wiem po co wypisujesz te twoje rewelacje? Chcesz reklamować zdrowy tryb życia czy jak? Sport zawodowy nie jest po to by być zdrowym ale żeby wygrywać.

Arni nie był najlepszy bo brał sterydy, wszyscy brali i biorą więc każdy miał i ma równe szanse.

wlodek02

ale jaki związek do jasnej cholery moją sterydy z jego aktorstwem

tomucho77

Kulturystyka z lat 70 podobała mi się najbardziej inne proporcje Arni miał separacje i plastykę mięśni . Arni wpasował się nie było w tych czasach takiego gościa parło go na szkło Był charyzmatyczny i miał estetyczną sylwetkę nie to co teraz same kloce .