Trudny wybór na pewno do tych naj najlepszych należą Dzień Niepodległości, Dystrykt 9,
Obcy, Piąty Element i jeszcze coś by się tam znalazło...;

ralera

Gdzie w którymkolwiek "Obcym" masz inwazję na Ziemię? To samo tyczy się filmu "Piąty Element"! O_o Kłania się czytanie ze zrozumieniem.

antyseba

No dobra miało być Obcy&Predator akcja dzieje się na ziemi -a w Piątym Elemencie nie było inwazji bo ognista kula nie doleciała...:

ralera

"I have come here to chew bubblegum and kick some ass... And I am all out of bubblegum..." - mysle ze tylko za ten tekst film They Live zasluguje na miejsce 1.

Pablosio

that's right !!!!!!!!!! They Live zasłguje na podium. nie rozumiem dlaczego tak mało głosów...

himenex

"Oni żyją" Klasyk filmów o inwazji obcych. Może nie ma takich efektów specjalnych jak "Dzień niepodległości", ale historia (czyt. fabuła) jest lepsza. Chyba za dużo młodych ludzi głosuje, którzy lubią efekty specjalne, Will'a Smith'a i tego tam, jak On ma... ...Tom'a Cruise'a.

WojtasJunior

Wydaje mi się, że na jego miejsce ma wpływ głównie znajomość tego filmu. Ja na przykłąd pierwszy raz słyszę.

ralera

Moim zdaniem jednym z najlepszych filmów o inwazji obcych jest ,,Dzień Niepodległości",świetnie sie go ogląda.Jest też kilka innych filmów na które warto zwrócić uwage jak chodzi by ,,Dzień, w którym zatrzymała się Ziemia" ,podoba mi sie z tego względu że obcy sa w nim pokazani w zupełnie innym świetle niż wcześniej. ;D

lusia15a

Również głosowałem na Dzień Niepodległości... na tle reszty tych filmów, ( a wszystkich nie widziałem ofkors) to film Emmericha wypada najlepiej.. Wojna światów miała taki dreszczyk (przynajmniej dla mnie) natomiast z Dniu Niepodległości ta nutka humoru była ciekawa ;-)

ralera

W tej ankiecje zabrakło mi Obcego :P Ale zagłosowałem na Dzień Niepodległości. Film bardzo przyjemny z lekką nutką humoru.

ralera

No w Dyskryt9 taka inwazja jest, że hohoho...Więc pewnie dlatego nie trafił na listę.

ak2502k

Dystrykt^ Cholera, zawsze się mylę; d