Anna Maria Wesołowska

Anna Maria Brygida Wesołowska

5,8
149 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Anna Maria Wesołowska

Nie wiem, dlaczego prezes sadu zgodzil sie, zeby ona wystepowala w tej gniotowatej produkcji. Przecierz to osmiesza autorytet calej instytucji sadu.

otrekg

Bo w Polsce jest tak niska kultura i świadomość prawna wśród obywateli, że ten program choć troche ma ich uświadomić, jakie kary grożą za naruszanie poszczególnych norm sankcjonowanych. A poza tym nie narzekaj, człowiek przeciętny nie wie jak wygląda sprawa sądowa- oglądając ten program może choć troche poznać współczesny polski wymiar sprawiedliwości. Ludzie przed sądem często mówią: bo ja nie wiedziałem, że to co zrobiłem jest zakazane. A nieznajomość prawa szkodzi- czy ty znasz dobrze swoje prawa, obowiązki, jesteś świadomy/a jakie konsekwencje karne wiążą się z danymi czynami zabronionymi. Wątpię...

marcindrewicz

rozpowszechnianie podstawowej wiedzy prawnej wsrod spoleczenstwa to jedno, a forma w jakiej to jest przedstawione to druga kwestia. Nie twierdze, ze takie programy nie sa potrzebne, ale niech to bedzie zrobione w taki sposob, by swoja sztucznoscia nie odrzucalo widza na kilometr.

Mowisz ze ludzie niezdaja sobie sprawy ze ich czyn jest zabroniony przez ustawe, fakt bardzo czesto mozna sie z tym spotkac. Ale jakie typy przestepstw sa poruszane w tym programie? Kradziez, pobicie, zgwalcenie? No to chyba kazdy przedszkolak wie ze to jest przestepstwo, wiec przez taki dobor typow walor edukacyjny programu bardzo maleje.

A co do mojej wiedzy, to oida ouden eidos ;)

A tak na powaznie, nie musisz sie martwic o poziom mojej wiedzy n/t praw jakie mi przysluguja, czy tez obowiazkow jakim podlegam.

otrekg

po pierwsze, radzę sięgnąć do słownika ortograficznego przed pisaniem publicznych komentarzy, bo robiąć takie błędy ośmieszasz sam siebie