Łukasz Stelmach

8,2
72 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Łukasz Stelmach

Tyle gada o wolności słowa, ale banuje każdego kto ośmieli się z nim nie zgodzić. Tak reklamuje walkę z nienawiścią, ale na Twitterze sam pluje jadem na każdego kto nie jest za szcepionkami i LGBT. Gardzę hipokrytami, a szczególnie takimi zaangażowanymi politycznie. Najgorsze jest to, że ten buc serio uważa się za zawsze nieomylnego i nie da się mu przemówić do rozsądku, gdy naprawdę przeciąga strunę. Mały człowieczek o wielkiej tuszy.

użytkownik usunięty
Qrbin

Ojojoj, ktoś tu się popłacze zaraz, bo Ichabod śmie mieć odmienne zdanie. Co to znaczy "uważa się za nieomylnego"? Może ty masz po prostu chooyowe argumenty, a on ma lepsze, dlatego nie zmienia zdania, a ty się tym emocjonujesz za bardzo?

Tu już nie chodzi o jego poglądy. Tu chodzi o jego jawną pogardę wobec tych, którzy nie podzielają jego toku myślenia. Ludzi o przeciwnym zdaniu traktuje jako gorszych od siebie. Największy przykład swej hipokryzji zaprezentował w poniższym materiale:

https://www.youtube.com/watch?v=e0XOtKnz3fA

użytkownik usunięty
Qrbin

Chyba nie rozumiesz, co oznacza słowo "hipokryzja". Niby gdzie tu jest jakakolwiek obłuda, lol? Czyżbyś sugerował, że nietolerancja nietolerancji to ta hipokryzja? Bardzo dobrze, że on nie toleruje tępych opinii, też nie mam cierpliwości do idiotycznych "argumentów", które z logiką mają niewiele wspólnego.

Nie wiem czy ty jesteś jakimś krewnym Stelmacha czy po prostu sam jesteś Stelmachem i tak zaciekle bronisz siebie w trzeciej osobie. Przecież on w tym filmiku broni obsadzania czarnoskórej aktorki w roli białej postaci HISTORYCZNEJ, a jednocześnie kpi z ludzi żartujących o białym Martinie Lutherze Kingu. Czy uważasz, że serio jest to rozsądne? Zresztą on nawet nie atakuje tylko "tępych" opinii. W komentarzach na YT chamsko odpisuje nawet osobom, które kulturalnie nie zgadzają się z jego poglądami. Zresztą typ ciągle zgrywa tolerancyjnego, ale namawia do palenia kościołów i topienia katolików, a na Twitterze żąda segregacji dla niezaszczepionych. Ale z tobą pisać to jak do ściany, więc do twego jedynego słusznego punktu widzenia to nie przemówię.

użytkownik usunięty
Qrbin

Oczywiście, że nie przemówisz, bo pieh*olisz głupoty. Zaskoczę cię, ale ŻADNA postać w genre tzw. filmów "historycznych" nie jest historyczna, bo to zawsze odstępstwo od prawdy, anachronizmy, dostosowywanie realiów, suspension of disbelief. Filmy historyczne są jedynie adaptacjami historii, jedyna różnica jest taka, że niektóre mają więcej szczegółów historycznie poprawnych, a inne mniej. Mnie akurat biały MLK by nie przeszkadzał w jakiejś inteligentnie zrobionej, dekonstukcyjnej adaptacji jego historii, why not. Artyści mogą zrobić WSZYSTKO, cokolwiek im się podoba, z materiałem źródłowym. Masz niesamowicie ograniczone rozumienie sztuki. Jeszcze mi powiedz "a-ale dzieci będą się potem uczyć, że w Europie murzini królami były!!111" - współczuję, jeśli myślisz, że ktokolwiek z przeciętnym IQ się historii uczy z filmów. Co za protekcjonalne podejście.

Tak, tak, nie ma to jak pozamerytoryczne oskarżanie mnie o bycie Ichabodem xd I się potem dziwisz, że nikt nie toleruje twoich opinii.

Tak się tylko zapytam. Czy to jest twoja opinia czy po prostu tak uważasz, bo Stelmach to powiedział? Zupełnie jakbyś przepisał to ze słyszenia z podlinkowanego materiału.

