Andrzej Matul

7,5
120 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Andrzej Matul

Dla mnie jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy (może poza Panem Janem Suzinem, który był jest i będzie zawsze bezkonkurencyjny i jeszcze kimś) polski lektor. Jego czytanie stwarza swoistą atmosferę w filmie i choćby nie wiem o czym film ten opowiadał to i tak z przyjemnością go obejrzę. GRATULACJE ! :)

cOOba

Zgadzam się, że to najlepszy polski lektor. Ma bardzo przyjemny i kojący głos. Zawsze mi się będzie kojarzył ze znaną mi z dzieciństwa Ulicą Sezamkową i z Mrówką Z, a także z Powrotem do przyszłości i Indianą Jonesem.

Trojden

Mój ulubiony lektor. Ma tak miły głos, że można go słuchać godzinami. Genialnie czytał tekst w pierwszych 6 sezonach "Przyjaciół" w wersji dla TVN. Żaden inny lektor nie dorównuje panu Andrzejowi.
Czasem można go usłyszeć w filmach w TVP. Chociaż czyta też "Gotowe na wszystko" w Polsacie.

cOOba

Jego głos działa na mnie uspokajająco. Jak dla mnie to Andrzej Matul i Jarosław Łukomski to najlepsi polscy lektorzy. Dodają filmom jakiejś magii. Suzin był dobry, ale jego głos jakoś do mnie nie trafia.