Anna Ilczuk

5,7
4 447 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Anna Ilczuk

Ludzie nauczcie sie odróżniać aktora od postaci, którą gra. Nie rozumiem jak możecie mowić, że Ania nie ma talentu. Najpierw poczytajcie może trochę o dziewczynie to sie dowiecie ze została doceniona pewnymi nagrodami za gre aktorska. No ale w sumie nie ma sie co dziwic, że dla ludzi którzy pewnie nie wiedzą co to znaczy teatr aktorem mozna nazwać tylko kogoś kto zagrał w conajmniej 50 serialach.

anika261

Dosłownie! popieram!
Ona jest świetną aktorką nie wiem dlaczego takie złe opinie na jej temat. Tym bardziej że od wielu lat gra na deskach teatru.
Widać, że polskie społeczeństwo nie wie nic o aktorstwie. Naoglądaliście się seriali i udajecie krytyków.

charlotta7

jej gra czy w tv czy w teatrze wywoływała,wywołuje i bedzie wywoływac odruchy wymiotne czyli bendą pawie!~!! czy omdlenia , jaka zniej aktorka ataka jak tysioce w angli czy irlandii czy w holandii na ogórkach ,ogarnijcie sie ludzie ! jusz pora! , ja wiem najchetniej byscie dali połówie obsady z tego kiczowatego serialu oskary bo to są według was najlepsi,najcudowniejsi aktorzy na swiecie ale prawda jest inna . gówno nie aktorzy ,grają jak zkacowani o poranku żury (jusz pisałem otym wczesniej - warto poczytac!) OCZYWISCIE NIE OGLĄDAM ) !!! JA SIE PYTAM KIEDY POLSAT SCIĄGNIE TEN KICZ Z ANTENY , DOSTAJE OSTATNIO WIELE WIADOMOSCI NA TEN TEMAT KTÓRE MNIE POCIESZAJĄ ZE TO NIEDŁUGO NASTĄPI I SIE ZAKOCZY JEDEN Z NAJWIEKRZYCH KICZÓW W POLSCE!!!!. oczywiscie czekam tydzien na komentarze co do tego maila i zapraszam do przeglądania moich poprzednich wpisów jak i tematów!!! naprawde wartą .....

driver22221

Jak kupisz sobie słownik to może poczytam Twoje posty, ale jednak wolę nie czytać opinii ludzi, którzy chyba nawet podstawówki nie skończyli. A jeżeli chodzi o grę aktorską to skąd możesz wiedzieć czy dobrze grają czy nie skoro nie oglądzasz? dla mnie kreacja Jolasi jest niesamowita, świetnie zagrana, przezabawna, tylko dla niej włączam ten serial, dodatkowo widziałam jedno przedstawienie z udziałem tej katorki i tam była również świetna, więc dziewczyna chyba ma talent. Poza tym dostała nagrody za swoją pracę a krytycy chyba lepiej się znają niż my... Ale co ja tam wiem, mamy w Polsce 38 milionów trenerów drużyny narodowej w piłce nożnej to i tyle samo mamy krytyków filmowych i koneserów sztuki. Trochę radzę się zastanowić i marnować energię na coś nad czym się znasz, lub na naukę ortografii, też dobrze będzie.

driver22221

Ty to w ogóle skończyłeś jakąś szkołę, analfabeto?

charlotta7

bo ludzie to debile, którzy mylą aktora z postacią, która gra

anika261

Dokładnie, aktorka pierwsza klasa. Plasuję się wysoko na półce polskich aktorów filmowych i teatralnych.

kris22231

też się zdziwiłem widzac te oceny. Mi się wydaję, że ona umie grać, nawet bardzo dobrze.

Hadrian33

swoją grą pokazała ze umie. W Pierwszej miłości jest taką przygłupawą dziewczyną, w Kiepskich teraz odegrała rolę prawdziwej wieśniary. ;)

anika261

Dzieki ci Boże ze na tym portalu są jeszcze takie osoby jak anika261 które nie krytykują bezmyślnie bo to bo tamto tylko inteligentnie wyrażają swoje przemyślenia

Amen

anika261

A pomyślałaś, że nie każdy ma okazję ją zobaczyć w teatrze? Jedyna dzisiaj opcja to teatr TV.

BartSmith

hahha to niech pójdą do teatru, to nie jest takie drogie :P:P

pixi222

Postać Emilki rewelacja. Taka naturalna, prawdziwa swoja dziewczyna.
Co do Pani Ani to jako aktorka rewelacja. Osobiście niestety nie znam :))))

pixi222

Nie wiem ile masz lat, ale czytać ze zrozumieniem absolutnie nie potrafisz.

BartSmith

wow wyżyłeś się ? :P "nie każdy ma okazję ją zobaczyć w teatrze" co to znaczy mieć okazję ? tyle, co znaleźć czas na pójście do teatru... przyznaję się uogólniłam, a ty nie przesadzaj... :P
a kiedy ktoś mieszka w innej części kraju niż ta, w której jest teatr tej aktorki to może śledzić informacje o spektaklach w swoim regionie i może trafi na przyjazd jej grupy teatralnej...
A Teatr TV świetny był, ale jakoś coraz mniej go na TVP1, więc ta opcja jest lekko nieaktualna.

pixi222

Dlatego właśnie o tym pisze, że może nie być okazji ją zobaczyć w teatrze na żywo, a nie, że ktoś nie ma pieniędzy. To chyba jednak zasadnicza różnica? Teatr TV leci w poniedziałki o 20:00 na TVP1.

