Mam do was wszystkich ogromną prośbę! Czy znacie może jakieś fajne, wolne, spokojne tzw. "depresyjne piosenki" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi)??? Jeżeli tak to prosze mi coś zaproponować, mogą być motywy z filmów!!! Z góry thx!!

użytkownik usunięty
Sophie_Neveu

Wydaje mi się że chodzi Ci po prostu o BALLADY czyż nie prawdaż???

Jak tak to przesłuchaj koniecznie te:

-Red Hot Chili Peppers - Soul To Squeeze
-Red Hot Chili Peppers Californication
-Red Hot Chili Peppers - Under My Bridge
-Alice In Chains - Nutshell (wykonanie z konceru Mtv Unplugged 1996r.)
-Alice In Chains - Brother (wykonanie z konceru Mtv Unplugged 1996r.)
-Alice In Chains - Down In A Hole (wykonanie z konceru Mtv Unplugged 1996r.)
-Nirvana - Something In The Way
-Nirvana - The Man Who Sold The World
-Nirvana - Pennyroyal Tea
-Nirvana - All Apologies
-Nirvana - Where Did You Sleep Last Night
-Faith No More - Easy
-Creed - One

Ogólnie nie słucham ballad, ale dla tych zawsze zrobie wyjątek. Oczywiście jest ich o wiele więcej, ale te wydają mi się najlepsze i najbardziej wyjątkowe!!!

Sophie_Neveu

ja mam depre jak slysze ballady myslovitz i r.e.m. ale to raczej kwestia osoby bo znam takich co placza jak slysza system of a down:)))

Sophie_Neveu

Jeśli chcesz się naprawde zdołować to posłuchaj sobie JOY DIVISION. A tak dla jaj to jest taki kawałek zespoły Kury - Jesienna deprecha.

Sophie_Neveu

hej:) uwielbiam sluchac przeróżnych balladek
moje ulubione to:
G'n'R - "Dont Cry", "November Rain"
Creed - "Higher", "My Sacrifice", "One Last Breath"
Downface - "Alone"!!!!!!!!
Edguy - Forever
Evanescence - My Immortal
Hammerfall - Never, Ever
Stratovarius - Forever
U2- I Still Haven't Found What I'm Looking For

Sophie_Neveu

jest jeszcze zespół którego wiekszość piosenek działa na mnie dołująco ale mi się to podoba !!

#ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS# #ALICE IN CHAINS#

użytkownik usunięty
Sophie_Neveu

APEL

Wielki aktor być może największy w historii kina MARLON BRANDO jest na liscie top ludzi na 57 miejscu. Uważam ze to wstyd!!!!!
Jeśli więc nie oddałeś/aś jeszcze głosu na tego wspaniałego aktora zawsze możesz to zrobić teraz.

Sophie_Neveu

portishead - roads

Sophie_Neveu

Cała dyskografia Coldplay - dolina za doliną :P
A z polskich Myslovitz, szczególnie dwie perełki - "Wieża melancholii" i "Chciałbym umrzeć z miłości" z albumu "Korova Milky Bar".

Sophie_Neveu

coldplay-clocks
guano apes- annie claire

tarakatatula

archive again... najbardziej dolujaca i depresyjna piosenka jaka kiedykolwiek slyszalam...

Sophie_Neveu

"Najlepiej" łapie się deprechę przy płycie "Disintegration" Cure'ów. Polecam! 100% deprecha! Kiurczaki rules!

Posłuchaj też sobie Jeffa Buckleya (szczególnie z płyty "Greace"). Koleś ma niesamowicie "depresyjny" głos!

Pozdrawiam i życze miłych klimatów:)

Serpico

Tracy Chapman - Fast Car (100% depresji)
Phoenix - If I Ever Feel Better
Waylon Jennings - Hardline
Morcheeba - Fear and Love (100% depresji)
Christopher Cross - Sailing
Brian May - Too Much Love Will Kill You
Chris Isaak - Wicked Game
Tutaj są leki przeciwdepresyjne:
Black/Death Metal Thrash
Beverly Craven - Get Up

Sophie_Neveu

Skin - Faithfulness
Portishead - Glory Box

Sophie_Neveu

ja w depreche wpadam po usłyszeniu piosenki "Czarny śnieg" zespołu Papa Dance...to jest utwór depresyjny...

Sophie_Neveu

ja w depreche wpadam po usłyszeniu piosenki "Czarny śnieg" zespołu Papa Dance...to jest utwór depresyjny...

Han_Solo_2

BARDZO BARDZO DEPRESYJNA PIOSENKA (ALE ZARAZEM BARDZO FAJNA) TO UTWÓR PT. "LOVE HURTS" ZESPOŁU NAZARETH

Pozdrówka :D I nie popadać w depreche ;)

P.S. Z polskich piosenek to chyba Łzy miały "Zabij się" ;) (don't do this at home;)

Sophie_Neveu

Anathema - Suicide Veil, Alternative 4, Lost Control
Mistrzostwo depresji

Sophie_Neveu

-Lacrimas Profundere - Melantroduction (tyle, że dosyć ciężkie - metal)
-Good Charlotte - We Belive, Emotionaless
-Green Day - Wake Me Up When September Ends
-Marilyn Manson - Man That You Fear, Lamb Of God
-Pearl Jam - Garden, Black
-Placebo - Leni, I Know, I'll Be Yours
-Rammstein - Ohne Dich
-Sum 41 - Pieces
-System Of A Down - Lost In Hollywood
-HIM - Beautiful
-Nine Inch Nails - Hurt
-Johnny Cash - Hurt (ta sama piosenka, inny wykonawca i melodia)
-Korn - Alone I Break
-Lostprophets - Last Train Home (live)

Jeśli zainteresowała kogoś z Was jakaś piosenka, proszę napisać do mnie e-mail na adres princess_of_hell@wp.pl, ja każdą z nich posiadam, więc mogę przesłać :)

Sophie_Neveu

rammstein dysponuje dosc ciekawa dyskografia...
jesli dobrze pamietam to soudtrack do "blizej" jest spokojny, melancholjny

Sophie_Neveu

"Black Rebel Motorcycle Club - Done All Wrong" (zwłaszcza jak wchodzi harmonijka).
Ogółem BRMC trzyma się tego klimatu.

Największy wybór będzie jednak wsród muzyki filmowej.
Niektórzy, słuchając" Johna Williamsa - The Chairman's Waltz", mówią: nic tylko się ciąć .... xD

Sophie_Neveu

Juliee Cruise-Falling,David Bowie-As the world falls down,Simon and Garfunkel-Sound of silence,Billy Idol-Eyes without face,Aha-Crying in the rain...a na depreche,polecam Depeszy;-)(Depeche Mode).

Sophie_Neveu

Ewentualnie-Kat-Łza dla cieniów minionych,Kapitan Nemo-Lorelei,Zdzisława Sośnicka-Aleja Gwiazd,Budka Suflera-Noc komety,Tears for Fears-Pale Shelter i Woman in Chains,Mad World...