Trudny wybór na pewno do tych naj najlepszych należą Dzień Niepodległości, Dystrykt 9,
Obcy, Piąty Element i jeszcze coś by się tam znalazło...;
Gdzie w którymkolwiek "Obcym" masz inwazję na Ziemię? To samo tyczy się filmu "Piąty Element"! O_o Kłania się czytanie ze zrozumieniem.
No dobra miało być Obcy&Predator akcja dzieje się na ziemi -a w Piątym Elemencie nie było inwazji bo ognista kula nie doleciała...:
"I have come here to chew bubblegum and kick some ass... And I am all out of bubblegum..." - mysle ze tylko za ten tekst film They Live zasluguje na miejsce 1.
"Oni żyją" Klasyk filmów o inwazji obcych. Może nie ma takich efektów specjalnych jak "Dzień niepodległości", ale historia (czyt. fabuła) jest lepsza. Chyba za dużo młodych ludzi głosuje, którzy lubią efekty specjalne, Will'a Smith'a i tego tam, jak On ma... ...Tom'a Cruise'a.
Wydaje mi się, że na jego miejsce ma wpływ głównie znajomość tego filmu. Ja na przykłąd pierwszy raz słyszę.
Moim zdaniem jednym z najlepszych filmów o inwazji obcych jest ,,Dzień Niepodległości",świetnie sie go ogląda.Jest też kilka innych filmów na które warto zwrócić uwage jak chodzi by ,,Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia" ,podoba mi sie z tego względu że obcy sa w nim pokazani w zupełnie innym świetle niż wcześniej. ;D
Również głosowałem na Dzień Niepodległości... na tle reszty tych filmów, ( a wszystkich nie widziałem ofkors) to film Emmericha wypada najlepiej.. Wojna światów miała taki dreszczyk (przynajmniej dla mnie) natomiast z Dniu Niepodległości ta nutka humoru była ciekawa ;-)
W tej ankiecje zabrakło mi Obcego :P Ale zagłosowałem na Dzień Niepodległości. Film bardzo przyjemny z lekką nutką humoru.