BartSmith

a mi chodziło o tych, co ją krytykują, ale nie chce im się ruszyć do teatru :P oczywiście, że jest różnica. leci nadal ? to dobrze :D

pixi222

A mi chodzi, że ludzie, których stać na teatr nie mają najzwyczajniej w świecie czasu. Nie każdy ma dużo pieniążków pracując na pół etatu albo w ogóle...

platyna_2

to jak nie mają czasu to niech nie krytykują laski po 1 roli !
sorry, jak ktoś nie pracuje to dziw bierze, że ma na internet :P
wiesz zawsze sobie można uciułać w skarbonce :D

pixi222

Jak ktoś nie pracuje to jest darmozjadem na utrzymaniu rodziców albo własnych dzieci. Różnie w życiu bywa...

Co do laski...nie widziałam jej gry aktorskiej właśnie z tego jednego maleńkiego względu... nie mam na to czasu.

BartSmith

widzałem ją w teatrze i stało sie pusciłem w wrocławiu pawia ! dlamnie to nieduża strata gdysz i tak miałem wychodzic tylko szkoda biletu .wiecej tam nie poszłem jak ona ma grac .LEPIEJ DAC NA SIEROTY!

anika261

No właśnie. Na tle zmanierowanych polskich aktorzyn, snujących się po ekranie różnych Szyców i Adamczyków (o lalkach Barbie pokroju Żmudy-Trzebiatowskiej nie wspominając), wypada naprawdę świetnie.

otis_tarda

ona jest najgorsza a tych co wymieniłas t o robią prawdziwą kariere i jak ich oglądam to niechce misie puszczac pawia!! i co nato?

użytkownik usunięty
driver22221

Jak żeś był zarzygany to się dalej zarzygasz. Taki z ciebie zaje*isty krytyk: "Uważam że film był zły bo puściłem pawia", "Ta aktorka nie odnajduje się w tej roli, stwierdzam więc, że jest kiepska, a to wszystko z powodu pawia którego puściłem".

Skoro tak chętnie puszczasz pawie to może załóż sobie hodowlę? Na pewno bardziej ci się to opłaci.

Aha, powinieneś zaprzyjaźnić się ze słownikiem języka polskiego i ortograficznego, twoje wypowiedzi są na poziomie dwunastolatka.

ogarnij sie .

driver22221

Zgadzam się z tematem!!!! Aby więcej takich aktorek, które ambitnie podchodzą do swojego aktorstwa a nie dzięki pajacowaniu przed kamerą lub dawaniu dupy są medialnie nagłośnione a później są na siłę obsadzane w różnych serialach tylko dlatego, że ludzie z prasy ich kojarzą....

Pseudokrytyku filmowy! Kreacja Jolasi sprawila że ogladalność ŚWK jest jeszcze wyższa niz do tej pory.
Rzeczywiście zajmij sie ortografią,bo używając twojego jezyka "pawia można puścić " patrząc na twoje błędy!

otis_tarda

Popieram! jak i to że co po nie którzy nie potrafią oddzielić aktora od granej przez niego postaci co jest po prostu tragiczne.Ja ją lubię, także pod względem wizualnym a w ŚWK ją uwielbiam,zaczęłam oglądać ten serial głównie ze względu na nią bo tak to mi nigdy nie pasował.

anika261

Masz 100% racji, to jest dobra aktorka. Poza tym też mi żal głupoli, którzy aktorkę utożsamiają z rolą w Kiepskich. Ale dla nich zawsze Ryszard Kotys będzie pracował na bazarze, do Artura Żmijewskiego pójdą się wyspowiadać, a do Bartosza Opani po poradę lekarską. No a przed Anthonym Hopkinsem będą spieprzać, żeby ich nie zjadł... Z kretynami nie ma co gadać.

Poza tym jej rola w Kiepskich jest super. Jest wyrazista i ciekawa, a scenarzyści po 14 latach mieli prawo w końcu ożenić Waldka, a Jolasia jako jego całkowite przeciwieństwo wnosi fajny klimat i tylko przygłupie lemingi powtarzają w kółko, że "to już nie to". Po prostu zmieniły się czasy, klimat i wiadomo, że nowe odcinki muszą mieć inny styl. Są inne, ale nie gorsze, a klimat Kiepskich pozostał.

lisoszakal

Generalnie masz rację, ale jak widze kogoś, kto używa słowa "leming", to od razu wiem, że mam do czynienia z debilem. Pozdrawiam.

anika261

Znakomita aktorka Teatru Polskiego we Wrocławiu.
Zagrała wiele świetnych ról teatralnych, m.in. w trudnych sztukach Krystiana Lupy - ostatnio w Wycince.
Jest wszechstronna - posiada różne oblicza. Niekiedy jest mądra i wrażliwa, a niekiedy głupiutka jak Jolancia-Pupcia w Kiepskich.
Znakomicie ubarwia ten serial komediowy - dodaje mu nowego kolorytu.
Jej niepowtarzalny śmiech i język - po prostu rewelacja!