Zresztą sfrustowany buc broni sfrustowanego buca. Zupełnie jakby właśnie takich fanów Stelmach chciał sobie wychować. Czemu ja się tak angażuję w tą dyskusję?

użytkownik usunięty
Qrbin

"Zresztą typ ciągle zgrywa tolerancyjnego, ale namawia do palenia kościołów i topienia katolików" - yyy, nie powiedział tego xd Czy my w ogóle oglądaliśmy to samo wideo? To jest twoja nadinterpretacja wynikająca z myślenia życzeniowego albo raczej sobie na jakimś forum dla prawaków przeczytałeś, jaki to Ichabod niemiły, zły hipokryta, gruby w dodatku nie toleruje moich uprzedzeń, wolmoźź suowa, ale tylko dla konserw :(((

Ale szkoda, że nie namawiał do tego właśnie. Jako antyteista chętnie bym się pod tym pierwszym postulatem o zakazaniu jakiejkolwiek religii podpisał.

"Nie wiem kto jest autorem, ale czy dałoby radę zrobić też wersję z King Kongiem? Zamiast rzygać tęczą mógłby np. niszczyc kościoły toporem zrobionym z jakiegoś patriotycznego pomnika, który zostawiłaby po sobie ładny tęczowy ślad."

- oryginalny komentarz. Może i nadinterpretacja, ale z drugiej strony po tym co typ odjaniepawla w mediach społecznościowych, to nie zdziwiłbym się gdyby intencjonalnie pisał to na serio. Jego Twitter to typowe plucie jadem krytykujące drugą stronę plującą jadem.

Qrbin

+ to słynne zdanie, od którego wzięła się afera:

"Więc z całym szacunkiem - bo wiem, że masa katolików nie utożsamia się z tym, co wyrabia ich kościół - ale chętnie ich jednak wrzucę do worka, a ten worek gdzieś do jeziora"

użytkownik usunięty
Qrbin

No "ich" = KK jako instytucję, nie wiem, jak to można zrozumieć inaczej, znając kontekst.

No, ok. Tu zwracam honor, ale i tak to nie usprawiedliwia innych aktów jego eksponowania ego.

Czy ty kiedykolwiek widziałeś co on wypisuje na Twitterze albo Facebooku Może mieć swoje zdanie nie zmienia to faktu, że jest po prostu zwariowanym głupkiem i lewakiem:)

użytkownik usunięty
Danio31b

Co takiego wypisuje? Konkrety proszę wraz z uzasadnieniem, czemu jego poglądy są głupie.

Na każdym kroku pisząc, że biali heteroseksualni mężczyźni są be choć się sam do nich zalicza!!

Albo jego filmik o czarnej królowej Anglii to festiwal ignorancji i lewicowej głupoty

użytkownik usunięty
Danio31b

Nigdy nie widziałem, żeby napisał, że hetero mężczyźni są be. Jedyne, co pisał, to to, że jest ich nadreprezentacja w branży - i słusznie. Bawią mnie te argumenty o jakiejś poprawności politycznej tylko dlatego, że w serialu czy filmie będzie 1 czy 2 postaci niehetero. Przecież to właśnie dodaje realizmu filmowi, biorąc pod uwagę, że w większości społeczeństw odsetek osób homo albo przynajmniej niehetero wynosi 5-10%. Przecież statystycznie co piąty znany ci mężczyzna może być gejem. I co, ich sama obecność to "wciskanie na siłę", mimo że różnorodność jest częścią życia?

Co do królowej Anglii już się odniosłem wyżej: filmy historyczne jako genre nie mają w sobie wcale jakoś więcej realizmu, a z materiałem źródłowym w sztuce można robić wszystko.

Nie, obejrz jeszcze raz jego filmik o królowej Anglii i poczytaj komentarze. Jeśli to jest dla ciebie gość warty uwagi to przykro mi. Gość jest po prostu bucem ignorantem i odpowiednikiem mohera tylko, że z lewej strony.
A najgorsze, że jest ze swojej ignorancji i głupoty dumny

użytkownik usunięty
Danio31b

Nie podałeś/aś żadnego konkretnego przykładu. No to podaj choć jeden cytat z tego wideo albo komentarz, który wg ciebie jest głupi, nie powinno być to przecież trudne, skoro widzisz coś, czego ja nie widzę.

Nie będę szukał cytatów tego skończonego idioty .Pierwszy z brzegu post na Twitterze, gość na każdym kroku gnoi straż Graniczną choć ona broni granic przed wojną hybrydową Łukaszenki To że akurat rządzi PIS którego on nie lubi niczego tu nie zmienia, to po prostu atak na nasze państwo

Brawo kolego, widzę że na forach filmwebu są jeszcze osoby których opinii warto posłuchać a ich argumenty nie są przysłowiowo "wyssane z p.zdy"

Roz.ierdol tych zaściankowych prawicowców tygrysie ;*

użytkownik usunięty

Jaka nadreprezentacja w branży? Gościu żyjemy w białych krajach, tu biali są większością to chyba logiczne że jest jak jest. Jedz do Afryki albo Azji zobaczysz ilu tam masz z innej rasy w branzy